Салат зі смаженими печерицями – 12 смачних рецептів

Для того щоб приготувати чудовий салат зі смаженими печерицями, не обов’язково мати кухарську освіту та багаторічний стаж біля плити. Дотримуйтесь порад і рекомендацій смачних рецептів страв, а все інше підкаже інтуїція і шосте відчуття. А воно є абсолютно у всіх!

Салат зі смаженими печерицями та курячою грудкою

Різноманітна закуска, страви з дрібно накришений продуктів, прийшла до нас із французької кухні. Салати з смаженими печерицями готуються в найрізноманітніших кулінарних варіаціях, що становлять повсякденне і святкове меню.

Склад інгредієнтів:

  • масло пісне;
  • сметана домашня — 40 г;
  • огірки — 6 шт.;
  • гриби свіжі — 1 кг;
  • майонез — 30 г;
  • куряча грудка — 1 кг;
  • качан капусти пекінської;
  • часникові зубки — 2 шт.;
  • хліб білий — 4 скибочки;
  • спеції, прянощі.

Спосіб приготування:

  • Промиваємо куряче м’ясо, нарізаємо невеликими брусочками, ретельно промокаємо серветками. Обсмажуємо скибочки в добре нагрітому маслі, постійно перевертаючи після утворення рум’яної скоринки. Обов’язково залишаємо шматочки готової грудинки на паперовому рушнику, позбавляючи продукт від зайвого жиру.
  • Печериці швидко промиваємо від бруду, нарізаємо слайсами, обсмажуємо до рум’яності. Ніколи не тримаємо гриби довгий час в рідині, так як спорові організми швидко вбирають вологу, розмокають, втрачаючи вишуканий смак.
  • Підставляємо під воду качан пекінської капусти. Робимо це з боку плодоніжки, щоб вода не потрапляла в нещільно сполучені листя. Стряхиваем останні краплі, видаляємо нижню, більш жорстку частину качана, іншу половину шаткуємо смужками.
  • Шаткуємо свіжі огірки на півкільця. Хлібні скибочки ріжемо на маленькі кубики. Обсмажуємо в олії разом з очищеними зубками часнику до рожевого відтінку, потім витримуємо на серветках, поки стече жир.
  • З’єднуємо в тарілці всі компоненти страви, приправляємо сіллю і перцем, присмачую сметаною і майонезом.

Посипаємо салат з грибами хрусткими грінками. Якщо це перший досвід оформлення холодної закуски, то він виявився більш ніж вдалим!

З крабовими паличками

Смажені шампіньйони відчувають себе гармонійно поруч з крабовими паличками, наділяючи салат цікавим і не зовсім звичайним смаком.

Список продуктів:

  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • масло пісне;
  • гриби — 400 г;
  • солодка морква — 2 шт.;
  • палички крабові — 300 г;
  • густа сметана — 150 г;
  • спеції, кріп.

Порядок приготування:

  • У представленому блюді використовуємо заздалегідь відварену моркву. Однак є й інший спосіб технологічної обробки коренеплоду. Для цього ретельно його промиваємо, кладемо в нещільно зав’язаний харчової пакет, відправляємо на 7 хвилин у мікрохвильовку. Включаємо її на середню потужність. Готову моркву дрібно кришимо.
  • Ну а поки займемося іншими інгредієнтами. Звільняємо цибуля від лушпиння, рубаємо півкільцями, обсмажуємо в олії до прозорості, залишаємо на час в піалі.
  • Очищаємо печериці, нарізаємо пластинами, викладаємо в ємність на місце овочів. Готуємо гриби на високому полум’я до піджареної, залишаємо на тарілці остигати.
  • Настала черга крабових паличок. Витягуємо з упаковки, промокаємо, рубаємо шматочками, покласти в сковороду. Готуємо 3 хвилини на слабкому вогні, постійно перевертаючи, поки продукт не стане м’яким, як локшина.
  • Збираємо всі компоненти страви в сервіровочної вазі. Приєднуємо подрібнений кріп, солимо, присмачую домашньою сметаною, акуратно перемішуємо.

Приготовлена закуска — страва досить ситна, а тому самодостатнє для включення в розряд других страв. Однак салат з крабовими паличками ще і відмінний гарнір до рису або картоплі.

Готуємо з кукурудзою

Поєднання білого і жовтого кольорів — улюблене у дизайнерів і кулінарів. Ці відтінки легко запам’ятовуються, бо салатна комбінація печериць і кукурудзи спочатку успішна.

Набір компонентів:

  • морква по-корейськи — 350 г;
  • цибуля-ріпка — 1 головка;
  • гриби — 350 г;
  • банка солодкої кукурудзи;
  • майонез;
  • зелень.

Процес приготування:

  • Якщо використовуємо заморожені печериці, відтає їх при кімнатній температурі або заздалегідь залишаємо на нижній полиці холодильника. Обполіскуємо очищені від бруду гриби, поділяємо на невеликі шматочки, обсмажуємо разом з нарізаним півкільцями цибулею до золотистого відтінку.
  • Виливаємо вміст банки в друшляк, добре промиваємо жовті зернята, просушуємо на серветках.
  • З’єднуємо компоненти страви в глибокій тарілці, приправляємо сіллю, перцем, майонезним соусом. Акуратно все перемішуємо.
Дивіться також:  Салат з капусти з морквою — 9 смачних рецептів приготування

Подаємо страву відразу після заправки, прикрашаючи нарубаною зеленню.

Листковий салат зі смаженими печерицями

Важливість гарного оформлення закуски складно переоцінити. Навіть якщо що-то в ній не вдасться, вишуканість зовнішнього вигляду заповнить невеличкий кулінарний прорахунок.

Перелік продуктів:

  • масло пісне;
  • стружка тертого сиру — 200 г;
  • майонез — 300 г;
  • шампіньйони — 600 г;
  • часникові зубки — 4 шт.;
  • філе куряче — 500 г;
  • вода питна — 400 мл;
  • картопля — 4 шт.;
  • зерна граната — 100 г;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • яйця — 8 шт.;
  • оцет (3%) — 30 мл

Поетапне приготування:

  • Звільняємо цибуля від лушпиння, шаткуємо півкільцями, заливаємо окропом, сполученим з оцтом, залишаємо овочі маринуватися.
  • Промиваємо куряче філе, промокаємо серветками, поділяємо на невеликі смужки. Щоб м’ясо птиці вийшло в салаті ніжним і м’яким, обов’язково видаляємо всі жили і плівки.
  • Викладаємо шматочки курки на сковороду з гарячим маслом, швидко смажимо до ніжно-рожевого кольору, постійно перемішуючи склад. Приправляємо продукт сіллю і перцем. Готові частини викладаємо в тарілку для повного остигання.
  • Нарізаємо часточками підготовлені печериці, обсмажуємо до світло-коричневого кольору.
  • Відварюємо картоплю, остиглі бульби звільняємо від шкірки, крупно натираємо.
  • Акуратно поділяємо навпіл очищені яйця. Жовтки з’єднуємо з подрібненим часником і майонезом. Фаршируємо білки отриманою сумішшю.
  • Оформляємо салат. Викладаємо на дно прозорій ємності шматочки м’яса. Зверху маємо шар цибулі. «Малюємо» сіточку майонезу, далі поміщаємо гриби, потім картопля, який теж покриваємо білим соусом.
  • Завершуємо композицію начиненими білками. Вони будуть зображати замети. Посипаємо їх сирної стружкою, прикрашаємо гілочками кропу або розмарину.

Відправляємо салат в холодильник, щоб зимовий мотив сформувався остаточний смаковий букет.

З копченою куркою

Про користь або шкоду копченостей йдуть постійні і досить запеклі дебати. Однак ніхто не посміє заперечити неповторний смак і незрівнянний аромат салату з копченою куркою!

Необхідні компоненти:

  • огірки мариновані — 2 шт.;
  • свіжий майонез;
  • масло пісне;
  • печериці — 200 г;
  • цибуля-ріпка;
  • копчене куряче філе — 200 г;
  • сіль.

Технологія приготування:

  • Очищену цибулину шаткуємо кубиками, пасеруємо на олії до напівготовності.
  • Видаляємо з копченого філе птиці шкірку, рубаємо м’ясо кубиками.
  • Гриби промиваємо, видаляємо пошкоджені місця, кришимо невеликими шматочками, додаємо до цибулі. Обсмажуємо продукти на середньому вогні. Після випаровування рідини злегка солимо, готуємо гриби до появи коричневої скоринки.
  • Солоні/мариновані огірочки додадуть страві легку пікантність, для чого використовуємо продукт без яскраво вираженої гостроти. Нарізаємо консервовані корнішони маленькими шматочками, акуратно віджимаємо, щоб видалити зайву вологу — вона в салаті абсолютно не потрібна!
  • Викладаємо компоненти в глибоку посуд, змішуємо з майонезом. Заміна його на сметану не допускається, так як вона не поєднується з маринованими огірками.

Ретельно перемішуємо продукти, просочуючи їх білим соусом. Прикрашаємо блюдо гілочками зелені.

Ситна закуска з шинкою

Будь салат у нас асоціюється, насамперед, з легкою їжею, попередньої основної трапези. І даремно! Апетитна страва з смажених печериць і шинки може стати ситної закускою, не поступається за цим показником другим страв.

Список інгредієнтів:

  • масло пісне;
  • відварені круто яйця — 3 шт.;
  • якісний майонез;
  • гриби — 200 г;
  • цибуля-ріпка — 2 шт.;
  • сир ковбасний — 200 г;
  • шинка — 250 г;
  • огірки свіжі — 3 шт.;
  • спеції, зелень.

Спосіб приготування:

  • Очищаємо від лушпиння цибулі, подрібнюємо кубиками, обсмажуємо в гарячому олії до легкої рум’яності. Не забуваємо перевертати шматочки, щоб вони не підгоріли. Для будь-якого салату це просто неприпустимо!
  • Тонко нарізаємо підготовлені печериці, викладаємо їх в сковороду з цибулею, смажимо до готовності.
  • Звільняємо яйця від шкаралупи, рубаємо не дуже дрібними шматочками. Огірки шаткуємо кубиками, шинку — більш великими скибочками.
  • Відправляємо підготовлені інгредієнти в простору чашу. Солимо і перчимо продукти, заправляємо бажаним кількістю майонезного соусу, ретельно все перемішуємо.
  • Ставимо на широке блюдо сервірувальне кільце, заповнюємо його салатом, злегка ущільнюємо, після чого обережно прибираємо сталеву смугу.
Дивіться також:  Салат дамський каприз – 9 рецептів приготування

Ситна закуска з шинкою відразу привертає увагу своїм оформленням. Фахівці кажуть, що гарна їжа завжди смачніше, приємніше, краще засвоюється організмом.

Пісний салат зі смаженими печерицями

Дари лісу дозволяють приготувати легку і корисну закуску без використання продуктів тваринного походження.

Склад компонентів:

  • масло оливи — 40 мл;
  • перець солодкий — 2 шт.;
  • картопля — 8 шт.;
  • печериці — 400 г;
  • стиглі томати — 4 шт.;
  • цибуля-ріпка, огірки, морква — 2 шт.;
  • паприка, шпинат, листовий салат, сіль морська.

Порядок приготування:

  • Відварюємо в «мундирі» картоплю, охолоджуємо, знімаємо тонку шкірку. Поділяємо бульби на маленькі кубики, збризкуємо їх маслом оливи. Така обробка збереже якість продукту при контакті з вологими компонентами салату.
  • Нарізаємо шматочками гриби, обсмажуємо разом з оформленим півкільцями цибулею до рум’яності. В кінці процесу злегка солимо складу.
  • Наколюємо виделкою болгарські плоди в декількох місцях. Утримуючи за хвостик, обпалюємо перці полум’ям конфорки до обвуглювання шкірки. Загортаємо овочі на 5 хвилин в плівку, потім очищаємо, видаляємо насіння, ріжемо тонкою соломкою.
  • Дрібно натираємо моркву, рубаємо свіжі огірки, подрібнюємо попередньо промитий від піску шпинат. Ніжні салатні листи розриваємо руками.
  • Збираємо всі підготовлені компоненти в зручну чашу, приправляємо морською сіллю, збризкуємо ароматним маслом, посипаємо паприкою. Добре все перемішуємо.

Викладаємо пісний салат акуратною гіркою на тарілку, прикрашаємо часточками стиглих помідорів і свіжою зеленню.

Рецепт з квасолею

Боби і шампіньйони — поєднання досить незвичайне, що дозволяє урізноманітнити раціон недорогий, але дуже смачною і поживною їжею.

Необхідні компоненти:

  • масло пісне;
  • квасоля — 300 г;
  • відварені яйця — 8 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 2 головки;
  • огірки — 4 шт.;
  • гриби — 500 г;
  • палички крабові — 400 г;
  • зелень.

Технологія приготування:

  • Замочуємо боби на ніч, на наступний день відварюємо в солоній воді до м’якого стану. Відкидаємо квасолю на друшляк, щоб рідина повністю скла.
  • Очищаємо цибулю від лушпиння, шаткуємо кубиками, обсмажуємо разом з промитими і нарізаними слайсами печерицями. Коли продукти підрум’яняться, залишаємо їх у тарілці до повного охолодження.
  • Звільняємо яйця від шкаралупи, рубаємо маленькими шматочками. Так само оформляємо крабові палички і огірки.
  • З’єднуємо в чаші всі компоненти страви, солимо і перчимо до смаку, заправляємо майонезом, ретельно перемішуємо.

Викладаємо салат з квасолею і смаженими печерицями в круглу тарілку з ручками. Такий французький фарфор на святковому столі завжди в тренді!

З кабачками і баклажанами

Гриби печериці чудово поєднуються з улюбленими кабачками і баклажанами. Закуска хоч проста у виконанні, але зі своїми «примхами».

Перелік продуктів:

  • масло пісне;
  • яйця — 4 шт.;
  • баклажани — 2 шт.;
  • оцет (3%) — 30 мл;
  • цибуля ріпчаста — 1 головка;
  • печериці — 300 г;
  • кабачок;
  • сіль, кріп, перець.

Процес приготування:

  • Гриби можна відварити і в такому вигляді використовувати в салаті. Однак незрівнянно смачніше й пахучіше вони стануть після обробки на сковороді. Очищені печериці шаткуємо соломкою, обсмажуємо разом з нарубаним цибулею до легкої рум’яності.
  • Баклажани — це компонент страви, здатний зіпсувати «репутацію» нашого їства. Справа в тому, що в зрілих плодах міститься соланін, що надає овочам, а потім і закуски, неприємну гіркоту. Щоб цього не сталося, видаляємо кінчики «синеньких», ріжемо їх кубиками, обсипаємо сіллю, залишаємо на годину в посуді під гнітом.
  • Зливаємо темну рідину, серветками промокаємо шматочки баклажанів, обсмажуємо в олії.
  • Кабачок очищаємо, поділяємо на маленькі частини, також готуємо в сковороді. Не забуваємо трохи посолити овочі в процесі приготування.
  • З’єднуємо остиглі інгредієнти салату, додаємо дрібно нарубані яйця, заправляємо соусом склад з суміші оцту, олії і перцю.
Дивіться також:  Класичний салат “Гранатовий браслет” – 10 смачних рецептів приготування

Оформляємо страву у витонченій посуді, прикрашаємо свіжою зеленню.

Салат: смажені печериці, курка, огірок і сир

Назва цього рецепта відразу нагадує про приємних застіллях, веселих тостах і, звичайно, про смачної російської закуски з огірочків, грибів, м’яса курки і ніжного сиру.

Необхідні компоненти:

  • варені яйця — 3 шт.;
  • часникові зубки — 2 шт.;
  • майонез — 150 г;
  • печериці — 200 г;
  • цибулина, морква — по 1 шт.;
  • стегенця курячі — 600 г;
  • банка солодкої кукурудзи;
  • сіль, масло пісне, перець, майонез: за вподобанням.

Технологія приготування:

  • Очищаємо і промиваємо всі овочі. Шаткуємо півкільцями цибулю пасеруємо до м’якості. Додаємо терту моркву, через 5 хвилин приєднуємо нарубані пластинами гриби, смажимо до золотистого відтінку.
  • Відварюємо курячі стегенця, охолоджуємо, відокремлюємо філе, дрібно нарізаємо його.
  • Натираємо очищені яйця. Кукурудзу зливаємо в друшляк, промиваємо, просушуємо.
  • Подрібнені зубки часнику з’єднуємо з майонезом.

Викладаємо всі компоненти закуски на тарілку шарами (у будь-якому порядку), приправляючи їх часниковим соусом.

«Гніздо глухаря»

Відоме блюдо здатне створити саму теплу і приємну за столом атмосферу, адже гніздо — це теж своєрідний осередок для пернатого сімейства.

Набір продуктів:

  • масло пісне — від 150 г;
  • шинка — 120 г;
  • печериці — 200 г;
  • відварена куряча грудка — 150 г;
  • яйця — 4 шт.;
  • стружка тертого сиру — 70 г;
  • картопля — 350 г;
  • якісний майонез;
  • перо цибулі.

Спосіб приготування:

  • Від варених круто яєць відокремлюємо білки, крупно їх натираємо.
  • Обсмажуємо очищені і дрібно нарізані гриби до рум’яного кольору, з’єднуємо з білками.
  • Шаткуємо кубиками остигле м’ясо птиці, змішуємо з нарубаним пером лука. Частина зеленої маси залишаємо для прикраси страви.
  • Викладаємо підготовлені продукти в чашу, заправляємо майонезом.
  • Жовтки змішуємо з невеликою кількістю цибулі і білого соусу, щоб вийшла густа суміш.
  • Очищаємо картоплю, нарізаємо соломкою, смажимо у фритюрі. Залишаємо золотисті смужки на паперових серветках, щоб вони увібрали зайвий жир.
  • Поміщаємо закуску на сервірувальну тарілку, у центрі утворимо поглиблення. Оточуємо салат картоплі брусочками, «облицьовуєм» їм всі сторони пташиного «будиночка», посипаємо його нарубаною зеленню.
  • Формуємо з желткового складу мініатюрні яйця, наповнюємо ними влаштоване в центрі містечко.

У салаті з символічною назвою «Гніздо глухаря» може «оселитися» тільки найприємніші смаки і враження.

Грибний салат зі шпинатом і сухариками

Оксамитова капелюшок, ніжна м’якоть, шовкові повітряні складки — образно названі атрибути печериць. Додаємо до них шпинат і сухарики, отримуємо розкішну і дуже смачну закуску.

Склад інгредієнтів:

  • масло пісне;
  • батон білий — 6 скибочок;
  • гриби — 300 г;
  • яйця — 6 шт.;
  • шпинат — 60 г;
  • цибуля-ріпка — 2 шт.;
  • сік лимона — 20 мл;
  • куркума, перець, паприка, сіль.

Приготування страви:

  • Відварюємо яйця круто, охолоджуємо у воді, очищаємо, ріжемо на 4 частини.
  • Шаткуємо кубиками звільнений від лушпиння цибулі. Подрібнюємо ретельно промитий і просушений шпинат.
  • Печериці оформляємо чвертями (великі екземпляри ріжемо дрібніше), обсмажуємо до коричневої скоринки, викладаємо в салатник.
  • Додаємо в сковороду трохи олії, підсмажити до м’якості цибулю. Витягуємо його з ємності, намагаючись залишити жир на дні посуду.
  • Нарізаємо хліб маленькими кубиками, покласти їх в ту ж ємність. Посипаємо шматочки паприкою і куркумою, обсмажуємо до красивої рум’яності і легкого хрускоту.
  • Приєднуємо до печерицям шпинат, збризкуємо масу соком лимона, приправляємо сіллю. Залишаємо продукти на кілька хвилин для настоювання, потім поміщаємо третю частину сухариків. З допомогою двох вилок перемішуємо масу, посипаємо рештою хрусткими шматочками.

Розкладаємо закуску по порційному посуді, додаємо в кожну тарілку по розділеному яйцю, подаємо до столу.

Приготувати салат зі смаженими печерицями — заняття просте, приємне, і дуже захоплююче. Головне, щоб отримане страва не тільки тамували голод, але й приносило справжнє естетичне задоволення.

Прокрутка до верху