Шарлотка з бананами – 7 рецептів, як приготувати пишну шарлотку в мультиварці і в духовці

Шарлотка з бананами – десерт з м’яким і приємним смаком, який багатьом припаде до душі. Фрукти потрібно вибирати дуже стиглі, тоді пиріг вийде солодким і смачним.

Пишна шарлотка з бананами в духовці

Інгредієнти:

  • за півтори склянки борошна і цукру;
  • 4 банана;
  • 5 яєць;
  • масло для змащування;
  • за бажанням – манна крупа або панірувальні сухарі.

Як приготувати в духовці:

  • Яйця і цукор з’єднати в мисці, збити міксером, поки маса не стане більше, як мінімум удвічі. Потроху додавати борошно і продовжувати збивати.
  • Банани порізати кружальцями.
  • Промаслить деко, при бажанні, обсипати сухарями або манною крупою.
  • Вилити меншу частину тіста і викласти половину начинки. Залити ще частина і знову викласти фрукти. Залити їх рештою тестом.
  • Духовку розігріти до 180 º с, помістити в неї деко і готувати, поки шарлотка не підрум’яниться.
  • Готовий пиріг дістати, остудити 5 хвилин і зверху присипати цукровою пудрою.

Порада: щоб шарлотка вийшла пишною, мука повинна бути тільки вищого гатунку. Перед використанням її треба обов’язково просіяти.

Як приготувати в мультиварці

Що знадобиться:

  • півтори склянки борошна вищого сорту;
  • 4 яйця;
  • 2 стиглих банана;
  • стакан цукру;
  • столова ложка вершкового масла.

В цей раз пиріг готуємо в мультиварці:

  • У глибокому посуді збити білки яєць в щільну піну. Всипати цукор і збивати до повного його розчинення.
  • Додати жовтки, всипати борошно і перемішати склад, щоб не було грудок.
  • Шматочок вершкового масла розтерти по стінках і дну каструлі для мультиварки. Вилити все тісто, зверху викласти порізані на шматочки банани.

  • Встановити режим «Випічка» на 40 хвилин. Готовність перевіряти зубочисткою – якщо вона залишається сухою і без шматочків тіста, то пиріг готовий.
  • Але не поспішайте витягати його з чаші. Залишити шарлотку на деякий час в мультиварці. Так вона краще тримати форму, і її простіше розрізати. Теплу випічку добре б полити банановим сиропом перед подачею.
Дивіться також:  Морквяні капкейки – 6 смачних і корисних рецептів

З додаванням яблук

Складові:

  • склянка борошна;
  • за 2 банани і яблука;
  • півсклянки цукру;
  • 4 яйця;
  • ч. л. розпушувача.

Шарлотка з яблуками та бананами, як готувати:

  • Розбити в миску яйця, висипати цукор. Міксером збити так, щоб суміш стала більше в два рази.
  • Окремо з’єднати борошно з розпушувачем і висипати отриманий склад на рідку масу з попереднього кроку. Зробити міксером суміш однорідної консистенції.
  • Яблука порізати невеликими шматочками і, за бажанням, почистити. Банани розім’яти в кашку.
  • Розподілити масло по формі для випічки. Викласти яблука на дно, на них відправити бананове пюре і залити все тестом.
  • В попередньо розігріту до 200 º с духовку помістити форму на 25 хвилин. Готовність десерту перевіряти зубочисткою. Пиріг повинен вийти золотисто-коричневим.
  • Дістати десерт з форми, трохи остудити і подавати в теплому вигляді.

Шарлотка з бананами і апельсинами

Інгредієнти:

  • по склянці борошна і цукру;
  • 4 яйця;
  • по банану і апельсину;
  • 2 пакетика ванільного цукру;
  • рослинне масло.

Спосіб приготування:

  • Банан порізати кружальцями. Апельсин очистити від цедри і шкурок, а м’якоть нарізати невеликими шматочками. При обробці апельсин виділяє багато соку, його потрібно зібрати окремо в чашку.
  • Протягом 5 хвилин збивати міксером яйця, додати цукор і ванільний цукор, збивати ще 5 хвилин.
  • Додавати потроху борошно і вимішувати тісто ложкою. Воно повинно вийти не дуже густим.

  • Мультиварочную чашу змастити маслом і вилити в неї тісто. Зверху акуратно укласти фрукти.
  • Встановити на 50 хвилин програму «Випічка». Після закінчення цього часу вимкнути каструлю і залишити шарлотку всередині ще на 10 хвилин.
  • Перевернути чашу на блюдо, почекати ще хвилин 5, щоб десерт «зісковзнув». Полити його рештою апельсиновим соком.
  • Після повної просочення залишиться тільки посипати шарлотку цукровою пудрою.
Дивіться також:  Хліб на кефірі – 7 рецептів, як спекти домашній хліб в хлібопічці, в духовці і в мультиварці

Рецепт приготування з ківі

З чого зробити:

  • 2 банана;
  • 4 ківі;
  • 4 яйця;
  • склянка борошна;
  • стакан цукру;
  • половина чайної ложки соди.

Шарлотка з бананами і ківі:

  • Віночком збити яйця. Підсипати до них інгредієнти в наступному порядку: цукор, сода, борошно. Після додавання кожного збивати складу. Густота повинна бути, як у сметани хорошою жирності.
  • Банани і ківі порізати кругляком середньої товщини.
  • Вилити третину тесту в силіконову форму і заповнити частиною фруктів. Залити ще третина основи і знову викласти начинку. Вилити залишки тіста і рівномірно розподілити зверху останні шматочки.
  • Заздалегідь розігріти духовку до 180 º с і поставити в неї форму. Через 50 хвилин шарлотка буде готова.
  • Готову страву дістати і перевернути на плоску посуд. Остудити пару хвилин і подавати до столу.

Готуємо з грушами

Компоненти:

  • по півкіло борошна і цукру;
  • 5 яєць;
  • по 1 великій стиглої груші і банану.

Пишна шарлотка з бананом і грушею:

  • Збити цукор і яйця до отримання густої піни. Потроху всипати борошно, розмішуючи при цьому склад.
  • Груші та банани подрібнити на шматочки невеликого розміру. З’єднати фрукти з тестом трохи перемішати. Частина бананів залишити.
  • Деко змастити маслом і вилити на нього суміш. Залишилися банани укласти поверх тесту.
  • Духовку прогріти до 180ºС і відправити в неї форму з шарлотки. Випікати близько 40 хвилин до появи золотистої скоринки.
  • Готову шарлотку дістати і відразу подавати до чаю.

Шоколадна шарлотка з бананами

Інгредієнти:

  • по склянці борошна і цукру;
  • по 4 яйця і банана;
  • півсклянки манної крупи;
  • 100 г какао;
  • 0,5 ч. л. розпушувача;
  • пакетик ванільного цукру;
  • щіпка солі;
  • цукрова пудра.

Як приготувати:

  • Банани порізати шматочками і відкласти.
  • Збити яйця і цукор, щоб вийшла густа піна. Окремо з’єднати борошно і розпушувач, потім всипати какао та сіль.
  • Суху суміш поступово додавати в рідку, добре вимішуючи. Має вийти тісто середньої густоти.
  • Промаслить стінки і дно форми, присипати манкою. Укласти в форму половину фруктів. Вилити все тісто і зверху розподілити залишилися банани.
  • Готувати в духовці при 170º с 40 хвилин або в мультиварці 60 хвилин на програмі «Випічка».
  • Готову шарлотку перевернути і відразу присипати пудрою. Десерт можна відразу подавати до чаю.
Дивіться також:  Тісто для оладок – 7 рецептів

Шарлотка з бананами – варіант пирога на швидку руку. Його легко приготувати для сімейного вечері в будь-який день або подати до столу, коли несподівано прийшли гості.

Прокрутка до верху