Салати з куркою – 10 найсмачніших і найпростіших рецептів

Салати з куркою – це закуски, які можуть бути святковими і повсякденними. У збірці зібрані різні варіанти. Є рецепти дорожчі, а є й простіші. Приготування салатів не складе труднощів. Зварити курку зможе будь-хто, а решта кроків елементарна. Складання найсмачніших салатів – цікавий процес, в якому можуть допомогти діти.

Салат з куркою та ананасами

Салат з куркою та ананасами прикрасить будь-яке гуляння. Доступні продукти чудово гармонують. Спробувавши одного разу, жодне свято не обійдеться без такого частування. Страва готується без особливих турбот. Поки вариться курка та яйця, не гаючи часу займемося рештою нарізки.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Сир напівтвердий – 150 гр.
  • Ананас консервований – 200 гр.
  • Стегна курячі – 270 гр. (філе)
  • Кедрові горіхи – 50 гр. (або грецькі)
  • Майонез – 4 ст.л.

Процес приготування:

Смачний салат із куркою готується дуже просто. Готуємо продукти. Відварюємо яйця до стану “круто”. Курку варимо, не забуваючи підсолити воду. Зварене м’ясо остудити. М’якуш стегна можна замінити філе.

Подрібнюємо курку.

На блюдо встановлюємо кільце та розміщуємо в центрі склянку. Формуємо курячий шар.

Яйця охолоджуємо та очищаємо від шкаралупи. Розділивши їх на жовтки та білки, трьом білки на дрібній тертці.

Поступово присипаємо білками курку. Просочуємо майонезом.

Присипаємо кедровими горішками, залишивши трохи для декору. За бажання замінюємо їх волоськими горіхами. Для яскравішого смаку підсушуємо ядра горіхів на сухій сковорідці.

Подрібнюємо жовтки та посипаємо наступним шаром. Промазуємо майонезом.

Відкоркувавши консервовані ананаси та злив сік, нарізаємо фрукти кубиками. Залишаємо кілька каблучок для декору.

Засипаємо ананаси рівним шаром і просочуємо майонезом.

Подрібнюємо теркою сир.

Розподіляємо сирну стружку наступним шаром і розрівнюємо.

Страву затягуємо плівкою та переносимо в холод на ніч.

Через деякий час дістаємо блюдо, знімаємо плівку, акуратно витягаємо склянку і прибираємо кільце, провівши ножем по бортах.

Декоруємо закуску ананасом та кедровими горішками. Салат із куркою готовий! Смачного!

Простий і смачний салат з куркою та грибами

Простий і смачний салат із куркою та грибами стане фаворитом серед листкових салатів. Закуска підходить для святкового меню та буденного раціону. Гриби використовуємо будь-які. Салат, що просочився, практично тане в роті. Усі компоненти чудово гармонують, перетворюючи закуску на гастрономічний шедевр.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 6 шт.
  • Сир твердий – 250 гр.
  • Гриби свіжі/заморожені – 250 гр.
  • Куряче філе – 1-2 шт.
  • Горіхи грецькі – 200 гр.
  • Майонез – 300-400 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Ознайомившись із описом, дістаємо продукти.

Крок 2. Очистивши цибулини, нарізаємо півкільцями.

Крок 3. Відварюємо куряче філе і даємо після варіння охолонути.

Крок 4. Обробляємо чи розморожуємо гриби. Можна використовувати різні. Нарізаємо зручними сегментами. Нагріваємо олію і смажимо гриби з цибулею чверть години. Присмачуємо трьома ложками майонезу. Гасимо 5 хвилин.

Крок 5. Відварюємо яйця. Щоб досягти стану “круто”, знадобиться не менше 10 хвилин. Потім поміщаємо у крижану воду та звільняємо від шкаралупи.

Крок 6. Охолодивши куряче філе, нарізаємо кубиками.

Крок 7. На блюдо для збирання укладаємо курку і просочуємо майонезом.

Крок 8. Перебираємо волоські горіхи від перегородок, оглядаємо, щоб не потрапили уламки шкаралупи. Горіхи дрібно рубаємо. Посипаємо наступним шаром.

Крок 9. Охолоджені та очищені яйця натираємо на тертці.

Крок 10. Розподіляємо яєчну стружку і промазуємо майонезом.

Крок 11. Укладаємо обсмажування з грибів та цибулі. Шари обережно підсолюємо, якщо це необхідно – сир та майонезне просочення містять достатньо солі.

Крок 12. Трьом на тертці сир.

Крок 13. Присипаємо завершальним шаром. За бажання просочуємо майонезом. Прикрашаємо і даємо постояти у холоді. Смачного!

Класичний салат Цезар із куркою

Класичний салат Цезар з куркою виходить надзвичайно апетитним і виконується легко. Кількість інгредієнтів може злякати, але при ознайомленні з рецептом страх розвіється. Страва підкорить усіх без винятку своєю смакотою. Салат прикрасить собою будь-яку подію.

Час приготування – 1 год. 05 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Помідори чері – 200 гр.
  • Куряче філе – 350 гр.
  • Салат – 100 гр.
  • Оливкова олія – 2 ч.л.
  • Батон – 150 гр.
  • Олія – ​​150 мл.
  • Мед – 1 ч.л.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 год.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Каперси – 1 год.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Суміш італійських трав – 2 тріски.
Дивіться також:  Салат з вареної моркви – 8 рецептів приготування

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Куряче філе промиваємо та витираємо насухо.

Крок 2. Солимо птаха, присмачуємо чайною ложкою гірчиці, меду та оливкової олії. Перчим. Втираємо інгредієнти, даємо промаринуватися протягом півгодини, запакувавши плівкою і прибравши в холод.

Крок 3 Батон нарізаємо квадратиками одного розміру, при бажанні обрізавши кірки. Підійде й білий хліб.

Крок 4. Посипаємо хліб ароматними травами та сіллю. Збризкуємо оливковою олією. Розмішавши, поміщаємо в прогріту духову шафу і підсушуємо при 180 градусах близько 10 хвилин. Перемішуємо час від часу і стежимо, щоб сухарі не підгоріли.

Крок 5. Рослинна олія та яйце дістаємо заздалегідь і зігріваємо на робочому столі до кімнатної температури. У склянку наливаємо олію, солимо, приправляємо цукровим піском, гірчицею, лимонним соком і дрібно посіченим часником. Розбиваємо яйце. Важливо, щоб жовток був цілим.

Крок 6. Накриваємо жовток занурювальним приладом. Збиваємо, не піднімаючи його. Коли маса стане густою, піднімаючи та опускаючи блендер, збиваємо ще пару хвилин. Постоявши, соус набуде густої консистенції.

Крок 7. Дрібно рубаємо каперси і трьом сиром на тертці (в ідеалі пармезан). Продукти поєднуємо з соусом. Перемішавши, перевіряємо чи вистачає і регулюємо смак при необхідності.

Крок 8. Дістаємо замариноване куряче філе. Ставимо сковорідку на конфорку і нагріваємо з олією. Викладаємо птицю та смажимо по 3 хвилини з кожного боку на максимальній температурі. Якщо є сковорода гриль, на філе утворюються апетитні смужки.

Крок 9. Підсмажене куряче філе укладаємо на фольгу і просочуємо вершковим маслом. Пакуємо у фольгу. Поміщаємо в гарячу духовку і за 160 градусів доводимо до готовності 5-7 хвилин.

Крок 10. Курку нарізаємо скибочками по діагоналі, дотримуючись однакової товщини при нарізанні. Для цього озброюємось добре заточеним ножем.

Крок 11. Страву промазуємо соусом. Укладаємо вимите та просушене салатне листя. При необхідності попередньо рвемо їх.

Крок 12. Помідори чері промиваємо і ділимо навпіл. Видаляємо плодоніжки, кладемо на салат.

Крок 13. Розподіляємо курку та тонкі сирні скибочки, для зручності використовуємо економку. Присмачуємо соусом і посипаємо сухариками. Доповнюємо каперсами. Перед подачею поєднуємо інгредієнти. Смачного!

Салат з копченою куркою, корейською морквою та кукурудзою

Салат з копченою куркою, корейською морквою та кукурудзою елементарна і не витратна за часом закуска, приготування якої подужає навіть дитина. Перевага салату в тому, що продукти не потребують додаткової підготовки. Залишиться тільки змішати їх і чудова закуска на столі. Виглядає салат яскраво та приваблює своїми ароматами. Усі, хто куштує дивовижне частування, перебувають у захваті.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Копчена курка – 600 гр.
  • Морква по-корейськи – 250 гр.
  • Кукурудза консервована маленька баночка.
  • Сухарики зі смаком сиру – 1 пачка.
  • Майонез – 150 грн.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З копченої курки знімаємо шкіру та виймаємо кісточки. М’ясисту частину ріжемо кубиком. Підійде грудка, стегенця або гомілки. Висипаємо в миску для збирання салату.

Крок 2. Відкоркувавши невелику банку кукурудзи, зерна проціджуємо через сито і відправляємо до курки.

Крок 3. Готову корейську морквину для зручності ріжемо на частини та перекладаємо до інших інгредієнтів. У мене домашнього приготування, але і магазинна цілком підійде.

Крок 4. Заправляємо майонезом і добре вимішуємо. Майонезу багато класти не потрібно, морквина дасть свою соковитість.

Крок 5. Засипаємо сухарики. Можна використовувати покупні чи підсушити хліб самостійно.

Крок 6. Розмішавши, відразу подаємо, щоб сухарики не розм’якли і не перетворилися на кашу, втративши крихкість. За бажання доповнюємо рубаним кропом. Смачного!

Салат з куркою, сиром та яйцем

Салат з куркою, сиром та яйцем готується максимально швидко. Зваривши курку заздалегідь, збирання салату займе ще менше часу. Для низькокалорійної версії застосовуємо майонез та сир низької жирності. Якщо магазинний майонез не подобається, готуємо його самостійно, змішавши натуральний йогурт зі спеціями.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Куряче м’ясо – 300 грн.
  • Майонез – 3 ст.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Варимо курку звичним способом. Це може бути грудка або м’якоть стегна. Не забуваймо посолити воду. Поки вариться курка, відварюємо яйця. Охолодивши, нарізаємо на шматочки і пересипаємо в миску куряче м’ясо. Прошаровуємо майонезною сіточкою.

Дивіться також:  Салат з консервованими печерицями – 8 смачних рецептів

Крок 2. Приготовані яйця остуджуємо, зануривши у крижану воду. Очищаємо шкаралупу. Розділяємо на білки та жовтки. Білки крупно трьом і присипаємо куряче м’ясо. Підсолюємо та просочуємо соусом.

Крок 3. Сир натираємо на тертці та розподіляємо по білковому шарі.

Крок 4. Робимо сіточку з майонезу.

Крок 5. Дрібно натираємо на тертці яєчні жовтки та розподіляємо завершальним шаром.

Крок 6. На свій розсуд прикрашаємо пір’ям цибулі. Смачного!

Смачний салат з курячою грудкою, чорносливом та горіхами.

Смачний салат із курячою грудкою, чорносливом та волоськими горіхами – гарний варіант для святкового столу. Салат збирається шарами, що робить його зовнішній вигляд більш презентабельним. Закуску обов’язково потрібно залишити в холодильнику просочитися, так вийде смачніше і салат буде ніжнішим.

Час приготування – 1 год. 20 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Майонез – 350 грн.
  • Печериці – 500 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Чорнослив – 150 гр.
  • Горіхи грецькі – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Горіхи перебираємо, щоб не потрапили уламки шкаралупи та перегородки. Пробуємо, щоби не було прілих ядер.

Крок 2. Опускаємо промите куряче філе в каструлю з водою, помістивши на вогонь, чекаємо на закипання. Знімаємо піну та мінімізуємо полум’я. Варимо 25 хвилин.

Крок 3. Перебираємо чорнослив і заливаємо окропом. Протримавши 3 хвилини, обполіскуємо у холодній воді та обсушуємо.

Крок 4. Очистивши цибулю, промиваємо і дрібно рубаємо.

Крок 5. Швидко ополіскуємо печериці, обтираємо від вологи і дрібно-дрібно нарізаємо.

Крок 6. Прогріваємо сковорідку з олією і підсмажуємо гриби з цибулею до легкої рум’яності, доки не випарується рідина. Приправляємо сіллю та перцем. Розмішуємо.

Крок 7. Зварене та остигле куряче м’ясо рубаємо кубиками.

Крок 8. Розкладаємо на блюдо рівним шаром. При необхідності підсолюємо.

Крок 9. Просочуємо майонезом.

Крок 10. Нарізаємо чорнослив і розподіляємо поверх м’ясного шару.

Крок 11. Просочуємо майонезом.

Крок 12. Натираємо на тертці сир.

Крок 13. Розсипаємо рівним шаром сирну стружку.

Крок 14. Прошаровуємо майонезом.

Крок 15. Формуємо грибний шар.

Крок 16. Рубаємо волоські горіхи.

Крок 17. Присипаємо горіховою крихтою салат. За бажанням горіхи можна підсушити на сковорідці без олії.

Крок 18. Переміщуємо салат у холод настоятися, попередньо затягнувши харчовою плівкою, щоб салат не ввібрав запахи з холодильника.

Крок 19. Салат, що просочився, презентуємо гостям. Смачного!

Салат з куркою та консервованою квасолею

Салат з куркою та консервованою квасолею виходить досить ситним і цілком замінює збалансовану страву. Для реалізації рецепту знадобляться доступні та недорогі інгредієнти. Як заправку кладемо сметану або майонез. Часник і горіхи надають закусці певну особливість та індивідуальність.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Сметана – 3 ст.
  • Квасоля червона консервована – 450 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Ядра волоських горіхів – 120 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо продукти, ознайомившись із описом. Відкоркувавши квасолю, проціджуємо через сито. Обмиваємо курку під проточною водою.

Крок 2. Вмикаємо плиту. Набравши воду в каструлю, поміщаємо її на плиту і доводимо до кипіння. Опускаємо курку. Закип’ятивши, прибираємо пінку. Солимо і готуємо протягом 20 хвилин.

Крок 3. Перебравши грецькі ядра від сміття, подрібнюємо, але не в крихту, залишаючи шматочки.

Крок 4. Очистивши часник, кришимо гострим ножем.

Крок 5. Зварений птах остудити і розбирати на шматочки або нарізати кубиками.

Крок 6. Продукти поєднуємо в ємності.

Крок 7. Заправляємо сметаною, додаємо сіль та перець, спираючись на свої смакові уподобання. Якщо калорійність закуски не має значення, беремо жирну сметану. Для низькокалорійної версії застосовуємо продукт із низьким вмістом жиру або замінюємо натуральним йогуртом.

Крок 8. Розмішуємо вміст салатника.

Крок 9. Сервіруємо закуску в загальному салатнику або розподіляємо по порціях. Смачного!

Салат з куркою, сиром та помідорами

Салат з куркою, сиром та помідорами виглядає привабливо та підходить для сімейних вечерь або святкових застіль. Помідори дають зайву рідину, тому салат слід збирати перед самою подачею або виймати серцевину з насінням. Апетитний салат готується ще швидше, якщо відварити курку заздалегідь.

Час приготування – 45 хв.

Дивіться також:  Салат з скумбрії консервованої – 9 рецептів приготування

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2-3 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Помідори – 2-3 шт.
  • Куряче філе – 300 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Майонез/сметана – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб не гаяти час, поки займатимемося куркою, включаємо духовку на температурному перемикачі встановивши 180°С. Промите та обсушене куряче філе присмачуємо сіллю, перцем та за потреби іншими прянощами. Втерши спеції, укладаємо м’ясо у форму для запікання. Запечатавши фольгою, поміщаємо у нагріту духовку та запікаємо 30 хвилин.

Крок 2. Куряче м’ясо остудити, нарізати або розбирати на волокна. Птах можна обсмажити на сковороді або відварити за бажанням.

Крок 3. Відварюємо яйця, після остигання позбавляємося шкаралупи і дрібно кришимо.

Крок 4. Сир крупно натираємо на тертці.

Крок 5. Промиті томати ріжемо кубиками.

Крок 6. Підготовлені компоненти з’єднуємо у салатниці. Видавлюємо часникові часточки і присмачуємо майонезом або замінюємо сметаною. Розмішуємо.

Крок 7. Знімаємо пробу та балансуємо смак, якщо цього вимагає ситуація. Розподіляємо салат за порціями і дегустуємо. Смачного!

Салат з курячою грудкою та пекінською капустою

Салат з курячою грудкою та пекінською капустою – найсмачніший та ситний салат на кожен день. Страва готується досить легко. Як заправку в рецепті використовується майонез, який за бажання можна замінити сметаною або натуральним йогуртом. Такий салат краще не залишати в холодильнику, тому рекомендую готувати у такій кількості, щоб одразу з’їсти.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Філе куряче – 150 гр.
  • Капуста пекінська – 300 гр.
  • Огірки – 125 грн.
  • Помідори – 200 гр.
  • Майонез/сметана – 2 ст.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. Доводимо воду до кипіння, помістивши каструлю на середньому вогні. Опускаємо попередньо промиту курку. Закип’ятивши, видаляємо піну, зменшуємо полум’я і варимо курку звичним способом. Зварену курку залишаємо в бульйоні до остигання. Бульйон проціджуємо та використовуємо для супів або заморожуємо.

Крок 3. З пекінської капусти знімаємо підв’яле листя. Пекінку подрібнюємо смужками.

Крок 4 Промиті помідори обсушуємо. Видаляємо плодоніжку, нарізаємо часточками.

Крок 5. Промиваємо огірки, обтираємо насухо і нарізаємо брусочками.

Крок 6. Відварюємо яйця “круто”. Поміщаємо у крижану воду і видаляємо шкаралупу. Крихітний кубик.

Крок 7. Куряче м’ясо, що охололо, ріжемо кубиками.

Крок 8. Поєднуємо компоненти в салатнику. Ополоснувши кріп, дрібно рубаємо і додаємо до вмісту салатника.

Крок 9. Присмачуємо майонезом. Солимо і перчимо. Розмішуємо.

Крок 10. Перекладаємо у блюдо для подачі. Смачного!

Салат Тіффані з куркою та виноградом

Салат Тіффані з куркою та виноградом виглядає дуже презентабельно. Закуска ідеально підходить для важливих заходів та святкових подій. Для декору вибираємо великий виноград без кісточок. Пармезан у рецепті за бажання замінюємо будь-яким твердим сиром. Найсмачніший салат буде до душі багатьом.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сир пармезан – 150 грн.
  • Чорний виноград – 400 гр.
  • Куряче філе – 400 гр.
  • Горіхи грецькі – 65 гр.
  • Майонез легкий – 100 грн.
  • Каррі – 2 ч.л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти.

Крок 2. Промите куряче філе розрізаємо на шматочки та поливаємо лимонним соком. Поки птах маринується, займемося іншими продуктами.

Крок 3. Ядра волоських горіхів кришимо не надто дрібно. Якщо горіхи не з пачки, а розважні, рекомендую перебрати їх, щоб не потрапили перегородки та уламки від шкаралупи. Зварені “круто” яйця і сир крупно натираємо на тертці.

Крок 4. На сковорідці з олією підсмажуємо замариновану птицю до золотистості. Приправляємо карі та розмішуємо. Прикривши, томимо 5 хвилин і перекладаємо в друшляк, щоб позбавитися вологи.

Крок 5. М’ясо розподіляємо на блюдо, формуючи виноградний гроно. Просочуємо майонезом і присипаємо рубаними горішками.

Крок 6. Укладаємо яйця і просочуємо соусом. Присипавши горіхами, розподіляємо сирну стружку. Промазуємо провансалем і знову присипаємо горіховою крихтою. Промазуємо майонезом. Вимиті виноградини розрізаємо вздовж та укладаємо, як показано на фото.

Крок 7. Декоруємо гілочкою зелені. Даємо просочитися і дивуємо гостей чудовою закускою. Поєднання солодощі від винограду з приправленою куркою та іншими складовими просто неймовірне. Смачного!

Прокрутка до верху