Зазвичай саме на день народження збирається багато гостей і відразу ж для господинь стає актуальним питання: «А чим же їх всіх нагодувати?». Вам на допомогу прийдуть прості і смачні салати на день народження, з рецептами яких ви можете ознайомитися нижче. Будьте впевнені, ви залишитеся задоволеними і ви, і ваші гості!
Салат «Королівський» з відвареною яловичиною
Вам знадобляться:
- яловичина – 0,6 кг;
- солоні огірки – 4 шт.;
- картопля – 4 шт.;
- майонез – 3 ст. ложки;
- буряк – 1 шт.;
- сіль;
- спеції.
Покроковий порядок приготування:
- Для початку вимийте яловичину, перекладіть у велику каструлю і повністю залийте її доверху холодною водою.
- Закип’ятіть, додайте сіль і продовжуйте варити на малому вогні годину-півтора до стану повної готовності.
- Потім вийміть яловичину і дайте їй деякий час охолонути до прийнятної температури.
- Вимийте буряк, залийте її в каструлі водою і доведіть рідину до кипіння. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і продовжуйте варити протягом години.
- Після цього злийте воду і залиште буряк остигати.
- Добре промийте картоплю і відправте її варитися на півгодини до потрібного ступеня м’якості.
- Яловичину цибулю замочіть в суміші води і оцту на 15 хвилин. Через зазначений час злийте рідину.
- Коли яловичина охолоне, нарізати її дрібними кубиками. Те ж саме виконайте і з солоними огірками.
- Натріть на тертці варені овочі.
- Почніть викладати салат шарами: спочатку цибулю, потім яловичина з майонезом і картопля, змішана з ним же.
- Потім йдуть огірки і в кінці — буряк.
- На завершення прикрасити закуску візерунком з майонезу і зеленню.
«Лисяча шубка» з оселедцем і грибами
Вам знадобляться:
- слабосолона оселедець – 200 г;
- гриби – 150 г;
- цибуля – 1 шт.;
- яйця – 2 шт.;
- майонез – 3 ст. ложки;
- морква – 1 шт.;
- картопля – 2 шт.;
- раст. масло – 2 ст. ложки.
Покроковий порядок приготування:
- Цілком проваріть картоплю, не очищаючи від шкірки, і дайте охолонути. Яйця варяться круто 8-10 хвилин.
- Подрібніть гриби. Краще всього використовувати консервовані або заморожені печериці. Обсмажте їх з невеликою кількістю соняшникової або оливкової олії і додайте нарізану цибулю.
- Натріть на крупній тертці моркву і злегка протушкувати її до 5-ти хвилин. Можна просто використовувати овоч в сирому вигляді. Важливо, щоб морква залишалася хрусткою.
- Оселедець наріжте дрібними кубиками і змішайте з невеликою кількістю майонезу. Тут важливо не переборщити.
- Очистіть картоплю і натріть, а потім покладіть його в салатницю. Не утрамбовывайте — просто розрівняйте.
- Слідом йдуть яйця, змішані з майонезом, потім — остиглі гриби. Їх теж потрібно розрівняти.
- Зверху кладеться оселедець, що присипається морквою.
Салат бажано подавати на стіл відразу ж після приготування. Не рекомендується зберігати їжу в холодильнику більше доби.
Листковий крабовий салат — швидко і смачно
Вам знадобляться на пачку крабових паличок:
- консерв. кукурудза – 400 г;
- три великих яйця;
- рис – третину склянки;
- зелена цибуля;
- майонез – скільки візьме салат;
- зелень.
Покроковий порядок приготування:
- В першу чергу, відваріть рис. Промийте його і відкиньте на друшляк.
- Зелену цибулю дрібно шинкуется ножем і змішується разом з майонезом і рисом.
- Поріжте палички або натріть їх на тертці. Залиште невелику кількість для прикраси, а решта змішайте з майонезом.
- Промийте кукурудзу, щоб прибрати зайву рідину.
- Проваріть яйця і натріть, або подрібніть яйцерезкой. Додайте до них майонез.
- Почніть пошарово викладати закуску. Для початку покладіть рис з цибулею, потім кукурудзу і крабові палички з яйцями.
- Зверху посипте закуску тертими паличками і подавайте гостям.
Святковий салат з копченою шинкою
На 300 грам шинки вам знадобляться:
- по штуці моркви, граната, буряків і яблука;
- картоплі – 4 середніх бульби;
- яєць – пара великих;
- парочка солоних огірочків;
- шматочок сиру грамів на сто;
- майонез;
- часниковий зубок.
Покроковий порядок приготування:
- Відваріть картоплю і моркву, не знімаючи шкірки.
- Зваріть також буряк і дайте їй охолонути до прийнятної температури. З часу варіння займе близько півтора годин.
- Натріть буряк на крупній тертці.
- Солоні огірки наріжте дрібними кубиками.
- Яйця необхідно зварити круто, а потім подрібнити за допомогою яйцерізки.
- В цей час картопля і морква вже повинні охолонути. Очистіть їх від шкірки і наріжте соломкою середнього розміру.
- Шинка ріжеться кубиками, як і огірок.
- Почніть збирати шари салату в тарілці. В першу чергу кладеться картопля. Кожен шар промащується буквально парою чайних ложок майонезу. Дотримуйтесь такому порядку: огірки, шинка, терте яблуко (після нього майонез класти не обов’язково), яйця, морква, подрібнений часник, буряк і зернятка граната.
Дайте закуски настоятися пару годин і подавайте.
«Малахітовий браслет» з грудкою
Незвичайне поєднання фруктів і курки в цьому салаті мало кого залишить байдужим.
Вам знадобляться:
- куряче філе – 0,5 кг;
- ківі – 2 шт.;
- морква – 1 шт.;
- яйця – 4 шт.;
- яблука – 2 шт.;
- часник – 2 зубчики;
- майонез – 250 г;
- ложечка лимонного соку.
Покроковий порядок приготування:
- Відваріть, для початку, філе, моркву і яйця. Залиште охолонути до прийнятної температури.
- Наріжте курку невеликими кубиками.
- Очистіть моркву від шкірки і наріжте її дрібною соломкою. Або просто натріть.
- Яблуко також натріть і зверху збризніть лимонним соком, щоб воно не потемніло, поки ви будете займатися іншими компонентами для салату.
- Один ківі наріжте тонкими часточками, які будуть використовуватися для прикраси, а другий кубиками.
- У варених яєць відокремте жовтки від білків. Обидві частини натріть і розкладіть по різних мисках.
- Часник подрібніть ступою або часничницею і змішайте з невеликою кількістю майонезу. Додайте його потроху кожен інгредієнт, крім жовтків.
- Поставте на середину тарілки круглу банку і почніть викладати інгредієнти шарами в наступному порядку: курка, ківі, білок, морква, яблуко.
Зверху промажте салат майонезом, а потім прикрасьте його тертим білком і часточками ківі.
Листковий салат з копченою куркою, чорносливом і сиром
Вам знадобляться:
- копчена курка – 300 г;
- 3 великих яйця;
- хороша жменя чорносливу;
- пара солоних огірків;
- волоські горіхи – 80 г;
- брусок сиру грамів на сто;
- майонез.
Покроковий процес приготування:
- Обробити курку наріжте м’ясо невеликими кубиками.
- Подрібніть горішки будь-яким зручним та звичним для вас способом в дрібну крихту.
- Відваріть яйця і відокремте у них білки від жовтків. Натріть їх і розкладіть по окремих мисках.
- На дрібній тертці натріть сир.
- Огірки ріжуться кубиками.
- Чорнослив промийте і замочіть його на 5-10 хвилин в теплій воді, щоб він розм’як і набух. Наріжте його невеликими смужками.
- Почніть викладати закуску шарами, промазуючи кожен шар майонезом. Дотримуйтесь порядку: курка, білок, чорнослив, змішаний з горіхами, огірки і жовток.
Зверху можете прикрасити закуску зеленню і гранатовими зернятами.
Оригінальна закуска з тунцем і сиром
На банку рибної консерви вам будуть потрібні:
- пара міцних огірків;
- одна морквина;
- три великих яйця;
- до 150 грам солонуватого сиру;
- майонез – 3 ст. ложки.
Покроковий процес приготування:
- Відваріть моркву, не очищаючи, і дайте їй охолонути до прийнятної температури.
- Зваріть яйця.
- Наріжте сир крупною соломкою або просто натріть на тертці.
- Так само поступите і з білками, викладіть їх на дно тарілки, в якій будете подавати салат.
- Змастіть яєчний пласт тонким шаром майонезу і зверху покладіть розтертий виделкою тунець. Масло бажано злити.
- Наріжте дрібною соломкою огірок — це і буде наступний шар салату. При бажанні його можна трохи посолити. Якщо овоч дуже водянистий, то промокніть зайву вологу серветкою або рушником. Огірковий пласт також змащується майонезом.
- Слідом ідуть варена морква, тертий сир і в якості прикраси жовткова крихта.
Перед подачею додатково прикрасьте свіжою зеленню.
Класичний «Соняшник» на день народження
Вам знадобляться:
- філе курки – 0,6 кг;
- твердий сир – 150 г;
- банку маринованих грибів;
- пачка чіпсів;
- пара яєць;
- майонез – 2 ст. ложки;
- маслини – 200 р.
Покроковий процес приготування:
- Промийте філе і відварюйте його в злегка підсоленій воді протягом півгодини.
- Відваріть круто яйця.
- Коли філе охолоне, наріжте його кубиками середнього розміру.
- Натріть крупно сир.
- Гриби ріжуться шматочками.
- Для приготування закуски краще використовувати маслини без кісточок. Розрізати кожну на дві половинки.
- Жовтки відокремте від білків і натріть на тертці, після чого розкладіть по різних тарілках.
- Почніть викладати салат шарами, роблячи на кожному шарі сіточку з майонезу.
- Спочатку кладеться курка, потім нарізані печериці, білки, сир і жовток.
Тепер викладіть маслини — це і будуть «насіння» соняшника. Навколо покладіть чіпси як «пелюсток» і відправте салат в холодильник настоюватися на кілька годин.
Салат зі свининою, овочами, сиром
На 200 г відвареної або обсмаженої свинини вам знадобляться:
- по парі м’ясистих помідорів і солоних огірків;
- один стручок болгарського перцю;
- 4 яйця;
- жменя корейської моркви;
- зелена цибуля;
- до 200 грам солонуватого сиру;
- майонез – 4 ст. ложки;
- зелень.
Покроковий процес приготування:
- Наріжте свинину невеликими кубиками або соломкою.
- Відваріть яйця і посеките їх так ж кубиками, як і свинину.
- Розріжте болгарський перець, видаліть серцевину, а сам овоч подрібніть в соломку.
- Огірки ріжуться кубиками.
- Сир нарізати так само, як і огірки.
- Ретельно промийте зелень і дрібно порубайте, залишивши кілька гілочок для прикраси.
Змішайте всі інгредієнти в мисці і заправте майонезом, після чого подавайте закуску гостям.
«Червона шапочка» шарами
На чверть кілограма філе вам знадобляться:
- яйця – 2 шт.;
- класичний овочевий набір – цибулина, морквина і картоплина;
- один гранат;
- твердий солонуватий сир – 200 грам;
- майонез;
- волоські горіхи – 2 ст. ложки;
- на вибір господині будь-яка зелень.
Покроковий процес приготування:
- Відваріть яйця. Потім дайте їм охолонути, очистіть від шкаралупи і подрібніть за допомогою яйцерізки.
- Відваріть овочі, крім цибулі. Вони також повинні охолонути. Після, наріжте їх дрібними кубиками.
- Зваріть і наріжте невеликою соломкою куряче філе.
- Горіхи подрібніть в крихту будь-яким звичним для вас способом.
- Сир потріть на тертці або наріжте дрібною соломкою.
- Цибулю потрібно замаринувати. Для цього розведіть в ½ склянки води столову ложку оцту (9%), ложку цукру і трохи солі. Викладіть в отриманий маринад цибулю на 20 хвилин.
- Почніть викладати салат шарами. Щоб подача була красивіше, поставте на середину тарілки сервірувальне кільце. Кожен шар промазывайте тонко майонезом.
- Перший шар – це курка. Слідуйте далі такому порядку: маринований цибулю (зайву рідину заздалегідь промокніть серветкою), моркву, картоплю, подрібнені горіхи, яйця, тертий сир.
На завершення кулінарних вишукувань кладуться гранатові зернята і зелень для прикраси.
«Гніздо глухаря» — красива класика
Вам знадобляться:
- куряче філе – 0,5 кг;
- пара свіжих огірків;
- картоплі і яєць по 4 шт.;
- майонез та олію;
- цибулина;
- і в «гніздо» кілька перепелиних яєць.
Покроковий процес приготування:
- Зваріть куряче філе і дрібно наріжте.
- Точно так само дрібно наріжте цибулю, а потім залийте на 10 хвилин гарячою водою. Це необхідно для того, щоб пішла гіркота.
- Сиру картоплю очистіть, наріжте дрібною соломкою, після чого обсмажте з великою кількістю масла. Рекомендується робити це порціями, інакше овочеві шматочки можуть злипатися.
- Зваріть яйця. Відокремте білки від жовтків і обидві частини натріть на середній терці.
- Огірки ріжуться тонкою соломкою.
- Дрібно наріжте зелень.
- Частина картоплі відокремте для прикраси, а решта змішайте з іншими інгредієнтами.
- Додайте в закуску майонезну заправку. Викладіть салат на блюдо гіркою.
Зробіть в її середині кругле поглиблення і викладіть туди зелень. Навколо кладеться картопля, а в середину варені перепелині яєчка. «Гніздо глухаря» готово!
Листковий салат з курячою печінкою та грибами
Вам знадобляться:
- куряча печінка – 400 г;
- гриби (печериці краще) – 200 г;
- солоний огірок;
- яйця – 3 шт.;
- майонез;
- плавлений сирок;
- моркву і велика цибулина.
Покроковий процес приготування:
- Відваріть курячу печінку у воді зі спеціями. Потім дайте їй охолонути і натріть у соломку на крупній тертці.
- Зваріть яйця і подрібніть їх за допомогою яйцерізки.
- Печериці можна взяти сирі або консервовані. Дрібно наріжте їх і обсмажте.
- Заморожений плавлений сир, а потім натріть на тертці.
- Лук ріжеться кубиками, моркву — соломкою. Попередньо варити її не потрібно.
- Обсмажте овочі на сковороді, додавши невелику кількість масла. Коли цибуля стане трохи прозорим, приберіть засмажку з плити. Промокніть паперовим рушником надлишки жиру і масла.
- Почніть викладати салат по верствам, не забуваючи малювати між ними майонезну сітку. Спочатку йде відварна куряча печінка, потім овочева зажарка, печериці, тертий сир і нарізані яйця.
- Зверху можна намалювати майонезом візерунок. По боках викладіть нарізані кружечками огірки.
До подачі на стіл дайте салату просочитися соусом і соками пару годин на холоді.
Легкий салат на день народження з овочів
Салати без майонезу припадуть до смаку прихильникам дієтичного харчування та здорової їжі. Вінегрет стане відмінною закускою до свята.
Вам знадобляться:
- за три картоплини і морквини;
- по парі штук огірків і буряків;
- цибулина;
- грам 200 квашеної капусти;
- олії, скільки любите;
- зелень.
Покроковий процес приготування:
- Для початку підготуйте заздалегідь всі необхідні інгредієнти для салату.
- Відваріть картоплю з морквою. Дайте їм охолонути, очистіть і наріжте кубиками.
- Огірки також ріжуться кубиками. Їх бажано взяти малосольні, щоб салат не вийшов занадто кислим на смак, адже в ньому також буде присутній квашена капуста.
- Відварюйте буряк не менше години. Потім дайте їй охолонути, очистіть від шкірки і наріжте кубиками, як інші овочі.
- Наріжте зелень.
- Змішайте всі інгредієнти у великій салатниці, додайте квашену капусту і заправте рослинним маслом.
Дайте вінегрету трохи настоятися, а потім подавайте гостям.
Закуска з копченою куркою і ананасами
На чверть кіло курятини і банку ананасів вам знадобляться:
- сир – 150 г;
- майонез – 2 ст. ложки;
- волоські горіхи – 100 г;
- часник – 2 зубчики.
Покроковий процес приготування:
- Обробити курку, очистіть його від шкірки і м’ясо наріжте дрібними кубиками.
- Відкиньте ананаси на друшляк і злити зайву рідину, після чого поріжте їх.
- Волоські горіхи подрібніть блендером або вручну, висипавши їх в пакет і розкачати качалкою по рівній поверхні.
- Натріть сир на середній тертці.
- Часник подрібнюється часничницею.
Змішайте всі інгредієнти в салатниці і заправте нежирної сметаною або майонезом. Прикрасьте зверху парою кілець ананаса і подавайте закуску гостям.
«Гранатовий браслет» з яловичиною
Вам знадобиться:
- яловича вирізка – 350 г;
- свіжі гриби – 300 г;
- картопля – 3 шт.;
- яйця – 3 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- банка кукурудзи;
- волоські горіхи – 60 г;
- чорнослив – 150 г;
- гранат – 1 шт.;
- майонез.
Покроковий процес приготування:
- Ретельно промийте картоплю і відваріть його в мундирі, злегка присолив воду.
- Коли овоч стане досить м’яким, очистіть і натріть на соломку, або просто наріжте ножем.
- Наступний етап – це обробка яловичини. Промийте його, промокніть. Видаліть жили, залишки кісток і плівочку. Покладіть м’ясо в каструлю, залийте водою і відправте варитися на годину-півтора. Коли на поверхні утворюватиметься плівка, обов’язково знімайте її. Після досягнення м’ясом необхідного ступеня м’якості, зніміть каструлю з плити.
- Відваріть яйця, потім натріть їх, або подрібніть за допомогою яйцерізки.
- Печериці промийте, дрібно наріжте і обсмажте. Вийміть гриби зі сковороди і серветкою приберіть надлишки масла і жиру.
- Як можна дрібніше цибулю нашаткуйте. Потім замочіть його на 10 хвилин у холодній воді, щоб вийшла вся гіркота, яку дають ефірні масла.
- Чорнослив замочіть в теплій воді на 5 хвилин, щоб він став м’яким, а після наріжте дрібними смужками.
- Перекладіть чорнослив в чашу блендера разом з горіхами і подрібніть в однорідну крихту.
- Почніть викладати салат шарами. Для початку поставте на середину тарілки сервірувальне кільце або склянку. Кожен шар потрібно промазати майонезом і трохи утрамбувати.
- Спочатку йде картоплю, потім яловичина, смажені гриби, шінкованной цибулю, яйця, черносливо-горіхова суміш.
В кінці рівномірно розкладіть на поверхні зернятка граната і акуратно вийміть склянку.
Закуска «Царська шуба» з сьомгою та ікрою
По-справжньому розкішний салат для пишного застілля!
Вам знадобляться:
- сьомга – 300 г;
- м’ясо краба – 200 г;
- лимон – 1 шт.;
- картопля – 4 шт.;
- буряк – 1 шт.;
- авокадо – 1 шт.;
- червона ікра – 2 ст. ложки;
- сметана – 1 склянка;
- майонез – 4 ст. ложки.
Покроковий процес приготування:
- Підготуйте необхідні інгредієнти для приготування.
- Авокадо нарізати кубиками і сбрызгивается лимонним соком.
- Зваріть буряк, дайте їй охолонути. Після цього очистіть і натріть.
- Картоплю необхідно відварити і натерти або нарізати соломкою.
- Приготуйте соус, змішавши майонез зі сметаною. Можна використовувати що-то одне, якщо ви не хочете занадто жирне блюдо.
- Сьомгу наріжте шматочками невеликого розміру.
- Почніть пошарово викладати інгредієнти, почавши з вареної картоплі. Потім йде риба, нарізаний авокадо, крабове м’ясо, варена буряк. В середину в невелике поглиблення кладеться пару ложечок червоної ікри.
- Усі шари, крім авокадо і ікри змащуються тонким візерунком з майонезного соусу.
«Парус» з чіпсами і куркою
Вам знадобиться:
- кукурудза – 4 ст. ложки;
- копчена курка – 200 г;
- корейська морква – 80 г;
- чіпси;
- майонез – 4 ст. ложки;
- яйця – 2 шт.
Покроковий процес приготування:
- Обробіть і очистіть курку. Наріжте м’ясо невеликими кубиками.
- Відразу почніть викладати салат шарами, так як процес приготування не забере у вас багато часу.
- Спочатку йде курка, змащена тонким шаром майонезу. Слідом кладеться корейська морква. Якщо вона занадто довга, то її можна ще порізати.
- Викладіть консервовану кукурудзу, попередньо прибравши з неї зайву рідину.
- Не забувайте згладжувати краї. Потім кладуть варені, терті в соломку яйця.
- Частина чіпсів поломайте в крихту, а решта поставте в салат вертикально — це і будуть вітрила.
«Цезар» з класичною заправкою
Думаєте який приготувати салат на день народження чоловіка? На допомогу вам прийде проста класика – «Цезар»!
Вам знадобляться:
- зелений салат – 3 аркуша;
- сухарі – 60 г;
- сир – 50 г;
- куряче філе – 200 г;
- яйця – 2 шт.;
- лимон – 1 шт.;
- спеції;
- пісне масло;
- часник – 1 зубчик;
- зернова гірчиця – 2 ст. ложка.
Покроковий процес приготування:
- Ви можете використовувати вже готові сухарики, так і зробити їх самостійно. Для цього візьміть черствий хліб. Зріжте шкірку і наріжте його кубиками, а потім підсушіть в духовці або обсмажте на сковороді, окропивши маслом.
- Сир натріть або наріжте соломкою.
- Зваріть філе в підсоленій воді і наріжте невеликими шматочками.
- Зробіть соус для заправки салату. Для цього змішайте 7 столових ложок оливкової олії з соком половинки лимона, подрібненим часником і парою варених жовтків. Все це перемішується в однорідну масу без грудочок.
- Ретельно промийте салат порвіть його вручну.
- Змішайте всі інгредієнти і заправте їх приготованим соусом. За бажанням можна додати трохи несолодкого йогурту.
Готуємо з яловичини, огірків і соєвого соусу
Вам знадобляться:
- стручок болгарського перцю;
- огірки – 3 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- соєвий соус – 4 ст. ложки;
- оцет 5% – 2 ст. ложки;
- часник – 2 зубчики;
- яловичина – 300 г;
- олії ложки чотири;
- пекучий перець за уподобанням;
- сіль – 1 ч. ложка;
- цукор – 1 ч. ложка.
Покроковий процес приготування:
- Добре промийте огірки, відріжте кінчики. Наріжте овочі спочатку навпіл, а потім кожну з половинок ще на кілька великих шматочків.
- Викладіть в миску, посипте сіллю і залиште настоятися на деякий час.
- Наріжте яловичу м’якоть соломкою і обсмажте на сильному вогні.
- Очистіть цибулю від лушпиння, а потім наріжте півкільцями.
- Коли огірки пустять сік, вилийте його. Додайте подрібнений часник, червоний перець, цукор і трохи коріандру.
- Покладіть на сковороду до яловичині цибулю.
- Влийте також до м’яса соєвий соус.
- Видаліть серцевину болгарського перцю і наріжте його соломкою, окропивши оцтом. Змішайте інгредієнти салату і подавайте гостям.
Легкий «Грецький» салат на день народження
Вам знадобляться:
- огірки – 2 шт.;
- стручок болгарського перцю;
- сир «Фетаки» – 200 г;
- помідори – 2 шт.;
- листя салату – 3 шт.;
- маслини – 150 г;
- солодкий цибуля – 1 шт.;
- масло – 4 ст. ложки;
- лимонний сік – 2 ч. ложки;
- спеції.
Покроковий процес приготування:
- У перцю видаліть серцевину і наріжте його соломкою великого розміру.
- Помідори ріжуться також великими шматками. Можна спочатку порізати їх на шматочки, а потім ще навпіл.
- Огірки ріжуться кружечками і так само, як помідори, діляться навпіл.
- Цибулю наріжте півкільцями. Спеціально віддайте перевагу солодкого сорту. Звичайний ріпчаста цибуля не підходить для приготування «Грецького» салату і може дати йому неприємну гірчинку з-за ефірних масел.
- Налийте в невелику мисочку оливкове масло і додайте до нього лимонний сік, сіль і приправи
- Викладіть всі овочі в миску і полити їх отриманої олійною заправкою.
- Наріжте «Фетаки» кубиками і відправте разом з маслинами до решти інгредієнтів.
Як бачите, у вас вийшов легкий і смачний салат, який можна подавати в звичайний час і на святковий стіл до дня народження.
Італійський салат з млинцями
Незвичайний варіант закуски для любителів італійської і середземноморської кухні.
Вам знадобляться:
- копчена курка – 200 г;
- яйця – 5 шт.;
- часник – 3 зубчики;
- картопляний крохмаль або борошно – 2 ст. ложки;
- зелень;
- майонез.
Покроковий процес приготування:
- В першу чергу для приготування цього салату потрібно посмажити млинці. Для цього збийте яйця разом з крохмалем в однорідну масу середньої густоти. При цьому стежте, щоб не утворювалося грудочок. Додайте в тісто сіль. Якщо воно вийшло занадто густим, можна додати трохи молока – буквально одну ложку.
- Млинці повинні вийти тонкими. Почніть обсмажувати. Занадто не захоплюйтеся — для страви нам знадобиться всього 5 штук.
- Після того як млинці охолонуть, наріжте тонкою соломкою або скибочками.
- Так само посеките курятину. Якщо у вас немає копченої грудинки, то можна використовувати відварене філе. При цьому воно повинне бути злегка підсоленим.
- Подрібніть часник і змішайте його з майонезом. Не беріть занадто жирний, інакше салат вийде не смачним.
- Перемішайте всі інгредієнти в салатниці і додайте дрібно нарізану зелень.
Після цього подавайте закуску гостям на стіл.
Салат з шинкою, грибами і огірками
Ще один простий і смачний рецепт салату до святкового столу.
Вам знадобляться:
- печериці (свіжі) – 200 г;
- шинка – 200 г;
- огірки – 2 шт.;
- яйця – 2 шт.;
- сир «Пармезан» — 100 г;
- цибуля – 1 шт.;
- майонез.
Покроковий процес приготування:
- Шинка нарізають дрібними кубиками. Якщо у вас її немає, то можна використовувати звичайну варену або «докторську» ковбасу.
- Дрібно наріжте цибулю і гриби. Потім злегка обсмажте їх на сковороді, додавши трохи олії.
- Коли зажарка охолоне, то промокніть її серветкою або паперовим рушником, щоб видалити залишки непотрібного жиру після готування.
- Відваріть круто яйця і подрібніть їх за допомогою яйцерізки або просто ножем у дрібну соломку.
- Пармезан натирається на середній тертці. Сир так само, як і яйця, можна нарізати соломкою звичайним ножем.
- Змішайте інгредієнти в салатниці, додайте спеції. Заправте закуску майонезом або нежирної сметаною.
Якщо збираєтеся викладати салат порційно, то сформуйте на тарілках невелику гірку і прикрасьте гілочкою зелені.