Сало в цибулинні, рецепт з фото

Навіть досвідчені дієтологи визнають, що сало не є шкідливим продуктом, а споживання його в міру, зовсім не виявляється зайвим для організму. Досить з’їдати на сніданок бутерброд з 30 грамами солоного сала і ви будете ситі якийсь час.

 

Сало в цибулинні

У традиційному способі продукт повинен просаливать при кімнатній температурі 3 дні, а потім його викладають в морозильну камеру не менше на 18 днів. За цей час якщо в сирому салі є паразити, то сіль їх вбиває. Один з них – солка в цибулинні, дозволить вам заощадити час і отримати якісний продукт. А, крім того фарбувальна лушпиння створює видимий ефект копченого сала. Так, і на смак воно відмінне. Рецепт користується популярністю на Україні і в південних регіонах Росії.

Рецепт сала в цибулинні

Інгредієнти для приготування сала в цибулинні:

  • сало – 1 кг,
  • сіль – 10 ст. л.,
  • перець червоний 1 пакет,
  • часник – 6 зубчиків,
  • лушпиння.

Приготування сала в лушпинні

  • Продукт промити, обтерти серветкою і порізати на 2 – 3 шматка.
  • У посуд для варіння покласти шматочки сала, насипати сіль, лушпиння цибулі і залити водою так, що б вона була на сантиметр вище рівня лушпиння. Поставити каструлю на вогонь і варити 30 хвилин з моменту закипання.
  • Після 30 хвилин слабкого кипіння, вимкнути газ і залишити сало остигати в розсолі з вареної лушпинням.
  • Часник очистити, промити і розтерти в чеснокодавилке або ступці.
  • Охолоджені шматки сала вийняти з розчину, струсити лушпиння, обмазати тертим часником і рівномірно посипати гострим червоним перцем.
  • Загорнути кожен шматок в целофан і покласти в морозильну камеру на 12 годин.
  • Дістати сало і красиво порізати як буженину. Зробити бутерброди і подати до сніданку.
  • Дивіться також:  М’ясо в рукаві | Кращі покрокові рецепти

    Щоковина в цибулинні

  • Нашпигувати теплу щековину невеликими зубчиками часнику, обмазати сумішшю перців або іншими улюбленими прянощами.
  • Загорнути шматок у фольгу щільно, так щоб не було дірок для виходу повітря.
  • Покласти згорток на деко і запікати в помірно прогрітій духовці 50 хвилин.
  • Запечений продукт остудити, вийняти з фольги, покласти в пакет і заморозити. При випіканні може вытопиться трохи сала. Акуратно зібрати його в баночку і покласти в холодильник. Використовувати його для смаження.
  • Далі нарізати щековину як холодну закуску і подавати до сніданку.
  • Прокрутка до верху