Смачна заготівля на зиму
Для заготовок використовувати тільки пізній сорт.
Якщо вирощуєте савойську капусту самі, то зрізати її краще після заморозків. Завдяки холоду вона поліпшить смакові якості. Знімати з грядок тільки в суху погоду.
Інгредієнти:
- цукор – 65 г;
- капуста савойська – вилок;
- перець чорний – 7 горошин;
- вода – 1 літр;
- сіль – 50 р;
- оцет – 300 мл (9%).
Приготування:
- Видалити покривні листки. Промити качан. Нашаткувати.
- У воду влити оцет. Присипати сіллю. Додати цукор. Додати горошини. Перемішати. Кристали повинні розчинитися.
- Утрамбувати в ємності стружку капустяну. Залити маринадом.
- Закрити кришками. Зберігати в прохолодному місці.