При наявності невеликого шматка вареного м’яса можна швиденько приготувати салат зі свининою. Вийде досить ситне блюдо, яке обов’язково сподобається сильної половинці. Деякі їм замінюють, наприклад, курячу грудинку, яка найчастіше зустрічається серед інгредієнтів. Нарізану соломкою шматочок, прикрасить і додасть чудовий смак будь закуски. Розглянемо кілька варіантів, і ці рецепти обов’язково залишаться у вашому меню.
Салат зі свининою та грибами
Готується швидко і на тарілці виглядає святково.
Візьмемо:
- 200 г опеньків;
- цибулину;
- 200 г відвареної свинини;
- 5 яєць;
- 120 г сиру;
- 180 г майонезу;
- баночку кукурудзи;
- петрушка для прикраси.
Насамперед необхідно відварити гриби. Якщо вони сушені, попередньо їх замочити, а свіжі обробляються (зрізаються пошкоджені ділянки), промиваються, заливаються холодною водою. Ставимо на вогонь, а коли з’явиться піна, міняємо рідина.
Зазвичай достатньо 40 хвилин, щоб опеньки стали повністю придатними до вживання, але це залежить від розмірів.
Так як гриби підуть останнім шаром, поки починаємо збирати основу:
- Першим шаром укладаємо дрібно нарізаний шматочок м’яса.
- Його покриваємо пасерованою на соняшниковій олії цибулею.
- Наносимо шар майонезу.
- Далі йдуть варені яйця, які попередньо подрібнили.
- Викладаємо кукурудзу.
- Знову майонез.
- Прийшла черга опенькам. Якщо вони великі, то поріжте. Маленькими можна просто покрити яйця.
- Посипаємо все тертим сиром і прикрашаємо зеленню.
Салат зі свининою та грибами готовий.
З маринованою цибулею
Яскравий акцент додасть страві саме така підготовка лука.
Маринування цибулі потрібно для того, щоб овоч втратив гіркоту і придбав пікантну кислинку.
Кількість інгредієнтів не вказано, все залежить від вашого смаку. Маринуємо цибулю. Його попередньо очищаємо, споліскують і нарізаємо (великими кільцями або півкільцями).
Відправляємо в маринад з кип’яченої води і оцту (на 50 мл 2 ч. л.). Залишаємо хвилин на 15 і зливаємо рідину. Змішуємо з нарізаним м’ясом. Додаємо сіль, перець і заправляємо майонезним соусом.
Можна додати рубану зелень.
З солоними огірками
При невеликому наборі продуктів можна приготувати закуску.
Нам потрібно тільки:
- 2 солоних або маринованих огірочка;
- 200 г готового м’яса;
- 2 відварених картоплі;
- цибулина;
- ½ Пучка зеленої цибулі;
- 3 ст. л. майонезу;
- 1 ч. л. цукру;
- 2 ч. л. оцту (9%).
Потрібно підготувати лише один інгредієнт, який необхідно попередньо замаринувати. Для цього в невелику чашку наливають 50 мл холодної кип’яченої води, додаємо цукор і оцет. Добре розмішуємо і опускаємо нашатковану півкільцями цибулю. Залишимо на 15 хвилин.
У чашці змішуємо, нарізаний соломкою шматок свинини, кубиками огірки і картоплю, порізану зелень. Зливаємо рідину з лука і відправляємо до решти продуктів. Заправляємо майонезом і подаємо на стіл салат зі свининою і солоними огірками.
«Чоловічий каприз» з сиром та м’ясом
Чому це закусочне блюдо називається саме так? Напевно, з-за достатку м’яса в ньому, яке необхідно для відновлення сил.
Приготуємо:
- червоний цибуля – 1 шт.;
- заздалегідь відварену шматок свинини – 300 г;
- яйця – 3 шт.;
- сир – 200 г;
- оцет – 100 мл;
- майонез – 180 г;
- чорний перець;
- сіль.
Для салату з свинини цибулю необхідно також замаринувати. Використовуючи 80 % оцет розводимо його з водою в пропорції 1:1 і залишаємо шінкованной цибулю на деякий час.
Страву можна викласти шарами або, просто змішавши, помістити в салатницю. Скористаємося другим варіантом і в глибоку чашку поміщаємо: нарізане зручною формою м’ясо, подрібнене на крупній тертці яйця і сир. Сюди ж додаємо червоний лук, з якого злили воду.
Перчимо, заправляємо майонезом і підсолюємо. Перемішавши, перекладаємо в красиву тарілку і кличемо всіх до столу.
Теплий салат зі свининою та овочами
Цей салат з східними ароматами може замінити основне блюдо, так як виходить досить ситним. Незвичайний спосіб приготування сподобається вашій родині.
Продукти, необхідні у підготовці:
- 300 г свіжої свинини;
- цибулина;
- велика морква;
- великий болгарський перець;
- ½ Ч. л. коріандру;
- 3 зубчики часнику;
- ½ Ч. л. цукру;
- суміш перців;
- ¼ Ч. л. мускатного горіха;
- 1 ч. л. кунжуту;
- 2 ст. л. соєвого соусу;
- сіль;
- рослинна олія;
- зелень.
Щоб теплий салат швидко приготувався і красиво виглядав на тарілці, всі овочі і м’яса після промивання, чищення нарізати дуже тонкою соломкою.
З шматка свинини видаліть зайвий жир, оскільки при смаженні він витопиться, а потім застигне.
Ставимо на вогонь сковороду, наливаємо невелику кількість олії і розігріваємо. Вогонь протягом смаження буде сильним.
Першою відправляємо на теплову обробку свинину. Постійно помішуючи, чекаємо, поки випарується вся рідина. Додаємо соєвий соус і продовжуємо обсмажувати до появи гарної скоринки.
Скидаємо в сковороду цибулю і моркву. Обсмажуємо близько 5 хвилин додаємо болгарський перець. Через пару хвилин можна балансувати смак усіма приправами і сіллю.
Ще кілька хвилин і можна розкладати по тарілках. Не чекайте, страва подається теплим.
Рецепт приготування «Обжорки»
Спосіб приготування відрізняється тим, що овочі (цибуля і морква) будуть обсмажуватися, а не варитися.
Приготуємо наступні продукти:
- 400 г вареної свинячої вирізки;
- 1 цибулина;
- 3 морквини;
- 2 солоних огірка;
- часник;
- рослинна олія;
- майонез;
- 2 пачки житніх сухариків.
Починаємо готувати салат «Обжорка». Ретельно промиваємо і чистимо овочі. Нарізаємо дрібно цибулю і тремо моркву. Всі пасеруємо на розпеченій з маслом сковороді. Викладати в чашку потрібно, віджимаючи ложкою зайвий жир.
Сюди додаємо м’ясо, порізане соломкою. Віджимаємо від зайвої рідини огірки і надаємо їм ту саму форму, що й у свинини. Видавлюємо часник і перемішуємо.
Оформлювати салат можна різними способами. Головне, щоб сухарики не встигли насититися вологою.
У нашому випадку викладемо гіркою вміст чашки. Зверху посипте сухарями, зробіть сіточку з майонезу, посоліть і прикрасьте свіжою зеленню.
Салат «Купецький» з м’ясом
Є багато варіацій страви. Скористаємося найпопулярнішою.
Набір продуктів невеликий:
- варений шматок м’яса – 250 г;
- консервований горошок – 5 ст. л.;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- майонез;
- спеції.
Для маринаду:
- вода – 50 мл;
- оцет 9% – 2 ч. л.;
- цукор – 1 ч. л.
Заллємо підготовленим розчином цибулю, порізану півкільцями, і залишимо, поки готуємо інші інгредієнти до салату «Купецький».
Очищаємо моркву, подрібнюємо на крупній тертці і обсмажуємо з використанням соняшникової олії. Не варто домагатися золотистого кольору. Досить буде, коли вона трохи розм’якне. Змішуємо з м’ясом, нарізаним кубиками.
Сюди ж висипаємо цибуля (маринад злити) і горошок. Заправляємо соусом, солимо і перчимо.
«Цезар» зі свининою
При приготуванні салату зі свининою не обійтися без шматочки курячого м’яса.
Інгредієнти:
- 3 томата;
- 250 г сиру;
- 250 г курячої грудинки;
- пачка сухариків (бажано білих);
- 150 г зеленого салату;
- 150 г відвареної свинини;
- майонез.
Першим ділом обсмажимо м’ясо. Шматок свинини і грудинку нарізаємо дуже тонкими смужками і швидко обсмажуємо на розпеченій сковороді з додаванням оливкової олії (якщо його немає, то використовуйте соняшникова). Висипаємо без жиру в глибоку чашку.
Сюди ж нарізаємо тонко помідори і сир, а листя салату нарываем руками. Висипаємо сухарі, солимо і перемішуємо. При бажанні можна додати часник і чорний перець. Салат заправляється перед вживанням.
З корейською морквою
У кожній страві є продукт, який надає головною акцент. У цьому разі це буде не м’ясо, а маринований морква.
Підготуємо:
- морква по-корейськи – 200 г;
- болгарський перець – 1 шт.;
- свинина без жиру – 250 г;
- зелень.
Обмиваємо м’ясо, прибираємо прожіліни та плівку, нарізаємо соломкою. Обсмажуємо під кришкою на сковороді з соняшниковою олією до готовності. Переміщаємо шматочки в відповідну велику посуд.
Перець споліскуємо, видаляємо насіння і також нарізаємо тонкою соломкою. З моркви зливаємо весь маринад. Все змішуємо з рубаною зеленню. Заправкою в даному випадку послужить киплячу олію.
Салат «Генерал» з буряком і свининою
Прийом приготування закуски нагадає «Оселедець під шубою».
Нам знадобиться:
- свинина – 300 г;
- яйця – 3 шт.;
- морква – 200 г;
- буряк – 200 г;
- часник – 2 зубчики;
- твердий сир – 150 г;
- майонез – 200 р.
Перш за все, нам необхідно все відварити до повної готовності. М’ясо в підсоленій воді, окремо яйця і в іншій каструлі овочі. Всі остуджуємо і чистимо.
На велику плоску тарілку першим шаром піде дрібно нарізане м’ясо, яке покриваємо тертими яйцями і сиром. Малюємо сіточку з майонезу і підсолюємо.
Далі йде натерта морква і буряк. Змащуємо товстим шаром майонезу і залишаємо, щоб салат зі свининою настоявся. Перед подачею прикрашаємо гілочками зелені.