Шашлик з курки – 9 смачних рецептів шашлику і маринаду

Таке ароматне і ніжне м’ясо любить більшість людей. Але, на жаль, не завжди є можливість виїхати на природу. Тому, ми розповімо, як зробити шашлик з курки не тільки на мангалі, але і в духовці на сковороді.

Як замаринувати у сметані?

Інгредієнти:

  • куряча грудка – 0,3 кг;
  • сіль, спеції до м’яса гриль» — за смаком;
  • бекон – 0,15 кг;
  • цибуля – 1 головка;
  • сметана – 0,2 кг;
  • свіжий кріп – половина пучка;
  • часник – 2 зубчики.

Приготування:

  • Цибулю наріжте тонкими півкільцями.
  • Часник дрібно нарубаєте ножем.
  • Кріп дуже дрібно наріжте.
  • У глибоку ємність покладіть сметану. Додайте цибулю, часник і кріп. Змішайте маринад, додайте сіль і спеції для гриля.
  • Кілька разів промийте курочку і наріжте її великими кубиками. Якщо м’ясо розпадається на волокна і не тримає форму, то заморозьте його. Нехай філе недовго полежить в морозилці, близько години. Після цього курка буде легко різати, і кубики будуть рівними.
  • Покладіть філе в маринад. Гарненько промните м’ясо, щоб у нього вбрався соус.
  • Переставте курячу грудку в холодильник. Нехай вона маринується не менше 4 годин.
  • У цей час потрібно ще підготувати шпажки. Складіть їх на деко і залийте холодною водою на 2 години. Тоді, під час смаження вони не будуть підгоряти.
  • Коли м’ясо замаринується, потрібно обернути його в бекон. Саме він додасть шашлику соковитість. Замотайте всі шматочки філе в бекон.
  • На кожну дерев’яну шпажку настроміть по 3 шматочки курячої грудки.
  • Тепер розігрійте сковороду-гриль і обсмажте на ній шпажку з м’ясом з усіх боків до рум’яної скоринки. Якщо немає такої сковороди, скористайтеся звичайною посудом, але тоді шашлик не буде мати апетитних смужок.
  • Курка в сметані готова. Подавайте разом з овочевим салатом.
  • Маринуємо курку для шашлику в пиві (з лимоном)

    М’ясо можна запікати в духовці, так і на мангалі.



    Інгредієнти:

    • світле пиво – 0,7 л;
    • курячі гомілки – 4 кг;
    • лимон;
    • майонез – 0,2 кг;
    • ріпчаста цибуля – 3 головки;
    • сіль, приправа «до шашлику».

    Порядок дій:

  • Промийте всі гомілки і складіть їх у велику каструлю.
  • Цибулю наріжте тонкими кільцями і додайте його до гомілок.
  • Додайте до м’яса пиво і сметану.
  • Розріжте лимон навпіл і вичавити весь сік до м’яса.
  • Додайте до гомілок приправа до шашлику і сіль. Гарненько перемішайте м’ясо з соусом, щоб він рівномірно розподілився.
  • Залиште гомілки маринуватися на 3 години. Цього часу буде достатньо.
  • По закінченню вказаного часу, приготуйте шашлик будь-яким зручним способом.
  • Дивіться також:  Варене сало – 8 рецептів приготування

    Шашлик з курки в духовці на шпажках (З додаванням оцту і цибулі)

    До складу входить:

    • куряче філе – 2 штуки;
    • кріп або петрушка – 1 пучок;
    • цибуля – 3 головки;
    • рослинне масло – для змазування дека;
    • оцет – 2-3 ст. ложки;
    • приправа до шашлику і сіль – за смаком.

    Порядок дій:

  • Наріжте філе кубиками, розміром по 4-5 сантиметрів.
  • Цибулю – кільцями.
  • У велику миску покладіть нарізану грудинку. Додайте нашатковану цибулю, столовий оцет, приправи і сіль.
  • Кілька разів перемішайте курку з маринаду. Залиште м’ясо маринуватися на всю ніч.
  • Наберіть в пляшку холодної води і поставте в неї дерев’яні шпажки на кілька годин.
  • Коли філе промаринується, можна продовжувати процес готування.
  • Виставте на духовій шафі температуру 180 градусів.
  • Настроміть курку на шпажки. Укладіть їх на змащене маслом деко. Якщо ви використовуєте силіконову форму, то змащувати її не потрібно.
  • Залишаємо в духовці до готовності.
  • Через 20 хвилин переверніть філе, щоб з усіх сторін була апетитна скориночка.
  • Дрібно наріжте пучок кропу.
  • Шашлик з оцтом готовий! Подавайте його разом з картопляним пюре. При подачі притрусіть блюдо рубаним кропом.
  • Маринад для курки з соєвим соусом і медом

    Це дуже цікавий варіант, адже тут задіяний солодкий мед і солоний соус. Найчастіше, грудку в цьому маринаді смажать на сковороді. Але ви можете готувати цей шашлик і іншими способами.

    Інгредієнти:

    • куряче філе – 2 кг;
    • солодкий перець – 2 штуки;
    • соєвий соус – 0,1 л;
    • рослинне масло – 0,05 л;
    • мед – 5-6 ст. ложок;
    • сіль і перець – за смаком;
    • часник – 2 зубки;
    • цибуля – 5 головок.

    Приготування:

  • Спочатку, потрібно розтопити мед. Зробити це можна на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
  • У велику каструлю налити розтоплений мед. Додайте соєвий соус і сіль. Ретельно перемішайте суміш.
  • Додайте до маринаду рослинне масло і мелений перець. Збийте соус віночком до однорідності. Маринад для шашлику з курки готовий.
  • Наріжте філе однаковими кубиками.
  • Цибулю – кільцями.
  • Перець – кільцями або великими кубиками. Якщо є можливість, то беріть різнобарвний перець.
  • Часник роздушіть за допомогою преса.
  • Складіть подрібнені овочі і м’ясо в каструлю до соусу. Все змішайте і залиште маринуватися при кімнатній температурі на 2 години.
  • Тепер готуйте шашлик. Під час смаження, поливайте його маринадом.
  • Шашлик з курки в кефірі

    Для цього рецепту не підійде кислий кефір. Також, він повинен бути не знежиреним.

    Дивіться також:  Сало в лушпинні цибулі — 7 найсмачніших рецептів в домашніх умовах

    Склад:

    • філе – 1 кг;
    • сіль, приправа «до шашлику» і перець – за смаком;
    • цибуля – 0,3 кг;
    • свіжа зелень (кріп або петрушка) – 1 пучок;
    • кефір – 0,5 л;
    • часник – 4 зубки.

    Приготування:

  • Куряче філе наріжте великими кубиками.
  • Цибуля – широкими кільцями. Його ширина повинна бути близько 5 мм.
  • Часник роздушіть з допомогою спеціального приладу.
  • Тепер у велику каструлю покладіть нарізане філе, цибулю і часник. Промните компоненти, щоб м’ясо ввібрало овочевий сік.
  • Вилийте в каструлю півлітра кефіру.
  • Петрушку дрібно нарубаєте.
  • Додайте в каструлю до маринаду рубану петрушку, сіль, приправу і перець.
  • Кілька разів перемішайте м’ясо в соусі і переставте каструлю в холодильник. Шашлик повинен маринуватися близько 10 годин, але краще – довше. Якщо немає часу чекати, то діставайте м’ясо вже через 6 годин.
  • Промаринованное м’ясо нанизуйте на шампури. Смажте шашлик на природі, на мангалі.Розведіть багаття і чекати, коли вугілля прогорять. Потім, на гарячих вугіллі обсмажте курку з усіх боків. Слідкуйте, щоб не було вогню. Також, ви можете зробити цей шашлик в духовці або на сковороді гриль.
  • Подавайте шашлик гарячим, разом з лавашем або свіжими овочами.
  • З лаймом і зеленню

    Склад компонентів:

    • куряче філе – 0,7 кг;
    • свіжий кріп – половина пучка;
    • ріпчаста цибуля – 0,3 кг;
    • мед – 0,2 кг;
    • часник – 2-3 зубчики;
    • сіль, мелений перець і коріандр – за смаком;
    • лайм – 0,3 л.

    Порядок дій:

  • Наріжте великими кубиками курку. Їх довжина повинна бути близько 7 сантиметрів.
  • Цибуля нарубайте кільцями.
  • Часник роздушіть пресом.
  • Приготуйте велику миску, в якій буде маринуватися філе. Налийте в неї сік лайма, додайте рубаний кріп і рідкий мед. Потім перець, коріандр, сіль. Соус готовий, відлийте десь півсклянки маринаду в окрему ємність, він стане в нагоді під час готування.
  • Тепер додайте в соус цибуля, часник і нарізане м’ясо.
  • Промните м’ясо в маринаді і переставте його в холодильник на 2 години.
  • Промаринованную курку нанизуйте на шампури або дерев’яні шпажки. Не забувайте про цибулевих кілець, їх теж кріпите біля м’яса.
  • Обсмажте шашлик на мангалі або грилі. За 10 хвилин до готовності, дістаньте залишений маринад і спеціальної пензликом промажте м’ясо.
  • Подавайте шашлик з улюбленим гарніром або з овочами гриль.
  • Гострий маринад для курячого філе

    Якщо ви любите гостреньке м’ясо, пропонуємо зробити шашлик в соєво-гірчичному маринаді. До того ж, це дуже простий і швидкий варіант приготування.

    До складу увійдуть:

    • курячі гомілки або філе – 0,8 кг;
    • гірчиця – 2 ст. ложки;
    • сіль хмелі-сунелі і перець – за смаком;
    • соєвий соус – 2 ст. ложки.
    Дивіться також:  Скумбрія смажена на сковороді — 7 рецептів приготування

    Порядок дій:

  • У каструлю налийте соєвий соус. Додайте гірчицю.
  • Часник роздушіть в часникодавці. Перекладіть його до соусу.
  • Додайте в гірчичну суміш сіль, перець і кілька ложок хмелі-сунелі.
  • Промийте куряче м’ясо. Якщо частина філе, наріжте її кубиками.
  • Покладіть курку в гірчичний маринад і залишити на кілька годин у холодильнику.
  • Готуйте замариновану курку будь-яким зручним способом. Рекомендуємо приготувати таке м’ясо в духовці при температурі 180 градусів. Приблизний час запікання – 40-50 хвилин.
  • З кетчупом і оливковою олією

    Інгредієнти:

    • гомілки – 8 штук;
    • мед – 1 ст. ложка;
    • лимон – ½ штуки;
    • чебрець (порошок) – 1,5 ст. ложки;
    • кетчуп – 5 ст. ложок;
    • сіль і перець – за смаком;
    • оливкова олія – 5 ст. ложок.

    Порядок дій:

  • У велику ємність влийте оливкове масло. Додайте 5 ложок кетчупу.
  • З половинки лимона вичавити сік і додайте його до кетчупу.
  • Розтопіть мед і перекладіть його в маринад. Додайте туди ще сіль, чебрець і перець. Гарненько перемішайте соус.
  • Гомілки промийте і покладіть в соус. Маринуйте близько 2 годин.
  • Підготовлене м’ясо покладіть на решітку-гриль, обсмажте курку до готовності з обох сторін. Це займе близько 30 хвилин.
  • Також, разом з м’ясом, можна обсмажити на грилі свіжі овочі та подати всі разом до столу.

    На мінеральній воді (з майонезом)

    Компоненти:

    • філе – 1 кг;
    • мінеральна вода (сильногазована) – 1 склянка;
    • цибуля – 1 головка;
    • майонез – 0,2 кг;
    • часник – 2 зубчики;
    • сіль і червоний перець (мелений) – за смаком;

    Порядок дій:

  • Промийте і наріжте великими кубиками філе. Перекладіть м’ясо у велику каструлю.
  • Цибулю натріть на крупній тертці або пропустіть через м’ясорубку. Цей спосіб допоможе луку пустити весь сік і наситити ним курку. Якщо хочете нанизувати цибулю на шампур разом з м’ясом, візьміть ще одну головку цибулі і наріжте кільцями.
  • Часник натріть на дрібній тертці.
  • Додайте до курки часник, склянку газованої води і цибульну кашку. Все змішайте, додайте майонез, сіль і червоний перець.
  • Залиште м’ясо маринуватися на кілька годин. В ідеалі – на всю ніч.
  • Через зазначений час, розподіліть м’ясо по шампурам.
  • Обсмажте курку з усіх боків на прогорілих вугіллі. Смажте близько 20 хвилин. Подавайте разом зі свіжою зеленню.
  • Ви дізналися безліч варіантів, як замаринувати курку. Вибирайте відповідний спосіб і насолоджуйтеся смаком страви.

    Прокрутка до верху