Салат з яловичиною – 18 рецептів приготування смачних салатів в домашніх умовах

Салат з яловичиною – гордість хорошої господині. І до його приготування завжди потрібно підходити з вигадкою і фантазією. Ці 18 рецептів допоможуть вам знайти нові цікаві ідеї, як урізноманітнити повсякденне і святкове меню.

Простий салат з яловичиною та маринованими огірками

Хоча в цей салат входить всього 4 компонента, він стане чудовою закускою на святковому столі або тихому сімейному вечері.

Продукти для приготування:

  • яловичина варена (вирізка) 260 г;
  • 2 маринованих огірочка;
  • 90 г кукурудзи;
  • 1 цибуля;
  • 20 мл оцту, сіль;
  • 2 ст. л. оливкової олії.

Опис процесу:

  • Наріжте цибулю четвертинками кілець. Залийте його чвертю склянки води з ложкою оцту.
  • Мариновані огірки розріжте навпіл, а потім на часточки.
  • М’ясо – шматочками.
  • Злийте з лука рідина, і з’єднайте всі складові. Трохи посоліть, додайте масло і перемішайте.

Солодка кукурудза добре поєднується з маринованою цибулею та огірками. Замість яловичини можна взяти відварну телятину або мову.

Класичний салат «Чоловічий каприз»

Цей красивий і смачний листковий салат готують за класичним рецептом з невеликої кількості продуктів, основним компонентом якого є яловичина.

Продукти для приготування:

  • відварна яловичина (вирізка) 250 г;
  • варені яйця-5 шт.;
  • 2 головки цибулі;
  • сир 140 г;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 50 мл води;
  • 1 ст. л. оцту 9%;
  • майонез і сіль.

Опис процесу:

  • Цибулю наріжте півкільцями, додати до нього цукор, оцет і воду. Пам’ятайте рук і залиште маринуватися на 15 хвилин.
  • Натріть окремо яйця і сир.
  • М’ясо поріжте соломкою.
  • Викладіть на блюдо маринований цибулю, полийте його майонезом.
  • Наступним шаром покладіть м’ясо, і теж полийте його майонезом.
  • Зверху яловичини – яйця і майонез.
  • Верхнім шаром насипте сир.
  • Накрийте і приберіть блюдо в холодильник на 4 години.

Подаючи на стіл, прикрасьте гілочкою зелені.

Рецепт з болгарським перцем

Цей ситний і смачний салат може стати вашим улюбленим блюдом, особливо він подобається чоловікам.

Продукти:

  • яловичина 300 г;
  • 1 солодкий перчик;
  • 1 яйце;
  • 2 свіжих огірка;
  • 1 ч. л гірчиці;
  • 1 корінь хрону;
  • 3 стебла селери;
  • 90 г сиру;
  • 60 мл олії нерафінованої;
  • 20 мл оцту 9%;
  • 0,5 лимончика;
  • сіль і перчик.

Опис процесу.

  • Зваріть яйце і яловичину.
  • Наріжте огірок соломкою. Полийте його 2 ст. л. олії і 1 ст. л. оцту, перемішайте.
  • На дрібній тертці натріть хрін.
  • Змішайте варений жовток з чайною ложкою гірчиці, 2 ст. л. олії, соком половини лимона і хріном.
  • Очищений від насіння перчик наріжте соломкою.
  • Наріжте стебла селери тонкими скибочками.
  • Яловичину і сир брусочками товщиною 0,5 див.
  • Покладіть всі інгредієнти в миску, трохи посоліть, поперчіть, додайте салатну заправку з жовтка, гірчиці та хрону.

Салат з яловичиною і болгарським перцем подайте на тарілці, викладеної зеленими салатними листям.

Теплий салат з відвареної яловичиною

Щоб блюдо вийшло цікавим і яскравим, його прикрашають перчиком чилі.

Продукти для приготування:

  • яловичина 350 г;
  • 1 цибуля-ріпка;
  • гірчиця;
  • 1 ч. л. меду;
  • листя салату;
  • сіль, перчик;
  • 50 мл оливкової олії;
  • 1 ст. л. соєвого соусу.

Опис процесу:

  • Підсмажте м’ясо на грилі з двох сторін близько 8 хвилин, попередньо посоліть, поперчіть його, і полийте трохи рослинним маслом.
  • На тарілці красиво розкладіть листя салату.
  • Цибулю наріжте півкільцями, покладіть на салатні листя.
  • Для приготування заправки з’єднайте гірчицю і мед. Додайте мелений чорний перчик, щіпку солі, трохи соєвого соусу і масло. Збийте все віночком.
  • Підсмажене м’ясо ріжте смужками, помістивши поверх салатних листків і червоної цибулі.
  • Полийте медово-гірчичним соусом.

Швидкий теплий салат зі смаженою індичкою готовий!

«Чоловічі мрії» з м’ясом

Підніміть собі настрій, приготувавши смачний салат під цією назвою.

Продукти для приготування:

  • яловича вирізка або телятина 300 г;
  • 140 г сиру;
  • 1 цибуля;
  • 3 варених яйця;
  • 100 г яблучного оцту;
  • 180 г майонезу;
  • мелений часник;
  • сіль і перчик.
Дивіться також:  Салат з баклажанів – 7 смачних рецептів на кожен день і на святковий стіл

Опис процесу:

  • Цибулю подрібніть четвертинками кілець, залийте маринадом і залиште на 20 хвилин.
  • Поріжте дрібно варене м’ясо.
  • Натріть сир на тертці.
  • На тарілку викладіть м’ясо, посипте меленим часником і сіллю, полийте майонезом.
  • Зверху яловичини покладіть шар маринованого лучка, посипте чорним перцем.
  • Варені яйця очистіть, і розімніть виделкою, насипте зверху цибульного шару, полийте майонезом. Зверху посипте все сиром.

Прикрасьте гілочками зелені.

Салат «Тбілісі» з червоною квасолею і яловичиною

Красивий, яскравий салат з яловичиною та квасолею – страва грузинської кухні, про що можна судити з його назви і входять до складу компонентів.

Продукти для приготування:

  • 250 г вареної яловичини;
  • 1 велика червона цибулина;
  • 250 г маринованої або вареної квасолі;
  • 2 солодкого перчика;
  • 2 зубки часнику;
  • волоських горіхів 3 ст. л.;
  • пісне масло 3 ст. л.;
  • оцет (9%) 3 ст. л.;
  • пучок кінзи;
  • гострий перчик чилі і сіль.

Опис процесу:

  • Наріжте цибулю півкільцями, додати оцет, і залиште на 10 хвилин.
  • Подрібніть яловичину, і викладіть її в миску.
  • Очищений від насіння солодкий перчик наріжте соломкою, додайте до м’яса.
  • Додайте половинку гострого перчика чилі, подрібненого ножем, разом з смаженими ядрами волоських горіхів.
  • Подрібніть зубок часнику і великий пучок кінзи.
  • Тепер з’єднайте часник, кінзу, маринована цибулька і квасоля з іншими компонентами салату.
  • Заправте по смаку маслом і сіллю, перемішайте.

Цей корисний і яскравий салат принесе масу позитивних емоцій.

Готуємо з корейською морквою

Для салату з морквою по-корейськи найкраще купити вже готовий овоч або зробити її заздалегідь. Так приготування займе менше часу.

  • яловичина 250 г;
  • 850 г корейської моркви;
  • 400 г печериць;
  • 180 г майонезу;
  • 40 мл рослинного масла;
  • сіль.

Опис процесу:

  • Помиті печериці наріжте пластинками.
  • Покладіть їх на сковороду, тушкуйте. Коли випарується волога, додайте масло, смажте 5 хвилин до готовності.
  • Відваріть м’ясо, коли охолоне, наріжте великими брусочками.
  • Морквину змішайте з м’ясом, печерицями та майонезом.

Салат виходить ситний, гострий і смачний, на любителя.

Салат «Обжорка»

Багатьом гурманам, старше 25 років, теплий салат «Обжорка» навіває спогади про дитинство, коли мама готувала його на святковий стіл.

Продукти для приготування:

  • яловичина (вирізка) 400 г;
  • 2 великі моркви;
  • 2 середні цибулини;
  • 2 гілочки селери;
  • 4 солоних огірка;
  • масло пісне;
  • майонез;
  • сіль.

Опис процесу:

  • Наріжте дрібненько цибулю, моркву і огірочки – тонкою соломкою, сире м’ясо – шматочками.
  • Обсмажте м’ясо на олії до готовності. На це піде не більше 5 хвилин. Не забудьте поперчити і трохи посолити.
  • Моркву і цибулю посмажте на окремих сковорідках або в одній, але, бажано, по черзі. До цибулі на сковороду можна додати 1 ст. л. лимонного соку.
  • Наріжте зелень селери, з’єднайте всі обсмажені компоненти і огірочок разом, і заправте майонезом.

М’ясний смачний салатик можна присипати зеленою цибулею.

Варіант приготування закуски по-тайськи

М’ясо по-тайськи готують з додаванням різних овочів і спецій.

Склад компонентів:

  • яловичина або телятина 500 г;
  • 2 зубки часнику;
  • 2 зелених болгарських перчика;
  • 1 великий червоний болгарський перчик;
  • 1 великий свіжий огірочок;
  • сіль і соєвий соус;
  • червоний перчик мелений;
  • масло пісне для смаження.

Опис процесу:

  • М’ясо наріжте невеликими прямокутниками, поперек волокон. Товщина скибочок повинна бути близько 2 мм, щоб вони швидко пожарились.
  • Посмажте м’ясо в гарячому маслі на сковороді, попередньо поперчив, посоливши і полив соєвим соусом. Помішуйте, щоб не пригоріло, смажте під закритою кришкою близько 10 хвилин.
  • Подрібніть часник.
  • Очистивши від насіння болгарський перчик, наріжте його соломкою.
  • Додайте до м’яса часник і болгарський перчик, і смажте ще 7 хвилин на середньому вогні під закритою кришкою.
  • Огірок наріжте крупною соломкою. Вимкніть м’ясо, покладіть до нього огірки, накрийте кришкою і залиште на 5 хвилин.
Дивіться також:  Салат з печінки — 32 рецепта смачного приготування в домашніх умовах

Подавайте з вареним рисом, пюре або спагетті.

Очманілий салат з редькою і яловичиною

Цей рецепт азіатської кухні припаде до душі любителям гострих страв.

Продукти для приготування:

  • відварне м’ясо 400 г;
  • 150 г моркви;
  • 300 г редьки;
  • 150 г капусти;
  • 300 р огірків;
  • 3 яйця;
  • оцет (3%) 1,5 ст. л.;
  • вода 90 мл;
  • майонез 150 г;
  • сіль 7 г;
  • пекучий перчик мелений 2 р.

Опис процесу:

  • Моркву і редьку натріть на корейській тертці або нарізати соломкою.
  • Додайте у воду сіль і оцет, залийте отриманої заправкою моркву і редьку. Накрийте овочі блюдцем, та придавіть зверху вантажем на 15 хвилин.
  • Капусту і огірочок поріжте соломкою.
  • Розділіть на волокна варену яловичину.
  • Наріжте брусочками м’ясо.
  • Злийте сік з моркви і редьки, додайте до неї всі інші, нарізані компоненти салату.
  • Заправте блюдо майонезом, сіллю і пекучим перцем.

Рецепт з додаванням грибів

Закуска з грибами і яловичиною – швидко готується, має гармонійний смак.

Продукти для приготування:

  • яловичина відварна 260 г;
  • 2 червоних болгарських перчика;
  • 2 варені моркви;
  • 2 гілочки петрушки;
  • великі гриби печериці 6 шт;
  • майонез;
  • сіль;
  • перець.

Опис процесу:

  • Зваріть печериці в киплячій воді.
  • Очищений від насіння болгарський перчик наріжте соломкою.
  • Шматочками такої ж форми подрібніть варену яловичину і моркву.
  • Наріжте пластинками варені гриби дрібно порубаєте зелень.
  • Змішайте в мисці всі інгредієнти, посоліть і поперчіть, заправте майонезом.

Рада. Майонез можна замінити сметаною.

Салат з яловичиною і чорносливом

Всі компоненти закуски вдало підібрані, добре поєднуються між собою. Незвичайний салат можна поставити на святковий стіл.

Продукти для приготування:

  • яловичина варена 250 г;
  • 1 велика цибулина;
  • 2 варені буряків;
  • 2 гілочки кропу;
  • чорнослив 100 г;
  • майонез;
  • сіль і перчик.

Опис процесу:

  • Подрібніть цибулю, залийте окропом на 10 хвилин.
  • Запарте чорнослив в гарячій воді на 5 хвилин.
  • Варене м’ясо і чорнослив порізати соломкою.
  • Буряк потріть на тертці.
  • На тарілці розмістіть першим шаром м’ясо, посоліть і полийте майонезом.
  • Далі піде цибулю, потім чорнослив. Його теж змастіть майонезом.
  • Четвертий шар – натертий буряк, полита майонезом.
  • Поставте салат на 1 годину в холод, щоб він просочився.

Зверху прикрасити трояндочкою з буряка і гілочками кропу.

Горіхова закуски з м’ясом

Салат з яловичиною і горіхами викладається шарами. Виходить гарна святкова закуска.

Продукти:

  • яловичина варена 0,5 кг;
  • 3 зубки часнику;
  • 4 варені яйця;
  • 5 солоних огірочків;
  • ядра волоських горіхів 1 ст.;
  • майонез.

Опис процесу:

  • Часник пропустіть через прес.
  • Натріть варені яйця.
  • Солоні огірочки так само натріть або поріжте соломкою.
  • Ядра волоських горіхів дрібно порубаєте і обсмажте на сухій сковороді.
  • М’ясо розберіть на волокна, покладіть на тарілку першим шаром, зверху змастіть майонезом.
  • Зверху м’яса – огірки, перемішані з часником, полити майонезом.
  • Третій шар – яйця теж з майонезом.
  • Зверху посипте салат горіхами, і поставте в холодильник на кілька годин.

Салат «Принц»

За зовнішнім виглядом нагадує салат гарний торт, особливо, якщо укладати його в круглу форму, щоб вийшли рівні краї.

Продукти для приготування:

  • варена яловичина 200 г;
  • 120 г маринованих огірочків;
  • 150 г майонезу;
  • 60 г волоських горіхів;
  • 2 варені яйця;
  • 1 зубчик часничку;
  • сіль і чорний перчик.

Опис процесу:

  • Ядра горіхів підсмажте на сухій сковороді або в духовці 2 хвилини, подрібніть ножем.
  • Наріжте варене м’ясо дрібними шматочками.
  • На тертці натріть окремо огірочки і яйця.
  • Додайте до майонезу часник, пропущений через прес і перець.
  • Половину отриманої майонезній заправки покладіть в м’ясо. Решту розділіть навпіл між яйцями і огірочками. Перемішайте окремо кожен компонент з майонезом, якщо потрібно, посоліть.
  • Покладіть на блюдо роз’ємне кільце. Викладіть салат шарами: перший – м’ясо, другий – огірки, третій – яйця. Зверху посипте рубаними горішками.
  • Накрийте страву, і приберіть в холодильник.
  • З готової закуски акуратно зніміть формувальне кільце.
Дивіться також:  Салат «Берізка» – 7 рецептів приготування

Як приготувати закуску з помідорами?

З яловичиною добре поєднуються свіжі овочі, особливо помідори.

Склад компонентів:

  • яловичина 300 г;
  • 3 ст. л. волоських горіхів;
  • 3 зубки часнику;
  • 3 ч. л. соєвого соусу;
  • 2 помідорчика;
  • 1 огірочок;
  • салатні листя;
  • олію для смаження;
  • сіль і майонез.

Опис процесу:

  • Обсмажте на сковороді в олії м’ясо, нарізане тонкими брусочками і полите соєвим соусом.
  • До готового м’яса додайте запашні і подрібнені ядра горіхів, і подрібнений часник.
  • Помийте овочі, наріжте великими шматочками, салатні листя можна порвати руками.
  • Покладіть на блюдо салатні листя, потім огірок і помідор, посолені за смаком, зверху м’ясо, перемішайте.
  • Нанесіть зверху сіточку з майонезу.

Гранатовий браслет з яловичиною

Компоненти салату можна приготувати заздалегідь.

Склад компонентів:

  • яловичина варена 500 г;
  • 300 г вареної моркви;
  • 540 г вареної картоплі;
  • 460 г вареного буряка;
  • 2 варені яйця;
  • 2 ст. л. ядер волоських горіхів;
  • 2 граната;
  • 2 ложки олії;
  • 1 цибуля;
  • майонез;
  • сіль і чорний перець.

Опис процесу:

  • В окремі ємності натріть моркву, яйця, буряк і картопля.
  • Наріжте дрібно м’ясо.
  • Подрібніть цибулю і підсмажте в олії.
  • Поставте посередині страви склянку, навколо рівним колом викладіть варену картоплю, полийте майонезом.
  • Зверху другим шаром, покладіть м’ясо, потім цибулю і моркву, полийте майонезом.
  • Зверху моркви посипте горіхи, зробіть шар з яєць, потім з буряка, змастіть майонезом.
  • На завершальному етапі прикрасьте салат зернами граната, і поставте його в холодильник.

Подаючи «Гранатовий браслет» до столу, не забудьте прибрати склянку.

Святкова закуска з яєчними млинцями

Цей млинцевий салат універсальний, він підійде для повсякденного меню і прикрасить святковий стіл.

Продукти для приготування салату:

  • яловичина або телятина варена 300 г;
  • 3 свіжих або маринованих огірочка;
  • 1 цибуля;
  • сіль і майонез.

Продукти для млинців:

  • 4 яйця;
  • 3 ст. л. борошна;
  • 1 ст. л. крохмалю;
  • 1 гілочка кропу;
  • сіль, перець.

Опис процесу:

  • Спочатку замісіть тісто з яєць, дрібки солі і перцю, подрібненого кропу, крохмалю і борошна.
  • Випікайте млинці на сковороді, змазаній рослинною олією.
  • Посмажте на сковорідці цибулька, нарізану півкільцями.
  • Млинці і свіжі огірочки наріжте тонкою соломкою.
  • М’ясо поділіть на волокна.
  • З’єднайте всі інгредієнти, заправте майонезом, посоліть за смаком і перемішайте.

Викладіть готовий салат на блюдо і прикрасьте гілочками зелені.

Класичний «Олів’є»

Класичний салат готується з великою кількістю м’яса, при бажанні його можна замінити копченостями або ковбасою.

Продукти для приготування:

  • яловичина варена 300 г;
  • копчена куряча грудка 300 г;
  • шинка 300 г;
  • 8 бульб картоплі;
  • 6 морквин;
  • 4 кислих яблука;
  • 3 головки цибулі;
  • 600 г маринованих огірочків;
  • 600 г зеленого горошку;
  • 5 яєць;
  • 1,2 літра майонезу;
  • 1 пучок кропу;
  • 2 ч. л. солі;
  • 2 ч. л. чорного меленого перцю.

Опис процесу:

  • Зваріть картоплю і моркву, остудіть, очистіть і поріжте кубиками зі стороною 0,5 див.
  • Яблука очистіть від шкірки і насіння, наріжте невеликими шматочками.
  • Наріжте дрібно цибулю, огірочки, яйця і м’ясо.
  • Подрібніть кріп.
  • Змішайте у великій мисці всі інгредієнти, посоліть і поперчіть, заправте майонезом.

У закуску додають також ковбасу і курячі окости, будь-яке м’ясо, яке за смаком.

Салати з яловичиною дуже різноманітні, серед них є дуже прості і багатокомпонентні, листкові і змішані, заправлені майонезом, соусом або маслом. Більшість наведених рецептів підійдуть прихильників здорового харчування.

Прокрутка до верху