Шарлотка з бананами – десерт з м’яким і приємним смаком, який багатьом припаде до душі. Фрукти потрібно вибирати дуже стиглі, тоді пиріг вийде солодким і смачним.
Пишна шарлотка з бананами в духовці
Інгредієнти:
- за півтори склянки борошна і цукру;
- 4 банана;
- 5 яєць;
- масло для змащування;
- за бажанням – манна крупа або панірувальні сухарі.
Як приготувати в духовці:
- Яйця і цукор з’єднати в мисці, збити міксером, поки маса не стане більше, як мінімум удвічі. Потроху додавати борошно і продовжувати збивати.
- Банани порізати кружальцями.
- Промаслить деко, при бажанні, обсипати сухарями або манною крупою.
- Вилити меншу частину тіста і викласти половину начинки. Залити ще частина і знову викласти фрукти. Залити їх рештою тестом.
- Духовку розігріти до 180 º с, помістити в неї деко і готувати, поки шарлотка не підрум’яниться.
- Готовий пиріг дістати, остудити 5 хвилин і зверху присипати цукровою пудрою.
Порада: щоб шарлотка вийшла пишною, мука повинна бути тільки вищого гатунку. Перед використанням її треба обов’язково просіяти.
Як приготувати в мультиварці
Що знадобиться:
- півтори склянки борошна вищого сорту;
- 4 яйця;
- 2 стиглих банана;
- стакан цукру;
- столова ложка вершкового масла.
В цей раз пиріг готуємо в мультиварці:
- У глибокому посуді збити білки яєць в щільну піну. Всипати цукор і збивати до повного його розчинення.
- Додати жовтки, всипати борошно і перемішати склад, щоб не було грудок.
- Шматочок вершкового масла розтерти по стінках і дну каструлі для мультиварки. Вилити все тісто, зверху викласти порізані на шматочки банани.
- Встановити режим «Випічка» на 40 хвилин. Готовність перевіряти зубочисткою – якщо вона залишається сухою і без шматочків тіста, то пиріг готовий.
- Але не поспішайте витягати його з чаші. Залишити шарлотку на деякий час в мультиварці. Так вона краще тримати форму, і її простіше розрізати. Теплу випічку добре б полити банановим сиропом перед подачею.
З додаванням яблук
Складові:
- склянка борошна;
- за 2 банани і яблука;
- півсклянки цукру;
- 4 яйця;
- ч. л. розпушувача.
Шарлотка з яблуками та бананами, як готувати:
- Розбити в миску яйця, висипати цукор. Міксером збити так, щоб суміш стала більше в два рази.
- Окремо з’єднати борошно з розпушувачем і висипати отриманий склад на рідку масу з попереднього кроку. Зробити міксером суміш однорідної консистенції.
- Яблука порізати невеликими шматочками і, за бажанням, почистити. Банани розім’яти в кашку.
- Розподілити масло по формі для випічки. Викласти яблука на дно, на них відправити бананове пюре і залити все тестом.
- В попередньо розігріту до 200 º с духовку помістити форму на 25 хвилин. Готовність десерту перевіряти зубочисткою. Пиріг повинен вийти золотисто-коричневим.
- Дістати десерт з форми, трохи остудити і подавати в теплому вигляді.
Шарлотка з бананами і апельсинами
Інгредієнти:
- по склянці борошна і цукру;
- 4 яйця;
- по банану і апельсину;
- 2 пакетика ванільного цукру;
- рослинне масло.
Спосіб приготування:
- Банан порізати кружальцями. Апельсин очистити від цедри і шкурок, а м’якоть нарізати невеликими шматочками. При обробці апельсин виділяє багато соку, його потрібно зібрати окремо в чашку.
- Протягом 5 хвилин збивати міксером яйця, додати цукор і ванільний цукор, збивати ще 5 хвилин.
- Додавати потроху борошно і вимішувати тісто ложкою. Воно повинно вийти не дуже густим.
- Мультиварочную чашу змастити маслом і вилити в неї тісто. Зверху акуратно укласти фрукти.
- Встановити на 50 хвилин програму «Випічка». Після закінчення цього часу вимкнути каструлю і залишити шарлотку всередині ще на 10 хвилин.
- Перевернути чашу на блюдо, почекати ще хвилин 5, щоб десерт «зісковзнув». Полити його рештою апельсиновим соком.
- Після повної просочення залишиться тільки посипати шарлотку цукровою пудрою.
Рецепт приготування з ківі
З чого зробити:
- 2 банана;
- 4 ківі;
- 4 яйця;
- склянка борошна;
- стакан цукру;
- половина чайної ложки соди.
Шарлотка з бананами і ківі:
- Віночком збити яйця. Підсипати до них інгредієнти в наступному порядку: цукор, сода, борошно. Після додавання кожного збивати складу. Густота повинна бути, як у сметани хорошою жирності.
- Банани і ківі порізати кругляком середньої товщини.
- Вилити третину тесту в силіконову форму і заповнити частиною фруктів. Залити ще третина основи і знову викласти начинку. Вилити залишки тіста і рівномірно розподілити зверху останні шматочки.
- Заздалегідь розігріти духовку до 180 º с і поставити в неї форму. Через 50 хвилин шарлотка буде готова.
- Готову страву дістати і перевернути на плоску посуд. Остудити пару хвилин і подавати до столу.
Готуємо з грушами
Компоненти:
- по півкіло борошна і цукру;
- 5 яєць;
- по 1 великій стиглої груші і банану.
Пишна шарлотка з бананом і грушею:
- Збити цукор і яйця до отримання густої піни. Потроху всипати борошно, розмішуючи при цьому склад.
- Груші та банани подрібнити на шматочки невеликого розміру. З’єднати фрукти з тестом трохи перемішати. Частина бананів залишити.
- Деко змастити маслом і вилити на нього суміш. Залишилися банани укласти поверх тесту.
- Духовку прогріти до 180ºС і відправити в неї форму з шарлотки. Випікати близько 40 хвилин до появи золотистої скоринки.
- Готову шарлотку дістати і відразу подавати до чаю.
Шоколадна шарлотка з бананами
Інгредієнти:
- по склянці борошна і цукру;
- по 4 яйця і банана;
- півсклянки манної крупи;
- 100 г какао;
- 0,5 ч. л. розпушувача;
- пакетик ванільного цукру;
- щіпка солі;
- цукрова пудра.
Як приготувати:
- Банани порізати шматочками і відкласти.
- Збити яйця і цукор, щоб вийшла густа піна. Окремо з’єднати борошно і розпушувач, потім всипати какао та сіль.
- Суху суміш поступово додавати в рідку, добре вимішуючи. Має вийти тісто середньої густоти.
- Промаслить стінки і дно форми, присипати манкою. Укласти в форму половину фруктів. Вилити все тісто і зверху розподілити залишилися банани.
- Готувати в духовці при 170º с 40 хвилин або в мультиварці 60 хвилин на програмі «Випічка».
- Готову шарлотку перевернути і відразу присипати пудрою. Десерт можна відразу подавати до чаю.
Шарлотка з бананами – варіант пирога на швидку руку. Його легко приготувати для сімейного вечері в будь-який день або подати до столу, коли несподівано прийшли гості.