Шашлик з курки – 9 смачних рецептів шашлику і маринаду
Таке ароматне і ніжне м’ясо любить більшість людей. Але, на жаль, не завжди є можливість виїхати на природу. Тому, ми розповімо, як зробити шашлик з курки не тільки на мангалі, але і в духовці на сковороді.
Як замаринувати у сметані?
Інгредієнти:
куряча грудка – 0,3 кг;
сіль, спеції до м’яса гриль» — за смаком;
бекон – 0,15 кг;
цибуля – 1 головка;
сметана – 0,2 кг;
свіжий кріп – половина пучка;
часник – 2 зубчики.
Приготування:
Цибулю наріжте тонкими півкільцями.
Часник дрібно нарубаєте ножем.
Кріп дуже дрібно наріжте.
У глибоку ємність покладіть сметану. Додайте цибулю, часник і кріп. Змішайте маринад, додайте сіль і спеції для гриля.
Кілька разів промийте курочку і наріжте її великими кубиками. Якщо м’ясо розпадається на волокна і не тримає форму, то заморозьте його. Нехай філе недовго полежить в морозилці, близько години. Після цього курка буде легко різати, і кубики будуть рівними.
Покладіть філе в маринад. Гарненько промните м’ясо, щоб у нього вбрався соус.
Переставте курячу грудку в холодильник. Нехай вона маринується не менше 4 годин.
У цей час потрібно ще підготувати шпажки. Складіть їх на деко і залийте холодною водою на 2 години. Тоді, під час смаження вони не будуть підгоряти.
Коли м’ясо замаринується, потрібно обернути його в бекон. Саме він додасть шашлику соковитість. Замотайте всі шматочки філе в бекон.
На кожну дерев’яну шпажку настроміть по 3 шматочки курячої грудки.
Тепер розігрійте сковороду-гриль і обсмажте на ній шпажку з м’ясом з усіх боків до рум’яної скоринки. Якщо немає такої сковороди, скористайтеся звичайною посудом, але тоді шашлик не буде мати апетитних смужок.
Курка в сметані готова. Подавайте разом з овочевим салатом.
Маринуємо курку для шашлику в пиві (з лимоном)
М’ясо можна запікати в духовці, так і на мангалі.
Інгредієнти:
світле пиво – 0,7 л;
курячі гомілки – 4 кг;
лимон;
майонез – 0,2 кг;
ріпчаста цибуля – 3 головки;
сіль, приправа «до шашлику».
Порядок дій:
Промийте всі гомілки і складіть їх у велику каструлю.
Цибулю наріжте тонкими кільцями і додайте його до гомілок.
Додайте до м’яса пиво і сметану.
Розріжте лимон навпіл і вичавити весь сік до м’яса.
Додайте до гомілок приправа до шашлику і сіль. Гарненько перемішайте м’ясо з соусом, щоб він рівномірно розподілився.
Залиште гомілки маринуватися на 3 години. Цього часу буде достатньо.
По закінченню вказаного часу, приготуйте шашлик будь-яким зручним способом.
Шашлик з курки в духовці на шпажках (З додаванням оцту і цибулі)
До складу входить:
куряче філе – 2 штуки;
кріп або петрушка – 1 пучок;
цибуля – 3 головки;
рослинне масло – для змазування дека;
оцет – 2-3 ст. ложки;
приправа до шашлику і сіль – за смаком.
Порядок дій:
Наріжте філе кубиками, розміром по 4-5 сантиметрів.
Цибулю – кільцями.
У велику миску покладіть нарізану грудинку. Додайте нашатковану цибулю, столовий оцет, приправи і сіль.
Кілька разів перемішайте курку з маринаду. Залиште м’ясо маринуватися на всю ніч.
Наберіть в пляшку холодної води і поставте в неї дерев’яні шпажки на кілька годин.
Коли філе промаринується, можна продовжувати процес готування.
Виставте на духовій шафі температуру 180 градусів.
Настроміть курку на шпажки. Укладіть їх на змащене маслом деко. Якщо ви використовуєте силіконову форму, то змащувати її не потрібно.
Залишаємо в духовці до готовності.
Через 20 хвилин переверніть філе, щоб з усіх сторін була апетитна скориночка.
Дрібно наріжте пучок кропу.
Шашлик з оцтом готовий! Подавайте його разом з картопляним пюре. При подачі притрусіть блюдо рубаним кропом.
Маринад для курки з соєвим соусом і медом
Це дуже цікавий варіант, адже тут задіяний солодкий мед і солоний соус. Найчастіше, грудку в цьому маринаді смажать на сковороді. Але ви можете готувати цей шашлик і іншими способами.
Інгредієнти:
куряче філе – 2 кг;
солодкий перець – 2 штуки;
соєвий соус – 0,1 л;
рослинне масло – 0,05 л;
мед – 5-6 ст. ложок;
сіль і перець – за смаком;
часник – 2 зубки;
цибуля – 5 головок.
Приготування:
Спочатку, потрібно розтопити мед. Зробити це можна на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
У велику каструлю налити розтоплений мед. Додайте соєвий соус і сіль. Ретельно перемішайте суміш.
Додайте до маринаду рослинне масло і мелений перець. Збийте соус віночком до однорідності. Маринад для шашлику з курки готовий.
Наріжте філе однаковими кубиками.
Цибулю – кільцями.
Перець – кільцями або великими кубиками. Якщо є можливість, то беріть різнобарвний перець.
Часник роздушіть за допомогою преса.
Складіть подрібнені овочі і м’ясо в каструлю до соусу. Все змішайте і залиште маринуватися при кімнатній температурі на 2 години.
Тепер готуйте шашлик. Під час смаження, поливайте його маринадом.
Шашлик з курки в кефірі
Для цього рецепту не підійде кислий кефір. Також, він повинен бути не знежиреним.
Цибуля – широкими кільцями. Його ширина повинна бути близько 5 мм.
Часник роздушіть з допомогою спеціального приладу.
Тепер у велику каструлю покладіть нарізане філе, цибулю і часник. Промните компоненти, щоб м’ясо ввібрало овочевий сік.
Вилийте в каструлю півлітра кефіру.
Петрушку дрібно нарубаєте.
Додайте в каструлю до маринаду рубану петрушку, сіль, приправу і перець.
Кілька разів перемішайте м’ясо в соусі і переставте каструлю в холодильник. Шашлик повинен маринуватися близько 10 годин, але краще – довше. Якщо немає часу чекати, то діставайте м’ясо вже через 6 годин.
Промаринованное м’ясо нанизуйте на шампури. Смажте шашлик на природі, на мангалі.Розведіть багаття і чекати, коли вугілля прогорять. Потім, на гарячих вугіллі обсмажте курку з усіх боків. Слідкуйте, щоб не було вогню. Також, ви можете зробити цей шашлик в духовці або на сковороді гриль.
Подавайте шашлик гарячим, разом з лавашем або свіжими овочами.
З лаймом і зеленню
Склад компонентів:
куряче філе – 0,7 кг;
свіжий кріп – половина пучка;
ріпчаста цибуля – 0,3 кг;
мед – 0,2 кг;
часник – 2-3 зубчики;
сіль, мелений перець і коріандр – за смаком;
лайм – 0,3 л.
Порядок дій:
Наріжте великими кубиками курку. Їх довжина повинна бути близько 7 сантиметрів.
Цибуля нарубайте кільцями.
Часник роздушіть пресом.
Приготуйте велику миску, в якій буде маринуватися філе. Налийте в неї сік лайма, додайте рубаний кріп і рідкий мед. Потім перець, коріандр, сіль. Соус готовий, відлийте десь півсклянки маринаду в окрему ємність, він стане в нагоді під час готування.
Тепер додайте в соус цибуля, часник і нарізане м’ясо.
Промните м’ясо в маринаді і переставте його в холодильник на 2 години.
Промаринованную курку нанизуйте на шампури або дерев’яні шпажки. Не забувайте про цибулевих кілець, їх теж кріпите біля м’яса.
Обсмажте шашлик на мангалі або грилі. За 10 хвилин до готовності, дістаньте залишений маринад і спеціальної пензликом промажте м’ясо.
Подавайте шашлик з улюбленим гарніром або з овочами гриль.
Гострий маринад для курячого філе
Якщо ви любите гостреньке м’ясо, пропонуємо зробити шашлик в соєво-гірчичному маринаді. До того ж, це дуже простий і швидкий варіант приготування.
Часник роздушіть в часникодавці. Перекладіть його до соусу.
Додайте в гірчичну суміш сіль, перець і кілька ложок хмелі-сунелі.
Промийте куряче м’ясо. Якщо частина філе, наріжте її кубиками.
Покладіть курку в гірчичний маринад і залишити на кілька годин у холодильнику.
Готуйте замариновану курку будь-яким зручним способом. Рекомендуємо приготувати таке м’ясо в духовці при температурі 180 градусів. Приблизний час запікання – 40-50 хвилин.
З кетчупом і оливковою олією
Інгредієнти:
гомілки – 8 штук;
мед – 1 ст. ложка;
лимон – ½ штуки;
чебрець (порошок) – 1,5 ст. ложки;
кетчуп – 5 ст. ложок;
сіль і перець – за смаком;
оливкова олія – 5 ст. ложок.
Порядок дій:
У велику ємність влийте оливкове масло. Додайте 5 ложок кетчупу.
З половинки лимона вичавити сік і додайте його до кетчупу.
Розтопіть мед і перекладіть його в маринад. Додайте туди ще сіль, чебрець і перець. Гарненько перемішайте соус.
Гомілки промийте і покладіть в соус. Маринуйте близько 2 годин.
Підготовлене м’ясо покладіть на решітку-гриль, обсмажте курку до готовності з обох сторін. Це займе близько 30 хвилин.
Також, разом з м’ясом, можна обсмажити на грилі свіжі овочі та подати всі разом до столу.
На мінеральній воді (з майонезом)
Компоненти:
філе – 1 кг;
мінеральна вода (сильногазована) – 1 склянка;
цибуля – 1 головка;
майонез – 0,2 кг;
часник – 2 зубчики;
сіль і червоний перець (мелений) – за смаком;
Порядок дій:
Промийте і наріжте великими кубиками філе. Перекладіть м’ясо у велику каструлю.
Цибулю натріть на крупній тертці або пропустіть через м’ясорубку. Цей спосіб допоможе луку пустити весь сік і наситити ним курку. Якщо хочете нанизувати цибулю на шампур разом з м’ясом, візьміть ще одну головку цибулі і наріжте кільцями.
Часник натріть на дрібній тертці.
Додайте до курки часник, склянку газованої води і цибульну кашку. Все змішайте, додайте майонез, сіль і червоний перець.
Залиште м’ясо маринуватися на кілька годин. В ідеалі – на всю ніч.
Через зазначений час, розподіліть м’ясо по шампурам.
Обсмажте курку з усіх боків на прогорілих вугіллі. Смажте близько 20 хвилин. Подавайте разом зі свіжою зеленню.
Ви дізналися безліч варіантів, як замаринувати курку. Вибирайте відповідний спосіб і насолоджуйтеся смаком страви.