Запіканка з капустою, рисом і яловичиною
З савойської капусти можна приготувати смачну, поживну і корисну закуску.
Інгредієнти:
- капуста – качан савойська;
- пармезан – 200 г;
- рис коричневий – 150 г;
- перець;
- фарш – 300 г яловичий;
- сіль;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- селера;
- орегано;
- томат – 3 шт.;
- петрушка;
- паста – 1 ст. ложка томатна;
- оливкова олія – 5 ст. ложок.
Приготування:
- Підсолити воду. Помістити качан. Проварити. Дістати. Розібрати на листочки.
- Відварити рисові зерна. Вони повинні стати напівготовими.
- Нашаткувати цибулю. Моркву подрібнити. Порубати томати.
- Влити масло в сковороду. Помістити овочі. Протушкувати.
- Закинути фарш. Влити пасту. Додати рис. Перемішати.
- Присипати травами. Підсолити. Всипати спеції. Перемішати.
- Пармезан натерти.
- Промазати маслом форму. Посипати сухарями.
- Викласти частину листя, частково розкласти зажарку, присипати сирної стружкою. Повторити процес.
- Розігріти духову шафу. Необхідна температура 170 гр.
- Готувати півгодини.