Кисломолочні продукти ідеально підходять для маринування не тільки птахи, але і м’яса. Завжди дуже ніжним і смачним виходить шашлик на кефірі з свинини. Рецепти такого частування з різними добавками опубліковані в статті.
Класичний шашлик зі свинини на кефірі
Важливо подбати про якісної м’ясної вирізці. Краще всього брати шию. Інгредієнти: 4 репчатых цибулини, 1,5-1,7 кг свинини, 730 мл жирного кефіру, сіль, суміш перців і інші приправи за смаком.
Залишиться нанизати шматки на шампури і посмажити до готовності. На гарнір подати відварний рис або картопля, доповнений свіжим салатом.
З додаванням лимона
Відомо і безліч інших вдалих способів, як замаринувати шашлик в кефірі. Наприклад, з додаванням цитрусових. Інгредієнти: два великих свіжих лимона, 970 мл кефіру середньої жирності, 2 кг свинячої вирізки, 6 репчатых цибулин, пучок свіжого кропу, сіль, відповідна приправа.
В ідеалі свинина в кефірі повинен пролежати добу, і тільки потім відправитися на шампури або ґрати.
Маринад з кефіром і цукровою пудрою
Цукрова пудра зовсім не зайвий інгредієнт у рецепті, як може здатися на перший погляд. Її береться зовсім небагато для пом’якшення смаку маринаду. Інгредієнти: пів-літра нежирного кефіру, 1,5 кг свинячої шиї, 1,5 малий. ложки цукрової пудри, сіль, 7 цибулин, суміш перців.
Замариновавшееся м’ясо обсмажується над вугіллям без вогню.
З коріандром і базиліком
В маринаді завжди головними гостями стають приправи. Їх треба брати досить багато, щоб в результаті отримати смачне і ароматне м’ясо. Інгредієнти: 3 склянки нежирного кефіру, 3 великі цибулини, пучок свіжого базиліка, 2 великі щіпки меленого коріандру, 2,5 кг свинини, сіль, кілька гілочок м’яти і петрушки.
Після 3-4 настоювання м’яса в пряної суміші можна смажити шашлик звичним чином.
Як замаринувати шашлик в кефірі та помідорах?
Щоб прискорити процес маринування м’яса кефір поєднується з лимоном. В результаті свинина моментально розм’якшується. Інгредієнти: 1,5 кг вирізки, середній лимон, велика ріпчаста цибулина, 550 мл біокефіру, 3 соковитих стиглих помідора, сіль, суміш спецій для шашлику, свіжий кріп. Як правильно замаринувати свинину в кефірі по такому рецепту, розповідається далі.
Вже через пару годин можна приступати до смаження шашлику.
З кефіром, цибулею і зеленню
Зелень можна брати саму різну. Наприклад, поєднання кінзи, петрушки і кропу. Буде потрібно великий пучок зелені. Інші інгредієнти: 1,5 кг свинини, 950 мл кефіру (жирність 2,5%), 6 репчатых цибулин, 10 горошин чорного перцю, сіль, велика ложка хмелі-сунелі.
В ідеалі м’ясо має полежати в отриманій суміші 18-20 годин, після чого його можна обсмажувати будь-яким зручним чином.
Часниково-кефірний маринад
Цей незвичайний рецепт поєднує в собі відразу і кефір, і жирну сметану. Краще всього використовувати домашні молочні продукти. Інгредієнти: 430 мл кефіру, 4 великі ложки сметани, 3-5 часникових зубков, 620 г свинячої вирізки, щіпка приправи для м’яса, 2 мал. ложки соєвого соусу, пара гілочок свіжої м’яти.
Вилучене м’ясо з маринаду нанизується на шампури або укладається на решітку. Подається готове м’ясо з кетчупом або будь-якими іншими відповідними соусами.