Крабові палички часто використовують при виготовленні різноманітних холодних страв. Цей недорогий продукт відрізняється яскравими смаковими якостями і не вимагає попередньої підготовки. Розглянемо 8 рецептів ніжного салату з крабовими паличками.
Ніжний салат з крабових паличок і кукурудзою
Це найпоширеніший спосіб приготування салату з крабовими паличками.
Необхідно взяти складові:
- пачку крабових паличок;
- кілька яєць;
- банку солодкої кукурудзи;
- довгозернистий рис;
- трохи майонезного соусу.
Робимо простий салат з крабових паличок:
- Варимо рисові зерна, переміщаємо в друшляк, промиваємо і даємо обсохнути.
- Робимо на тертці «стружку» з яєць, ріжемо палички, виливаємо маринад з банки з кукурудзяними зернами.
- Змішуємо підготовлені складові, кладемо сіль і соус.
Для додання яскравого смаку можна покласти в блюдо подрібнені гілочки кропу або дрібно нарізаний зелений лук.
Салат з крабових паличок з сиром покроково
Незвичайною вийде закуска, де відварна курятина і опеньки поєднуються з крабовими паличками і сиром.
Для готування беруть продукти:
- пачка крабових паличок;
- курятину;
- консервовані гриби;
- кілька яєць;
- упаковку плавленого сиру;
- цибулину;
- трохи зелені;
- майонез або сметану.
Готуємо страву з крабовими паличками, курятиною, опеньками і сиром:
- Подрібнюємо яйця, курятину, палички, цибулиння голівку і зелень ріжемо плавлений сирок кубиками.
- Зливаємо сік з консервованих грибів, при необхідності промиваємо.
- Складаємо компоненти в салатник, солимо, кладемо майонез або сметану, перемішуємо.
На замітку. Можна приготувати салат і по-іншому. Варене куряче філе замінити копченою свининою, а замість маринованих грибів взяти свіжі та перед закладкою в блюдо обсмажити їх з нарізаною цибулею, а потім остудити.
Крабова закуска з яблуками
Легким і ніжним вийде блюдо з крабовими паличками і яблуком.
Потрібно придбати такі продукти:
- упаковку крабових паличок;
- 3-5 кисло-солодких яблук;
- кілька огірків;
- білокачанну капусту;
- трохи кропу;
- лимон;
- майонезний соус невисокої жирності.
Готуємо салат:
- Подрібнюємо палички і огірки.
- Дрібно шаткуємо зелень кропу і тонко рубаємо білокачанну капусту.
- Трьом яблука, вичавлюємо сік з лимона.
- Складаємо підготовлену нарізку в салатницю, поливаємо соком цитруса, кладемо сіль і соус.
Увага! Готувати салат потрібно невеликими порціями, так, щоб він відразу був з’їдений, оскільки подрібнені свіжі огірки швидко псуються.
Салат з крабових паличок «Ніжність»
Існує чимала кількість варіантів приготування листкового салату «Ніжність», кожна господиня робить його по-своєму. Розглянемо одне з блюд.
Для його створення знадобляться наступні продукти:
- упаковка крабових паличок;
- копчена курятина;
- цибулина;
- картопля;
- 1-2 моркви;
- шматок щільного сиру;
- кілька яєць;
- трохи майонезу
Як зробити салат «Ніжність»:
- Варимо яйця, картоплю і моркву, остуджуємо і трьом на тертці.
- Розбираємо курятину, палички дрібно ріжемо, шаткуємо півкільцями цибулину і робимо з сиру «крихітку».
- Укладаємо складові в наступному порядку: копчена курятина, картопля, морква, цибулина нарізка, палички, яйця. Кожен шар потрібно змастити соусом і підсолити.
- Посипаємо блюдо сирної крихтою і прибираємо в холод.
Перед подачею можна декорувати закуску гілочками зелені, оливками або маслинами без кісточок.
Готуємо з помідорами
Крабовий салат виходить насиченим і соковитим, якщо покласти в нього морепродукти і свіжі помідори.
Для такої страви потрібні наступні складові:
- упаковка крабових паличок;
- консервовані креветки;
- білокачанна або пекінська капуста;
- солодка кукурудза;
- помідори;
- зелена цибуля;
- майонезний соус або сметана.
Як готувати салат з крабових паличок з морепродуктів і помідорами:
- Шаткуємо тонкими смужками білокачанну капусту або «пекинку», подрібнюємо зелений лук.
- Ріжемо крабові палички і помідори так, як зручно.
- Звільняємо від соку консервовані креветки і солодку кукурудзу.
- Складаємо складають у глибокий посуд, солимо, заправляємо майонезом або сметаною, обережно перемішуємо.
Увага! Закуска не зможе довго зберігатися, тому готувати і заправляти її потрібно перед тим, як подати до столу.
З пекінською капустою
З пекінською капустою і крабовими паличками можна зробити смачний салат для повсякденної або святкової вечері.
Потрібно взяти складові:
- упаковку крабових паличок;
- пекінську капусту;
- банку горошку;
- кілька яєць;
- огірки;
- зелень цибулі;
- гілочки кропу;
- майонез або сметану.
Робимо крабовий салат з пекінської капустою:
- Нарізаємо тонкими смужками основний компонент і огірки.
- Подрібнюємо палички, яйця, цибульні пір’я і зелень.
- Складаємо нарізку в глибоку посуд, кладемо зелений горошок.
Залишиться страва тільки підсолити і заправити майонезом або сметаною.
Ніжний салат з олією і крабовими паличками
Для крабового салату необов’язково використовувати в якості соусу майонез або сметану. Можна заправити страву сумішшю оливкової олії і лимонного соку.
Для готування потрібні компоненти:
- пучок салатних листків;
- пачка крабових паличок;
- огірки;
- помідори;
- бринза або будь-який м’який сир;
- оливки або маслини без кісточок;
- лимон;
- оливкова олія;
- сіль.
Як зробити салат з олійно-лимонною заправкою:
- Промиваємо салатні листя, стряхиваем воду і розкладаємо для просушування.
- Робимо на тертці крабову «стружку», нарізаємо кубиками бринзу або інший сир.
- Шаткуємо скибочками овочі, оливки або маслини розрізаємо навпіл поперек плода.
- Рвемо руками або подрібнюємо за допомогою ножа підсохлі салатні листя.
- Розчиняємо необхідну кількість солі в цитрусовому соку, а потім додаємо до цієї суміші масло і розмішуємо до однорідності.
- Складаємо в глибокий посуд листя салату, палички, сирну і овочеву нарізку і оливки, тонкою цівкою наливаємо «заправку» і обережно розмішуємо.
На замітку. Страва буде більш ароматним і апетитним, якщо покласти в нього дрібно нарізаний свіжий базилік.
Салат з крабових паличок з грибами
Це ще один варіант листкового страви, яке стане «родзинкою» застілля.
Для приготування знадобляться продукти:
- копчене або відварне м’ясо (дозволено брати птицю);
- свіжі гриби;
- ріпчаста цибуля;
- жменя чорносливу;
- кілька яєць;
- крабові палички;
- трохи майонезного соусу.
Як готувати крабовий салат з грибами:
- Робимо на тертці «стружку» з яєць і паличок.
- Обсмажуємо подрібнені гриби з цибулевої нарізкою.
- Розбираємо м’ясо на волокна, нарізаємо розмочений у воді чорнослив, змішуємо, додавши трохи майонезу, розподіляємо на дно салатниці.
- Поверх м’ясного шару укладаємо підсмажені з цибулею гриби, змащуємо майонезом, зверху насипаємо терті яйця, підсолюємо і наносимо тонкий шар соусу.
- Присипаємо верхівку салату подрібненими крабовими паличками і відправляємо блюдо в холодильник.
Перед подачею салату потрібно настоятися не менше години, після чого можна діставати, прикрасивши за власним смаком.
Наведені рецепти дозволяється видозмінювати, доповнюючи різноманітними інгредієнтами. Перевага крабових паличок полягає в тому, що вони поєднуються з більшістю продуктів, і страви на їх основі завжди виходять смачними.