З додаванням зелені
Традиційно для засолювання сала в тузлуці використовують сушену зелень, але додавання свіжого кропу дозволяє домогтися більш насиченого аромату готового страви.
Додаткові інгредієнти для засолювання:
- мелений перець (чорний і червоний);
- кріп;
- базилік;
- кінза;
- петрушка;
- лавровий лист.
Аналогічно попереднім варіантам, сало очищається і нарізається тонкими скибочками.
Далі:
- Скибочки викладаються пошарово з сумішшю з дрібно нарізаної зелені.
- Готується міцний тузлук. Його щільність повинна бути такою, щоб сире яйце або картоплина залишалися на поверхні рідини і не тонули.
- Цілісний лавровий лист і перець засипають у кипляче тузлук.
- Через 5 хвилин після того як маринад закипить, його знімають з вогню і охолоджують.
- Остиглим заливають тузлуком сальну нарізку.
- Продукт залишають на 6-7 днів для рівномірної засолювання.