Соуси для шашлику
Саме соуси доповнюють смак обговорюваного м’ясної страви, роблячи його більш яскравим і досконалим. Можна вибирати готові магазинні продукти або замішувати їх самостійно.
Дуже популярним серед господинь є соус з перцю. Для його приготування береться 1 гіркий і 4 солодких болгарських перчика. Всі вони запікаються в духовці до м’якості, позбавляються від шкірки і серцевинки, поле чого блендером перетворюються в пюре. Залишається додати в соус часник за смаком, 30 мл оливкової олії і трохи солі. Можна використовувати і свої улюблені приправи.
Ще один цікавий варіант – томатний соус для шашлику. Для його приготування склянку води до однорідності розмішується з 750 г томатної пасти, після чого рідину доводять до кипіння. У майбутній соус вводиться подрібнений свіжий базилік, дрібно нашаткована цибулина, сіль. Через 2-3 хвилини варіння маса остуджується і подається до м’яса.