Маринад з кефіром і цукровою пудрою
Цукрова пудра зовсім не зайвий інгредієнт у рецепті, як може здатися на перший погляд. Її береться зовсім небагато для пом’якшення смаку маринаду. Інгредієнти: пів-літра нежирного кефіру, 1,5 кг свинячої шиї, 1,5 малий. ложки цукрової пудри, сіль, 7 цибулин, суміш перців.

М’ясні шматочки після промивання і обсушування складаються в посуд зі скла.
Одна невелика цибулина треться на тертці, решта – ріжуться кільцями.
Овоч двох видів подрібнення додається до м’яса. Туди ж відправляється сіль, кольорові мелені перчики і кефір.
В останню чергу на складові висипається цукрова пудра.
Всі продукти ретельно вимішуються і маринуються 8-9 годин в прохолоді.
Замариновавшееся м’ясо обсмажується над вугіллям без вогню.