Сациві з курки – 7 смачних рецептів приготування

Просте виконання грузинської страви

Щоб насолодитися смаком грузинської страви, достатньо придбати:

  • 1,6 кг курки;
  • 300 г очищених волоських горіхів;
  • 3 цибулини;
  • 2 головки часнику;
  • 15 мл топленого масла;
  • спеції для сациві (шафран, хмелі-сунелі, коріандр);
  • сіль і перець.

У процесі створення дотримуємося такого алгоритму:

  • З курячого м’яса готується бульйон, який потім проціджують.
  • М’ясо ділиться на шматочки. Подрібнену цибулю пассеруется. Волоські горіхи кришаться в ступці.
  • Готується соус сациві для курки шляхом змішування волоських горіхів, спецій, цибулі і подрібненого часнику.
  • Соус рідкої консистенції переливається в сотейник, доводиться до кипіння, після чого туди ж кладуть шматки м’яса.
  • Після охолодження сациві відправляється в холодильник на кілька годин.
Дивіться також:  Амарантове борошно: користь і шкода, як приймати? Рецепти приготування з амарантового борошна
Прокрутка до верху