Ароматний шашлик можна приготувати не тільки на природі. Мало хто з господинь знає, що навіть у домашніх умовах легко вдасться порадувати свою сім’ю цим смачним м’ясним блюдом. Як правильно готується шашлик в духовці з свинини, розповідається далі.
Шашлик зі свинини на деку
З мінімальної кількості інгредієнтів вийде чудове блюдо. Продукти: 900 г м’якоті свинини, 90 мл олії (пісного), велика ложка цукру, лимон, пара часникових зубчиків, сіль, 2 ст. води, суміш перців і гвоздика.
Важливо періодично перевертати м’ясо і поливати його маринадом.
Рецепт приготування в банку
Це дуже незвичайний рецепт, але його обов’язково варто взяти на озброєння кожної господині. Інгредієнти: 900 г свинячої вирізки, 120 мл води, 2-3 цибулини, половина лимона, сіль, 230 г бекону, коріандр і суміш спецій для шашлику.
Коли готовий шашлик в банку буде вилучатись з духовки, потрібно звертатися зі склом дуже обережно, так як із-за перепаду температур воно може лопнути.
На шпажках
Дерев’яні заготовки попередньо треба близько години потримати в холодній воді, щоб вони не горіли в процесі приготування. Інгредієнти: 800 г свинячої м’якоті, 3-4 цибулини, 40 г гірчиці, 120 г середньо жирної сметани, сіль, суміш перців.
У процесі запікання шашлик в духовці з свинини на шпажках потрібно кілька разів перевернути.
У рукаві для запікання
Звичайно, аромату багаття у такої страви не буде, зате воно вийде не менш м’яким і ніжним, ніж на природі. Інгредієнти: 1,5 кг свинячої шиї, спеціальні ароматні трави для шашлику, 3-4 цибулини, сіль.
Подається страва гарячим з великою кількістю свіжих овочів.
Шашлик з свинини у фользі
По даному рецепту м’ясо буде нудитися у власному соку, що зробить його особливо смачним. Інгредієнти: 140 мл червоного вина, 2 кг свинячого ошийка, велика щіпка хмелі-сунелі, велика сіль, 4 цибулини, 2 мал. ложки рідкого диму.
Якщо хочеться отримати на блюді апетитну скоринку, то приблизно за 10 хвилин до готовності потрібно розгорнути фольгу. Подається з хорошою порцією салату зі свіжих овочів.
На грилі в духовці
Якщо є духова шафа з функцією гриля, то приготувати в ньому смачний шашлик виявиться ще простіше. Інгредієнти: 1 кг свинячого ошийка, 2-3 солодких болгарських перцю, 2 цибулини, великий томат, баклажан, 1 ст. червоного сухого вина, сіль, пахучі трави.
Подається з будь-яким гострим соусом.
Рецепт на цибулевої подушці
Овочева подушка дозволить уникнути сухості м’яса. Інгредієнти: 5-6 невеликих луковок, 1 кг свинини, сіль, 3 великі ложки оцту і трохи менше цукрового піску, ароматні трави.
Важливо не забути зробити пару невеликих дірочок у верхній частині пакета.
Соуси для шашлику
Саме соуси доповнюють смак обговорюваного м’ясної страви, роблячи його більш яскравим і досконалим. Можна вибирати готові магазинні продукти або замішувати їх самостійно.
Дуже популярним серед господинь є соус з перцю. Для його приготування береться 1 гіркий і 4 солодких болгарських перчика. Всі вони запікаються в духовці до м’якості, позбавляються від шкірки і серцевинки, поле чого блендером перетворюються в пюре. Залишається додати в соус часник за смаком, 30 мл оливкової олії і трохи солі. Можна використовувати і свої улюблені приправи.
Ще один цікавий варіант – томатний соус для шашлику. Для його приготування склянку води до однорідності розмішується з 750 г томатної пасти, після чого рідину доводять до кипіння. У майбутній соус вводиться подрібнений свіжий базилік, дрібно нашаткована цибулина, сіль. Через 2-3 хвилини варіння маса остуджується і подається до м’яса.