Салат з язиком – 15 рецептів смачного приготування в домашніх умовах

Залат з язиком яловичим або свинячим є дуже простою у виконанні закускою, прекрасно поєднуючись з різними продуктами, що дозволяє розширити список можливих варіантів страв. В якості заправки легко може використовуватися майонез, сметана та інші соуси залежно від конкретного рецепту і смакових уподобань кулінара.

Листковий салат з вареного свинячого язика

Апетитний салат, який завдяки незвичайному поєднанню язика з маринованою цибулею, буде гідно оцінений всіма членами сім’ї.

Для створення кулінарної страви з 300 г субпродукту беруться:

  • яйце – 4 шт.;
  • сир – 150 г;
  • моркву і цибулю – по 1 шт.;
  • огірки (марін.) – 2 шт.;
  • майонез і сіль – за смаком.

Салат з вареним свинячим язиком готується так:

  • Яйця, моркву і язик відварюють до готовності.
  • Подрібнену цибулю маринується у водному розчині з оцтом, сіллю і цукровим піском.
  • Першим шаром викладаються скибочки субпродукту, змішані з цибулею, після чого вони перемазуються майонезній прошарком.
  • Субпродукт покривається другим шаром з натертих яєць, який також перемазывается майонезним продуктом.
  • Третій шар являє собою суміш тертої моркви і подрібнених огірків.
  • У фіналі салат покривається сирної стружкою.

Проста і смачна закуска з грибами

Поживний салат з язиком і грибами, відрізняється ніжною текстурою, створюється з нижчепереліченого набору:

  • яловичий субпродукт – 200 г;
  • печериці – 100 г;
  • яйце – 3 шт.;
  • невеликий шматочок сиру;
  • моркву і цибулю – по 1 шт.;
  • огірки (свіжий.) – 2 шт.;
  • майонез, сіль – за смаком.

Щоб виконати рецепт:

  • Субпродукт добре проварюється і після охолодження ріжеться смужками.
  • Нарізані пластинками гриби підрум’янюються на сковороді, куди потім додаються цибульні півкільця.
  • З яєць готують кубики, огірки і сир ріжуться смужками.
  • Всі компоненти змішуються в салатнику, солятся, перчатся і присмачуються майонезним продуктом.

Салат з язиком і свіжими огірками

Незважаючи на простоту продуктового набору, закуска виходить дуже поживною і ситної.

Використовуються:

  • язик (на смак)– 250 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • огірки (свіжий.) – 2 шт.;
  • майонез – 25 г;
  • сметана – 50 мл;
  • зелень, сіль – за смаком.

Етапи підготовки полягають у таких діях:

  • Субпродукт відварюється на середньому вогні 120-150 хвилин, а після охолодження з нього готується соломка.
  • Тонкі брусочки з огірків змішуються з субпродуктом.
  • Яйця і зелень подрібнюються.
  • Складові перемішуються, подсаливаются і заправляються сметанно-майонезним соусом.

З маринованими огірками

Цікава ідея швидкого салату за умови, що 250 г субпродукту будуть відварені заздалегідь. Для створення корисної закуски, на відміну від базового набору продуктів, докуповується 200 г грибів, 1 головка цибулі, 100 г консервованого горошку, а свіжі огірки замінюються маринованими.

Дивіться також:  Сніжний Краб – що це? 4 рецепта приготування страв з крабовими паличками

Щоб приготувати салат з язиком і маринованими огірками:

  • Відварену субпродукт звільняється від плівки, після чого ріжеться в вигляді соломки.
  • Цибульні кубики пережариваются до золотистого кольору.
  • Гриби нарізати пластинками, які додаються до цибулі і обсмажуються близько 2 хвилин.
  • До обсмаженою овочам викладається язик, де готується не більше 3 хвилин.
  • Обсмажена маса остуджується, після чого змішується з огіркової соломкою і кубиками відварених яєць.
  • У миску з салатом додаються горошок, рубана зелень, сіль, спеції і майонез.
  • Після ретельного перемішування салат викласти в салатник.

Класичний салат «Дамський каприз»

Щоб прикрасити святковий стіл листковим салатом з використанням поживного субпродукту, придбаваються:

  • язик – 300 г;
  • печериці і шинка – 200 г;
  • огірки (марін.) – 2 шт.;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • майонез – 80-100 г;
  • сіль – за смаком.

При створенні закуски:

  • Субпродукт проварюється близько 120-150 хвилин і остуджується в крижаній воді після готовності.
  • З язика видаляється плівка, після чого з продукту готується соломка.
  • Гриби ріжуться пластинками і обсмажуються на сковороді.
  • На велике блюдо викладаються шари у такій послідовності – соломка язика, брусочки огірків, шинки, шматочки перцю і печериць пластинки.
  • Кожен шар підсолювати і покривається майонезним продуктом.

Готуємо з болгарським перцем

Смачний варіант закуски, який створюється з нижченаведеного переліку:

  • язик яловичий – 500 г;
  • куряча грудка – 1 шт.;
  • огірки (свіжий.) – 3 шт.;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • зелень, сіль і майонез – за смаком.

При втіленні в життя:

  • Відварені м’ясні інгредієнти ріжуться у вигляді соломки.
  • Овочі обмиваються і ріжуться кубиками.
  • Далі змішуються підготовлені складові, які потім солятся, притрушиваются посіченою зеленню і присмачуються майонезним продуктом.

Оригінальний салат з язиком по-китайськи

Незважаючи на назву, салат по-китайськи припаде до душі не тільки шанувальникам китайської культури.

Для виконання такого рецепту з 400 г субпродукту беруться:

  • цибуля – 100 г;
  • огірки (свіжий.) – 150 г;
  • перець червоний (солодкий) – 1 шт.;
  • петрушка або кінза – ½ пучка;
  • часник – 2 зубчики;
  • соєвий соус – 100 мл;
  • олія кунжутна – 10 мл;
  • перець чилі і мелене насіння анісу – 5 м;
  • сіль – за смаком.

Етапи підготовки:

  • Субпродукт відварюється у воді з додаванням ⅓ соєвого соусу.
  • В окремий посуд викладаються брусочки з язика, цибульні півкільця, які потім поливаються ⅓ соєвого соусу.
  • З перцю та огірків також підготовлені брусочки, часник давиться, а зелень подрібнюється.
  • В піалі змішуються залишився соєвий соус, спеції і кунжутне масло.
  • На тарілку гіркою викладаються всі основні складові та присмачуються отриманим соусом.
Дивіться також:  Печінковий торт з яловичої печінки – 4 рецепта

Рецепт приготування з шинкою

Ніжне блюдо, яке при правильному підборі сорти шинки може бути присутнім у раціоні людей, що піклуються про правильне харчування.

Кулінару необхідно придбати:

  • яловичий субпродукт – 300 г;
  • гриби мариновані – 100 г;
  • шинка – стільки ж;
  • огірки (марін. і свіжий.) – по 3 шт.;
  • кріп – 1 пучок;
  • майонез, сіль – за смаком.

Щоб втілити в життя закуску з китайської кухні:

  • Готові м’ясні продукти і гриби ріжуться у вигляді соломки, огірки – брусочків, а кріп подрібнюється.
  • Далі змішуються всі складові салату, подсаливаются, посипаються спеціями і присмачуються майонезним продуктом.

Салат «Орландо»

Вишукана закуска з пікантним вершковим присмаком, яка готується з нижчепереліченого складу:

  • язик і гриби в рівній кількості – по 500 – 600 м;
  • цибуля – в два рази менше;
  • огірки (марін.) – 3 шт.;
  • яйце – 4 шт.;
  • масло (злив.) – ¼ Частина пачки;
  • майонез, сіль – за смаком.

Покрокова інструкція:

  • Гриби подсаливаются, пережариваются і після охолодження подрібнюються.
  • Цибульні півкільця також пассеруется на вершковому маслі.
  • З огірків і відвареного субпродукту готуються кубики, а варені яйця труться.
  • Закуска викладається шарами – гриби, огірки, мову, цибулю, яйця, які покриваються майонезом.
  • Верхівка прикрашається гілочками петрушки або кінзи.

Ситна закуска з квасолею

Якщо захотілося побалувати себе і своїх близьких ситним салатиком, а часу не дуже багато, то цей рецепт ідеальний.

Для його виконання з 100 г субпродукту купуються:

  • квасоля – 1 банка;
  • яйце – 2 шт.;
  • огірки (свіжий.) – 1 шт.;
  • сир – 100 г;
  • кріп – 1 пучок;
  • майонез, сіль – за смаком.

Щоб надати щоденного раціону різноманітності:

  • З відвареної субпродукту і свіжого овоча робиться соломка, яєць – кубики, з сиру – стружка.
  • Зелень подрібнюється.
  • Компоненти перемішуються, подсаливаются і присмачуються майонезом.
  • Після настоювання в холодильній камері протягом 1 години салат перекладається в салатник і подається.

Незвичайний «Олів’є»

Салат з яловичим язиком виходить більш ніжним, ніж з м’ясом, і «Олів’є» не виняток.

Щоб здивувати гостей, що зібралися за столом, необхідно придбати:

  • язик яловичий і картопля – 400 г;
  • картопля – 400 г;
  • огірки (свіжий. і марін.) – по 150 г;
  • яйце – 5 шт.;
  • кріп – 1 пучок;
  • горошок – 1 банку;
  • сіль, спеції, майонез – за смаком.

Закуска готується традиційно: всі інгредієнти після готовності подрібнюються і змішуються в салатнику, де подсаливаются і присмачуються майонезним продуктом.

Дивіться також:  Бомбова капуста швидкого приготування – 7 рецептів

Варіант з картоплею і зеленим горошком

Оригінальний рецепт закуски, для втілення в життя якої придбаваються:

  • 300 г субпродукту;
  • 3 картоплини;
  • 6 середніх яєць;
  • невелика цибулина;
  • пучок кропу;
  • чверть банки зеленого горошку;
  • 2,5 ст. ложки молока і неароматного масла;
  • щіпка цукру;
  • за смаком сіль, спеції, майонез.

Спосіб виконання простий:

  • Відварений язик ріжеться шматочками, картоплю і 4 яйця – кубиками.
  • Цибульні півкільця замочуються в окропі для усунення гіркоти.
  • Перераховані інгредієнти, включаючи горошок і трохи солі, змішуються.
  • З солі, цукру, 2 сирих яєць, масла і молока готується за допомогою міксера заправка, якій заправляється закуска

Сирний салат

Оригінальний салат з нетрадиційним смаком, який готується з таких складових:

  • язик – 500 г;
  • цибуля – 100 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • горіхи волоські (очищені) – 100 г;
  • сир – 150 г;
  • сіль, майонез – до смаку.

При приготуванні слід дотримуватися наступного алгоритму:

  • Відварений язик ріжеться скибочками.
  • Цибульні шматочки пассеруются.
  • Горіхи і часникові зубчики товчуться в ступці.
  • У салатнику змішуються язик, цибулю, горіхи, часник, сіль і майонезний продукт.
  • Зверху салат притрушивается сирної стружкою.

Коктейль з овочами і язиком

Закуска, відрізняється особливою ошатністю, ідеально підходить для зустрічі гостей.

При підготовці 6 порцій використовуються:

  • язик свинячий – 200 г;
  • сир – майже стільки ж;
  • яйце – 4 шт.;
  • огірки (свіжий.) – 3 шт.;
  • майонез, сіль, спеції – за смаком.

Щоб подати красиво оформлений порційний салат:

  • Язик і яйця відварюють, після чого з готових компонентів готуються кубики.
  • Огірки нарізати невеликими брусками, а сир – соломкою.
  • Готуються скляні склянки, в які викладаються шарами нарізані інгредієнти: язик, сир, огірки, білки і жовтки.
  • Кожен шар підсолювати, приправляється і змащується майонезом.

Салат «Красуня»

Яскрава, красива і дуже смачна закуска, яка відповідає найменуванню.

Для створення страви необхідні:

  • по 100 г шинки, яловичого субпродукту, томатів, кукурудзи консерв. та сиру;
  • 2 яйця;
  • зерна граната для прикраси;
  • 150 г майонез для заправки.

Етапи приготування:

  • З відвареного до м’якості язика підготовлені брусочки.
  • Шинка, томати і варені яйця ріжуться, а сирний продукт треться.
  • Кукурудза відкидається на друшляк.
  • Інгредієнти змішуються з додаванням солі, спецій і майонезу, після чого викладають на тарілку гіркою, для прикраси якій використовуються зерна граната.

Рецептів салату з язиком величезна безліч. І незалежно від того, який буде обрано, завдяки основного інгредієнту закуска вийти ніжною і дуже поживним.

Прокрутка до верху