Шашлик з курки – це популярна страва, яку можна приготувати, як на розпеченому вугіллі, так і в домашніх умовах, використовуючи сковороду або духову шафу. Незалежно від обраного способу приготування, правильно замаринований птах завжди виходить шалено соковитий і тане в роті. Маринад можна приготувати на основі соєвого соусу або майонезу, також для готування підходять різні частини курки: філе, стегенця або гомілки.
Найсмачніший шашлик із курки в духовці
Найсмачніший шашлик з курки в духовці готується легко і просто, особливо якщо знати, з якими компонентами «дружить» птах. У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як замаринувати м’ясо і запекти його в духовці так, щоб м’якоть у прямому розумінні слова розпадалася по волокнах.
Інгредієнти:
на – 8 порції
- Стегна курячі – 8 шт.
- Майонез – 100 гр.
- Соус соєвий – 70 мл.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Олія соняшникова – 30 мл.
- Спеції та Приправи – за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
Смачний шашлик із курки готується дуже просто. Курячі стегна ретельно промиваємо водою і насухо промокуємо паперовими рушниками, поміщаємо в чашу з високими бортами.
Додаємо цибулю, нарізану кільцями середньої товщини.
Присмачуємо стегна соєвим соусом та майонезом.
Щедро посипаємо сіллю та спеціями – активно перемішуємо.
Маринуємо стегна 2-3 години в холодильнику, а потім перекладаємо на лист, устелений фольгою і промазаний маслом.
Запікаємо страву протягом 60 хвилин при температурі 200 градусів.
Шашлик із курки готовий! Соковиті стегна подаємо до столу в теплому вигляді, полив гарнір соком, що виділився. Смачного!
Соковитий шашлик із курки на мангалі
Соковитий шашлик з курки на мангалі, приготовлений з крилець, гарненько замаринованих у соусі «чілі» – це пікантна і неймовірно смачна страва, яка припаде до смаку, як вашим домочадцям, так і гостям. Подавайте з відвареною молодою картоплею та салатом зі свіжих овочів.
Час приготування – 7 год.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 4-6.
Інгредієнти:
- Крильця курячі – 2 кг.
- Часник – 6 зубів.
- Паприка солодка мелена – 1 ст.
- Приправа гриль – 20 гр.
- Чебрець – 2 гілочки.
- Соус “чилі” – 300 мл.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Промиті та обсушені курячі крила розрізаємо по суглобу на дві частини.
Крок 2. М’ясо засипаємо травами та спеціями – добре перемішуємо.
Крок 3. Додаємо часник, подрібнений за допомогою преса або терки.
Крок 4. Перемішуємо та на 6 годин переміщуємо на полицю холодильної камери.
Крок 5. Смажимо крильця на решітці до повної готовності.
Крок 6. Гарячий шашлик змішуємо з соусом чилі і подаємо до столу.
Крок 7. Приємного апетиту!
Шашлик з курки в духовці на шпажках
Шашлик з курки в духовці на шпажках – це приголомшливий варіант для поживної та смачної вечері, яка чудово поєднується з будь-яким гарніром та овочами. Для маринаду будуть використовуватися такі продукти: соєвий соус, часник та трохи лимонного соку.
Час приготування – 2 год. 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 600 гр.
- Соус соєвий – 30 мл.
- Мед бджолиний – 1 ст.
- Лимон – ½ шт.
- Часник – 2 зуб.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Філе ополіскуємо та обсушуємо, розрізаємо на порційні шматочки та укладаємо у глибоку ємність.
Крок 2. В окремій піалі змішуємо складові маринаду: лимонний сік, мед та соєвий соус.
Крок 3. В отриману суміш видавлюємо зубчики часнику.
Крок 4. Закидаємо птаха в маринад, добре перемішуємо і залишаємо на кілька годин при кімнатній температурі.
Крок 5. Після закінчення часу нанизуємо шматочки на дерев’яні шпажки, попередньо вимочені у воді.
Крок 6. Кладемо напівфабрикати у форму для запікання і відправляємо в духовку, прогріту до 200 градусів на півгодини.
Крок 7. Рум’яні шашлички подаємо до столу, доповнивши зеленню. Смачного!
Маринад для шашлику з курки з цибулею
Маринад для шашлику з курки з цибулею – це перевірений спосіб приготування смачної страви з м’яса. Головні секрети успіху полягають у дрібній нарізці цибулі та потрібному часі приготування, тому що птах дуже легко пересушити. Готовність перевіряємо, зробивши надріз ножем, сік має бути прозорим.
Час приготування – 3 год. 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3-4.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 800 гр.
- Пюре із томатів/помідори – 1 ст./4 шт.
- Цибуля – 3 шт.
- Сіль за смаком.
- Приправи – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продуктовий набір.
Крок 2. Промите куряче м’ясо нарізаємо шматками, зі сторонами близько 5 сантиметрів.
Крок 3. Очищений лук викладаємо в чашу блендера і пробиваємо до стану дрібних шматочків.
Крок 4. Цибулю, томатне пюре або перетерті свіжі томати та приправи, відправляємо до курки – перемішуємо.
Крок 5. Склад перемішуємо та закриваємо кришкою або затягуємо плівкою, маринуємо при кімнатній температурі близько 3 годин.
Крок 6. За 30 хвилин до закінчення маринування додаємо сіль.
Крок 7. Насаджуємо апетитний птах на шампури.
Крок 8. Кладемо заготовки на мангал з гарячим вугіллям і смажимо 15-20 хвилин, періодично повертаючи.
Крок 9. Гарячий шашлик перекладаємо у тарілку та запрошуємо сім’ю для дегустації. Смачного!
Маринад з майонезу для шашлику з курки
Маринад із майонезу для шашлику з курки – це ідеальне доповнення до ніжного м’яса птиці, тому що до його складу входить все необхідне. За рахунок олії, що міститься в майонезі, курячі шматочки з легкістю покриваються рум’яною і такою апетитною скоринкою.
Час приготування – 2 год. 30 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 1 кг.
- Цибуля – 2 шт.
- Майонез – 2 ст.
- Сіль – 1 год.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе обполіскуємо і промокуємо паперовими серветками, нарізаємо шматочками порційними середнього розміру.
Крок 2. У чашу блендера закидаємо очищену цибулю, сіль та мелений перець – пробиваємо до однорідної консистенції.
Крок 3. Змішуємо цибулинну кашку з птицею, встановлюємо зверху вантаж і забираємо заготовку в холод мінімум на 2-3 години.
Крок 4. До маринованого м’яса додаємо майонез та інтенсивно перемішуємо.
Крок 5. Шматочки нанизуємо на шампури і смажимо на розпеченому вугіллі до готовності.
Крок 6. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!
Маринад для курячого шашлику із соєвим соусом
Маринад для курячого шашлику із соєвим соусом, зі шматочками молодого кабачка, готується з додаванням ароматних трав та чорного перцю. Страва ситна і поживна, чудово підходить для повноцінного обіду або вечері, що не вимагає гарніру.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 800 гр.
- Соус соєвий – 5 ст.
- Майоран – ½ ч.л.
- Базилік – ½ ч.л.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком приготування замочуємо шпажки з дерева у воді, щоб вони не підгоріли в духовці.
Крок 2. Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками і укладаємо в піалу, заливаємо соєвим соусом і засипаємо спеціями, вказаними вище.
Крок 3. Компоненти ретельно перемішуємо та залишаємо на робочому столі для просочення на 15-20 хвилин.
Крок 4. Промитий кабачок ріжемо на скибочки такого ж розміру, як і м’ясо. Паралельно нагріваємо духову шафу до позначки 180 градусів.
Крок 5. Чергуючи курку та кабачок, нанизуємо компоненти на шпажки.
Крок 6. Заготівлі перекладаємо на лист з шаром фольги чи пекарської бумаги.
Крок 7. Готуємо протягом 15-20 хвилин і негайно приступаємо до трапези. Смачного!
Соковитий шашлик із курячих ніжок
Соковитий шашлик із курячих ніжок, приготований на мангалі – це класика літнього меню, без якого не обходиться жоден пікнік чи поїздка на дачу. Представляємо вашій увазі простий і смачний рецепт із майонезом, соєвим соусом, а також розмарином та чебрецем.
Час приготування – 3 год.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Ніжки курячі – 1,5 кг.
- Чебрець – 10 гр.
- Розмарин – 1 год.
- Майонез – 150 грн.
- Соус соєвий – 100 мл.
- Спеції для курки – 15 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Гомілки промиваємо, обсушуємо будь-яким зручним способом і складаємо в миску.
Крок 2. До м’яса висипаємо листочки сухого розмарину, приправи та сіль.
Крок 3. Доповнюємо свіжим чебрецем і старанно перемішуємо.
Крок 4. Присмачуємо майонезом та соєвим соусом, залишаємо для просочення на 120 хвилин.
Крок 5. Мариновані ніжки смажимо на вугіллі до виділення прозорого соку. Смачного!
Шашлик з курячих стегон
Шашлик з курячих стегенець – це неймовірно ароматне блюдо, яке розлітається з тарілок миттєво. Але це зовсім не дивно, оскільки м’ясо, просочене майонезом, томатною пастою і спеціями, завжди виходить шалено ніжним, соковитим і тане в роті.
Час приготування – 3 год.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5-6.
Інгредієнти:
- Стегна курячі – 5-6 шт.
- Майонез – 3 ст.
- Кетчуп/паста томатна – 3 ст.
- Спеції для курки/шашлику – 1 ст.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Курячі стегна ретельно промиваємо, при необхідності висмикуємо пір’я та зрізаємо надлишки жиру.
Крок 2. У піалі змішуємо кетчуп, приправи та майонез.
Крок 3. Отриманою сумішшю заливаємо птаха.
Крок 4. Ретельно перемішавши, прибираємо в холодильну камеру на 2-3 години, а краще на всю ніч.
Крок 5. Смажимо шашлик на решітці з двох сторін до повної готовності (приблизно 20-25 хвилин).
Крок 6. Розкладаємо по тарілках та знімаємо пробу. Смачного!
Смачний шашлик із курки на сковороді
Смачний шашлик з курки на сковороді – це легка і поживна страва, яка стане для вас ситною і легкою вечерею, що містить лише 180 калорій на 100 грам. Готується страва дуже швидко, тому чудово підійде для тих, хто вважає, що все геніальне просто!
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 300 гр.
- Паприка солодка мелена – 1/2 ч.л.
- Аджика – 1 ст.
- Мед – ½ ч.л.
- Олія соняшникова – 1 ст.л.
- Соус соєвий – 30 мл.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Промите та обсушене паперовими рушниками куряче м’ясо нарізаємо сегментами середнього розміру.
Крок 2. Для маринаду, в тарілку з високими бортами відправляємо рідкий мед, сіль, приправи, соєвий соус та олію.
Крок 3. Склад перемішуємо, з’єднуємо з м’ясом.
Крок 4. Птаха з маринадом добре перемішуємо і залишаємо на 30-40 хвилин.
Крок 5. Потім нанизуємо апетитні скибочки на дерев’яні шпажки.
Крок 6. Викладаємо напівфабрикати на сковорідку з гарячою олією та смажимо протягом 20 хвилин, періодично перевертаючи.
Крок 7. Подаємо у поєднанні з кетчупом. Смачного!
Маринад для шашлику з курки з лимоном та цибулею
Маринад для шашлику з курки з лимоном та цибулею – це ідеальне доповнення до ніжного м’яса птиці. Готувати такий шашлик ми будемо в духовці, використовуючи скляну банку. Страва здивує вас своїми чудовими смаковими характеристиками та насиченим ароматом.
Час приготування – 3 год. 15 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 500 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Вода мінеральна із газом – 1 ст.
- Лимон – ½ шт.
- Приправа для шашлику – 1 ст.
- Сіль – 1,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Філе обдаємо водою і даємо час обсохнути, потім ріжемо на порційні скибочки. Очищений лук нарізаємо кільцями середньої товщини.
Крок 2. Викладаємо підготовлені компоненти в каструлю, присмачуємо соком лимона, спеціями та сіллю.
Крок 3. Інгредієнти ретельно перемішуємо, залишаємо на годину при кімнатній температурі.
Крок 4. Потім заливаємо птах мінералкою і засікаємо ще 2 години.
Крок 5. Після зазначеного часу курячі шматочки промокуємо серветками і чергуючи з цибулею, насаджуємо на шпажки.
Крок 6. Напівфабрикати поміщаємо в банку, шийку закриваємо фольгою.
Крок 7. Поміщаємо скляну банку в холодну духовку та розігріваємо до 150 градусів, доводимо до рум’яності та подаємо до столу. Смачного!