Сациві з курки по-грузинськи – 7 рецептів приготування

Як приготувати з курячої грудки

Не гаючи часу і сил, легко приготувати сациві з курки, використовуючи курячі грудки. Процес приготування нічим не відрізняється від будь-якого вибраного рецепту, але такий варіант легше для господині, так як обробляти тушку не доведеться.

Потрібно:

  • 6 курячих грудок;
  • очищений арахіс або волоські горіхи – 300 г;
  • 3 цибулини і половина середньої головки часнику;
  • зелень, прянощі, сіль;
  • 2 столові ложки борошна.

Як готувати:

  • Відварити грудки або просто обсмажити їх в олії до золотистої скоринки.
  • Окремо посмажити дрібно нарізаний цибулю до прозорості.
  • Горіхи, прянощі, часник і зелень подрібнити в м’ясорубці до стану однорідної суміші.
  • Якщо грудки відварювати, то для розведення горіхової маси використовувати гарячий бульйон так, щоб вийшов густий, але стікає з ложки соус. Спробувати його на смак посолити і, якщо потрібно.
  • Якщо ж м’ясо обсмажувалося, то для соусу можна використовувати окріп.
  • Для пікантної «кислинки» в сациві можна додати винний або виноградний оцет (3%) у кількості 1 – 2 столових ложок (або лимонний сік).

Залишається тільки густо залити грудки горіховою заправкою і поставити їх настоюватися у прохолодне місце.

Дивіться також:  Гречка з куркою в духовці – 5 рецептів
Прокрутка до верху