Субпродукти не тільки корисні, але і швидко готуються, що важливо для працюючих людей. Їх можна смажити, тушкувати, готувати в мультиварці. Познайомившись з продуктом ближче, кожен кулінар обов’язково знайде найбільш схожий рецепт приготування курячого серця, в залежності від своїх гастрономічних уподобань.
Тушковану в сметані
Курячі сердечка в сметані виходять м’якими і володіють дуже ніжними смаковими якостями.
Для приготування досить підготувати:
- ½ Кг субпродуктів;
- цибулину;
- морквину;
- 30 мл сметани;
- 20 г цибулі-порею;
- пару ложок оливкової олії;
- сіль і улюблені приправи.
Спосіб виконання:
- Сердечка промиваються і звільняються від зайвого жиру.
- Цибулина ріжеться кубиками, які обсмажуються на сковороді з маслом.
- Коли цибуля стане золотистою, до нього додаються сердечка.
- Тушкуються субпродукти 12 хвилин з додаванням морквяних брусочків.
- Блюдо солиться, приправляється і заправляється сметаною.
- Сердечка нудяться під кришкою ще кілька хвилин, після чого притрушиваются подрібненою зеленою цибулею.
Готуємо з овочами в мультиварці
З допомогою мультиварки можна приготувати смачну страву, загасивши субпродукти з набором овочів.
Для підготовки страви знадобиться:
- 200 г сердечок;
- 100 г кабачків;
- морквина;
- цибулина;
- 300 мл води;
- 60 мл сметани;
- 1 лавровий лист;
- чорний перець і сіль.
Щоб насолодитися смаком м’яких субпродуктів, слід провести ряд нескладних маніпуляцій:
- Сердечка промиваються до тих пір, поки вода не стане прозорою.
- Морква натирається на крупній тертці, після чого стружка змішується з субпродуктами.
- Далі нарізати кільцями цибулина, яка також надсилається до сердечком.
- Кабачок очищається від шкірки і звільняється від м’якоті з насінням, після чого ріжеться кубиками
- У чашу закладаються всі продукти, які заливаються водою, заправляють сметаною, солятся і приправляється.
- Готуємо в мультиварці блюдо з ніжною заправкою в режимі «Гасіння» 35 хвилин.
У вершковому соусі
Курячі серця – живильні і улюблені багатьма субпродукти, які завдяки використанню вершків набувають особливу делікатність.
Готується страва з пікантним смаком з:
- 600 г субпродуктів;
- цибулини;
- невеликий морквини;
- 200 мл вершків;
- 100 мл води;
- невеликої кількості соняшникової олії;
- солі, спецій.
Основні етапи підготовки полягають у наступному:
- Сердечка промиваються і діляться навпіл, щоб було можливо видалити залишки крові і зайвий жир.
- Оброблені субпродукти ще раз промиваються водою, а потім викладають на сковороду, де тушкують під кришкою до випаровування рідини.
- Овочі подрібнюються.
- Блюдо солиться, приправляється.
- У сковороду викладаються подрібнені овочі.
- Вміст сковороди заливається вершками, після чого в ємність додається трохи води.
- Страва у вершковому соусі нудиться 20 хвилин.
М’які курячі сердечка з цибулею на сковороді
Чудова гаряча страва з субпродуктів можна подавати як самостійно, так і в якості ситного доповнення до гарніру з картоплі.
Щоб приготувати м’які сердечка на сковороді, достатньо взяти:
- ½ Кг субпродуктів;
- велику цибулину;
- улюблені спеції і сіль;
- рослинна олія;
- кріп або петрушку.
Щоб приготувати курячі сердечка швидко і смачно, дотримуємося такого алгоритму:
- Основний компонент промивається і обробляється для смаження.
- У миску з субпродуктами додаються різноманітні спеції, які додадуть готовому страві особливу «родзинку».
- Щоб не залишалося крові і судин, сердечка розрізаються на декілька частин, а потім відварюють близько 15 хвилин в підсоленій воді.Цибулю ріжуть тонкими кільцями, які тушкують разом з підготовленими сердечками 40 хвилин.
- За 5 хвилин до завершення процесу приготування вогонь робиться інтенсивним, після чого курячі сердечка обсмажується без кришки при постійному помішуванні. Таким чином сердечка зарум’яняться зі всіх сторін, але не підгорять.
Печеня в горщиках
Сердечка в горщиках – страва, що поєднує мінімальну кількість зусиль з боку господині і неперевершений смак, який оцінять навіть маленькі гурмани.
Необхідні:
- 600 г субпродуктів;
- 4 картопляні бульби;
- 2 цибулини;
- помідор;
- 100 г вершкового масла;
- 400 г заморожених овочів «Асорті»;
- приправа.
Черговість дій:
- Промиті сердечка викладаються в каструлю з холодною водою, яка поміщається на вогонь.
- Варяться субпродукти не більше 4 хвилин з моменту закипання, після чого відкидаються на друшляк.
- Цибулю, помідор і картоплю нарізати кубиками.
- На дно горщика кладуть серця, які присипаються приправою.
- Далі розподіляється картоплю з цибулею, який покривається сумішшю овочів.
- Знову всипається приправа, на яку викладаються кубики помідора і шматочок вершкового масла.
- Таким чином наповнюються всі горщики, після чого вони відправляються в духовку при 180 °C на 60 хвилин.
Як смачно приготувати в томатному соусі
Томатний соус з доповненням з пряних трав – смачна заправка, надає досить бюджетному, але одночасно з цим дуже поживного страви вишуканість.
Для виконання рецепта знадобиться:
- 1 кг сердечок;
- 100 мл соусу;
- головка часнику;
- стопка соняшникової олії;
- пучок зелені;
- спеції і сіль.
Покрокова інструкція приготування:
- Сердечка звільняються від судин і згустків крові, якщо такі є.
- Потім кладуть на розігріту сковороду, де після того, як нижній шар «схопиться», приправляється і солятся.
- Блюдо заливається соусом і гаситься при періодичному помішуванні півгодини.
- За 5 хвилин до завершення приготування в сковороду відправляється пропущений через прес часник.
- Перед безпосередньою подачею на стіл сердечка рясно притрушиваются рубаною зеленню.
Салат з курячих сердечок
Ситна, смачна і красива закуска з сердечок – чудове доповнення святкового столу.
Достатньо підготувати:
- ½ Кг сердечок;
- 3 картопляні бульби;
- морквину;
- 4 яйця;
- шматочок сиру;
- яблуко;
- майонез і сіль.
Спосіб створення яскравого салату:
- Спочатку готуються сердечка, які попередньо відварюють в підсоленій воді. Щоб точно визначити скільки варити субпродукт, слід відправляти його в холодну воду і відкидати на друшляк після 5 хвилин кип’ятіння.
- Картопля, морква і яйця також відварюються, після чого очищаються і подрібнюються кубиками.
- Зелене яблуко ріжеться брусочками.
- Салат збирається шарами, що вкриваються майонезом, – сердечка, картопля, морква, яблуко, яйця.
- У фіналі закуска притрушивается сирної стружкою.
В соєвому соусі з часником
Один із смачних рецептів приготування курячих сердечок, який завдяки ситності і поживності з легкістю може стати найулюбленішим.
Для виконання слід підготувати:
- ½ Кг сердечок;
- 60 мл сметани;
- таку ж кількість соєвого соусу;
- 2 головки часнику;
- 30 мл томатної пасти;
- цибулину;
- соняшникова олія;
- сіль і спеції.
У процесі створення:
- З цибулини готуються півкільця, а з часнику – кашка (за допомогою терки або чеснокодавилки).
- В окремій піалі змішуються продукти для маринаду: соєвий соус, часникова кашка і спеції.
- Сердечка розрізаються навпіл, очищаються від судин і згустків крові, після чого заливаються маринадом і поміщаються під гніт.
- Через півгодини на сковороду з маслом викладається подрібнена цибулина, до якої після набуття нею золотистого кольору відправляються сердечка.
- Після 15 хвилин субпродукти заправляються сумішшю з сметани і томатної пасти.
- Через аналогічний проміжок часу страву можна подавати до гарніру з вермішелі або пюрированного картоплі.
Рецепт приготування з курячою печінкою
Сердечка чудово поєднуються з іншими субпродуктами (печінкою, шлунками).
Щоб приготувати смачне асорті з багатих поживними речовинами інгредієнтів, достатньо мати під руками:
- 300 г печінки;
- стільки ж сердечок;
- 2 цибулини;
- 200 мл сметани;
- соняшникова олія;
- сіль та пряні спеції.
При підготовці слід дотримуватися наступної схеми:
- З печінки готуються великі шматочки.
- З сердечок зрізаються надлишки жиру.
- Підготовлені субпродукти викладаються на сковороду з розігрітим маслом, де обсмажуються 3 хвилини до зміни кольору.
- Цибулю нарізають півкільцями, які відправляються до обсмаженою інгредієнтів.
- Коли цибульні шматочки стануть м’якими, страва солиться, перчится і заливають сметаною.
- Гасіння з напіввідкритою кришкою триває близько 5 хвилин, щоб соус злегка загус. Після охолодження заправка загусне ще більше.
Куряче серце з картоплею
Страви з курячого серця дуже різноманітні. Завдяки прекрасній сполучуваності цього компонента з іншими, з його додаванням можна приготувати дуже смачну страву, яскравий аромат якої поширюється за лічені хвилини по всій кухні.
Для створення кулінарного шедевру, гідного ресторану, використовуються:
- 6 бульб картоплі;
- ½ Кг сердечок;
- морквина;
- цибулина;
- ½ Часниковою головки;
- 15 мл томатної пасти;
- пучок зелені;
- сіль, спеції і соняшникову олію.
Щоб насолодитися вишуканим смаком:
- Коренеплід натирається великої стружкою, цибулю нарізати шматочками, а часник – дрібними кубиками.
- Картопляні бульби діляться на брусочки.
- Сердечка очищаються від судин і зайвого жиру, після чого, ще раз промиті, вони відправляються на сковороду з розігрітим маслом.
- Коли випарується рідина від субпродуктів, в сковороду відправляються подрібнені цибулю, часник і моркву.
- Після придбання овочами м’якості, в блюдо викласти картоплю.
- Страва заливається водою з розведеною в ній томатною пастою, солиться і приправляється.
- Тушкується блюдо 20 хвилин під закритою кришкою, щоб картопля придбав м’якість.
- Перед подачею сердечка з картоплею притрушиваются рубаною зеленню.
Сердечка, смажені в клярі
М’яке і ніжне блюдо готується з:
- 300 г сердечок;
- 2 яєць;
- 15 г борошна;
- соняшникової олії, солі і спецій.
Етапи втілення рецепта в життя:
- Сердечка очищаються від надлишків жиру і розрізаються навпіл, але не до кінця.
- Далі з внутрішніх органів видаляються судини і згустки крові, після чого вони злегка відбиваються.
- З борошна, солі і яєць готується кляр, в якому умочують своєрідні «відбивні».
- Сердечка обсмажуються на розпеченому маслі з двох сторін і подаються до улюбленого гарніру.
Як загасити з капустою
Капуста – вітамінний овоч, з якого в поєднанні з сердечками виходить легке і ситне блюдо.
Для приготування слід підготувати:
- ½ Кг сердечок;
- ½ Качана капусти;
- помідор;
- цибулину;
- морквину;
- зелень;
- соняшникова олія;
- сіль і спеції.
Основні кроки підготовки красивого і апетитного страви полягають у виконанні наступних дій:
- Сердечка очищаються від всіх плівок, судин, залишків крові та надлишків жиру.
- Підготовлені продукти обсмажуються на сковороді близько 5 хвилин, після чого перекладають у каструлю з товстим дном.
- Цибулина подрібнюється.
- Морквина натирається.
- Цибульно-морквяна суміш обсмажується в сковороді, де готувалися сердечка.
- Томат ошпаривается, очищається і нарізається кубиками, які відправляються до вже стали м’якими овочів.
- Через 5 хвилин продукти перекладаються в каструльку до субпродуктів.
- Капуста шинкуется, після чого також викладається в глибоку ємність на плиті.
- Блюдо солиться, приправляється, ретельно перемішується, а потім гаситься до готовності 60 – 90 хвилин, в залежності від бажаної м’якості майбутнього страви.
- В тарілках сердечка з капустою притрушиваются рубаною зеленню.
Не варто нехтувати включенням в раціон настільки смачних і поживних сердечок лише через їхню невисоку ціну. З цього вельми бюджетного продукту можна приготувати дуже апетитні і різноманітні страви.