Шарлотка пишна з яблуками в духовці – 9 рецептів

Пишна шарлотка з яблуками в духовці — дуже легкий і швидкий десерт.

При дотриманні всіх правил пиріг виходить м’яким, ніжним і повітряним. Швидкість приготування і доступність інгредієнтів робить страву ще привабливішим для господинь.

Як приготувати пишну шарлотку з яблуками?

Серед безлічі рецептів нескладно знайти підходящий варіант. Набагато важче простежити, щоб десерт вийшов пишним і смачним. Для цього необхідно дотримуватися ряду рекомендацій.

Яке тісто більше підходить для пирога?

Щоб тісто не осіло, варто збивати білки в одній мисці, а жовтки — в іншій. При цьому використовуйте охолоджений продукт. Так вся маса легше зіб’ється і вийде більш пишною. Прослідкуйте, щоб мука була сухою, без грудочок. Використовуйте тільки пшеничний вигляд першого або вищого сорту.

При якій температурі і скільки часу випікати?

  • За 15 хвилин перед запіканням необхідно включити духовку і чекати, доки вона розігріється, і тільки тоді вставляти деко.
  • Оптимальна температура для готування — 180 градусів Цельсія.
  • Середній час запікання — 40 хвилин.
  • Не забувайте наприкінці готування перевірити за допомогою зубочистки, наскільки добре пропікся пиріг зсередини.
  • Не відкривайте в процесі випічки дверцята плити, інакше тісто бісквіта може осісти і перетворитися в плоский млинець.
  • Класичний рецепт

    Для цього рецепта потрібно взяти антонівські яблука, так як для класичної шарлотки більш прийнятні яблука з невеликою кислинкою.

    І смак виходить відповідний.

    Необхідно взяти:

    • п’ять курячих яєць;
    • борошно хлібопекарська — 0,13 кг;
    • цукор — 0,16 кг;
    • 3-4 яблука середнього розміру;
    • лимонний сік — 10 мл

    Послідовність виконання:

  • Обробіть яблука, очистивши їх від шкірки, насіння і серцевини. Поріжте на невеликі шматочки.
  • Збризніть лимонним соком шматочки яблук. Це робиться, щоб уникнути їх потемніння.
  • Розбийте в миску яйця і збийте їх з допомогою блендера протягом 7 хвилин.
  • Додайте цукровий пісок, порційно не перестаючи збивати.
  • Простежте, щоб у борошні не було грудочок. Для цього варто просіяти через сито кілька разів. Додайте борошно до яєць.
  • Після цього можна включати духовку.
  • Промажте форму для запікання олією, зверху насипте трохи сухої борошна або манної крупи.
  • На дно покладіть яблука, залийте їх тестом.
  • Режими: температура — 180°С, час — 40 хвилин.
  • Готовий пиріг прикрасити цукровою пудрою або корицею.

    Випікаємо пишний пиріг з хрусткою скоринкою в духовці

    Рецепт приготування трохи відрізняється від класичного способу. Деякі секрети дозволять насолодитися пишною скоринкою наїдки.

    Список інгредієнтів:

    • борошно — 0,25 кг;
    • цукор — 0,2 кг;
    • три яйця;
    • чотири середніх яблука;
    • рослинна олія для змащування.

    Послідовність виконання:

  • Яблука помити, звільнити від шкірки і серцевини з насінням. М’якоть можна натерти на тертці або порізати соломкою.
  • Деко застелити папером для запікання, змастити олією.
  • На його дно товстим шаром (2 см) викласти шматочки яблук.
  • Міксером збити яйця. Дочекатися, поки з’явиться біла пінка.
  • Насипте цукор, продовжуючи процес.
  • Насипте частинами борошно. Маса буде ставати все густішим і густішим.
  • Розподіліть тісто по всій поверхні яблук.
  • Не забудьте за 10-15 хвилин розігріти духову шафу.
  • Вставте деко і закрийте кришку. Час приготування близько півгодини. Для зручності встановіть таймер. В кінці запікання перевірте, чи пиріг золотистий колір. Якщо так, то можна діставати. Дайте йому настоятися і охолонути.
  • Дивіться також:  Пиріг з картоплею – 11 рецептів смачного приготування

    Рецепт твороженной шарлотки

    Крім яблук в такий пиріг можна додати сир. Шарлотка на кефірі вийде смачною і поживною.



    Список компонентів:

    • сир — 0,2 кг;
    • три яблука;
    • чотири яйця;
    • цукор — 0,15 кг;
    • борошно пшеничне — 0,2 кг;
    • сметана — 60 г;
    • розпушувач тіста — 10 гр;
    • вершкове масло і сіль за смаком.

    Послідовність виконання:

  • В яєчну масу насипати цукор і ретельно збити.
  • Обробити яблука вищевказаним способом.
  • В інший посуд покласти сир, налити сметану і змішати.
  • Вміст першої миски перелити в другу.
  • У борошно додати розпушувач і трохи солі.
  • Порційно насипати її в основну масу і зробити тісто.
  • Підготувати форму для запікання, першим шаром залити тісто, зверху викласти яблука у формі сонечка або квіточки.
  • Почати підготовку при 180 градусів. У процесі випікання кришку духовки не відкривати! Тільки після того, як пройде 40 хвилин.
  • Не забудьте перевірити, пропеклося тісто, застосувавши зубочистку. Якщо вона суха, значить, пиріг чудово випікся.
  • На швидку руку зі сметаною заливкою

    Якщо часу залишилося мало, а потрібно терміново приготувати десерт, то цілком підійде рецепт шарлотки на швидку руку.

    Список інгредієнтів:

    • чотири яйця;
    • цукор — 0,2 кг;
    • борошно — 0,2 кг;
    • сода чайна — 5 гр;
    • сіль — 6 г;
    • чотири яблука;
    • сметана за смаком.

    Як приготувати простий рецепт шарлотки з яблуками:

  • Збийте білки з половиною всієї кількості цукру в посуд № 1.
  • У мисці № 2 збийте жовтки з другою частиною цукрового піску.
  • З’єднайте ці інгредієнти, і порційно всипте борошно, постійно помішуючи віночком. Стежте, щоб не з’являлися грудочки. Має вийти тісто, нагадує сметану.
  • У цю масу насипте сіль і соду.
  • Обробіть яблука.
  • Підготуйте деко, змастивши його невеликою кількістю масла.
  • На його дно покладіть яблука і залийте їх масою тіста. Постарайтеся зробити так, щоб маса накрила шар яблук.
  • Зверху можна знову викласти яблука і залити їх другий порцій тіста.
  • Час запікання — 40 хвилин.
  • Після приготування теплий пиріг залийте сметаною.
  • Дивіться також:  Медовик в мультиварці – 4 простих і смачних рецептів

    З ніжного пісочного тіста

    Пісочне тісто робить пиріг більш ніжним і розсипчастим. Найбільше цей рецепт підходить для чаювання.

    Знадобиться:

    • два курячих яйця;
    • вершкове масло — 0,2 кг;
    • борошно першого сорту — 0,25 кг;
    • сіль — 4 гр;
    • цукрова пудра — 0,12 кг;
    • лимонна кислота — 1 гр;
    • три середніх яблука.

    Покрокова інструкція:

  • Спочатку візьмемося за борошно. Її потрібно просіяти через сито і змішати з розтопленим вершковим маслом, цукром і жовтками. Замісити тісто, готовий грудку покласти в пакет і прибрати на полицю холодильника на 60 хвилин.
  • Підготувати яблука і розділити їх на тонкі часточки.
  • Форму для запікання обмазати олією.
  • Тісто дістати з холодильника і розкотити по формі млинця.
  • Викласти на деко, зробити бортики, припечатать їх до стінок форми для запікання виделкою. Вийде гарний рельєф.
  • Зверху на тісто розкласти шматочки яблук.
  • Запікати протягом 20 хвилин.
  • За цей час білки яєць збити разом з пудрою і лимонною кислотою.
  • Дістати блюдо з золотистим верхи і залити отриманою сумішшю.
  • Знову поставити в духовку, знизити температуру і готувати в такому режимі 10-15 хвилин.
  • Пишна шарлотка з яблуками на кефірі

    Кислий кефір, який залишився в холодильнику може послужити хорошою основою для пирога з яблуками. Тісто вийде більш м’яким, а смак — ніжний.

    Необхідні інгредієнти:

    • три яйця
    • кефір — 0,25 кг;
    • пшеничне борошно — 0,4 кг;
    • чотири яблука
    • розпушувач тіста — 8 гр;
    • цукор — 0,21 кг

    Послідовність виконання:

  • Очистіть яблука від шкірки, приберіть непотрібні насіння і тверду середину, і поріжте м’якоть на шматочки.
  • Перш ніж робити тісто, просійте борошно. У цьому випадку основа пирога вийде більш повітряної.
  • В інший посуд розбийте яйця, всипте розпушувач і цукровий пісок. Масу збийте за допомогою міксера.
  • Вилийте кефір і поступово додайте оброблену борошно. Постійно заважайте масу ложкою, не забуваючи запобігати утворенню грудочок. Тісто має по своїй густоті нагадувати сметану.
  • Приготувати форму для запікання змастити її олією.
  • Першим шаром піде половина приготованого тіста, другим — покладіть шматочки яблук і зверху залийте їх другою половиною тіста.
  • Спочатку прогрійте духовку. Як тільки її температура дійде до 180 градусів, деко покладіть всередину і запікайте 40 хвилин.
  • На кислому молоці

    Навіть подкисшее молоко може стати в нагоді. Тому не викидайте цей продукт, а поверніть його в приготуванні смачного пирога.

    Склад рецепта:

    • два яйця;
    • кисле молоко — 0,4 л;
    • цукор — 0,2 кг;
    • пшеничне борошно — 0,45 кг;
    • ванілін;
    • чотири яблука;
    • розпушувач — 4 гр.
    Дивіться також:  Пиріг з варенням в мультиварці – 10 рецептів на швидку руку

    Як приготувати пиріг з яблуками:

  • Розбиваємо яйця в посуд, всипаємо цукор і збиваємо до утворення маси з білою піною.
  • Наливаємо в цю миску молоко, слідом додаємо просіяне борошно, ванілін і розпушувач тіста. Все ретельно перемішуємо.
  • Очищаємо яблука і ріжемо їх часточками. З’єднуємо з тестом.
  • Поміщаємо масу на попередньо підготовлене деко і запікаємо.
  • Можна прикрасити готову шарлотку медом, сметаною або варенням.
  • Повітряний шоколадний яблучний пиріг

    Особливий шик і смак у звичне блюдо принесе шоколад. Таке страву затьмарить будь-шоколадний десерт.

    Необхідні інгредієнти:

    • п’ять яєць курячих;
    • борошно — 0,1 кг;
    • цукор — 0,12 кг;
    • какао — 30 гр;
    • сода — 4 гр;
    • три яблука;
    • молоко — 0,1 л;
    • плитка шоколаду;
    • трохи оцту;
    • згущене молоко.

    Покрокове приготування:

  • Розбити яйця в дві миски: в першу підуть білки, а в другу — жовтки.
  • У ємність з білками насипати частину цукру і збити за допомогою віночка до отримання крему.
  • У жовтки додати цукор, що залишився і змішати.
  • З’єднуємо вміст обох мисок і додаємо в загальну масу борошно. Не забудьте перед цим просіяти.
  • Також обробляємо какао і засипаємо в тісто.
  • Обробляємо яблука, ріжемо кубиками.
  • В темне тісто зсипаємо шматочки яблук і шоколаду.
  • Готуємо форму для запікання і викладаємо на неї тісто.
  • Поставити форму в розігріту духовку і готувати півгодини.
  • Щоб десерт був ще смачніше можна полити його спеціальним просоченням. Для цього беремо підігріте молоко на плиті і розчиняємо в ньому трохи какао.
  • Готову шарлотку полити згущеним молоком і просоченням.
  • В мультиварці

    В мультиварці страва готується довше, але зусиль додається мінімум, а розумна кухонна техніка сама контролює процес приготування.

    Вам знадобляться:

    • борошно першого ґатунку — 0,2 кг;
    • чотири курячі яйця;
    • чотири яблука;
    • цукор — 0,16 кг;
    • розпушувач тіста — 10 гр;
    • масло вершкове — 50 гр.

    Інструкція по приготуванню:

  • Яблука помити, очистити від шкірки і насіння, порізати на дольки.
  • В мультиварці розтопити шматочок масло. Для цього виберіть пункт «Підігрів».
  • Частина м’якого масла можна використовувати на змазування стінок чаші.
  • До основної маси додати цукор.
  • Першим шаром на дно викладаються фрукти. Краще розмістити їх акуратніше, так як це буде верх пирога.
  • На них викладаються інші яблука в хаотичному порядку.
  • Настала черга тесту. Для цього збити яйця з цукром, до цієї маси додати борошно і розпушувач. Домогтися консистенції сметани.
  • Вилити суміш на яблучний шар.
  • Закрити кришку мультиварки, виставити режим «Випічка», таймер — 40 хвилин.
  • Прокрутка до верху