Салати на день народження: 22 простих і смачних рецепта приготування

Зазвичай саме на день народження збирається багато гостей і відразу ж для господинь стає актуальним питання: «А чим же їх всіх нагодувати?». Вам на допомогу прийдуть прості і смачні салати на день народження, з рецептами яких ви можете ознайомитися нижче. Будьте впевнені, ви залишитеся задоволеними і ви, і ваші гості!

Салат «Королівський» з відвареною яловичиною

Вам знадобляться:

  • яловичина – 0,6 кг;
  • солоні огірки – 4 шт.;
  • картопля – 4 шт.;
  • майонез – 3 ст. ложки;
  • буряк – 1 шт.;
  • сіль;
  • спеції.

Покроковий порядок приготування:

  • Для початку вимийте яловичину, перекладіть у велику каструлю і повністю залийте її доверху холодною водою.
  • Закип’ятіть, додайте сіль і продовжуйте варити на малому вогні годину-півтора до стану повної готовності.
  • Потім вийміть яловичину і дайте їй деякий час охолонути до прийнятної температури.
  • Вимийте буряк, залийте її в каструлі водою і доведіть рідину до кипіння. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і продовжуйте варити протягом години.
  • Після цього злийте воду і залиште буряк остигати.
  • Добре промийте картоплю і відправте її варитися на півгодини до потрібного ступеня м’якості.
  • Яловичину цибулю замочіть в суміші води і оцту на 15 хвилин. Через зазначений час злийте рідину.
  • Коли яловичина охолоне, нарізати її дрібними кубиками. Те ж саме виконайте і з солоними огірками.
  • Натріть на тертці варені овочі.
  • Почніть викладати салат шарами: спочатку цибулю, потім яловичина з майонезом і картопля, змішана з ним же.
  • Потім йдуть огірки і в кінці — буряк.
  • На завершення прикрасити закуску візерунком з майонезу і зеленню.

«Лисяча шубка» з оселедцем і грибами

Вам знадобляться:

  • слабосолона оселедець – 200 г;
  • гриби – 150 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • майонез – 3 ст. ложки;
  • морква – 1 шт.;
  • картопля – 2 шт.;
  • раст. масло – 2 ст. ложки.

Покроковий порядок приготування:

  • Цілком проваріть картоплю, не очищаючи від шкірки, і дайте охолонути. Яйця варяться круто 8-10 хвилин.
  • Подрібніть гриби. Краще всього використовувати консервовані або заморожені печериці. Обсмажте їх з невеликою кількістю соняшникової або оливкової олії і додайте нарізану цибулю.
  • Натріть на крупній тертці моркву і злегка протушкувати її до 5-ти хвилин. Можна просто використовувати овоч в сирому вигляді. Важливо, щоб морква залишалася хрусткою.
  • Оселедець наріжте дрібними кубиками і змішайте з невеликою кількістю майонезу. Тут важливо не переборщити.
  • Очистіть картоплю і натріть, а потім покладіть його в салатницю. Не утрамбовывайте — просто розрівняйте.
  • Слідом йдуть яйця, змішані з майонезом, потім — остиглі гриби. Їх теж потрібно розрівняти.
  • Зверху кладеться оселедець, що присипається морквою.

Салат бажано подавати на стіл відразу ж після приготування. Не рекомендується зберігати їжу в холодильнику більше доби.

Листковий крабовий салат — швидко і смачно

Вам знадобляться на пачку крабових паличок:

  • консерв. кукурудза – 400 г;
  • три великих яйця;
  • рис – третину склянки;
  • зелена цибуля;
  • майонез – скільки візьме салат;
  • зелень.

Покроковий порядок приготування:

  • В першу чергу, відваріть рис. Промийте його і відкиньте на друшляк.
  • Зелену цибулю дрібно шинкуется ножем і змішується разом з майонезом і рисом.
  • Поріжте палички або натріть їх на тертці. Залиште невелику кількість для прикраси, а решта змішайте з майонезом.
  • Промийте кукурудзу, щоб прибрати зайву рідину.
  • Проваріть яйця і натріть, або подрібніть яйцерезкой. Додайте до них майонез.
  • Почніть пошарово викладати закуску. Для початку покладіть рис з цибулею, потім кукурудзу і крабові палички з яйцями.
  • Зверху посипте закуску тертими паличками і подавайте гостям.

Святковий салат з копченою шинкою

На 300 грам шинки вам знадобляться:

  • по штуці моркви, граната, буряків і яблука;
  • картоплі – 4 середніх бульби;
  • яєць – пара великих;
  • парочка солоних огірочків;
  • шматочок сиру грамів на сто;
  • майонез;
  • часниковий зубок.

Покроковий порядок приготування:

  • Відваріть картоплю і моркву, не знімаючи шкірки.
  • Зваріть також буряк і дайте їй охолонути до прийнятної температури. З часу варіння займе близько півтора годин.
  • Натріть буряк на крупній тертці.
  • Солоні огірки наріжте дрібними кубиками.
  • Яйця необхідно зварити круто, а потім подрібнити за допомогою яйцерізки.
  • В цей час картопля і морква вже повинні охолонути. Очистіть їх від шкірки і наріжте соломкою середнього розміру.
  • Шинка ріжеться кубиками, як і огірок.
  • Почніть збирати шари салату в тарілці. В першу чергу кладеться картопля. Кожен шар промащується буквально парою чайних ложок майонезу. Дотримуйтесь такому порядку: огірки, шинка, терте яблуко (після нього майонез класти не обов’язково), яйця, морква, подрібнений часник, буряк і зернятка граната.

Дайте закуски настоятися пару годин і подавайте.

«Малахітовий браслет» з грудкою

Незвичайне поєднання фруктів і курки в цьому салаті мало кого залишить байдужим.

Вам знадобляться:

  • куряче філе – 0,5 кг;
  • ківі – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • яйця – 4 шт.;
  • яблука – 2 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • майонез – 250 г;
  • ложечка лимонного соку.

Покроковий порядок приготування:

  • Відваріть, для початку, філе, моркву і яйця. Залиште охолонути до прийнятної температури.
  • Наріжте курку невеликими кубиками.
  • Очистіть моркву від шкірки і наріжте її дрібною соломкою. Або просто натріть.
  • Яблуко також натріть і зверху збризніть лимонним соком, щоб воно не потемніло, поки ви будете займатися іншими компонентами для салату.
  • Один ківі наріжте тонкими часточками, які будуть використовуватися для прикраси, а другий кубиками.
  • У варених яєць відокремте жовтки від білків. Обидві частини натріть і розкладіть по різних мисках.
  • Часник подрібніть ступою або часничницею і змішайте з невеликою кількістю майонезу. Додайте його потроху кожен інгредієнт, крім жовтків.
  • Поставте на середину тарілки круглу банку і почніть викладати інгредієнти шарами в наступному порядку: курка, ківі, білок, морква, яблуко.
Дивіться також:  Салат «Олів’є» – класичний рецепт з ковбасою і 8 варіантів приготування

Зверху промажте салат майонезом, а потім прикрасьте його тертим білком і часточками ківі.

Листковий салат з копченою куркою, чорносливом і сиром

Вам знадобляться:

  • копчена курка – 300 г;
  • 3 великих яйця;
  • хороша жменя чорносливу;
  • пара солоних огірків;
  • волоські горіхи – 80 г;
  • брусок сиру грамів на сто;
  • майонез.

Покроковий процес приготування:

  • Обробити курку наріжте м’ясо невеликими кубиками.
  • Подрібніть горішки будь-яким зручним та звичним для вас способом в дрібну крихту.
  • Відваріть яйця і відокремте у них білки від жовтків. Натріть їх і розкладіть по окремих мисках.
  • На дрібній тертці натріть сир.
  • Огірки ріжуться кубиками.
  • Чорнослив промийте і замочіть його на 5-10 хвилин в теплій воді, щоб він розм’як і набух. Наріжте його невеликими смужками.
  • Почніть викладати закуску шарами, промазуючи кожен шар майонезом. Дотримуйтесь порядку: курка, білок, чорнослив, змішаний з горіхами, огірки і жовток.

Зверху можете прикрасити закуску зеленню і гранатовими зернятами.

Оригінальна закуска з тунцем і сиром

На банку рибної консерви вам будуть потрібні:

  • пара міцних огірків;
  • одна морквина;
  • три великих яйця;
  • до 150 грам солонуватого сиру;
  • майонез – 3 ст. ложки.

Покроковий процес приготування:

  • Відваріть моркву, не очищаючи, і дайте їй охолонути до прийнятної температури.
  • Зваріть яйця.
  • Наріжте сир крупною соломкою або просто натріть на тертці.
  • Так само поступите і з білками, викладіть їх на дно тарілки, в якій будете подавати салат.
  • Змастіть яєчний пласт тонким шаром майонезу і зверху покладіть розтертий виделкою тунець. Масло бажано злити.
  • Наріжте дрібною соломкою огірок — це і буде наступний шар салату. При бажанні його можна трохи посолити. Якщо овоч дуже водянистий, то промокніть зайву вологу серветкою або рушником. Огірковий пласт також змащується майонезом.
  • Слідом ідуть варена морква, тертий сир і в якості прикраси жовткова крихта.

Перед подачею додатково прикрасьте свіжою зеленню.

Класичний «Соняшник» на день народження

Вам знадобляться:

  • філе курки – 0,6 кг;
  • твердий сир – 150 г;
  • банку маринованих грибів;
  • пачка чіпсів;
  • пара яєць;
  • майонез – 2 ст. ложки;
  • маслини – 200 р.

Покроковий процес приготування:

  • Промийте філе і відварюйте його в злегка підсоленій воді протягом півгодини.
  • Відваріть круто яйця.
  • Коли філе охолоне, наріжте його кубиками середнього розміру.
  • Натріть крупно сир.
  • Гриби ріжуться шматочками.
  • Для приготування закуски краще використовувати маслини без кісточок. Розрізати кожну на дві половинки.
  • Жовтки відокремте від білків і натріть на тертці, після чого розкладіть по різних тарілках.
  • Почніть викладати салат шарами, роблячи на кожному шарі сіточку з майонезу.
  • Спочатку кладеться курка, потім нарізані печериці, білки, сир і жовток.

Тепер викладіть маслини — це і будуть «насіння» соняшника. Навколо покладіть чіпси як «пелюсток» і відправте салат в холодильник настоюватися на кілька годин.

Салат зі свининою, овочами, сиром

На 200 г відвареної або обсмаженої свинини вам знадобляться:

  • по парі м’ясистих помідорів і солоних огірків;
  • один стручок болгарського перцю;
  • 4 яйця;
  • жменя корейської моркви;
  • зелена цибуля;
  • до 200 грам солонуватого сиру;
  • майонез – 4 ст. ложки;
  • зелень.

Покроковий процес приготування:

  • Наріжте свинину невеликими кубиками або соломкою.
  • Відваріть яйця і посеките їх так ж кубиками, як і свинину.
  • Розріжте болгарський перець, видаліть серцевину, а сам овоч подрібніть в соломку.
  • Огірки ріжуться кубиками.
  • Сир нарізати так само, як і огірки.
  • Ретельно промийте зелень і дрібно порубайте, залишивши кілька гілочок для прикраси.

Змішайте всі інгредієнти в мисці і заправте майонезом, після чого подавайте закуску гостям.

«Червона шапочка» шарами

На чверть кілограма філе вам знадобляться:

  • яйця – 2 шт.;
  • класичний овочевий набір – цибулина, морквина і картоплина;
  • один гранат;
  • твердий солонуватий сир – 200 грам;
  • майонез;
  • волоські горіхи – 2 ст. ложки;
  • на вибір господині будь-яка зелень.

Покроковий процес приготування:

  • Відваріть яйця. Потім дайте їм охолонути, очистіть від шкаралупи і подрібніть за допомогою яйцерізки.
  • Відваріть овочі, крім цибулі. Вони також повинні охолонути. Після, наріжте їх дрібними кубиками.
  • Зваріть і наріжте невеликою соломкою куряче філе.
  • Горіхи подрібніть в крихту будь-яким звичним для вас способом.
  • Сир потріть на тертці або наріжте дрібною соломкою.
  • Цибулю потрібно замаринувати. Для цього розведіть в ½ склянки води столову ложку оцту (9%), ложку цукру і трохи солі. Викладіть в отриманий маринад цибулю на 20 хвилин.
  • Почніть викладати салат шарами. Щоб подача була красивіше, поставте на середину тарілки сервірувальне кільце. Кожен шар промазывайте тонко майонезом.
  • Перший шар – це курка. Слідуйте далі такому порядку: маринований цибулю (зайву рідину заздалегідь промокніть серветкою), моркву, картоплю, подрібнені горіхи, яйця, тертий сир.

На завершення кулінарних вишукувань кладуться гранатові зернята і зелень для прикраси.

«Гніздо глухаря» — красива класика

Вам знадобляться:

  • куряче філе – 0,5 кг;
  • пара свіжих огірків;
  • картоплі і яєць по 4 шт.;
  • майонез та олію;
  • цибулина;
  • і в «гніздо» кілька перепелиних яєць.

Покроковий процес приготування:

  • Зваріть куряче філе і дрібно наріжте.
  • Точно так само дрібно наріжте цибулю, а потім залийте на 10 хвилин гарячою водою. Це необхідно для того, щоб пішла гіркота.
  • Сиру картоплю очистіть, наріжте дрібною соломкою, після чого обсмажте з великою кількістю масла. Рекомендується робити це порціями, інакше овочеві шматочки можуть злипатися.
  • Зваріть яйця. Відокремте білки від жовтків і обидві частини натріть на середній терці.
  • Огірки ріжуться тонкою соломкою.
  • Дрібно наріжте зелень.
  • Частина картоплі відокремте для прикраси, а решта змішайте з іншими інгредієнтами.
  • Додайте в закуску майонезну заправку. Викладіть салат на блюдо гіркою.

Зробіть в її середині кругле поглиблення і викладіть туди зелень. Навколо кладеться картопля, а в середину варені перепелині яєчка. «Гніздо глухаря» готово!

Листковий салат з курячою печінкою та грибами

Вам знадобляться:

  • куряча печінка – 400 г;
  • гриби (печериці краще) – 200 г;
  • солоний огірок;
  • яйця – 3 шт.;
  • майонез;
  • плавлений сирок;
  • моркву і велика цибулина.
Дивіться також:  Печінковий торт з яловичої печінки – 4 рецепта

Покроковий процес приготування:

  • Відваріть курячу печінку у воді зі спеціями. Потім дайте їй охолонути і натріть у соломку на крупній тертці.
  • Зваріть яйця і подрібніть їх за допомогою яйцерізки.
  • Печериці можна взяти сирі або консервовані. Дрібно наріжте їх і обсмажте.
  • Заморожений плавлений сир, а потім натріть на тертці.
  • Лук ріжеться кубиками, моркву — соломкою. Попередньо варити її не потрібно.
  • Обсмажте овочі на сковороді, додавши невелику кількість масла. Коли цибуля стане трохи прозорим, приберіть засмажку з плити. Промокніть паперовим рушником надлишки жиру і масла.
  • Почніть викладати салат по верствам, не забуваючи малювати між ними майонезну сітку. Спочатку йде відварна куряча печінка, потім овочева зажарка, печериці, тертий сир і нарізані яйця.
  • Зверху можна намалювати майонезом візерунок. По боках викладіть нарізані кружечками огірки.

До подачі на стіл дайте салату просочитися соусом і соками пару годин на холоді.

Легкий салат на день народження з овочів

Салати без майонезу припадуть до смаку прихильникам дієтичного харчування та здорової їжі. Вінегрет стане відмінною закускою до свята.

Вам знадобляться:

  • за три картоплини і морквини;
  • по парі штук огірків і буряків;
  • цибулина;
  • грам 200 квашеної капусти;
  • олії, скільки любите;
  • зелень.

Покроковий процес приготування:

  • Для початку підготуйте заздалегідь всі необхідні інгредієнти для салату.
  • Відваріть картоплю з морквою. Дайте їм охолонути, очистіть і наріжте кубиками.
  • Огірки також ріжуться кубиками. Їх бажано взяти малосольні, щоб салат не вийшов занадто кислим на смак, адже в ньому також буде присутній квашена капуста.
  • Відварюйте буряк не менше години. Потім дайте їй охолонути, очистіть від шкірки і наріжте кубиками, як інші овочі.
  • Наріжте зелень.
  • Змішайте всі інгредієнти у великій салатниці, додайте квашену капусту і заправте рослинним маслом.

Дайте вінегрету трохи настоятися, а потім подавайте гостям.

Закуска з копченою куркою і ананасами

На чверть кіло курятини і банку ананасів вам знадобляться:

  • сир – 150 г;
  • майонез – 2 ст. ложки;
  • волоські горіхи – 100 г;
  • часник – 2 зубчики.

Покроковий процес приготування:

  • Обробити курку, очистіть його від шкірки і м’ясо наріжте дрібними кубиками.
  • Відкиньте ананаси на друшляк і злити зайву рідину, після чого поріжте їх.
  • Волоські горіхи подрібніть блендером або вручну, висипавши їх в пакет і розкачати качалкою по рівній поверхні.
  • Натріть сир на середній тертці.
  • Часник подрібнюється часничницею.

Змішайте всі інгредієнти в салатниці і заправте нежирної сметаною або майонезом. Прикрасьте зверху парою кілець ананаса і подавайте закуску гостям.

«Гранатовий браслет» з яловичиною

Вам знадобиться:

  • яловича вирізка – 350 г;
  • свіжі гриби – 300 г;
  • картопля – 3 шт.;
  • яйця – 3 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • банка кукурудзи;
  • волоські горіхи – 60 г;
  • чорнослив – 150 г;
  • гранат – 1 шт.;
  • майонез.

Покроковий процес приготування:

  • Ретельно промийте картоплю і відваріть його в мундирі, злегка присолив воду.
  • Коли овоч стане досить м’яким, очистіть і натріть на соломку, або просто наріжте ножем.
  • Наступний етап – це обробка яловичини. Промийте його, промокніть. Видаліть жили, залишки кісток і плівочку. Покладіть м’ясо в каструлю, залийте водою і відправте варитися на годину-півтора. Коли на поверхні утворюватиметься плівка, обов’язково знімайте її. Після досягнення м’ясом необхідного ступеня м’якості, зніміть каструлю з плити.
  • Відваріть яйця, потім натріть їх, або подрібніть за допомогою яйцерізки.
  • Печериці промийте, дрібно наріжте і обсмажте. Вийміть гриби зі сковороди і серветкою приберіть надлишки масла і жиру.
  • Як можна дрібніше цибулю нашаткуйте. Потім замочіть його на 10 хвилин у холодній воді, щоб вийшла вся гіркота, яку дають ефірні масла.
  • Чорнослив замочіть в теплій воді на 5 хвилин, щоб він став м’яким, а після наріжте дрібними смужками.
  • Перекладіть чорнослив в чашу блендера разом з горіхами і подрібніть в однорідну крихту.
  • Почніть викладати салат шарами. Для початку поставте на середину тарілки сервірувальне кільце або склянку. Кожен шар потрібно промазати майонезом і трохи утрамбувати.
  • Спочатку йде картоплю, потім яловичина, смажені гриби, шінкованной цибулю, яйця, черносливо-горіхова суміш.

В кінці рівномірно розкладіть на поверхні зернятка граната і акуратно вийміть склянку.

Закуска «Царська шуба» з сьомгою та ікрою

По-справжньому розкішний салат для пишного застілля!

Вам знадобляться:

  • сьомга – 300 г;
  • м’ясо краба – 200 г;
  • лимон – 1 шт.;
  • картопля – 4 шт.;
  • буряк – 1 шт.;
  • авокадо – 1 шт.;
  • червона ікра – 2 ст. ложки;
  • сметана – 1 склянка;
  • майонез – 4 ст. ложки.

Покроковий процес приготування:

  • Підготуйте необхідні інгредієнти для приготування.
  • Авокадо нарізати кубиками і сбрызгивается лимонним соком.
  • Зваріть буряк, дайте їй охолонути. Після цього очистіть і натріть.
  • Картоплю необхідно відварити і натерти або нарізати соломкою.
  • Приготуйте соус, змішавши майонез зі сметаною. Можна використовувати що-то одне, якщо ви не хочете занадто жирне блюдо.
  • Сьомгу наріжте шматочками невеликого розміру.
  • Почніть пошарово викладати інгредієнти, почавши з вареної картоплі. Потім йде риба, нарізаний авокадо, крабове м’ясо, варена буряк. В середину в невелике поглиблення кладеться пару ложечок червоної ікри.
  • Усі шари, крім авокадо і ікри змащуються тонким візерунком з майонезного соусу.

«Парус» з чіпсами і куркою

Вам знадобиться:

  • кукурудза – 4 ст. ложки;
  • копчена курка – 200 г;
  • корейська морква – 80 г;
  • чіпси;
  • майонез – 4 ст. ложки;
  • яйця – 2 шт.

Покроковий процес приготування:

  • Обробіть і очистіть курку. Наріжте м’ясо невеликими кубиками.
  • Відразу почніть викладати салат шарами, так як процес приготування не забере у вас багато часу.
  • Спочатку йде курка, змащена тонким шаром майонезу. Слідом кладеться корейська морква. Якщо вона занадто довга, то її можна ще порізати.
  • Викладіть консервовану кукурудзу, попередньо прибравши з неї зайву рідину.
  • Не забувайте згладжувати краї. Потім кладуть варені, терті в соломку яйця.
  • Частина чіпсів поломайте в крихту, а решта поставте в салат вертикально — це і будуть вітрила.
Дивіться також:  Салат з цвітної капусти – 8 рецептів приготування

«Цезар» з класичною заправкою

Думаєте який приготувати салат на день народження чоловіка? На допомогу вам прийде проста класика – «Цезар»!

Вам знадобляться:

  • зелений салат – 3 аркуша;
  • сухарі – 60 г;
  • сир – 50 г;
  • куряче філе – 200 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • лимон – 1 шт.;
  • спеції;
  • пісне масло;
  • часник – 1 зубчик;
  • зернова гірчиця – 2 ст. ложка.

Покроковий процес приготування:

  • Ви можете використовувати вже готові сухарики, так і зробити їх самостійно. Для цього візьміть черствий хліб. Зріжте шкірку і наріжте його кубиками, а потім підсушіть в духовці або обсмажте на сковороді, окропивши маслом.
  • Сир натріть або наріжте соломкою.
  • Зваріть філе в підсоленій воді і наріжте невеликими шматочками.
  • Зробіть соус для заправки салату. Для цього змішайте 7 столових ложок оливкової олії з соком половинки лимона, подрібненим часником і парою варених жовтків. Все це перемішується в однорідну масу без грудочок.
  • Ретельно промийте салат порвіть його вручну.
  • Змішайте всі інгредієнти і заправте їх приготованим соусом. За бажанням можна додати трохи несолодкого йогурту.

Готуємо з яловичини, огірків і соєвого соусу

Вам знадобляться:

  • стручок болгарського перцю;
  • огірки – 3 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • соєвий соус – 4 ст. ложки;
  • оцет 5% – 2 ст. ложки;
  • часник – 2 зубчики;
  • яловичина – 300 г;
  • олії ложки чотири;
  • пекучий перець за уподобанням;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • цукор – 1 ч. ложка.

Покроковий процес приготування:

  • Добре промийте огірки, відріжте кінчики. Наріжте овочі спочатку навпіл, а потім кожну з половинок ще на кілька великих шматочків.
  • Викладіть в миску, посипте сіллю і залиште настоятися на деякий час.
  • Наріжте яловичу м’якоть соломкою і обсмажте на сильному вогні.
  • Очистіть цибулю від лушпиння, а потім наріжте півкільцями.
  • Коли огірки пустять сік, вилийте його. Додайте подрібнений часник, червоний перець, цукор і трохи коріандру.
  • Покладіть на сковороду до яловичині цибулю.
  • Влийте також до м’яса соєвий соус.
  • Видаліть серцевину болгарського перцю і наріжте його соломкою, окропивши оцтом. Змішайте інгредієнти салату і подавайте гостям.

Легкий «Грецький» салат на день народження

Вам знадобляться:

  • огірки – 2 шт.;
  • стручок болгарського перцю;
  • сир «Фетаки» – 200 г;
  • помідори – 2 шт.;
  • листя салату – 3 шт.;
  • маслини – 150 г;
  • солодкий цибуля – 1 шт.;
  • масло – 4 ст. ложки;
  • лимонний сік – 2 ч. ложки;
  • спеції.

Покроковий процес приготування:

  • У перцю видаліть серцевину і наріжте його соломкою великого розміру.
  • Помідори ріжуться також великими шматками. Можна спочатку порізати їх на шматочки, а потім ще навпіл.
  • Огірки ріжуться кружечками і так само, як помідори, діляться навпіл.
  • Цибулю наріжте півкільцями. Спеціально віддайте перевагу солодкого сорту. Звичайний ріпчаста цибуля не підходить для приготування «Грецького» салату і може дати йому неприємну гірчинку з-за ефірних масел.
  • Налийте в невелику мисочку оливкове масло і додайте до нього лимонний сік, сіль і приправи
  • Викладіть всі овочі в миску і полити їх отриманої олійною заправкою.
  • Наріжте «Фетаки» кубиками і відправте разом з маслинами до решти інгредієнтів.

Як бачите, у вас вийшов легкий і смачний салат, який можна подавати в звичайний час і на святковий стіл до дня народження.

Італійський салат з млинцями

Незвичайний варіант закуски для любителів італійської і середземноморської кухні.

Вам знадобляться:

  • копчена курка – 200 г;
  • яйця – 5 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • картопляний крохмаль або борошно – 2 ст. ложки;
  • зелень;
  • майонез.

Покроковий процес приготування:

  • В першу чергу для приготування цього салату потрібно посмажити млинці. Для цього збийте яйця разом з крохмалем в однорідну масу середньої густоти. При цьому стежте, щоб не утворювалося грудочок. Додайте в тісто сіль. Якщо воно вийшло занадто густим, можна додати трохи молока – буквально одну ложку.
  • Млинці повинні вийти тонкими. Почніть обсмажувати. Занадто не захоплюйтеся — для страви нам знадобиться всього 5 штук.
  • Після того як млинці охолонуть, наріжте тонкою соломкою або скибочками.
  • Так само посеките курятину. Якщо у вас немає копченої грудинки, то можна використовувати відварене філе. При цьому воно повинне бути злегка підсоленим.
  • Подрібніть часник і змішайте його з майонезом. Не беріть занадто жирний, інакше салат вийде не смачним.
  • Перемішайте всі інгредієнти в салатниці і додайте дрібно нарізану зелень.

Після цього подавайте закуску гостям на стіл.

Салат з шинкою, грибами і огірками

Ще один простий і смачний рецепт салату до святкового столу.

Вам знадобляться:

  • печериці (свіжі) – 200 г;
  • шинка – 200 г;
  • огірки – 2 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • сир «Пармезан» — 100 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • майонез.

Покроковий процес приготування:

  • Шинка нарізають дрібними кубиками. Якщо у вас її немає, то можна використовувати звичайну варену або «докторську» ковбасу.
  • Дрібно наріжте цибулю і гриби. Потім злегка обсмажте їх на сковороді, додавши трохи олії.
  • Коли зажарка охолоне, то промокніть її серветкою або паперовим рушником, щоб видалити залишки непотрібного жиру після готування.
  • Відваріть круто яйця і подрібніть їх за допомогою яйцерізки або просто ножем у дрібну соломку.
  • Пармезан натирається на середній тертці. Сир так само, як і яйця, можна нарізати соломкою звичайним ножем.
  • Змішайте інгредієнти в салатниці, додайте спеції. Заправте закуску майонезом або нежирної сметаною.

Якщо збираєтеся викладати салат порційно, то сформуйте на тарілках невелику гірку і прикрасьте гілочкою зелені.

Прокрутка до верху