Шарлотка на кефірі – 7 рецептів

В якості легкого і ніжного десерту виділяється шарлотка на кефірі. Її рецепти прості у приготуванні, а інгредієнти можна знайти на будь-якій кухні. Смак страви нескладного порадує вас і вашу родину.

Шарлотка на кефірі — класичний рецепт з яблуками

Якщо ви помітили, що в холодильнику стоїть кефір, а допивати його ніхто не хоче, приготуйте яблучний пиріг. Цей рецепт може з легкістю відтворити кожна домогосподарка. Головне, беріть солодкий сорт яблук.

Список продуктів:

  • Кефір — 0,25 кг;
  • Пшеничне борошно — 0,4 кг;
  • Три курячих яйця;
  • П’ять яблук;
  • Розпушувач тіста — 8 гр;
  • Цукор — 0,2 кг.

Як приготувати:

  • Спочатку необхідно обробити яблука — позбавити їх від шкірки і насіння і порізати на дольки.
  • Скористайтеся ситом для просіювання борошна. Стежте, щоб не залишилося грудочок.
  • В окрему миску розбити яйця, додати цукор з розпушувачем, і всю масу збити до появи білої пінки.
  • До яєчної суміші налити кефір і насипати борошно порційно. Не забувайте постійно помішувати ложкою всю масу, але не перестарайтеся. Тісто не повинно бути дуже густим. Воно зазвичай буває трохи густіше млинцевого тесту.
  • Змастіть форму для запікання олією.
  • На її дно вилийте більшу частину тіста, другим шаром викладіть часточки яблук, а зверху додайте залишки основи.
  • Температура духовки — 180 градусів. Час — 45 хвилин.
  • Рецепт з додаванням згущеного молока

    Згущене молоко додасть простому рецептом м’якість і пишність. В такому вигляді вона виходить ще солодше.

    Вам знадобляться:

    • Чотири яйця курячі;
    • Одна банка згущеного молока;
    • Борошно вищого ґатунку — 0,2 кг;
    • Розпушувач — 10 гр;
    • Чотири яблука;
    • Кориця — 5 гр.

    Спосіб приготування:

  • Розбити яйця в миску, до них додати згущене молоко і просіяне пшеничне борошно з розпушувачем. Всі інгредієнти добре перемішати.
  • Часточки почищених яблук покласти на дно дека, яке попередньо змащене рослинним маслом.
  • Фрукти посипати корицею і вилити зверху тісто.
  • Температура випікання — 180 градусів. Час приготування — 40 хвилин.
  • Готову шарлотку можна прикрасити цукровою пудрою або шоколадом.
  • Дивіться також:  Випічка з гарбуза – 11 простих рецептів

    З манкою

    Яблучний десерт можна спекти, навіть якщо під рукою немає борошна, а замість неї використовувати манну крупу.

    Необхідні інгредієнти:

    • Три яйця;
    • Пшеничне борошно — 0,1 кг;
    • П’ять солодких яблук;
    • Цукор — 70 г;
    • Сіль — 10 гр;
    • Манка — 0,1 кг.

    Покрокова інструкція приготування:

  • Яблука можна почистити, а можливий варіант випічки з шкіркою. Це на ваш смак. Ріжемо фрукти тонкими часточками.
  • Збиваємо білки і жовтки разом з цукром і сіллю до утворення піни.
  • Після цього висипаємо борошно, ще трохи помішуємо віночком, і потім додаємо манку.
  • Шматочки яблук кладемо у форму для випічки і виливаємо зверху тісто.
  • Прогріваємо духовку і вставляємо деко з шарлотки. Температура 180 градусів. Таймер ставимо на 30 хвилин.
  • Пишний яблучний пиріг на кефірі

    Шарлотка не завжди виходить пишною. Потрібно знати деякі хитрощі, щоб улюблений десерт був на висоті.

    Список компонентів:

    • Кефір — 0,2 кг;
    • Сода харчова — 10 гр;
    • Цукор — 20 гр;
    • Борошно першого сорту — 0,4 кг;
    • Три великих яблука;
    • Цукрова пудра і кориця;
    • Три курячих яйця.

    Поетапне приготування:

  • Яблука очистіть від шкірки, вийміть тверду серцевину і насіння. Розріжте фрукти спочатку навпіл, а потім на більш дрібні частини.
  • У глибоку чашку розбийте курячий яйця, насипте цукор і збийте міксером або блендером.
  • В яєчну суміш насипте соду і налийте кефір. Кисломолочний продукт повинен бути теплим. Це один із секретів пишного тесту. Все ретельно перемішайте.
  • Поетапно насипайте просіяне борошно до кефірної масі.
  • На дно підготовленої і обмазаної маслом форми покладіть яблука, посипте спеціями і залийте готовим напіврідким тестом.
  • Нагрійте духовку до 200 градусів і починайте запікати шарлотку. Час — 30 хвилин. Після завершення готування рекомендується накрити пиріг фольгою і залишити на півгодини. Так ви будете впевнені, що середина десерту добре пропеклась.
  • Дивіться також:  Цукати з гарбуза – 7 рецептів в домашніх умовах

    З капустою на кефірі

    Шарлотку можна їсти на сніданок, обід і вечерю. Для цього їй зовсім не обов’язково бути солодкою. В рецепт можна додати капусту і блюдо зовсім невпізнанним.

    Компоненти рецепту:

    • Борошно — 0,25 кг;
    • Сода чайна — 5 гр;
    • Кефір — 0,3 л;
    • Два яйця;
    • Майонез — 30 гр;
    • Капуста — 0,3 кг;
    • Олія рослинна будь-якого сорту.

    Як приготувати:

  • Капусту ви можете обробити з допомогою терки, а можете нашаткувати ножем.
  • Обсмажте її на сковороді.
  • В окремий посуд налити потрібну кількість кефіру, білки і жовтки яєць, майонез, насипати соду і сіль. Всю масу старанно збити.
  • Порційно додавайте борошно, постійно розмішуючи віночком. Налийте трохи олії.
  • На попередньо обмазаний деко вилити половину тіста, потім викладіть обсмажену капусту, і знову залийте це пишність другою частиною тіста.
  • Зверху посипте панірувальні сухарі. Температура духовки — 190 градусів. Час запікання — 40 хвилин.
  • Шарлотка на кефірі в мультиварці

    В мультиварці яблучний пиріг готується швидше і простіше. Поки страва готуватиметься — можна витратити цей час на себе.

    Список продуктів:

    • Вершкове масло — 0,12 кг;
    • Кефір — 0,25 кг;
    • Цукор — 0,2 кг;
    • Борошно пшеничне — 0,5 кг;
    • Сода — 10 гр;
    • Шість яблук;
    • Одне яйце куряче.

    Кроки в приготуванні:

  • Вершкове масло дістаньте з холодильника і розтопіть до кімнатної температури. В отриману масу насипте цукровий пісок.
  • В ту ж посудину налийте кефір, і розбийте яйце.
  • Суміш збийте з допомогою міксером, поступово додаючи борошно без грудочок.
  • Маса тіста повинна густотою нагадувати сметану.
  • Змастіть тим же маслом чашу мультиварки. На її дно покладіть порізані скибочками яблука одним рівномірним шаром. Залийте його тестом.
  • Натисніть в меню кухонної техніки програму «Випічка». Поставте Таймер на 45 хвилин.
  • Готовий пиріг можна прикрасити цукровою пудрою, кокосовою стружкою, варенням або корицею. Приємного апетиту.
  • Дивіться також:  Царська ватрушка – 7 рецептів сирної випічки в духовці і мультиварці

    Самі смачні начинки для шарлотки на кефірі

    Існує велика кількість рецептів шарлотки на кефірі. Досвідчені господині пристосовують їх під смаки і уподобання своєї сім’ї. Пиріг може бути з солодкою начинкою: яблуками, бананами, грушами, варенням, полуницею і т. д. Іноді роблять шарлотки з капустою, м’ясом або картоплею. У всіх випадках вони виходять дуже пишними, м’якими і ніжними.

    Шарлотка з вишнею, цукатами і мигдалем

     

    Дана начинка додасть звичайному домашньому десерту вишуканість і привабливість. Основні інгредієнти: кефір, борошно, соду і цукор. Їх кількість підбирайте залежно від того, скільки порцій хочете приготувати. У процесі вимішування тіста додайте шматочки цукатів і мигдалю. З вишень рекомендується прибрати кісточки і відправити соковиту червону м’якоть в тісто.

    Лимонний пиріг

    Така версія шарлотки підійде тим, хто не дуже любить солодке. Пиріг виходить на смак з певною кислинкою. Для однієї страви знадобиться два лимона, 0,3 л кефіру, 0,25 кг маргарину, одна столова ложка цукру і 0,4 кг борошна. Спосіб приготування такий же, як і в інших рецептах. А ось лимони слід провести через тертку, не очищаючи від шкірки, і потім додати в тісто.

    Прокрутка до верху