Салат зі свіжим огірком – 8 рецептів

Практично в кожній сім’ї з ранньої весни до пізньої осені салат зі свіжим огірком є атрибутом щоденного меню. Його зовсім не складно готувати, а в результаті виходить соковите, ароматне і дуже корисне блюдо, яке буде ідеальним доповненням до будь-якого прийому їжі.

Простий салат зі свіжим огірком і яйцями

Ще в старовину просту їжу вважали самою смачною і корисною. У цьому легко переконатися, якщо приготувати салат зі свіжим огірком і яйцем.

До його складу входить мінімальний набір інгредієнтів:

  • 2 великих свіжих огірка;
  • дрібна сіль;
  • 4 яйця;
  • 100 г зеленого пір’яного цибулі;
  • трохи оливкової олії.

Приготування такого салату не вимагає особливих зусиль. Все робиться дуже просто:

  • Яйця відварити і очистити їх від шкаралупи.
  • Цибулю дрібно порубати гострим ножем.
  • Огірки вимити, а потім покришити їх разом з яйцями невеликими кубиками.
  • Підготовлені продукти скласти в тарілку, полити олією і перемішати.

Якщо вживати такий салат зі свіжим огірком кожен день, можна повністю забезпечити свій організм потрібною кількістю вітамінів, які містяться в основних продуктах. Таке блюдо ідеально підійде для легкого, але ситного перекусу.

Зі свіжою капустою

Замість калорійних яєць в салат можна додати будь-які овочі. Вийде оригінальна вітамінна суміш, яка буде непоганим варіантом соковитою і корисною закуски. Наприклад, добре робити салат зі свіжою капустою та огірками. Він буде відрізнятися не тільки низькою калорійністю, але і приємним, вишуканим смаком.

Для роботи знадобиться:

  • 0,5 кг білокачанної капусти;
  • 50 г зелені кропу;
  • 2 свіжих огірка;
  • 3-5 г кухонної солі.

Для заправки:

  • 50 г соняшникової олії;
  • 25 г цукру;
  • 30 г столового оцту.

Методика приготування цього овочевого салату також не відрізняється особливою складністю:

  • Першим ділом потрібно тонко нашаткувати капусту.
  • Присипати сіллю, перемішати і трохи пом’яти руками. Капуста повинна пустити сік.
  • Добре промити огірки, нарізати тонкою соломкою.
  • Гострим ножем порізати кріп.
  • Всі продукти скласти в одну миску і перемішати.
  • З’єднати масло з оцтом і цукром в ароматну заправку.
  • Полити цією сумішшю овочі і ще раз їх перемішати.
Дивіться також:  Салат з квашеної капусти, рецепт приготування

Такий салат виглядає дуже красиво. Крім того, він може стати хорошим доповненням до різних видів гарніру.

Готуємо з куркою

У салат зі свіжим огірком можна додавати ніжне м’ясо птиці. Найкраще його робити з куркою. Є досить простий варіант страви, для якого знадобиться всього п’ять основних компонентів:

  • 300 г курячого філе;
  • 200 г свіжих огірків;
  • кухонна сіль;
  • 3 курячих яйця;
  • трохи майонезу.

Готувати таке блюдо потрібно покроково:

  • Спочатку відварити курку.
  • Після охолодження м’ясо дрібно нарізати.
  • Огірки покришити соломкою. Якщо шкірка у них виявиться занадто товстою і жорсткою, її треба попередньо зрізати.
  • Відварити вкруту яйця, а потім подрібнити їх на тертці з середніми отворами.
  • Підготовлені інгредієнти засипати в салатник, полити майонезом і перемішати.

Страва, не рахуючи стадії варіння м’яса, готується досить швидко. З ним може легко впоратися навіть той, хто не має великого досвіду в кулінарії.

Зимовий салат зі свіжим огірком

Існує величезна кількість салатів, в яких використовуються свіжі огірки. Є один рецепт, який багатьом знайомий з самого дитинства. Це — салат «Зимовий». Свою назву він отримав, ймовірно, тому що довгий час його готували для святкового столу на Новий Рік. Деякі плутають цей салат зі знаменитим «Олів’є». Але між французьким стравою і російським винаходом є суттєва різниця: ми готуємо його з вареною ковбасою, а вони – з м’ясом. Є й інші, не менш важливі відмінності.

У нашому випадку для роботи потрібно взяти:

  • 3 картоплини;
  • 150 г вареної ковбаси;
  • 0,5 банки консервованого горошку;
  • 3 яйця;
  • 2 свіжих огірка;
  • сіль;
  • 2-3 пір’їнки зеленої цибулі;
  • 3-4 ложки майонезу.

Щоб зробити такий салат, треба:

  • Дрібно покришити і злегка присолити цибулю.
  • Огірки акуратно нарізати маленькими кубиками.
  • Точно так само подрібнити і ковбасу.
  • Картоплю і яйця спочатку відварити, а потім охолодити, очистити і порізати кубиками такого ж розміру.
  • Всі інгредієнти скласти в миску і додати до них горошок.
  • Заправити майонезом і ретельно перемішати.
Дивіться також:  Дієтичні салати – 9 смачних рецептів для схуднення

Багато з нас добре пам’ятають цю страву, і готують його з задоволенням на кожне свято.

З копченою ковбасою

Салат з ароматом свіжого огірочка стане ще смачніше, якщо його готувати з копченою ковбасою. Є один цікавий варіант, який в народі зазвичай називають «Соломка». Це тому, що саме так нарізають три основних інгредієнта страви.

Для приготування салату потрібно:

  • 200 г сервелат (або будь-копченої ковбаси);
  • 3 огірка;
  • 1 банка кукурудзи;
  • 4 яйця;
  • майонез.

Весь процес займає буквально кілька хвилин:

  • Спочатку потрібно поставити варитися яйця.
  • Ковбасу акуратно нарізати соломкою.
  • Зробити те ж саме з огірками. Попередньо їх, звичайно ж, потрібно вимити.
  • Яйця після варіння охолодити, очистити, а потім покришити соломкою.
  • Розкрити банку з кукурудзою і злити з неї розсіл.
  • Всі інгредієнти за рецептурою зібрати в тарілку.
  • Додати до нього майонез і все це добре перемішати.

Такий салатик можна сміливо віднести до рецептів «на швидку руку». Кожна господиня повинна його запам’ятати на випадок, якщо в будинок несподівано нагрянуть гості.

«Олів’є» — незмінна класика

Про салаті «Олів’є» в Росії дізналися лише наприкінці 19 століття. В той час для його приготування традиційно використовували м’ясо, картоплю, відварені яйця, свіжі огірки і, звичайно ж, майонез. Сьогодні ця страва обов’язково доповнюють вареною морквою і зеленим горошком. Правда, французи замість нього використовували мариновані огірочки і каперси.

В наші дні для приготування класичного «Олів’є» необхідно мати в наявності:

  • 300 г курячого філе;
  • 4 картоплини;
  • 2 морквини;
  • 30 г пір’яного зеленої цибулі;
  • 4 яйця;
  • 2 свіжих огірка;
  • 200 г зеленого горошку;
  • 250 г майонезу.

Методика приготування популярного салату:

  • Насамперед потрібно поставити варити картоплю, яйця, моркву і м’ясо.
  • У цей час можна, не поспішаючи, покришити цибулю і нарізати дрібними кубиками огірки.
  • Точно так само подрібнити відварну картоплю, моркву і яйця. Перед цим їх треба очистити.
  • М’ясо порізати брусочками.
  • Інгредієнти скласти в одну ємність, додати до них горошок.
  • Безпосередньо перед подачею страву потрібно заправити майонезом і ретельно перемішати.
Дивіться також:  Салат з крабовими паличками і помідорами – 7 смачних рецептів

Солити такий салат не треба, інакше огірки тут же пустять сік, і страва перетвориться в непривабливе місиво.

Крабовий салат зі свіжим огірком

Любителям простих рецептів обов’язково сподобається крабовий салат зі свіжими огірочками.

Для його приготування потрібно всього чотири основних інгредієнта:

  • 20 крабових паличок;
  • 4 огірки;
  • 5 яєць;
  • 125 г майонезу.

Щоб зробити таке блюдо знадобиться не більше півгодини:

  • Спочатку треба відварити, а потім почистити і дрібно покришити яйця.
  • Аналогічно подрібнити огірки і крабові палички.
  • Заправити салат майонезом.

Блюдо виходить легким, і, головне, низькокалорійним. Це особливо важливо, коли мова йде про здорове харчування для всієї сім’ї.

З консервованої горбушею

Деяким може здатися незвичайним поєднання риби і свіжого огірка. Тим не менш, є таке блюдо, в якому обидва ці інгредієнта непогано гармонують один з одним.

За рецептом для такого салату потрібно:

  • 1 свіжий огірок;
  • 1 банку консервованої горбуші;
  • 2 яйця;
  • 110 г рису;
  • сіль;
  • 20 г лимонного соку;
  • майонез.

Покрокова інструкція:

  • Промитий рис варити протягом 20 хвилин на малому вогні.
  • Відкрити банку, дістати шматочки риби і ретельно розім’яти їх виделкою.
  • Дрібно порубати цибулю.
  • Огірок порізати кубиками.
  • Продукти скласти в салатник і додати до них остиглий рис.
  • Заправити суміш майонезом.

Виходить легкий і поживний салат зі свіжим огірком і рибою. Варто тільки приготувати його один раз, відразу ж захочеться бачити таке блюдо на столі щодня.

Прокрутка до верху