Як приготувати з курячої грудки
Не гаючи часу і сил, легко приготувати сациві з курки, використовуючи курячі грудки. Процес приготування нічим не відрізняється від будь-якого вибраного рецепту, але такий варіант легше для господині, так як обробляти тушку не доведеться.
Потрібно:
- 6 курячих грудок;
- очищений арахіс або волоські горіхи – 300 г;
- 3 цибулини і половина середньої головки часнику;
- зелень, прянощі, сіль;
- 2 столові ложки борошна.
Як готувати:
- Відварити грудки або просто обсмажити їх в олії до золотистої скоринки.
- Окремо посмажити дрібно нарізаний цибулю до прозорості.
- Горіхи, прянощі, часник і зелень подрібнити в м’ясорубці до стану однорідної суміші.
- Якщо грудки відварювати, то для розведення горіхової маси використовувати гарячий бульйон так, щоб вийшов густий, але стікає з ложки соус. Спробувати його на смак посолити і, якщо потрібно.
- Якщо ж м’ясо обсмажувалося, то для соусу можна використовувати окріп.
- Для пікантної «кислинки» в сациві можна додати винний або виноградний оцет (3%) у кількості 1 – 2 столових ложок (або лимонний сік).
Залишається тільки густо залити грудки горіховою заправкою і поставити їх настоюватися у прохолодне місце.