Салат з яловичиною – гордість хорошої господині. І до його приготування завжди потрібно підходити з вигадкою і фантазією. Ці 18 рецептів допоможуть вам знайти нові цікаві ідеї, як урізноманітнити повсякденне і святкове меню.
Простий салат з яловичиною та маринованими огірками
Хоча в цей салат входить всього 4 компонента, він стане чудовою закускою на святковому столі або тихому сімейному вечері.
Продукти для приготування:
- яловичина варена (вирізка) 260 г;
- 2 маринованих огірочка;
- 90 г кукурудзи;
- 1 цибуля;
- 20 мл оцту, сіль;
- 2 ст. л. оливкової олії.
Опис процесу:
- Наріжте цибулю четвертинками кілець. Залийте його чвертю склянки води з ложкою оцту.
- Мариновані огірки розріжте навпіл, а потім на часточки.
- М’ясо – шматочками.
- Злийте з лука рідина, і з’єднайте всі складові. Трохи посоліть, додайте масло і перемішайте.
Солодка кукурудза добре поєднується з маринованою цибулею та огірками. Замість яловичини можна взяти відварну телятину або мову.
Класичний салат «Чоловічий каприз»
Цей красивий і смачний листковий салат готують за класичним рецептом з невеликої кількості продуктів, основним компонентом якого є яловичина.
Продукти для приготування:
- відварна яловичина (вирізка) 250 г;
- варені яйця-5 шт.;
- 2 головки цибулі;
- сир 140 г;
- 1 ст. л. цукру;
- 50 мл води;
- 1 ст. л. оцту 9%;
- майонез і сіль.
Опис процесу:
- Цибулю наріжте півкільцями, додати до нього цукор, оцет і воду. Пам’ятайте рук і залиште маринуватися на 15 хвилин.
- Натріть окремо яйця і сир.
- М’ясо поріжте соломкою.
- Викладіть на блюдо маринований цибулю, полийте його майонезом.
- Наступним шаром покладіть м’ясо, і теж полийте його майонезом.
- Зверху яловичини – яйця і майонез.
- Верхнім шаром насипте сир.
- Накрийте і приберіть блюдо в холодильник на 4 години.
Подаючи на стіл, прикрасьте гілочкою зелені.
Рецепт з болгарським перцем
Цей ситний і смачний салат може стати вашим улюбленим блюдом, особливо він подобається чоловікам.
Продукти:
- яловичина 300 г;
- 1 солодкий перчик;
- 1 яйце;
- 2 свіжих огірка;
- 1 ч. л гірчиці;
- 1 корінь хрону;
- 3 стебла селери;
- 90 г сиру;
- 60 мл олії нерафінованої;
- 20 мл оцту 9%;
- 0,5 лимончика;
- сіль і перчик.
Опис процесу.
- Зваріть яйце і яловичину.
- Наріжте огірок соломкою. Полийте його 2 ст. л. олії і 1 ст. л. оцту, перемішайте.
- На дрібній тертці натріть хрін.
- Змішайте варений жовток з чайною ложкою гірчиці, 2 ст. л. олії, соком половини лимона і хріном.
- Очищений від насіння перчик наріжте соломкою.
- Наріжте стебла селери тонкими скибочками.
- Яловичину і сир брусочками товщиною 0,5 див.
- Покладіть всі інгредієнти в миску, трохи посоліть, поперчіть, додайте салатну заправку з жовтка, гірчиці та хрону.
Салат з яловичиною і болгарським перцем подайте на тарілці, викладеної зеленими салатними листям.
Теплий салат з відвареної яловичиною
Щоб блюдо вийшло цікавим і яскравим, його прикрашають перчиком чилі.
Продукти для приготування:
- яловичина 350 г;
- 1 цибуля-ріпка;
- гірчиця;
- 1 ч. л. меду;
- листя салату;
- сіль, перчик;
- 50 мл оливкової олії;
- 1 ст. л. соєвого соусу.
Опис процесу:
- Підсмажте м’ясо на грилі з двох сторін близько 8 хвилин, попередньо посоліть, поперчіть його, і полийте трохи рослинним маслом.
- На тарілці красиво розкладіть листя салату.
- Цибулю наріжте півкільцями, покладіть на салатні листя.
- Для приготування заправки з’єднайте гірчицю і мед. Додайте мелений чорний перчик, щіпку солі, трохи соєвого соусу і масло. Збийте все віночком.
- Підсмажене м’ясо ріжте смужками, помістивши поверх салатних листків і червоної цибулі.
- Полийте медово-гірчичним соусом.
Швидкий теплий салат зі смаженою індичкою готовий!
«Чоловічі мрії» з м’ясом
Підніміть собі настрій, приготувавши смачний салат під цією назвою.
Продукти для приготування:
- яловича вирізка або телятина 300 г;
- 140 г сиру;
- 1 цибуля;
- 3 варених яйця;
- 100 г яблучного оцту;
- 180 г майонезу;
- мелений часник;
- сіль і перчик.
Опис процесу:
- Цибулю подрібніть четвертинками кілець, залийте маринадом і залиште на 20 хвилин.
- Поріжте дрібно варене м’ясо.
- Натріть сир на тертці.
- На тарілку викладіть м’ясо, посипте меленим часником і сіллю, полийте майонезом.
- Зверху яловичини покладіть шар маринованого лучка, посипте чорним перцем.
- Варені яйця очистіть, і розімніть виделкою, насипте зверху цибульного шару, полийте майонезом. Зверху посипте все сиром.
Прикрасьте гілочками зелені.
Салат «Тбілісі» з червоною квасолею і яловичиною
Красивий, яскравий салат з яловичиною та квасолею – страва грузинської кухні, про що можна судити з його назви і входять до складу компонентів.
Продукти для приготування:
- 250 г вареної яловичини;
- 1 велика червона цибулина;
- 250 г маринованої або вареної квасолі;
- 2 солодкого перчика;
- 2 зубки часнику;
- волоських горіхів 3 ст. л.;
- пісне масло 3 ст. л.;
- оцет (9%) 3 ст. л.;
- пучок кінзи;
- гострий перчик чилі і сіль.
Опис процесу:
- Наріжте цибулю півкільцями, додати оцет, і залиште на 10 хвилин.
- Подрібніть яловичину, і викладіть її в миску.
- Очищений від насіння солодкий перчик наріжте соломкою, додайте до м’яса.
- Додайте половинку гострого перчика чилі, подрібненого ножем, разом з смаженими ядрами волоських горіхів.
- Подрібніть зубок часнику і великий пучок кінзи.
- Тепер з’єднайте часник, кінзу, маринована цибулька і квасоля з іншими компонентами салату.
- Заправте по смаку маслом і сіллю, перемішайте.
Цей корисний і яскравий салат принесе масу позитивних емоцій.
Готуємо з корейською морквою
Для салату з морквою по-корейськи найкраще купити вже готовий овоч або зробити її заздалегідь. Так приготування займе менше часу.
- яловичина 250 г;
- 850 г корейської моркви;
- 400 г печериць;
- 180 г майонезу;
- 40 мл рослинного масла;
- сіль.
Опис процесу:
- Помиті печериці наріжте пластинками.
- Покладіть їх на сковороду, тушкуйте. Коли випарується волога, додайте масло, смажте 5 хвилин до готовності.
- Відваріть м’ясо, коли охолоне, наріжте великими брусочками.
- Морквину змішайте з м’ясом, печерицями та майонезом.
Салат виходить ситний, гострий і смачний, на любителя.
Салат «Обжорка»
Багатьом гурманам, старше 25 років, теплий салат «Обжорка» навіває спогади про дитинство, коли мама готувала його на святковий стіл.
Продукти для приготування:
- яловичина (вирізка) 400 г;
- 2 великі моркви;
- 2 середні цибулини;
- 2 гілочки селери;
- 4 солоних огірка;
- масло пісне;
- майонез;
- сіль.
Опис процесу:
- Наріжте дрібненько цибулю, моркву і огірочки – тонкою соломкою, сире м’ясо – шматочками.
- Обсмажте м’ясо на олії до готовності. На це піде не більше 5 хвилин. Не забудьте поперчити і трохи посолити.
- Моркву і цибулю посмажте на окремих сковорідках або в одній, але, бажано, по черзі. До цибулі на сковороду можна додати 1 ст. л. лимонного соку.
- Наріжте зелень селери, з’єднайте всі обсмажені компоненти і огірочок разом, і заправте майонезом.
М’ясний смачний салатик можна присипати зеленою цибулею.
Варіант приготування закуски по-тайськи
М’ясо по-тайськи готують з додаванням різних овочів і спецій.
Склад компонентів:
- яловичина або телятина 500 г;
- 2 зубки часнику;
- 2 зелених болгарських перчика;
- 1 великий червоний болгарський перчик;
- 1 великий свіжий огірочок;
- сіль і соєвий соус;
- червоний перчик мелений;
- масло пісне для смаження.
Опис процесу:
- М’ясо наріжте невеликими прямокутниками, поперек волокон. Товщина скибочок повинна бути близько 2 мм, щоб вони швидко пожарились.
- Посмажте м’ясо в гарячому маслі на сковороді, попередньо поперчив, посоливши і полив соєвим соусом. Помішуйте, щоб не пригоріло, смажте під закритою кришкою близько 10 хвилин.
- Подрібніть часник.
- Очистивши від насіння болгарський перчик, наріжте його соломкою.
- Додайте до м’яса часник і болгарський перчик, і смажте ще 7 хвилин на середньому вогні під закритою кришкою.
- Огірок наріжте крупною соломкою. Вимкніть м’ясо, покладіть до нього огірки, накрийте кришкою і залиште на 5 хвилин.
Подавайте з вареним рисом, пюре або спагетті.
Очманілий салат з редькою і яловичиною
Цей рецепт азіатської кухні припаде до душі любителям гострих страв.
Продукти для приготування:
- відварне м’ясо 400 г;
- 150 г моркви;
- 300 г редьки;
- 150 г капусти;
- 300 р огірків;
- 3 яйця;
- оцет (3%) 1,5 ст. л.;
- вода 90 мл;
- майонез 150 г;
- сіль 7 г;
- пекучий перчик мелений 2 р.
Опис процесу:
- Моркву і редьку натріть на корейській тертці або нарізати соломкою.
- Додайте у воду сіль і оцет, залийте отриманої заправкою моркву і редьку. Накрийте овочі блюдцем, та придавіть зверху вантажем на 15 хвилин.
- Капусту і огірочок поріжте соломкою.
- Розділіть на волокна варену яловичину.
- Наріжте брусочками м’ясо.
- Злийте сік з моркви і редьки, додайте до неї всі інші, нарізані компоненти салату.
- Заправте блюдо майонезом, сіллю і пекучим перцем.
Рецепт з додаванням грибів
Закуска з грибами і яловичиною – швидко готується, має гармонійний смак.
Продукти для приготування:
- яловичина відварна 260 г;
- 2 червоних болгарських перчика;
- 2 варені моркви;
- 2 гілочки петрушки;
- великі гриби печериці 6 шт;
- майонез;
- сіль;
- перець.
Опис процесу:
- Зваріть печериці в киплячій воді.
- Очищений від насіння болгарський перчик наріжте соломкою.
- Шматочками такої ж форми подрібніть варену яловичину і моркву.
- Наріжте пластинками варені гриби дрібно порубаєте зелень.
- Змішайте в мисці всі інгредієнти, посоліть і поперчіть, заправте майонезом.
Рада. Майонез можна замінити сметаною.
Салат з яловичиною і чорносливом
Всі компоненти закуски вдало підібрані, добре поєднуються між собою. Незвичайний салат можна поставити на святковий стіл.
Продукти для приготування:
- яловичина варена 250 г;
- 1 велика цибулина;
- 2 варені буряків;
- 2 гілочки кропу;
- чорнослив 100 г;
- майонез;
- сіль і перчик.
Опис процесу:
- Подрібніть цибулю, залийте окропом на 10 хвилин.
- Запарте чорнослив в гарячій воді на 5 хвилин.
- Варене м’ясо і чорнослив порізати соломкою.
- Буряк потріть на тертці.
- На тарілці розмістіть першим шаром м’ясо, посоліть і полийте майонезом.
- Далі піде цибулю, потім чорнослив. Його теж змастіть майонезом.
- Четвертий шар – натертий буряк, полита майонезом.
- Поставте салат на 1 годину в холод, щоб він просочився.
Зверху прикрасити трояндочкою з буряка і гілочками кропу.
Горіхова закуски з м’ясом
Салат з яловичиною і горіхами викладається шарами. Виходить гарна святкова закуска.
Продукти:
- яловичина варена 0,5 кг;
- 3 зубки часнику;
- 4 варені яйця;
- 5 солоних огірочків;
- ядра волоських горіхів 1 ст.;
- майонез.
Опис процесу:
- Часник пропустіть через прес.
- Натріть варені яйця.
- Солоні огірочки так само натріть або поріжте соломкою.
- Ядра волоських горіхів дрібно порубаєте і обсмажте на сухій сковороді.
- М’ясо розберіть на волокна, покладіть на тарілку першим шаром, зверху змастіть майонезом.
- Зверху м’яса – огірки, перемішані з часником, полити майонезом.
- Третій шар – яйця теж з майонезом.
- Зверху посипте салат горіхами, і поставте в холодильник на кілька годин.
Салат «Принц»
За зовнішнім виглядом нагадує салат гарний торт, особливо, якщо укладати його в круглу форму, щоб вийшли рівні краї.
Продукти для приготування:
- варена яловичина 200 г;
- 120 г маринованих огірочків;
- 150 г майонезу;
- 60 г волоських горіхів;
- 2 варені яйця;
- 1 зубчик часничку;
- сіль і чорний перчик.
Опис процесу:
- Ядра горіхів підсмажте на сухій сковороді або в духовці 2 хвилини, подрібніть ножем.
- Наріжте варене м’ясо дрібними шматочками.
- На тертці натріть окремо огірочки і яйця.
- Додайте до майонезу часник, пропущений через прес і перець.
- Половину отриманої майонезній заправки покладіть в м’ясо. Решту розділіть навпіл між яйцями і огірочками. Перемішайте окремо кожен компонент з майонезом, якщо потрібно, посоліть.
- Покладіть на блюдо роз’ємне кільце. Викладіть салат шарами: перший – м’ясо, другий – огірки, третій – яйця. Зверху посипте рубаними горішками.
- Накрийте страву, і приберіть в холодильник.
- З готової закуски акуратно зніміть формувальне кільце.
Як приготувати закуску з помідорами?
З яловичиною добре поєднуються свіжі овочі, особливо помідори.
Склад компонентів:
- яловичина 300 г;
- 3 ст. л. волоських горіхів;
- 3 зубки часнику;
- 3 ч. л. соєвого соусу;
- 2 помідорчика;
- 1 огірочок;
- салатні листя;
- олію для смаження;
- сіль і майонез.
Опис процесу:
- Обсмажте на сковороді в олії м’ясо, нарізане тонкими брусочками і полите соєвим соусом.
- До готового м’яса додайте запашні і подрібнені ядра горіхів, і подрібнений часник.
- Помийте овочі, наріжте великими шматочками, салатні листя можна порвати руками.
- Покладіть на блюдо салатні листя, потім огірок і помідор, посолені за смаком, зверху м’ясо, перемішайте.
- Нанесіть зверху сіточку з майонезу.
Гранатовий браслет з яловичиною
Компоненти салату можна приготувати заздалегідь.
Склад компонентів:
- яловичина варена 500 г;
- 300 г вареної моркви;
- 540 г вареної картоплі;
- 460 г вареного буряка;
- 2 варені яйця;
- 2 ст. л. ядер волоських горіхів;
- 2 граната;
- 2 ложки олії;
- 1 цибуля;
- майонез;
- сіль і чорний перець.
Опис процесу:
- В окремі ємності натріть моркву, яйця, буряк і картопля.
- Наріжте дрібно м’ясо.
- Подрібніть цибулю і підсмажте в олії.
- Поставте посередині страви склянку, навколо рівним колом викладіть варену картоплю, полийте майонезом.
- Зверху другим шаром, покладіть м’ясо, потім цибулю і моркву, полийте майонезом.
- Зверху моркви посипте горіхи, зробіть шар з яєць, потім з буряка, змастіть майонезом.
- На завершальному етапі прикрасьте салат зернами граната, і поставте його в холодильник.
Подаючи «Гранатовий браслет» до столу, не забудьте прибрати склянку.
Святкова закуска з яєчними млинцями
Цей млинцевий салат універсальний, він підійде для повсякденного меню і прикрасить святковий стіл.
Продукти для приготування салату:
- яловичина або телятина варена 300 г;
- 3 свіжих або маринованих огірочка;
- 1 цибуля;
- сіль і майонез.
Продукти для млинців:
- 4 яйця;
- 3 ст. л. борошна;
- 1 ст. л. крохмалю;
- 1 гілочка кропу;
- сіль, перець.
Опис процесу:
- Спочатку замісіть тісто з яєць, дрібки солі і перцю, подрібненого кропу, крохмалю і борошна.
- Випікайте млинці на сковороді, змазаній рослинною олією.
- Посмажте на сковорідці цибулька, нарізану півкільцями.
- Млинці і свіжі огірочки наріжте тонкою соломкою.
- М’ясо поділіть на волокна.
- З’єднайте всі інгредієнти, заправте майонезом, посоліть за смаком і перемішайте.
Викладіть готовий салат на блюдо і прикрасьте гілочками зелені.
Класичний «Олів’є»
Класичний салат готується з великою кількістю м’яса, при бажанні його можна замінити копченостями або ковбасою.
Продукти для приготування:
- яловичина варена 300 г;
- копчена куряча грудка 300 г;
- шинка 300 г;
- 8 бульб картоплі;
- 6 морквин;
- 4 кислих яблука;
- 3 головки цибулі;
- 600 г маринованих огірочків;
- 600 г зеленого горошку;
- 5 яєць;
- 1,2 літра майонезу;
- 1 пучок кропу;
- 2 ч. л. солі;
- 2 ч. л. чорного меленого перцю.
Опис процесу:
- Зваріть картоплю і моркву, остудіть, очистіть і поріжте кубиками зі стороною 0,5 див.
- Яблука очистіть від шкірки і насіння, наріжте невеликими шматочками.
- Наріжте дрібно цибулю, огірочки, яйця і м’ясо.
- Подрібніть кріп.
- Змішайте у великій мисці всі інгредієнти, посоліть і поперчіть, заправте майонезом.
У закуску додають також ковбасу і курячі окости, будь-яке м’ясо, яке за смаком.
Салати з яловичиною дуже різноманітні, серед них є дуже прості і багатокомпонентні, листкові і змішані, заправлені майонезом, соусом або маслом. Більшість наведених рецептів підійдуть прихильників здорового харчування.