Навіть досвідчені дієтологи визнають, що сало не є шкідливим продуктом, а споживання його в міру, зовсім не виявляється зайвим для організму. Досить з’їдати на сніданок бутерброд з 30 грамами солоного сала і ви будете ситі якийсь час.
Сало в цибулинні
У традиційному способі продукт повинен просаливать при кімнатній температурі 3 дні, а потім його викладають в морозильну камеру не менше на 18 днів. За цей час якщо в сирому салі є паразити, то сіль їх вбиває. Один з них – солка в цибулинні, дозволить вам заощадити час і отримати якісний продукт. А, крім того фарбувальна лушпиння створює видимий ефект копченого сала. Так, і на смак воно відмінне. Рецепт користується популярністю на Україні і в південних регіонах Росії.
Рецепт сала в цибулинні
Інгредієнти для приготування сала в цибулинні:
сало – 1 кг,
сіль – 10 ст. л.,
перець червоний 1 пакет,
часник – 6 зубчиків,
лушпиння.
Приготування сала в лушпинні
Продукт промити, обтерти серветкою і порізати на 2 – 3 шматка.
У посуд для варіння покласти шматочки сала, насипати сіль, лушпиння цибулі і залити водою так, що б вона була на сантиметр вище рівня лушпиння. Поставити каструлю на вогонь і варити 30 хвилин з моменту закипання.
Після 30 хвилин слабкого кипіння, вимкнути газ і залишити сало остигати в розсолі з вареної лушпинням.
Часник очистити, промити і розтерти в чеснокодавилке або ступці.
Охолоджені шматки сала вийняти з розчину, струсити лушпиння, обмазати тертим часником і рівномірно посипати гострим червоним перцем.
Загорнути кожен шматок в целофан і покласти в морозильну камеру на 12 годин.
Дістати сало і красиво порізати як буженину. Зробити бутерброди і подати до сніданку.
Нашпигувати теплу щековину невеликими зубчиками часнику, обмазати сумішшю перців або іншими улюбленими прянощами.
Загорнути шматок у фольгу щільно, так щоб не було дірок для виходу повітря.
Покласти згорток на деко і запікати в помірно прогрітій духовці 50 хвилин.
Запечений продукт остудити, вийняти з фольги, покласти в пакет і заморозити. При випіканні може вытопиться трохи сала. Акуратно зібрати його в баночку і покласти в холодильник. Використовувати його для смаження.
Далі нарізати щековину як холодну закуску і подавати до сніданку.