Шарлотка з капустою — 8 рецептів швидких і простих

Шарлотка з капустою — смачний несолодкий пиріг, який за бажанням можна доповнювати й іншими складовими. Сподобається навіть дітям.

Класичний рецепт шарлотки з капустою в духовці

Цю випічку можна назвати «ледачою», оскільки готується вона швидко, не вимагаючи якихось вишуканих інгредієнтів і знання тонкощів кулінарного мистецтва.

Необхідні продукти:

  • три яйця;
  • п’ять грам розпушувача;
  • ложечка цукру щіпка солі;
  • півкілограма капусти;
  • 130 грам борошна;
  • цибулина.

Процес приготування:

  • Для початку підготуємо начинку для пирога. Для цього шаткуємо капусту будь-яким способом, подрібнюємо цибулю і все добре обсмажуємо на гарячій сковороді до м’якості.
  • В іншій ємності змішуємо цукор і сіль зі збитими яйцями, розпушувачем і борошном. Повинна вийти густа маса.
  • Її змішуємо з розм’якшеною капустою і все вливаємо в форму. Зверху прикриваємо фольгою і тримаємо в духовці близько 40 хвилин на 200 градусах. Потім знімаємо фольгу і чекаємо ще 10 хвилин — нехай шарлотка «дійде».

Варіант приготування з квашеною капустою

Ще один варіант приготування пирога. Він виходить більш насиченим і злегка пікантним. Небажано брати капусту з журавлиною або іншими добавками, віддайте перевагу звичайній, квашеної у простому розсолі без хрону, гірчиці або інших «таких» спецій.

Необхідні продукти:

  • 350 грам борошна;
  • 100 грам вершкового масла;
  • дві великі ложки цукру;
  • 400 грам квашеної капусти;
  • два яйця;
  • сіль і перець за смаком;
  • 5 грам розпушувача

Процес приготування:

  • Розтопіть масло до рідкого стану, з’єднайте з цукром, капустою і яйцем, перемішати.
  • До цієї суміші всипте борошно і розпушувач, доведіть до густої однорідної консистенції.
  • Влийте вміст в обрану форму і приберіть в духовку на 35 хвилин, заздалегідь нагріваючи його до 180 градусів.

Заливний капустяний пиріг з печерицями

Така випічка виходить ніжною і м’якою.

Дивіться також:  Сир в домашніх умовах з молока – 7 рецептів

Майонез можна замінити сметаною.

Необхідні продукти:

  • 150 грам борошна;
  • 230 грам майонезу або сметани;
  • 300 грам шампіньйонів;
  • три яйця;
  • зелень на свій смак;
  • ложечка розпушувача і щіпка солі;
  • приблизно 400 грам капусти.

Процес приготування:

  • Гриби потрібно нарізати на невеликі шматочки, обсмажити на сковороді і з’єднати з нашаткованої капусти і дрібно посіченою зеленню. Отриману масу заправити сіллю і іншими спеціями.
  • У миску влити вміст яєць, злегка збити, змішати з майонезом, борошном, розпушувачем і зовсім трохи посолити.
  • У форму спочатку залити половину приготованого тесту, потім капусту з грибами і зверху знову все покрити тестом.
  • Тримати в гарячій духовій шафі 45 хвилин, встановивши нагрівання на 190 градусів. Після закінчення заданого часу готовий пиріг краще остудити і тільки потім подавати на стіл.

З фаршем

Зробити пиріг більш ситним і насиченим можна за допомогою будь-якого фаршу.

Необхідні продукти:

  • 300 грам будь-якого фаршу;
  • два яйця;
  • 150 грам борошна;
  • цибулина;
  • 5 грам розпушувача;
  • спеції на свій смак;
  • 200 грам борошна;
  • 400 грам капусти.

Процес приготування:

  • Фарш з’єднуємо з нарубаним цибулею, обсмажуємо на гарячій сковороді, потім підсипаємо нашатковану капусту і доводимо її до м’якості.
  • Злегка збиті яйця змішуємо зі сметаною, борошном, спеціями і розпушувачем.
  • У форму спочатку заливаємо трохи отриманої маси, потім викладаємо м’ясо з капустою і зверху додаємо тісто.
  • Доводимо випічку до готового стану протягом 40 хвилин при 190 градусах в заздалегідь нагрітій духовій шафі.

На сметані або майонезі

Такі продукти у випіканні надають їй м’якість і ніжність.

Необхідні інгредієнти:

  • 250 грам майонезу;
  • приправи на свій смак;
  • ложечка розпушувача;
  • 600 грам капусти;
  • 250 грам борошна;
  • три яйця.

Процес приготування:

  • Капусту подрібнюємо, найкраще, на тонкі смужки і обсмажуємо до м’якості на гарячій сковороді, не забувши приправити спеціями.
  • Зазначене кількість майонезу або сметани з’єднуємо з сіллю, збитими яйцями, розпушувачем і борошном так, щоб вийшла густа однорідна суміш.
  • У форму заливаємо частину маси, потім викладаємо всю капустяну начинку і заливаємо тістом, що залишилося. Випікаємо пиріг в гарячій духовці протягом 35 хвилин при 190 градусах, поки все не зарум’яниться.
Дивіться також:  Хмиз – класичний рецепт і 7 варіантів приготування

На кефірі

Шарлотка з капустою на кефірі — один з найбільш популярних рецептів такого капустяного пирога. Це смачно і просто, але, до того ж, вигідно, адже кефір можна використовувати вже злегка подкисший.

Необхідні продукти:

  • ложечка розпушувача і щіпка солі;
  • три яйця;
  • 100 грам борошна;
  • склянка кефіру;
  • зелень за смаком;
  • 70 г вершкового масла;
  • 150 грам капусти.

Процес приготування:

  • Капусту і зелень нарізаємо будь-яким способом, з’єднуємо між собою і відразу відправляємо в форму для випічки. Розтопіть масло і залийте їм вміст.
  • Збиті яйця змішуємо з кефіром, сіллю, борошном і розпушувачем, постійно помішуючи, щоб вийшла однорідна маса.
  • Її вливаємо в форму, де лежить капуста з маслом, і прибираємо в духовку на 40 хвилин. Оптимально такий пиріг випікати при 180 градусах — і не згорить, і пропечеться.

В мультиварці

Пиріг з капустою в мультиварці — простий рецепт, який напевно багатьом знайомий.

Необхідні продукти:

  • 400 грам капусти;
  • три яйця;
  • ложечка солі і пів-ложки розпушувача;
  • 130 грам борошна.

Процес приготування:

  • У чашу мультиварки в режимі «Смаження» доводимо до м’якості нарізану капусту, злегка солимо її.
  • В окремій ємності з’єднуємо збиті яйця з борошном і розпушувачем. Цю масу вливаємо до капусти, добре все перемішуємо і вмикаємо прилад в режим «Випічка» на 65 хвилин. Через це час, страва повністю готове до подачі.

Проста капустяна шарлотка з сиром

Капуста з сиром — це досить витончене, так і просто смачне поєднання. Нижче запропоновано звичайний рецепт, який за бажанням можна змінювати.

Необхідні продукти:

  • 150 грам борошна;
  • 5 грам розпушувача;
  • три яйця;
  • сіль на свій смак;
  • 400 грам капусти;
  • 150 грам сиру.

Процес приготування:

  • Подрібнюємо капусту на смужки, доводимо до м’якості на гарячій сковороді, не забувши трохи посолити. Коли вона охолоне, змішуємо її з тертим сиром.
  • У глибокій мисці злегка збиваємо яйця, з’єднуємо з борошном і розпушувачем, доводимо до однорідної суміші.
  • У форму вливаємо частина тесту, потім по ньому розподіляємо начинку і покриваємо її залишками тіста.
  • Прибираємо в гарячий духовий шафа і чекаємо не менш 30 хвилин. Пиріг випікається на 190 градусах, поки не стане рум’яним. Після цього його краще остудити і лише потім подавати до столу.
Дивіться також:  Пиріжки з картоплею – 6 смачних рецептів смажених, печених пиріжків
Прокрутка до верху