Залат з язиком яловичим або свинячим є дуже простою у виконанні закускою, прекрасно поєднуючись з різними продуктами, що дозволяє розширити список можливих варіантів страв. В якості заправки легко може використовуватися майонез, сметана та інші соуси залежно від конкретного рецепту і смакових уподобань кулінара.
Листковий салат з вареного свинячого язика
Апетитний салат, який завдяки незвичайному поєднанню язика з маринованою цибулею, буде гідно оцінений всіма членами сім’ї.
Для створення кулінарної страви з 300 г субпродукту беруться:
- яйце – 4 шт.;
- сир – 150 г;
- моркву і цибулю – по 1 шт.;
- огірки (марін.) – 2 шт.;
- майонез і сіль – за смаком.
Салат з вареним свинячим язиком готується так:
- Яйця, моркву і язик відварюють до готовності.
- Подрібнену цибулю маринується у водному розчині з оцтом, сіллю і цукровим піском.
- Першим шаром викладаються скибочки субпродукту, змішані з цибулею, після чого вони перемазуються майонезній прошарком.
- Субпродукт покривається другим шаром з натертих яєць, який також перемазывается майонезним продуктом.
- Третій шар являє собою суміш тертої моркви і подрібнених огірків.
- У фіналі салат покривається сирної стружкою.
Проста і смачна закуска з грибами
Поживний салат з язиком і грибами, відрізняється ніжною текстурою, створюється з нижчепереліченого набору:
- яловичий субпродукт – 200 г;
- печериці – 100 г;
- яйце – 3 шт.;
- невеликий шматочок сиру;
- моркву і цибулю – по 1 шт.;
- огірки (свіжий.) – 2 шт.;
- майонез, сіль – за смаком.
Щоб виконати рецепт:
- Субпродукт добре проварюється і після охолодження ріжеться смужками.
- Нарізані пластинками гриби підрум’янюються на сковороді, куди потім додаються цибульні півкільця.
- З яєць готують кубики, огірки і сир ріжуться смужками.
- Всі компоненти змішуються в салатнику, солятся, перчатся і присмачуються майонезним продуктом.
Салат з язиком і свіжими огірками
Незважаючи на простоту продуктового набору, закуска виходить дуже поживною і ситної.
Використовуються:
- язик (на смак)– 250 г;
- яйце – 2 шт.;
- огірки (свіжий.) – 2 шт.;
- майонез – 25 г;
- сметана – 50 мл;
- зелень, сіль – за смаком.
Етапи підготовки полягають у таких діях:
- Субпродукт відварюється на середньому вогні 120-150 хвилин, а після охолодження з нього готується соломка.
- Тонкі брусочки з огірків змішуються з субпродуктом.
- Яйця і зелень подрібнюються.
- Складові перемішуються, подсаливаются і заправляються сметанно-майонезним соусом.
З маринованими огірками
Цікава ідея швидкого салату за умови, що 250 г субпродукту будуть відварені заздалегідь. Для створення корисної закуски, на відміну від базового набору продуктів, докуповується 200 г грибів, 1 головка цибулі, 100 г консервованого горошку, а свіжі огірки замінюються маринованими.
Щоб приготувати салат з язиком і маринованими огірками:
- Відварену субпродукт звільняється від плівки, після чого ріжеться в вигляді соломки.
- Цибульні кубики пережариваются до золотистого кольору.
- Гриби нарізати пластинками, які додаються до цибулі і обсмажуються близько 2 хвилин.
- До обсмаженою овочам викладається язик, де готується не більше 3 хвилин.
- Обсмажена маса остуджується, після чого змішується з огіркової соломкою і кубиками відварених яєць.
- У миску з салатом додаються горошок, рубана зелень, сіль, спеції і майонез.
- Після ретельного перемішування салат викласти в салатник.
Класичний салат «Дамський каприз»
Щоб прикрасити святковий стіл листковим салатом з використанням поживного субпродукту, придбаваються:
- язик – 300 г;
- печериці і шинка – 200 г;
- огірки (марін.) – 2 шт.;
- перець болгарський – 1 шт.;
- майонез – 80-100 г;
- сіль – за смаком.
При створенні закуски:
- Субпродукт проварюється близько 120-150 хвилин і остуджується в крижаній воді після готовності.
- З язика видаляється плівка, після чого з продукту готується соломка.
- Гриби ріжуться пластинками і обсмажуються на сковороді.
- На велике блюдо викладаються шари у такій послідовності – соломка язика, брусочки огірків, шинки, шматочки перцю і печериць пластинки.
- Кожен шар підсолювати і покривається майонезним продуктом.
Готуємо з болгарським перцем
Смачний варіант закуски, який створюється з нижченаведеного переліку:
- язик яловичий – 500 г;
- куряча грудка – 1 шт.;
- огірки (свіжий.) – 3 шт.;
- перець болгарський – 1 шт.;
- зелень, сіль і майонез – за смаком.
При втіленні в життя:
- Відварені м’ясні інгредієнти ріжуться у вигляді соломки.
- Овочі обмиваються і ріжуться кубиками.
- Далі змішуються підготовлені складові, які потім солятся, притрушиваются посіченою зеленню і присмачуються майонезним продуктом.
Оригінальний салат з язиком по-китайськи
Незважаючи на назву, салат по-китайськи припаде до душі не тільки шанувальникам китайської культури.
Для виконання такого рецепту з 400 г субпродукту беруться:
- цибуля – 100 г;
- огірки (свіжий.) – 150 г;
- перець червоний (солодкий) – 1 шт.;
- петрушка або кінза – ½ пучка;
- часник – 2 зубчики;
- соєвий соус – 100 мл;
- олія кунжутна – 10 мл;
- перець чилі і мелене насіння анісу – 5 м;
- сіль – за смаком.
Етапи підготовки:
- Субпродукт відварюється у воді з додаванням ⅓ соєвого соусу.
- В окремий посуд викладаються брусочки з язика, цибульні півкільця, які потім поливаються ⅓ соєвого соусу.
- З перцю та огірків також підготовлені брусочки, часник давиться, а зелень подрібнюється.
- В піалі змішуються залишився соєвий соус, спеції і кунжутне масло.
- На тарілку гіркою викладаються всі основні складові та присмачуються отриманим соусом.
Рецепт приготування з шинкою
Ніжне блюдо, яке при правильному підборі сорти шинки може бути присутнім у раціоні людей, що піклуються про правильне харчування.
Кулінару необхідно придбати:
- яловичий субпродукт – 300 г;
- гриби мариновані – 100 г;
- шинка – стільки ж;
- огірки (марін. і свіжий.) – по 3 шт.;
- кріп – 1 пучок;
- майонез, сіль – за смаком.
Щоб втілити в життя закуску з китайської кухні:
- Готові м’ясні продукти і гриби ріжуться у вигляді соломки, огірки – брусочків, а кріп подрібнюється.
- Далі змішуються всі складові салату, подсаливаются, посипаються спеціями і присмачуються майонезним продуктом.
Салат «Орландо»
Вишукана закуска з пікантним вершковим присмаком, яка готується з нижчепереліченого складу:
- язик і гриби в рівній кількості – по 500 – 600 м;
- цибуля – в два рази менше;
- огірки (марін.) – 3 шт.;
- яйце – 4 шт.;
- масло (злив.) – ¼ Частина пачки;
- майонез, сіль – за смаком.
Покрокова інструкція:
- Гриби подсаливаются, пережариваются і після охолодження подрібнюються.
- Цибульні півкільця також пассеруется на вершковому маслі.
- З огірків і відвареного субпродукту готуються кубики, а варені яйця труться.
- Закуска викладається шарами – гриби, огірки, мову, цибулю, яйця, які покриваються майонезом.
- Верхівка прикрашається гілочками петрушки або кінзи.
Ситна закуска з квасолею
Якщо захотілося побалувати себе і своїх близьких ситним салатиком, а часу не дуже багато, то цей рецепт ідеальний.
Для його виконання з 100 г субпродукту купуються:
- квасоля – 1 банка;
- яйце – 2 шт.;
- огірки (свіжий.) – 1 шт.;
- сир – 100 г;
- кріп – 1 пучок;
- майонез, сіль – за смаком.
Щоб надати щоденного раціону різноманітності:
- З відвареної субпродукту і свіжого овоча робиться соломка, яєць – кубики, з сиру – стружка.
- Зелень подрібнюється.
- Компоненти перемішуються, подсаливаются і присмачуються майонезом.
- Після настоювання в холодильній камері протягом 1 години салат перекладається в салатник і подається.
Незвичайний «Олів’є»
Салат з яловичим язиком виходить більш ніжним, ніж з м’ясом, і «Олів’є» не виняток.
Щоб здивувати гостей, що зібралися за столом, необхідно придбати:
- язик яловичий і картопля – 400 г;
- картопля – 400 г;
- огірки (свіжий. і марін.) – по 150 г;
- яйце – 5 шт.;
- кріп – 1 пучок;
- горошок – 1 банку;
- сіль, спеції, майонез – за смаком.
Закуска готується традиційно: всі інгредієнти після готовності подрібнюються і змішуються в салатнику, де подсаливаются і присмачуються майонезним продуктом.
Варіант з картоплею і зеленим горошком
Оригінальний рецепт закуски, для втілення в життя якої придбаваються:
- 300 г субпродукту;
- 3 картоплини;
- 6 середніх яєць;
- невелика цибулина;
- пучок кропу;
- чверть банки зеленого горошку;
- 2,5 ст. ложки молока і неароматного масла;
- щіпка цукру;
- за смаком сіль, спеції, майонез.
Спосіб виконання простий:
- Відварений язик ріжеться шматочками, картоплю і 4 яйця – кубиками.
- Цибульні півкільця замочуються в окропі для усунення гіркоти.
- Перераховані інгредієнти, включаючи горошок і трохи солі, змішуються.
- З солі, цукру, 2 сирих яєць, масла і молока готується за допомогою міксера заправка, якій заправляється закуска
Сирний салат
Оригінальний салат з нетрадиційним смаком, який готується з таких складових:
- язик – 500 г;
- цибуля – 100 г;
- часник – 2 зубчики;
- горіхи волоські (очищені) – 100 г;
- сир – 150 г;
- сіль, майонез – до смаку.
При приготуванні слід дотримуватися наступного алгоритму:
- Відварений язик ріжеться скибочками.
- Цибульні шматочки пассеруются.
- Горіхи і часникові зубчики товчуться в ступці.
- У салатнику змішуються язик, цибулю, горіхи, часник, сіль і майонезний продукт.
- Зверху салат притрушивается сирної стружкою.
Коктейль з овочами і язиком
Закуска, відрізняється особливою ошатністю, ідеально підходить для зустрічі гостей.
При підготовці 6 порцій використовуються:
- язик свинячий – 200 г;
- сир – майже стільки ж;
- яйце – 4 шт.;
- огірки (свіжий.) – 3 шт.;
- майонез, сіль, спеції – за смаком.
Щоб подати красиво оформлений порційний салат:
- Язик і яйця відварюють, після чого з готових компонентів готуються кубики.
- Огірки нарізати невеликими брусками, а сир – соломкою.
- Готуються скляні склянки, в які викладаються шарами нарізані інгредієнти: язик, сир, огірки, білки і жовтки.
- Кожен шар підсолювати, приправляється і змащується майонезом.
Салат «Красуня»
Яскрава, красива і дуже смачна закуска, яка відповідає найменуванню.
Для створення страви необхідні:
- по 100 г шинки, яловичого субпродукту, томатів, кукурудзи консерв. та сиру;
- 2 яйця;
- зерна граната для прикраси;
- 150 г майонез для заправки.
Етапи приготування:
- З відвареного до м’якості язика підготовлені брусочки.
- Шинка, томати і варені яйця ріжуться, а сирний продукт треться.
- Кукурудза відкидається на друшляк.
- Інгредієнти змішуються з додаванням солі, спецій і майонезу, після чого викладають на тарілку гіркою, для прикраси якій використовуються зерна граната.
Рецептів салату з язиком величезна безліч. І незалежно від того, який буде обрано, завдяки основного інгредієнту закуска вийти ніжною і дуже поживним.