Сало в тузлуці – 5 найбільш смачних рецептів

З додаванням зелені

Традиційно для засолювання сала в тузлуці використовують сушену зелень, але додавання свіжого кропу дозволяє домогтися більш насиченого аромату готового страви.

Додаткові інгредієнти для засолювання:

  • мелений перець (чорний і червоний);
  • кріп;
  • базилік;
  • кінза;
  • петрушка;
  • лавровий лист.

Аналогічно попереднім варіантам, сало очищається і нарізається тонкими скибочками.

Далі:

  • Скибочки викладаються пошарово з сумішшю з дрібно нарізаної зелені.
  • Готується міцний тузлук. Його щільність повинна бути такою, щоб сире яйце або картоплина залишалися на поверхні рідини і не тонули.
  • Цілісний лавровий лист і перець засипають у кипляче тузлук.
  • Через 5 хвилин після того як маринад закипить, його знімають з вогню і охолоджують.
  • Остиглим заливають тузлуком сальну нарізку.
  • Продукт залишають на 6-7 днів для рівномірної засолювання.
Дивіться також:  Як смачно приготувати тріску? 11 рецептів
Прокрутка до верху