Салати на день народження – 12 простих та смачних рецептів

Салати на день народження – це страви, без яких зазвичай не проходить жодне святкове гуляння. Салати служать закускою та подаються перед основною гарячою стравою. У статті ми зібрали 12 найкрасивіших, найцікавіших і найсмачніших салатів, які можна подати на день народження або будь-яке інше свято.

Салат «Мімоза» на день народження

Культовий листковий салат, який за часів СРСР готувався у великі свята. Отримав свою назву завдяки жовтому посипанню з вареного жовтка, який дуже нагадує дрібні суцвіття мімози.

Інгредієнти:

на – 5 порції

  • Консервована риба – 200 гр.
  • Морква – 4 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) – 150 гр.
  • Майонез – 250 мл.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце куряче – 4 шт.
  • Зелень – 50 гр.

Процес приготування:

Як приготувати салат на день народження? Картоплю та моркву помийте і відваріть до готовності в мундирі. Курячі яйця зваріть круто в окремій каструлі. Розкрийте рибні консерви, викладіть їх у миску, розімніть виделкою і зайвий сік злийте. На блюдо викладіть перший рибний шар, нанесіть на нього тонку майонезну сіточку.

Коли варені яйця охолонуть, очистіть їх і відокремте білки від жовтків. На тертці натріть білки і викласти їх поверх рибного шару. Промажте шар майонезом.

Варену моркву очистіть, натріть на великій тертці і покладіть наступним шаром, нанесіть майонезну сітку на нього.

З ріпчастої цибулі зніміть лушпиння, дрібно наріжте ножем, щоб позбутися гіркоти, залийте його окропом на 5-10 хвилин. Потім злийте воду і викладіть цибулю на білки. Після цибулі покладіть терту картоплю, трохи посоліть її і змастіть майонезом.

Сир натріть на дрібній або середній тертці, посипте салат, цей шар також промажте майонезом.

Жовток розімніть вилкою і посипте салат.

Простий та смачний салат на день народження готовий! Перед подачею дайте «Мімозе» настоятися деякий час у холодильнику, потім прикрасьте свіжою зеленню і подавайте до столу.

Салат «Цезар» в домашніх умовах

Салат «Цезар» має гарну назву та чудовий смак. Його вважають вишуканою стравою та часто готують саме для урочистої події. Головною складовою салату є унікальний соус, який можна приготувати в домашніх умовах.

Час приготування: 30

Час приготування: 30 хв

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Салат ромен – 150 гр.
  • Філе куряче – 200 гр.
  • Помідори чері – 100 гр.
  • Сир Пармезан – 20 гр.
  • Грінки – 2 жмені.
  • Олія оливкова – 4 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Вино біле сухе – до смаку.

Для соусу:

  • Майонез – 150 мл.
  • Йогурт натуральний – 150 мл.
  • Каперси – 20 гр.
  • Гірчиця дижонська – 20 мл.
  • Анчоуси – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе помийте, промокніть паперовими серветками і наріжте невеликими шматочками. Обсмажте м’ясо на оливковій олії, посоліть та приправте його. Наприкінці влийте трохи білого вина і продовжуйте смажити, доки рідина не википить.

Крок 2. Приготуйте соус. У чашу блендера викладіть майонез, йогурт, каперси, гірчицю та анчоуси. Подрібніть інгредієнти до однорідної ваги. Отриманий соус можна зберігати у холодильнику близько тижня.

Крок 3. Листя салату помийте, порвіть руками і викладіть в миску. Додайте заправку та курку, перемішайте.

Крок 4. Помідори розріжте навпіл, натріть сир на дрібній тертці. У миску до салату додайте грінки, помідори та сир.

Крок 5. Цезар можна подавати до столу відразу після приготування.

Класичний грецький салат на день народження

Грецький салат – один із найпростіших у приготуванні салатів. Всі інгредієнти крупно нарізаються, заправляються оливковою олією та подаються до столу. І тим не менше, він має дуже багато шанувальників. А головною родзинкою салату є овечий або козячий сир.

Час приготування: 50

Час приготування: 20 хв

Порцій – 4-6

Інгредієнти:

  • Огірки свіжі – 2 шт.
  • Перець солодкий болгарський – 1 шт.
  • Цибуля червона – 0,5 шт.
  • Оливки без кісточок – 100 грн.
  • Бринза – 225 гр.
  • Сіль морська – 1 ч.л.
  • Часник – 2 зуб.
  • болгарський перець жовтий – 1 шт.
  • Помідори чері – 250 гр.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Орегано сушений – 1 год.
  • Гірчиця – 0,5 ч. л.
  • Оцет червоний винний – 60мл.
  • Олія оливкова або соняшникова – 125 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі промийте. Огірки наріжте часточками. Болгарський перець помийте, розріжте навпіл, очистіть від насіння та перегородок і наріжте кубиками.

Крок 2. Червону цибулю наріжте тонкими півкільцями. Помідори черрі розріжте навпіл. Змішайте овочі в об’ємній мисці.

Крок 3. Зробіть заправку салату. Подрібніть часник ножем чи пропустіть через прес. З’єднайте у мисці подрібнений часник, сушений орегано, гірчицю, винний оцет, сіль та мелений перець. Потім тонким цівком введіть в заправку оливкову олію, добре перемішайте.

Дивіться також:  Салат з креветками - 10 найсмачніших і найпростіших рецептів

Крок 4. Полийте подрібнені овочі заправкою та перемішайте.

Крок 5. Бринзу наріжте кубиками, з оливок видаліть кісточки і наріжте їх кільцями. Додайте|добавляйте| сир і оливки в салат, дайте йому час, щоб овочі просочилися спеціями і потім подавайте до столу.

Салат з крабовими паличками та кукурудзою

Салат з крабовими паличками можна назвати популярним та доступним салатом. Він має досить приємний не надто насичений смак, а також незважаючи на свою легкість, їм можна добре наїстися.

Час приготування: 25

Час приготування: 15 хв

Порцій – 5-6

Інгредієнти:

  • Палички крабові – 240 гр.
  • Майонез – для заправки.
  • Кукурудза консервована – 340 грн.
  • Сіль за смаком.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цибуля – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. З цибулі зніміть лушпиння і дрібно наріжте ножем.

Крок 2. Подрібнену цибулю залийте окропом і залиште на 10 хвилин. Потім промийте його холодною водою і відкиньте на друшляк, дочекайтеся, поки рідина повністю стіче.

Краб 3. Крабові палички очистіть від оболонки та наріжте дрібними кубиками.

Крок 4. Курячі яйця зваріть круто, остудіть, очистіть і натріть на тертці.

Крок 5. У мисці змішайте крабові палички, консервовану кукурудзу, яйця та цибулю. Посоліть до смаку і перемішайте інгредієнти.

Крок 6. Заправте салат майонезом, перемішайте.

Крок 7. Салат можна подавати до столу на спільній страві або за допомогою кулінарного кільця сформувати окремі порції.

Святковий салат з куркою та ананасом

Курка та ананаси дають разом дуже смачний і соковитий результат чи то салат чи запечену страву. Щоб приготувати салат, можна взяти варене або копчене куряче філе.

Час готування: 45

Час приготування: 25 хв

Порцій – 5

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Майонез – для заправки.
  • Філе куряче – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Ананаси консервовані – 500 грн.
  • Горіхи грецькі – 0,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі грудки середнього розміру обмийте, відваріть у підсоленій воді, залиште до повного остигання в бульйоні, потім наріжте невеликими кубиками.

Крок 2. На великій або середній тертці натріть сир.

Крок 3. Ядра волоських горіхів порубайте ножем. З консервованих ананасів злийте сік і наріжте невеликими кубиками.

Крок 4. Курячі яйця відваріть 8-10 хвилин з моменту закипання води, остудіть їх у холодній воді, очистіть від шкаралупи та наріжте кубиками. Заправте салат майонезом, перемішайте його.

Крок 5. Зберіть салат на плоскій тарілці. Встановіть на неї кулінарне кільце, викладіть салат, утрамбуйте, зверху промажте майонезом і просипте подрібненим волоськими горіхами.

Крок 6. Акуратно приберіть кулінарне кільце і готовий салат, можна подавати його до столу.

Дуже смачний салат із консервованим тунцем

Салат з тунцем – дуже ситна та поживна страва, особливо якщо включити до його складу яйця, авокадо або квасолю, а також заправити майонезом. До того ж таку закуску можна ще й цікаво подати, що надасть ошатного вигляду Вашому святковому столу.

Час готування: 45

Час приготування: 45 хв

Порцій – 6-8

Інгредієнти:

  • Картопля – 250 гр.
  • Квасоля стручкова – 500 гр.
  • Перець червоний – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Тунець консервований – 2 банки.
  • Мікс салату – 200 гр.
  • Маслини – 100 гр.

Для заправки:

  • Часник – 1 зуб.
  • Оцет білий винний – 2 ст.
  • Оливкова олія – 100 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю помийте і відваріть у мундирі у підсоленій воді. Потім очистіть і наріжте кружальцями.

Крок 2. Квасолю помийте, зріжте кінчики і відваріть у підсоленій воді протягом 5-8 хвилин. Потім відкиньте її на друшляк і обдайте холодною водою, щоб вона не втратила свій яскравий колір.

Крок 3. Болгарський перець помийте і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікайте перці до рум’яного кольору, потім помістіть в целофановий пакет і залиште на 10 хвилин. Далі перець очистіть від насіння та наріжте смужками. Помидори помийте і наріжте кружальцями.

Крок 4. Яйця зваріть круто, очистіть і наріжте четвертинками. З консервованого тунця злийте сік та просушіть рибу на паперових серветках.

Крок 5. Приготуйте заправку. Змішайте винний оцет, оливкову олію, подрібнений часник, сіль та мелений перець.

Крок 6. У салатницю викладіть салатний мікс, нарізані овочі, яйця, маслини та тунця, полийте салат заправкою, акуратно перемішайте та подавайте до столу.

Простий та смачний салат «Гранатовий браслет»

Елегантний та красивий салат для прикраси святкового столу. Він має незвичайний вигляд та оригінальний смак. У ньому поєднуються різні продукти та виходить цікавий смак, який розкривається все більше і більше з кожною ложкою.

Дивіться також:  Класичний салат «Ненажера» – 10 рецептів приготування

Час приготування: 60

Час приготування: 30 хв

Порцій – 6-8

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Цибуля – 150 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Буряк – 300 гр.
  • Горіхи грецькі – 50 гр.
  • Гранат – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Майонез – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе відваріть у підсоленій воді до готовності, остудіть м’ясо в бульйоні.

Крок 2. Картоплю помийте та зваріть у мундирі.

Крок 3. Буряк помийте і зваріть в окремій каструлі в мундирі.

Крок 4. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.

Крок 5. Куряче філе, що охололо, наріжте кубиками.

Крок 6. На олії обсмажте цибулю до золотистого кольору.

Крок 7. Далі додайте до цибулі куряче м’ясо, посоліть до смаку і обсмажте.

Крок 8. Буряк очистіть і натріть на тертці.

Крок 9. Волоські горіхи подрібніть у блендері.

Крок 10. Подрібнені горіхи та буряки змішайте та посоліть до смаку.

Крок 11. Коли картопля охолоне, очистіть від шкірки і натріть на дрібній тертці.

Крок 12. З гранату вийміть зерна.

Крок 13. У центрі плоскої страви поставте склянку, довкола неї викладіть картоплю, промажте шар майонезом.

Крок 14. На картоплю викладіть шар із курки та цибулі, промажте його майонезом.

Крок 15. Далі зробіть шар із буряків та горіхів, змастіть його майонезом.

Крок 16. Зверху покладіть збіжжя граната і акуратно приберіть склянку.

Крок 17. Салат “гранатовий браслет” подавайте в охолодженому вигляді.

Як приготувати салат “Гніздо глухаря” на день народження?

Простий набір продуктів, але який цікавий зовнішній вигляд. Крім того, таке поєднання інгредієнтів подобається переважній більшості людей. Назва салату говорить сама за себе.

Час приготування: 80

Час приготування: 50 хв

Порцій – 5-6

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Картопля – 500 гр.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Огірки – 250 грн.
  • Зелень – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Майонез – для заправки.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Перепелині яйця – 3-4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе відваріть у підсоленій воді до готовності, потім остудіть.

Крок 2. Коли м’ясо охолоне, наріжте дрібними кубиками.

Крок 3. Цибулю очистіть і дрібно наріжте.

Крок 4. Цибулю перекладіть у миску, залийте його окропом і залиште на 10 хвилин. Після цього злийте воду і промийте цибулю.

Крок 5. Картопля добре помийте, очистіть, натріть на тертці для корейської моркви або наріжте тонкою соломкою.

Крок 6. Посмажте картоплю на олії невеликими порціями, тоді вона вийде хрустким і розсипчастим.

Крок 7. Огірки помийте та наріжте брусками.

Крок 8. Курячі яйця зваріть круто, відокремте білки від жовтків. Білки натріть на дрібній тертці.

Крок 9. Зелень помийте і дрібно порубайте ножем.

Крок 10. Частину смаженої картоплі відкладіть для прикраси. У мисці змішайте картоплю, огірки, куряче філе, білки та цибулю, посоліть до смаку.

Крок 11. Заправте салат майонезом.

Крок 12. Для гарної подачі перекладіть салат у миску, середину засипте рубаною зеленню, по краях розкладіть смажену картоплю.

Крок 13. У центр на зелень покладіть варені перепелині яйця.

Простий та смачний рецепт салату «Грибна галявина»

Дуже красивий і смачний салат «Грибна галявина» для застілля з нагоди Дня народження. Він навіть чимось нагадує торт, для його прикраси найкраще підійдуть щільні дрібні гриби.

Час приготування: 80

Час приготування: 60 хв

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Зелень – до смаку.
  • Морквина – 1 шт.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Печериці консервовані цілі – 1 банка.
  • Майонез – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі інгредієнти для салату. Курячі грудки відваріть до готовності в підсоленій воді, за бажанням можна додати лавровий лист і перець горошком. Окремо зваріть яйця, картопля та морква.

Крок 2. Для складання салату візьміть глибоку круглу або квадратну миску, застеліть її харчовою плівкою.

Крок 3. Для початку викладіть цілі консервовані печериці капелюшками вниз.

Крок 4. Зелень помийте і дрібно нарізайте ножем, всипте її поверх грибів.

Крок 5. На зелені зробіть тонку сіточку з майонезу.

Крок 6. Варену моркву натріть на тертці і викладіть наступним шаром, злегка посоліть і змастіть майонезом.

Крок 7. Варене куряче м’ясо наріжте кубиками, викладіть поверх морквяного шару, також промажте майонезом.

Дивіться також:  Салат з крабовими паличками, кукурудзою, яйцем та огірком класичний – 8 рецептів приготування

Крок 8. Потім зробіть шар із тертого вареного яйця, нанесіть зверху майонезну сітку.

Крок 9. Далі натріть картоплю на тертці і покладіть її поверх яєчного шару, посоліть до смаку, зверху нанесіть майонез.

Крок 10. Коли салат буде зібраний, поставте його для просочення холодильник. Перед подачею акуратно переверніть миску та зніміть харчову плівку. Салат “Грибна галявина” готовий.

Неймовірно красивий салат «Соняшник» з чіпсами

Салат «Соняшник» з розряду красивих та смачних. Така страва чудово урізноманітнить святкове меню і приверне до себе загальну увагу. Для його оформлення візьміть консервовану кукурудзу, маслини та овальні картопляні чіпси.

Час приготування: 65

Час приготування: 45 хв

Порцій – 6-8

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Кукурудза консервована – 400 грн.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Печериці мариновані – 200 гр.
  • Морква – 200 грн.
  • Цибуля ріпчаста – за смаком.
  • Маслини – до смаку.
  • Чіпси – для прикраси.
  • Сіль за смаком.
  • Майонез – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Моркву промийте, зваріть, потім очистіть.

Крок 2. Куряче філе наріжте дрібними кубиками.

Крок 3. Обсмажте куряче м’ясо на олії до готовності, посоліть до смаку.

Крок 4. Варену моркву натріть на тертці.

Крок 5. Курячі яйця зваріть круто, очистіть від шкаралупи та натріть на дрібній тертці.

Крок 6. Консервовані печериці наріжте дрібними шматочками.

Крок 7. Цибулю наріжте півкільцями, залийте на 10 хвилин окропом, потім промийте холодною водою. Це дозволить позбутися гіркоти.

Крок 8. Для складання салату візьміть плоску тарілку. Першим шаром викладіть обсмажене куряче м’ясо, промажте його невеликою кількістю майонезу.

Крок 9. Далі на філе викладіть морквяний шар, нанесіть на нього майонез.

Крок 10. Потім покладіть рівномірним шаром подрібнені печериці. Змастіть шар майонезом.

Крок 11. На грибний шар викладіть цибулю.

Крок 12. Наступним шаром покладіть терті на тертку яйця, змастіть майонезом.

Крок 13. Засипте салат консервованою кукурудзою.

Крок 14. По колу розкладіть чіпси. Маслини розріжте навпіл і розкладете по салату, вони будуть нагадувати насіння на «Соняшнику». Перед подачею охолодіть салат у холодильнику.

Салат з креветками та авокадо на святковий стіл

Легкий та вишуканий салат, який до того ж просто готується. Головне правильно вибрати креветки та стигле авокадо. Раніше креветки вважалися делікатесом і дуже рідко з’являлися на столах, зараз їх можна знайти в кожному магазині.

Час приготування: 15

Час приготування: 15 хв

Порцій – 2-3

Інгредієнти:

  • Креветки – 150 гр.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сметана – 100 мл.
  • Соус соєвий – 1 ч.л.
  • Зелень – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Авокадо розріжте навпіл, видаліть кісточку і зріжте шкірку. М’якуш авокадо наріжте кубиками.

Крок 2. Яйця зваріть круто, остудіть, зніміть шкаралупу і наріжте кубиками.

Крок 3. Зелень помийте і порубайте ножем, додайте в миску. Можна використовувати шпинат, руколу або листя салату.

Крок 4. Креветки очистіть і смажте протягом 1-2 хвилин на олії.

Крок 5. Сметану змішайте з соєвим соусом та меленим перцем.

Крок 6. Додайте отриманий соус до салату, перемішайте і смачна закуска готова.

Салат з кальмарами, яйцем та огірком

Салат з кальмарами, яйцем та огірком виходить ситним, але соковитим. Якщо Ви любите смачні та збалансовані за складом страви, то Вам слід спробувати цю чудову закуску. У свято та будні такий салат буде доречним.

Час приготування: 25

Час приготування: 25 хв

Порцій – 4-6

Інгредієнти:

  • Кальмари – 500 грн.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Огірки – 200 грн.
  • Сіль за смаком.
  • Горошок консервований – 340 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • М’ясо краба – 200 грн.
  • Зелень – до смаку.
  • Майонез – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Тушки кальмарів очистіть, опустіть у киплячу воду і варіть 2-3 хвилини.

Крок 2. Потім остудіть кальмари і наріжте тонкою соломкою.

Крок 3. Огірки помийте та наріжте тонкими брусками.

Крок 4. Крабове м’ясо наріжте невеликими кубиками.

Крок 5. Зелень промийте, просушіть і дрібно порубайте ножем.

Крок 6. Курячі яйця варіть 10 хвилин від закипання, потім залийте холодною водою, остудіть, очистіть від шкаралупи та натріть на дрібній тертці.

Крок 7. У салатниці змішайте всі подрібнені інгредієнти, також викладіть консервований горошок, посоліть і приправте до смаку.

Крок 8. Додайте до салату майонез, перемішайте.

Крок 9. Подавайте салат у спільній страві або порційно.