Салати з печерицями – рецепти з фото

Печериці вже міцно закріпилися в меню практично кожної господині. Без них не обходиться жодне свято. Гриби можна успішно використовувати для салатів як в маринованому, так і в свіжому вигляді. Для салатів, у яких використовуються свіжі гриби, краще вибирати невеликі екземпляри, світло-сірого кольору. Великі печериці підійдуть для фарширування.

 

Теплий салат з печерицями рецепт

Хоча такий салат містить прості повсякденні продукти, але їх поєднання створює приємний смак. Його цілком можна їсти під час посту, дієти або вегетаріанцям. Готувати салат неважко, займе всього лише 1 година вільного часу, зате можна насолодитися 4 персон.
Рецепт приготування теплого салату з печерицями
Картоплю (5 штук) потрібно відварити в мундирі, після чого остудити. Час варіння картоплі можна зайняти підготовкою інших інгредієнтів. Печериці (200 г) добре промивають і нарізають тоненькими пластинками. Одну цибулину очищають, ріжуть півкільцями і обсмажують на олії. Щоб цибуля не викликав сліз, потрібно при нарізуванні частіше змочувати ніж холодною водою. Для кислинки можна взяти огірок з бочки, краще два. Їх розрізають половинками кружечків або четвертинками. Якщо при розрізуванні огірка випливає розсіл його також можна включити в салат.
Печериці і цибулю обсмажують на сковороді, не більше 10 хвилин. За кілька хвилин до готовності можна підсолити. Зварену картоплю очищають від шкірки, розрізають на кубики. Це робиться так, спочатку ріжуть навпіл, потім вздовж на 4 частини, а потім упоперек. Викладають його в посуд, в якій легко можна буде перемішувати салат. Туди ж додають печериці з цибулею. Слідом засипають огірки разом з розсолом. Все добре розмішують, щоб рівномірно розподілилися компоненти.
Свіжу зелень цибулі, петрушки, кропу або будь-яку іншу за смаком, дрібно рубають і засипають зверху салат. Ще раз розмішують і можна дегустувати. Якщо салат вийшов, сухуватий, то можна додати 1-2 столових ложок соняшникової або оливкової олії. Коли хочеться здивувати своїх рідних людей або гостей новим блюдом, можна сміливо приготувати салат з печерицями та груші. Він точно викличе море нових смакових відчуттів і емоцій.
Для приготування салату з печерицями та груші потрібні:

  • – м’ясо курки 200 г;
  • – 1 груша;
  • – половина банки маринованих шампіньйонів;
  • – половинка болгарського перцю;
  • – твердий сир 50 г;
  • – листя салату;
  • – майонез для заправки.
Дивіться також:  Крем-суп з брокколі і спаржі з фото

Як же готувати салат з печерицями та грушами

Час приготування цієї страви становить 15 хвилин і його кількості вистачить на 3 чоловік. Відварне м’ясо курки потрібно нарізати кубиками і з’єднати їх з листям салату, які можна порвати руками або розрізати на невеликі частини.
Слідом ріжуть грушу і болгарський перець кубиками. Печериці при необхідності розрізають на половинки, а якщо вони невеликі, то можна покласти цілком.
Всі компоненти з’єднують, заправляють майонезом, можна поперчити і посолити за смаком. А зверху присипають натертим сиром.

Прокрутка до верху