Навіть консервована кукурудза корисна для людей будь-якого віку. Вона здатна знизити цукор в крові, зміцнити м’язову тканину і допоможе організму позбавитися від накопичених шлаків. Консервована кукурудза – це такий продукт, який чудово поєднується з будь-якими інгредієнтами – з овочами, куркою, ковбасними виробами, морепродуктів. Тому можна легко придумувати нові смачні салати, які завжди будуть створювати святковий настрій.
Салат з кукурудзою консервованої і ковбасою
З цією метою потрібно взяти:
- – банку консервованої кукурудзи;
- – 300 г вареної ковбаси;
- – 4 яйця;
- – 4 столові ложки пшеничного борошна;
- – сіль, перець, майонез для заправки і часник.
Готувати такий салат доведеться 25 хвилин, їм зможуть насолодитися 4 людини.
Приготування салату:
Спочатку потрібно приготувати омлет. Для цього яйця збивають вінчиком з борошном до однорідної маси. Приправляють сіллю і меленим перцем. На сковорідці розігрівають рослинне масло і смажать чотири тонких омлету. Після повного охолодження їх потрібно нарізати невеликими шматочками.
Ковбасу ріжуть приблизно такими ж шматочками, як і омлет. Потім беруть глибоку ємність, з’єднують в ній омлет, ковбасу і кукурудзу. Додають подрібнений часник, його можна також розтерти в ступці або порубати ножем. Готовий салат приправляють майонезом і перекладають в салатник.
Салати будуть менш калорійні, якщо їх заправляти оливковою олією.
Салат з кукурудзою консервованої і телятиною
Необхідні продукти для салату:
- – великі помідори-5 штук;
- – вирізка теляча 800 г;
- – одна цибулина;
- – свіжа зелень кінзи, сіль і чорний перець;
- – мелений перець чилі 1 чайна ложка;
- – банку консервованої кукурудзи;
- – оливкова олія для заправки 4 столові ложки.
Пошагоый рецепт салату з консервованою кукурудзою
Хоч цей салат, містить м’ясо і, здавалося б, що він повинен припасти до смаку чоловікам, проте, жінки також будуть від нього в захваті. Консервована кукурудза відмінно підходить для салатів з рибними консервами. Одним з таких салатів є з консервованим тунцем. Він виходить легким і корисним з-за утримання листя салату, свіжих овочів і перепелиних яєць. Цей салат цілком може замінити легкий вечерю.
Для приготування салату з консервованою кукурудзою і тунцем потрібно взяти:
Готувати салат потрібно буде 15 хвилин і розрахований на 3 дорослих людей.
Рецепт приготування салату з консервованою кукурудзою
Салатну зелень ретельно треба вимити й обсушити. Яйця перепелині варять круто, охолоджують і нарізають на дві половинки. При відсутності перепелиних яєць можна вжити курячі, тільки їх доведеться розрізати на чотири шматочки. Помідори розрізають навпіл. Тунець з банки поділяють на невеликі шматочки.
Для такого салату краще вибрати плоске блюдо. На нього викладають салатні листя, вони будуть виступати одночасно прикрасою і основою для салату. Зверху розкладають шматочки тунця, яйця і помідори. Заправляють лимонним соком і оливковою олією, тільки не перемішувати. Далі, посипають кунжутом і чорним перцем. Подавати такий салат можна негайно після приготування.