Шашлик з курки – 10 найсмачніших рецептів маринаду

Шашлик з курки – це популярна страва, яку можна приготувати, як на розпеченому вугіллі, так і в домашніх умовах, використовуючи сковороду або духову шафу. Незалежно від обраного способу приготування, правильно замаринований птах завжди виходить шалено соковитий і тане в роті. Маринад можна приготувати на основі соєвого соусу або майонезу, також для готування підходять різні частини курки: філе, стегенця або гомілки.

Найсмачніший шашлик із курки в духовці

Найсмачніший шашлик з курки в духовці готується легко і просто, особливо якщо знати, з якими компонентами «дружить» птах. У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як замаринувати м’ясо і запекти його в духовці так, щоб м’якоть у прямому розумінні слова розпадалася по волокнах.

Інгредієнти:

на – 8 порції

  • Стегна курячі – 8 шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Соус соєвий – 70 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 30 мл.
  • Спеції та Приправи – за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

Смачний шашлик із курки готується дуже просто. Курячі стегна ретельно промиваємо водою і насухо промокуємо паперовими рушниками, поміщаємо в чашу з високими бортами.

Додаємо цибулю, нарізану кільцями середньої товщини.

Присмачуємо стегна соєвим соусом та майонезом.

Щедро посипаємо сіллю та спеціями – активно перемішуємо.

Маринуємо стегна 2-3 години в холодильнику, а потім перекладаємо на лист, устелений фольгою і промазаний маслом.

Запікаємо страву протягом 60 хвилин при температурі 200 градусів.

Шашлик із курки готовий! Соковиті стегна подаємо до столу в теплому вигляді, полив гарнір соком, що виділився. Смачного!

Соковитий шашлик із курки на мангалі

Соковитий шашлик з курки на мангалі, приготовлений з крилець, гарненько замаринованих у соусі «чілі» – це пікантна і неймовірно смачна страва, яка припаде до смаку, як вашим домочадцям, так і гостям. Подавайте з відвареною молодою картоплею та салатом зі свіжих овочів.

Час приготування – 7 год.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4-6.

Інгредієнти:

  • Крильця курячі – 2 кг.
  • Часник – 6 зубів.
  • Паприка солодка мелена – 1 ст.
  • Приправа гриль – 20 гр.
  • Чебрець – 2 гілочки.
  • Соус “чилі” – 300 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті та обсушені курячі крила розрізаємо по суглобу на дві частини.

Крок 2. М’ясо засипаємо травами та спеціями – добре перемішуємо.

Крок 3. Додаємо часник, подрібнений за допомогою преса або терки.

Крок 4. Перемішуємо та на 6 годин переміщуємо на полицю холодильної камери.

Крок 5. Смажимо крильця на решітці до повної готовності.

Крок 6. Гарячий шашлик змішуємо з соусом чилі і подаємо до столу.

Крок 7. Приємного апетиту!

Шашлик з курки в духовці на шпажках

Шашлик з курки в духовці на шпажках – це приголомшливий варіант для поживної та смачної вечері, яка чудово поєднується з будь-яким гарніром та овочами. Для маринаду будуть використовуватися такі продукти: соєвий соус, часник та трохи лимонного соку.

Час приготування – 2 год. 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Дивіться також:  Соковитий фарш для чебуреків - 7 смачних рецептів приготування начинки для домашніх чебуреків з фаршу

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 600 гр.
  • Соус соєвий – 30 мл.
  • Мед бджолиний – 1 ст.
  • Лимон – ½ шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Філе ополіскуємо та обсушуємо, розрізаємо на порційні шматочки та укладаємо у глибоку ємність.

Крок 2. В окремій піалі змішуємо складові маринаду: лимонний сік, мед та соєвий соус.

Крок 3. В отриману суміш видавлюємо зубчики часнику.

Крок 4. Закидаємо птаха в маринад, добре перемішуємо і залишаємо на кілька годин при кімнатній температурі.

Крок 5. Після закінчення часу нанизуємо шматочки на дерев’яні шпажки, попередньо вимочені у воді.

Крок 6. Кладемо напівфабрикати у форму для запікання і відправляємо в духовку, прогріту до 200 градусів на півгодини.

Крок 7. Рум’яні шашлички подаємо до столу, доповнивши зеленню. Смачного!

Маринад для шашлику з курки з цибулею

Маринад для шашлику з курки з цибулею – це перевірений спосіб приготування смачної страви з м’яса. Головні секрети успіху полягають у дрібній нарізці цибулі та потрібному часі приготування, тому що птах дуже легко пересушити. Готовність перевіряємо, зробивши надріз ножем, сік має бути прозорим.

Час приготування – 3 год. 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 800 гр.
  • Пюре із томатів/помідори – 1 ст./4 шт.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Приправи – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

Крок 2. Промите куряче м’ясо нарізаємо шматками, зі сторонами близько 5 сантиметрів.

Крок 3. Очищений лук викладаємо в чашу блендера і пробиваємо до стану дрібних шматочків.

Крок 4. Цибулю, томатне пюре або перетерті свіжі томати та приправи, відправляємо до курки – перемішуємо.

Крок 5. Склад перемішуємо та закриваємо кришкою або затягуємо плівкою, маринуємо при кімнатній температурі близько 3 годин.

Крок 6. За 30 хвилин до закінчення маринування додаємо сіль.

Крок 7. Насаджуємо апетитний птах на шампури.

Крок 8. Кладемо заготовки на мангал з гарячим вугіллям і смажимо 15-20 хвилин, періодично повертаючи.

Крок 9. Гарячий шашлик перекладаємо у тарілку та запрошуємо сім’ю для дегустації. Смачного!

Маринад з майонезу для шашлику з курки

Маринад із майонезу для шашлику з курки – це ідеальне доповнення до ніжного м’яса птиці, тому що до його складу входить все необхідне. За рахунок олії, що міститься в майонезі, курячі шматочки з легкістю покриваються рум’яною і такою апетитною скоринкою.

Час приготування – 2 год. 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 1 кг.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Майонез – 2 ст.
  • Сіль – 1 год.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе обполіскуємо і промокуємо паперовими серветками, нарізаємо шматочками порційними середнього розміру.

Крок 2. У чашу блендера закидаємо очищену цибулю, сіль та мелений перець – пробиваємо до однорідної консистенції.

Крок 3. Змішуємо цибулинну кашку з птицею, встановлюємо зверху вантаж і забираємо заготовку в холод мінімум на 2-3 години.

Дивіться також:  Курячі стегна - 10 смачних рецептів приготування

Крок 4. До маринованого м’яса додаємо майонез та інтенсивно перемішуємо.

Крок 5. Шматочки нанизуємо на шампури і смажимо на розпеченому вугіллі до готовності.

Крок 6. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!

Маринад для курячого шашлику із соєвим соусом

Маринад для курячого шашлику із соєвим соусом, зі шматочками молодого кабачка, готується з додаванням ароматних трав та чорного перцю. Страва ситна і поживна, чудово підходить для повноцінного обіду або вечері, що не вимагає гарніру.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 800 гр.
  • Соус соєвий – 5 ст.
  • Майоран – ½ ч.л.
  • Базилік – ½ ч.л.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком приготування замочуємо шпажки з дерева у воді, щоб вони не підгоріли в духовці.

Крок 2. Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками і укладаємо в піалу, заливаємо соєвим соусом і засипаємо спеціями, вказаними вище.

Крок 3. Компоненти ретельно перемішуємо та залишаємо на робочому столі для просочення на 15-20 хвилин.

Крок 4. Промитий кабачок ріжемо на скибочки такого ж розміру, як і м’ясо. Паралельно нагріваємо духову шафу до позначки 180 градусів.

Крок 5. Чергуючи курку та кабачок, нанизуємо компоненти на шпажки.

Крок 6. Заготівлі перекладаємо на лист з шаром фольги чи пекарської бумаги.

Крок 7. Готуємо протягом 15-20 хвилин і негайно приступаємо до трапези. Смачного!

Соковитий шашлик із курячих ніжок

Соковитий шашлик із курячих ніжок, приготований на мангалі – це класика літнього меню, без якого не обходиться жоден пікнік чи поїздка на дачу. Представляємо вашій увазі простий і смачний рецепт із майонезом, соєвим соусом, а також розмарином та чебрецем.

Час приготування – 3 год.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Ніжки курячі – 1,5 кг.
  • Чебрець – 10 гр.
  • Розмарин – 1 год.
  • Майонез – 150 грн.
  • Соус соєвий – 100 мл.
  • Спеції для курки – 15 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Гомілки промиваємо, обсушуємо будь-яким зручним способом і складаємо в миску.

Крок 2. До м’яса висипаємо листочки сухого розмарину, приправи та сіль.

Крок 3. Доповнюємо свіжим чебрецем і старанно перемішуємо.

Крок 4. Присмачуємо майонезом та соєвим соусом, залишаємо для просочення на 120 хвилин.

Крок 5. Мариновані ніжки смажимо на вугіллі до виділення прозорого соку. Смачного!

Шашлик з курячих стегон

Шашлик з курячих стегенець – це неймовірно ароматне блюдо, яке розлітається з тарілок миттєво. Але це зовсім не дивно, оскільки м’ясо, просочене майонезом, томатною пастою і спеціями, завжди виходить шалено ніжним, соковитим і тане в роті.

Час приготування – 3 год.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 5-6 шт.
  • Майонез – 3 ст.
  • Кетчуп/паста томатна – 3 ст.
  • Спеції для курки/шашлику – 1 ст.
  • Сіль за смаком.
Дивіться також:  Страви з конини - 10 рецептів приготування в домашніх умовах

Процес приготування:

Крок 1. Курячі стегна ретельно промиваємо, при необхідності висмикуємо пір’я та зрізаємо надлишки жиру.

Крок 2. У піалі змішуємо кетчуп, приправи та майонез.

Крок 3. Отриманою сумішшю заливаємо птаха.

Крок 4. Ретельно перемішавши, прибираємо в холодильну камеру на 2-3 години, а краще на всю ніч.

Крок 5. Смажимо шашлик на решітці з двох сторін до повної готовності (приблизно 20-25 хвилин).

Крок 6. Розкладаємо по тарілках та знімаємо пробу. Смачного!

Смачний шашлик із курки на сковороді

Смачний шашлик з курки на сковороді – це легка і поживна страва, яка стане для вас ситною і легкою вечерею, що містить лише 180 калорій на 100 грам. Готується страва дуже швидко, тому чудово підійде для тих, хто вважає, що все геніальне просто!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Паприка солодка мелена – 1/2 ч.л.
  • Аджика – 1 ст.
  • Мед – ½ ч.л.
  • Олія соняшникова – 1 ст.л.
  • Соус соєвий – 30 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Промите та обсушене паперовими рушниками куряче м’ясо нарізаємо сегментами середнього розміру.

Крок 2. Для маринаду, в тарілку з високими бортами відправляємо рідкий мед, сіль, приправи, соєвий соус та олію.

Крок 3. Склад перемішуємо, з’єднуємо з м’ясом.

Крок 4. Птаха з маринадом добре перемішуємо і залишаємо на 30-40 хвилин.

Крок 5. Потім нанизуємо апетитні скибочки на дерев’яні шпажки.

Крок 6. Викладаємо напівфабрикати на сковорідку з гарячою олією та смажимо протягом 20 хвилин, періодично перевертаючи.

Крок 7. Подаємо у поєднанні з кетчупом. Смачного!

Маринад для шашлику з курки з лимоном та цибулею

Маринад для шашлику з курки з лимоном та цибулею – це ідеальне доповнення до ніжного м’яса птиці. Готувати такий шашлик ми будемо в духовці, використовуючи скляну банку. Страва здивує вас своїми чудовими смаковими характеристиками та насиченим ароматом.

Час приготування – 3 год. 15 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Вода мінеральна із газом – 1 ст.
  • Лимон – ½ шт.
  • Приправа для шашлику – 1 ст.
  • Сіль – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Філе обдаємо водою і даємо час обсохнути, потім ріжемо на порційні скибочки. Очищений лук нарізаємо кільцями середньої товщини.

Крок 2. Викладаємо підготовлені компоненти в каструлю, присмачуємо соком лимона, спеціями та сіллю.

Крок 3. Інгредієнти ретельно перемішуємо, залишаємо на годину при кімнатній температурі.

Крок 4. Потім заливаємо птах мінералкою і засікаємо ще 2 години.

Крок 5. Після зазначеного часу курячі шматочки промокуємо серветками і чергуючи з цибулею, насаджуємо на шпажки.

Крок 6. Напівфабрикати поміщаємо в банку, шийку закриваємо фольгою.

Крок 7. Поміщаємо скляну банку в холодну духовку та розігріваємо до 150 градусів, доводимо до рум’яності та подаємо до столу. Смачного!