З додаванням лимона
Відомо і безліч інших вдалих способів, як замаринувати шашлик в кефірі. Наприклад, з додаванням цитрусових. Інгредієнти: два великих свіжих лимона, 970 мл кефіру середньої жирності, 2 кг свинячої вирізки, 6 репчатых цибулин, пучок свіжого кропу, сіль, відповідна приправа.

Обмытое і обсушенное м’ясо нарізане порційними шматками. Діаметр кожного близько 5 див. Свинина відразу викладається по містку ємність, вимішується зі спеціями і сіллю.
Цибулю потрібно різати товсто – близько 5 мм. У такому разі його зручно смажити і можна не побоюватися обгорання.
Цитрусові ріжуться тонкими півколами, кріп дрібно рубається.
Цибулю, шматочки лимона і зелень відправляються до м’яса. Зверху виливається кефір.
В ідеалі свинина в кефірі повинен пролежати добу, і тільки потім відправитися на шампури або ґрати.