Просте виконання грузинської страви
Щоб насолодитися смаком грузинської страви, достатньо придбати:
- 1,6 кг курки;
- 300 г очищених волоських горіхів;
- 3 цибулини;
- 2 головки часнику;
- 15 мл топленого масла;
- спеції для сациві (шафран, хмелі-сунелі, коріандр);
- сіль і перець.
У процесі створення дотримуємося такого алгоритму:
- З курячого м’яса готується бульйон, який потім проціджують.
- М’ясо ділиться на шматочки. Подрібнену цибулю пассеруется. Волоські горіхи кришаться в ступці.
- Готується соус сациві для курки шляхом змішування волоських горіхів, спецій, цибулі і подрібненого часнику.
- Соус рідкої консистенції переливається в сотейник, доводиться до кипіння, після чого туди ж кладуть шматки м’яса.
- Після охолодження сациві відправляється в холодильник на кілька годин.