Савойська капуста – 9 рецептів приготування

Смачна заготівля на зиму

Для заготовок використовувати тільки пізній сорт.

Якщо вирощуєте савойську капусту самі, то зрізати її краще після заморозків. Завдяки холоду вона поліпшить смакові якості. Знімати з грядок тільки в суху погоду.

Інгредієнти:

  • цукор – 65 г;
  • капуста савойська – вилок;
  • перець чорний – 7 горошин;
  • вода – 1 літр;
  • сіль – 50 р;
  • оцет – 300 мл (9%).

Приготування:

  • Видалити покривні листки. Промити качан. Нашаткувати.
  • У воду влити оцет. Присипати сіллю. Додати цукор. Додати горошини. Перемішати. Кристали повинні розчинитися.
  • Утрамбувати в ємності стружку капустяну. Залити маринадом.
  • Закрити кришками. Зберігати в прохолодному місці.
Дивіться також:  Курячі сердечка в сметані – 6 смачних рецептів
Прокрутка до верху