Сациві з курки – 7 смачних рецептів приготування

У грузинській кухні популярна страва з домашньої птиці під соусом сациві, яке найчастіше готується з жирної курки або індички. Сациві з курки отримало більше поширення і в Росії при сервіровці як повсякденних, так і святкових столів.

Класичний рецепт сациві з курки по-грузинськи

Для приготування традиційної страви грузинської кухні, смак якого неможливо забути, спробувавши хоча б один раз, потрібно:

  • домашня курка в 2,5 кг;
  • 2 цибулини;
  • 300 г волоських горіхів;
  • головка часнику;
  • по 40 мл винного оцту і соняшникової олії;
  • сіль, лавровий лист, шафран, уцхо-сунелі, коріандр, червоний пекучий перець.

Спосіб приготування полягає у виконанні наступних кроків:

  • У добре промитої тушки видаляється гузка, після чого курка ділиться на шматочки. Вони поміщаються в киплячу воду для збереження більшої соковитості.
  • У бульйон додається ціла цибулина і м’ясо вариться до готового стану на невеликому вогні.
  • За кілька хвилин до завершення варіння до курки відправляється лавровий лист.
  • М’ясо витягується і звільняється від кісток. З процідженого бульйону знімається трохи жиру, щоб страва не застигло.
  • Цибульні кубики пассеруются на повільному вогні до золотистого кольору.
  • Ядра соковитих горіхів світлого кольору пропускаються разом з очищеним часником через м’ясорубку.
  • Горіхово-часникова маса змішується з сіллю і спеціями, після чого заливається 400 мл бульйону.
  • Після чергового перемішування рідина виливається на сковорідку з цибулею, де також змішується з оцтом.
  • Після закипання соусом з консистенцією густої сметани заправляється м’ясо.
  • Блюдо ставиться в холодильник і може подаватися до столу не раніше, ніж через 4 години.
Дивіться також:  Як зварити рисову кашу – 10 рецептів приготування смачної каші
Прокрутка до верху