Сало в тузлуці – 5 найбільш смачних рецептів

Як засолити по-білоруськи

Смакові якості готового страви залежать від вибору сала. Як правило, від магазинного асортименту в таких випадках відмовляються на користь домашньої продукції, яку також можна купити на ринку. Вибирають шматок зі спинної частини. Він повинен бути білим або злегка рожевим, не жорстким (при дотику на нігті повинен залишатися смалець), з шкурою не товщі 2 мм

Додатково використовують:

  • сіль;
  • воду;
  • мелений чорний перець;
  • подрібнений лавровий лист;
  • часник.

Цей смачний рецепт солоного сала готують покроково:

  • Варять тузлук. Співвідношення солі та води повинно бути таким, щоб при кімнатній температурі рідина витісняла на поверхню сиру картоплину. Каструлю з тузлуком ставлять на середній вогонь.
  • Ножем скоблят сальну шкірку. Щоб зробити її більш м’якою, здійснюють до 30 скоблений вздовж і поперек шматка.
  • Доведений до кипіння тузлук включають на максимальний вогонь. Акуратно опускають в каструлю сало, для повного занурення його придавлюють (можна використовувати тарілку або іншу важку посуд).
  • Вогонь вимикають і під кришкою залишають заготовку на добу.
  • Витягують шмат, тупою стороною ножа знімають смалець.
  • Оброблюваний продукт викладають на чистий рушник або серветку шкіркою вниз. Щільно обсипають його подрібненим лавровим листом, чорним перцем, часником, нарізаним тонкими кільцями.
  • Обертають пергаментом або тканиною, поміщають в пакет (щоб запах часнику не поширювався) і на 4-5 днів поміщають в холодильник.

Солити сало по-білоруськи можна й іншим способом.

Для цього крім основного продукту потрібно підготувати:

  • кмин – 1 ч. л.;
  • цукровий пісок – ½ частину ч. л.;
  • лавровий лист – 3 листочка;
  • часник – велика головка;
  • сіль – 6 ст. л.

Покрокова інструкція:

  • Обполіскують і скоблят шкуру. Шмат сушать за допомогою паперового рушника.
  • Головку часнику ділять на дві частини: одну – ріжуть тонкими кружечками, іншу – подрібнюють за допомогою преса. Змішують пресовану частина з сіллю і прянощами.
  • Отриманою сумішшю натирають сало.
  • Подрібнюють лавровий лист, змішують його з кружечками часнику, також натирають заготовку.
  • Після всіх маніпуляцій продукт поміщають в скляну ємність і на 2-3 дні залишають у темному місці, потім – на 3 дні залишають в холодильнику і на добу переміщують в морозильну камеру. При цьому щодня шматок перевертають.
Дивіться також:  Як смачно приготувати цвітну капусту? 10 рецептів
Прокрутка до верху