Шашлик на кефірі з свинини – 7 рецептів

Кисломолочні продукти ідеально підходять для маринування не тільки птахи, але і м’яса. Завжди дуже ніжним і смачним виходить шашлик на кефірі з свинини. Рецепти такого частування з різними добавками опубліковані в статті.

Класичний шашлик зі свинини на кефірі

Важливо подбати про якісної м’ясної вирізці. Краще всього брати шию. Інгредієнти: 4 репчатых цибулини, 1,5-1,7 кг свинини, 730 мл жирного кефіру, сіль, суміш перців і інші приправи за смаком.

  • М’ясо промивається, ріжеться великими шматками і вкладається в каструлю. Головне, не використовувати алюмінієвий посуд.
  • Овоч подрібнюється товстими кільцями і висипається до свинини.
  • Залишилося додати сіль, вибрані спеції і добре вимісити масу.
  • Зверху виливається кефір і укладається гніт.
  • Маринуватися страва буде 3-4 години. Можна залишити його в пряної суміші з вечора.
  • Залишиться нанизати шматки на шампури і посмажити до готовності. На гарнір подати відварний рис або картопля, доповнений свіжим салатом.

    З додаванням лимона

    Відомо і безліч інших вдалих способів, як замаринувати шашлик в кефірі. Наприклад, з додаванням цитрусових. Інгредієнти: два великих свіжих лимона, 970 мл кефіру середньої жирності, 2 кг свинячої вирізки, 6 репчатых цибулин, пучок свіжого кропу, сіль, відповідна приправа.

  • Обмытое і обсушенное м’ясо нарізане порційними шматками. Діаметр кожного близько 5 див. Свинина відразу викладається по містку ємність, вимішується зі спеціями і сіллю.
  • Цибулю потрібно різати товсто – близько 5 мм. У такому разі його зручно смажити і можна не побоюватися обгорання.
  • Цитрусові ріжуться тонкими півколами, кріп дрібно рубається.
  • Цибулю, шматочки лимона і зелень відправляються до м’яса. Зверху виливається кефір.
  • В ідеалі свинина в кефірі повинен пролежати добу, і тільки потім відправитися на шампури або ґрати.

    Маринад з кефіром і цукровою пудрою

    Цукрова пудра зовсім не зайвий інгредієнт у рецепті, як може здатися на перший погляд. Її береться зовсім небагато для пом’якшення смаку маринаду. Інгредієнти: пів-літра нежирного кефіру, 1,5 кг свинячої шиї, 1,5 малий. ложки цукрової пудри, сіль, 7 цибулин, суміш перців.

    Дивіться також:  Тілапія в клярі – 7 рецептів приготування на сковороді і в духовці

  • М’ясні шматочки після промивання і обсушування складаються в посуд зі скла.
  • Одна невелика цибулина треться на тертці, решта – ріжуться кільцями.
  • Овоч двох видів подрібнення додається до м’яса. Туди ж відправляється сіль, кольорові мелені перчики і кефір.
  • В останню чергу на складові висипається цукрова пудра.
  • Всі продукти ретельно вимішуються і маринуються 8-9 годин в прохолоді.
  • Замариновавшееся м’ясо обсмажується над вугіллям без вогню.

    З коріандром і базиліком

    В маринаді завжди головними гостями стають приправи. Їх треба брати досить багато, щоб в результаті отримати смачне і ароматне м’ясо. Інгредієнти: 3 склянки нежирного кефіру, 3 великі цибулини, пучок свіжого базиліка, 2 великі щіпки меленого коріандру, 2,5 кг свинини, сіль, кілька гілочок м’яти і петрушки.

  • Вся свіжа зелень подрібнюється. Краще робити це руками. Наприклад, у м’яти і базиліка просто відриваються листочки.
  • Весь цибулю чиститься і ріжеться півкільцями.
  • Підготовлені інгредієнти змішуються, заливаються кисломолочним продуктом. Маса солиться за смаком і присипається коріандром.
  • Залишилось залити таким маринадом на кефірі великі шматки свинини.
  • Після 3-4 настоювання м’яса в пряної суміші можна смажити шашлик звичним чином.

    Як замаринувати шашлик в кефірі та помідорах?

    Щоб прискорити процес маринування м’яса кефір поєднується з лимоном. В результаті свинина моментально розм’якшується. Інгредієнти: 1,5 кг вирізки, середній лимон, велика ріпчаста цибулина, 550 мл біокефіру, 3 соковитих стиглих помідора, сіль, суміш спецій для шашлику, свіжий кріп. Як правильно замаринувати свинину в кефірі по такому рецепту, розповідається далі.

  • Сіль і спеції перемішуються, до них додається подрібнений кріп.
  • М’ясо ріжеться пластами, викладається в миску і засипається 1/3 від суміші, приготовленої в першому кроці.
  • Лимон ріжеться кружальцями, цибулю – товстими кільцями, помідори – на чвертки.
  • Залишилися, також підготовлені інгредієнти викладаються до м’яса, заливаються кефіром.
  • Залишилося додати спеції із сіллю і зеленню, а потім добре перемішати складові.
  • Дивіться також:  Що приготувати з курячої грудки? 12 рецептів з філе

    Вже через пару годин можна приступати до смаження шашлику.

    З кефіром, цибулею і зеленню

    Зелень можна брати саму різну. Наприклад, поєднання кінзи, петрушки і кропу. Буде потрібно великий пучок зелені. Інші інгредієнти: 1,5 кг свинини, 950 мл кефіру (жирність 2,5%), 6 репчатых цибулин, 10 горошин чорного перцю, сіль, велика ложка хмелі-сунелі.

  • Цибулю ріжуть тонкими кільцями і добре розминається у великій мисці руками до тих пір, поки не почне виділяти сік. Туди ж висипається мелений перець, сіль і залишилася приправа.
  • У перемішану масу викладаються великі шматочки м’яса. Зверху компоненти заливаються кефіром.
  • Залишилося руками добре перемішати свинину і маринад і залишити шашлик щонайменше на 2,5 години.
  • В ідеалі м’ясо має полежати в отриманій суміші 18-20 годин, після чого його можна обсмажувати будь-яким зручним чином.

    Часниково-кефірний маринад

    Цей незвичайний рецепт поєднує в собі відразу і кефір, і жирну сметану. Краще всього використовувати домашні молочні продукти. Інгредієнти: 430 мл кефіру, 4 великі ложки сметани, 3-5 часникових зубков, 620 г свинячої вирізки, щіпка приправи для м’яса, 2 мал. ложки соєвого соусу, пара гілочок свіжої м’яти.

  • Часник дрібно ріжеться, їм присипаються великі шматочки свинини.
  • М’ясо відразу ж заливається сумішшю сметани і кефіру. Солити молочні продукти не потрібно, достатньо додати соєвий соус.
  • Останніми до свинини висипаються м’ята рубана і приправа.
  • Залишилося ретельно перемішати складові і залишити їх в прохолоді на 3 години.
  • Вилучене м’ясо з маринаду нанизується на шампури або укладається на решітку. Подається готове м’ясо з кетчупом або будь-якими іншими відповідними соусами.

    Прокрутка до верху