Шарлотка з яблуками в мультиварці, покроковий рецепт з фото

Пропонуємо вашій увазі чудовий рецепт приготування повітряної шарлотки з яблуками в мультиварці. Почнемо з того, що шарлотка є самим простим у приготуванні пирогом, який виходить дуже ніжним, смачним і готується всього 15 хвилин. Таке блюдо є спогадом з дитинства, а рецептура його не змінюється.

Необхідні компоненти для шарлотки з яблуками в мультиварці:

  • 1. яблука – приблизно 5 штук (перевага віддається кислих сортів, наприклад, антонівка);
  • 2. трохи ванільного цукру;
  • 3. цукровий порошок – 1 склянка;
  • 4. яйця – 5 штук;
  • 5. борошно – 1 склянка;
  • 6. цукрова пудра – 50 гр.

Чудова шарлотка з яблуками в мультиварці

Для початку слід добре вимити яблука, видалити серцевину і нарізати на невеликі шматочки. Шкіру зрізати необов’язково, тому що згодом вона розм’якне і стане трохи карамельної. Збризкуйте яблука лимонним соком, або готуйте їх після роботи з тестом. Краще всього, щоб яйця були холодними, їх потрібно збити міксером і додати трохи солі, щоб утворилася стійка піна.

Покроковий рецепт приготування

  • Продовжуйте збивати, повільно додаючи до яєць цукровий пісок.
  • Після того, як цукор розчиниться, можна потроху додавати борошно і ванільний цукор, надає чудовий аромат.
  • Чашу мультиварки потрібно натерти олією. Потім налити трохи тіста в ємність, і розподілити його по боках ємності у висоту 6 сантиметрів.
  • Це робиться для того, щоб яблука не стикалися зі стінками чаші.
  • Далі потрібно розкласти яблука і присипати їх цукром.
  • Потім необхідно залити шаром тісто і знову викласти яблука. Робимо такі шари, до закінчення інгредієнтів. Багато розміщують всі яблука на дні ємності. Однак листкова шарлотка виходить соковитою.
  • В кінці готування перевірте тісто пирога на готовність. Для перевірки шарлотки з яблуками використовуйте лучину (тонка дерев’яна паличка) або зубочистку. Їй потрібно проткнути пиріг, якщо тісто залишиться на паличці, то пиріг протягом 15 хвилин потрібно ще пропекти. Після закінчення приготування пиріг повинен трохи охолонути, і тоді його можна виймати.

    Дивіться також:  Шикарний крем для бісквіта

    Для різноманітності традиційної шарлотки з яблуками додайте 2 ст. л. какао в тісто. Це додасть тесту шоколадний колір. Також можна використовувати цікавий прийом. Половину готового тіста вилийте в іншу посудину, і додайте какао. Натріть ємність мультиварки маслом, і одночасно додайте обидва види тіста. Чергуйте світлі і темні шари. Цей прийом зробить пиріг значно красивіше. Шарлотка подається з чаєм чи какао.

    Зверніть увагу на такі ж смачні рецепти:

    Яблука в мультиварці

    Яблучний пиріг в мультиварці

    Картопля в мультиварці

    Як варити рисову локшину

    Як посмажити котлети

    Як смажать курку

    Прокрутка до верху