Зручно, що більшість салатів з яєчними млинцями можна готувати заздалегідь. Тому вони стануть справжньою паличкою-виручалочкою для будь-якої господині. Головне, відразу не додавати у закуску соус, а заправляти страву перед подачею.
Салат з яєчними млинцями та куркою
Склад продуктів: половина банки цукрової кукурудзи, 6 заздалегідь зварених великих яєць, 420 г курятини, кухонна сіль, свіжий міцний огірок, ріпчаста цибулина, соус, олію.
- Курятина вариться в солоній воді близько 20 хвилин до повної готовності. Бульйон, що залишився можна використовувати для приготування перших страв.
- Цибуля шинкуется півкільцями, заливається окропом і залишають на час варіння курки.
- Сирі яйця вливаються в миску по одному. Вони солятся. Можна за смаком поперчити масу. Сюди ж додається 1 мал. ложка олії.
- З добре збитою яєчною суміші випікаються тонкі млинчики. Їх потрібно виливати на розігріту сковорідку з олією і обсмажувати з двох сторін.
- Готові вироби ріжуться соломкою.
- Салат з яєчними млинцями і куркою збирається шарами: яєчна соломка – бруски огірка – цибуля – підсолений соус – довільно подрібнене м’ясо – кукурудза без сиропу – підсолений соус.
Прикрашається закуска свіжою зеленню.
Найпростіший рецепт з ковбасою
Склад продуктів: 170 г копченої ковбаси, 5 великих яєць, міцний свіжий огірок, 2 великі ложки легкого майонезу і сметани, часник за смаком, рафінована олія, сіль, суміш перців.
- У глибоку миску виливаються сирі яйця. Вони перчатся, солятся. Сюди ж відправляється роздавлений часник. Суміш добре збивається. З неї звичним чином випікаються тонкі млинці. Сковорідка змащується маслом тільки один раз, щоб коржі не виявилися занадто жирними.
- Отримані вироби ріжуться соломкою. Таким же чином подрібнюється копчена ковбаса. Попередньо її потрібно звільнити від шкірки. Тонкими брусочками свіжий огірок подрібнити разом зі шкіркою.
- Продукти з’єднуються в мисці, при необхідності солятся.
Заправляється салат з млинцями та ковбасою сумішшю з сметани і майонезу. Закуска одразу подається до столу.
З копченою куркою
Склад продуктів: банка консервованого горошку, велика копчена грудка курки, 220 г моркви по-корейськи, 3 великих яйця, 2 ст. ложки соєвого соусу, 4-5 ст. ложок майонезу, сіль.
- Яйця збиваються, щоб їх складові перемішалися. Сюди ж виливається соєвий соус. Після повторного перемішування печуться млинці. Коли вони охолонуть, їх потрібно нарізати соломкою.
- Копчене філе ріжеться акуратними тонкими смужками.
- Цибулю можна використовувати свіжий, або замаринувати його тонкі півкільця у суміші води та оцту з додаванням щіпки цукру.
- Підготовлені інгредієнти з’єднуються, до них висипається горошок без розсолу і викладається моркву.
Салат з копченою куркою і яєчними млинцями солиться і заправляється маслом або майонезом.
З печерицями
Склад продуктів: половина вареної курки, 2 великих яйця, сіль, 4 ст. ложки борошна, майонез, півкіло свіжих грибів, 60 мл молока, сода на кінчику ножа.
- Гриби довільно подрібнюються і обсмажують на розігрітому жирі до готовності.
- Яйця збиваються з сіллю, содою, борошном, молоком. З суміші випікаються тонкі млинчики, остуджувати і мельчатся соломкою.
- М’ясо курки знімається з кісток і нарізати або просто рветься на волокна.
- Продукти з перших трьох кроків змішуються.
Залишається посолити закуску і змастити її будь-яким соусом. Підійде порція звичайного майонезу.
З капустою і шинкою
Склад продуктів: велике яйце, качан пекінської капусти, сіль, 220 г шинки, солодкий болгарський перець.
- Яйце збивається з сіллю, після чого з нього випікається великий тонкий млинець. Вийшла корж остуджується і ріжеться соломкою.
- Капуста дрібно шинкуется гострим ножем. Разом з подрібненим млинчиком вона пересипається в салатник.
- Сюди ж додаються нарізаний тонкими брусками солодкий червоний або жовтий перець, а також шинка. Овоч можна використовувати двох кольорів – по половинці кожного, щоб готова закуска вийшла яскравіше і апетитніше.
- Всі продукти змішуються, солятся за смаком.
Заправляється блюдо сумішшю майонезу та сметани або будь-яким іншим відповідним соусом.
Оригінальний салат зі свининою, фунчозой
Склад продуктів: 170 г напівтвердого або твердого сиру, 120 г фунчозы, 320 г свинячої м’якоті, 3 великих яйця, сіль, суміш перців, пісне масло.
- М’ясо вариться з будь-якими спеціями і сіллю до готовності. Потрібно використовувати свинину без жиру.
- Остигле м’ясо ріжеться невеликими шматочками.
- Яйця добре збиваються разом. Потрібно посолити і поперчити їх по смаку.
- Далі з яєчної суміші смажать млинці, які остуджувати і нарізаються середньої соломкою.
- Фунчоза просто заливається крутим окропом на 5-6 хвилин. Далі продукт промивається в холодній воді. При необхідності можна нарізати його дрібніше.
- Сир крупно треться.
- Інгредієнти закуски з’єднуються і солятся.
Заправляється страва пісним маслом. За смаком замість нього можна вибрати легкий майонез.
Закуска «Скоренька» – покроково
Склад продуктів: 230 г молодої капусти, 3-4 часникові часточки, 260 г шинки, 3 ст. ложки майонезу, сіль.
- Всі яйця збиваються окремо. До кожного додається трохи солі. Розрахунок наступний — з одного яйця вийде тонкий млинець. Випікати його потрібно з одного боку і відразу викладати на тарілку. Гарячі млинці скручуються в щільні трубочки і нарізаються.
- Молода капуста рубається соломкою. Можна використовувати пекінський качан. Білокачанну капусту після нарізування потрібно злегка пом’яти руками.
- Таким же чином мельчится шинка.
- Часник дуже дрібно рубається і з’єднується з майонезом. При необхідності соус підсолювати.
Залишилося змішати всі підготовлені інгредієнти і полити заправкою. Перемішувати пікантне частування потрібно акуратно, щоб не порвати шматочки яєчних млинців. Замість майонезу з часником можна взяти вже готовий часниковий соус.