Шашлик зі свинини – це страва, яка користується неймовірною популярністю, особливо в теплий період року. Але для того, щоб посмажити найсмачніший шашлик, його попередньо слід замаринувати, щоб м’ясні шматочки наситилися різними смаками та ароматами. Також маринад розм’якшує свинину, завдяки чому готова страва вражає своєю м’якістю та ніжністю. У цій статті ви знайдете рецепти найсмачніших маринадів і дізнаєтеся, як зробити м’який та соковитий шашлик зі свинини.
Соковитий шашлик зі свинини на мангалі
Шашлик зі свинини на мангалі досить просто приготувати, головне – знати, з чим поєднується це смачне м’ясо. У даному рецепті вам пропонується скуштувати м’ясну страву, доповнену цибульним соком і невеликою кількістю оцту, свинина танутиме в роті!
Інгредієнти:
на – 4 порції
- Свинина – 1.5 кг
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Оцтова есенція – 3 ч.л.
- Вода – 200 мл.
- Сіль – ½ ст.л.
- Спеції та приправи – 3 ч.л.
Процес приготування:
Соковитий шашлик із свинини готується дуже просто. М’ясо кімнатної температури промиваємо та насухо промокуємо паперовими серветками, ріжемо на шматки зі сторонами близько 5 сантиметрів.
Очищений лук нарізаємо максимально тонкими півкільцями.
У миску викладаємо свинину та цибулю, додаємо оцтову есенцію, змішану зі склянкою води, а також сіль та спеції.
Розминаємо компоненти руками і затягуємо харчовою плівкою, забираємо в холодильну камеру на кілька годин для просочення.
Напівфабрикати нанизуємо на шампури впритул один до одного.
Поміщаємо шампури на мангал з розпеченим вугіллям і смажимо близько 20 хвилин, зрідка перевертаючи.
М’який та соковитий шашлик зі свинини доповнюємо кетчупом та зеленню – знімаємо першу пробу. Смачного!
Найсмачніший шашлик зі свинини у духовці
Смачний шашлик зі свинини в духовці, приготований з додаванням ароматних печериць і свіжих овочів – це соковита та ситна страва, яка не потребує окремого приготування гарніру. Завдяки спільному запіканню, м’ясо повністю просочує своїм соком решту компонентів.
Час приготування – 6 год. 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3-4.
Інгредієнти:
- Лопатка свиняча – 400 гр.
- Печериці – 200 гр.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Томати (дрібні) – 5-6 шт.
- Цибуля (дрібна) – 5-6 шт.
- Приправи для м’яса – 2 ч.л.
- Суми – 1/3 ч.л.
- Майонез – 2-3 ст.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Для прискорення процесу та власної зручності викладаємо все необхідне на робочу поверхню.
Крок 2. Промите та обсушене м’ясо нарізаємо досить великими сегментами, солимо, перчимо і посипаємо спеціями.
Крок 3. Складаємо нарізку у глибоку ємність, додаємо гриби та майонез – перемішуємо та під плівкою прибираємо в холодильник на 6-8 годин.
Крок 4. У момент, коли свинина практично просочилася приправами, нарізаємо цибулю та томати товстими кільцями, м’якоть солодкого перцю – пластинами.
Крок 5. М’ясні шматочки та овочі, чергуючи, насаджуємо на спеціальні дерев’яні шпажки.
Крок 6. Деко з бортиками вистилаємо фольгою і викладаємо заготовки так, як показано на фото. Запікаємо протягом півгодини при 180 градусах, іноді поливаючи соком, що накопичується в посуді.
Крок 7. Рум’яний шашлик з овочами викладаємо на листя зеленого салату та подаємо до столу. Смачного!
Правильний шашлик зі свинини з цибулею та лимоном
Шашлик зі свинини з цибулею та лимоном – це класична літня страва, яка користується величезною популярністю за рахунок своєї м’якої текстури та яскравого насиченого смаку. Мінералка, кислинка цитрусового фрукта та пікантність цибулі – запорука успіху!
Час приготування – 90 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2-3.
Інгредієнти:
- Свинина – 1 кг.
- Лимон – ½ шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Мінералка – 100мл.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо та обсушуємо свинину, ріжемо на порційні шматочки середнього розміру.
Крок 2. Знімаємо лушпиння з цибулі, обдаємо водою і нарізаємо товстими півкільцями.
Крок 3. Складаємо підготовлені інгредієнти у глибоку тарілку, посипаємо меленим перцем та сіллю – розминаємо долонями.
Крок 4. Збризкуємо соком лимона і ще раз перемішуємо.
Крок 5. Заливаємо склад мінералкою та залишаємо для просочення при кімнатній температурі, накривши плівкою або кришкою.
Крок 6. Нанизуємо свинину на шампури.
Крок 7. Готуємо на гарячому вугіллі 15-20 хвилин залежно від жару.
Крок 8. Страву подаємо, не чекаючи охолодження. Смачного!
М’який шашлик зі свинини з майонезом
Шашлик зі свинини з майонезом і соком лайма – це соковита і шалено смачна страва, яка припаде до смаку кожному, хто спробує хоча б невеликий шматочок. Для просочення м’яса добавками, достатньо лише однієї години на полиці холодильної камери.
Час приготування – 1 год. 35 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 1-2.
Інгредієнти:
- Лопатка свиняча – 500 гр.
- Майонез – 3 ст.
- Лайм – ½ шт.
- Перець чорний мелений – 6 гр.
- Спеції для шашлику – 6 грн.
- Цибуля – 100 гр.
- Сіль за смаком.
- Помідори черрі – 5 шт.
- Лаваш – ½ шт.
Процес приготування:
Крок 1. Лопатку ріжемо на скибочки на 1-2 укуси, складаємо в зручну ємність для вимішування.
Крок 2. Поливаємо сегменти соком лайма.
Крок 3. Посипаємо спеціями та сіллю.
Крок 4. Додаємо кільця або півкільця очищеної цибулі.
Крок 5. Присмачуємо майонезом.
Крок 6. Активно перемішуємо та закриваємо кришкою, переміщуємо в холодильник на 1-3 години.
Крок 7. Насадивши свинину на шампур, з краю додаємо цибулю та помідор.
Крок 8. Смажити м’ясо протягом 15-17 хвилин до повної готовності.
Крок 9. Викладаємо ароматний шашлик на пласт тонкого вірменського лаваша та приступаємо до дегустації. Смачного!
Класичний маринад для шашлику зі свинини з цибулею та оцтом
Класичний маринад для шашлику зі свинини з цибулею та оцтом – це традиційний рецепт, який знайомий кожному з дитинства, проте, далеко не всі знають правильні пропорції, оскільки, переборщивши з одним із компонентів, страву можна запросто зіпсувати. Щоб цього не сталося, дотримуйтесь рекомендацій, описаних нижче.
Час приготування – 5 год.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 4-5.
Інгредієнти:
- Шия свинини – 2 кг.
- Цибуля – 600 гр.
- Вода – 700 мл.
- Сіль – 1 год.
- Аркуш лавра – 2 шт.
- Перець чорний горошком – 8 шт.
- Хмелі-сунелі – 2 ч.л.
- Оцет столовий – 10 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Свинячу шию добре промиваємо під струменем води і обсушуємо будь-яким зручним способом, нарізаємо сегментами, розміром з велике яйце.
Крок 2. Цибулю «звільняємо» від лушпиння і розрізаємо на 2-4 частини, залежно від розміру.
Крок 3. У каструлю відповідного розміру перекладаємо м’ясо та цибулю, засипаємо спеціями.
Крок 4. У піалі змішуємо оцет із сіллю та водою, перемішуємо до повного розчинення солоних кристалів.
Крок 5. Отриманим розчином заливаємо заготовку і залишаємо на 4-8 годин, потім нанизуємо на шампури і смажимо на вугіллі, періодично перевертаючи шматочки м’яса та цибулі.
Крок 6. Гаряча страва подаємо до столу і насолоджуємося. Готуйте та отримуйте задоволення!
Маринад на кефірі для шашлику зі свинини
Маринад на кефірі для шашлику зі свинини приємно здивує вас своїм ніжним смаком та приємним ароматом, перед яким неможливо встояти! При використанні кисломолочних продуктів, м’ясо завжди стає неймовірно м’яким і тане в роті. Спробуйте та переконайтеся в цьому самостійно!
Час приготування – 90 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Шия свиняча – 1,5 кг.
- Кефір – 500 мл.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Сіль за смаком.
- Приправи – до смаку.
- Перець білий мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Свинячу м’якоть обполіскуємо і насухо промокуємо серветками, нарізаємо великими шматками.
Крок 2. М’ясо присипаємо білим перцем та сіллю, один сегмент поміщаємо у пакет.
Крок 3. Трохи відбиваємо кухонним молоточком з двох сторін, аналогічно чинимо і з шматками, що залишилися.
Крок 4. Укладаємо напівфабрикати в глибоку ємність, додаємо лаврушку та улюблені спеції, заливаємо кефіром і добре перемішуємо.
Крок 5. Накриваємо посуд кришкою та прибираємо у прохолодне приміщення мінімум на 120 хвилин.
Крок 6. Смажимо свинину на мангалі, використовуючи ґрати. Підрум’янюємо з двох сторін.
Крок 7. До столу подаємо у поєднанні з соусами та свіжими овочами. Смачного!
Як приготувати шашлик зі свинини з ківі
Шашлик зі свинини з ківі – це оригінальний рецепт, який на перший погляд здається абсолютно незрозумілим та дивним. Однак приготувавши м’ясо у фруктовому маринаді з додаванням часнику та цибулі, ви більше не захочете готувати якось інакше – гарантовано!
Час приготування – 1 год. 10 хв.
Час приготування – 15-2 хв.
Порції – 2-3.
Інгредієнти:
- Свинина (окіст/шия) – 1 кг.
- Ківі – 3 шт.
- Цибуля – 3 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – 1 год.
- Перець чорний мелений – 1/3 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо нарізаємо порційними сегментами і поміщаємо в ємність, відповідного розміру.
Крок 2. Цибулину очищаємо і дрібно нарізаємо, ківі розрізаємо навпіл.
Крок 3. За допомогою чайної ложки витягаємо м’якоть із шкірки.
Крок 4. У чашу блендера поміщаємо ківі, цибулю та часник – пробиваємо до однорідної консистенції.
Крок 5. Свинину солимо і перчимо, присмачуємо оригінальним маринадом та активно перемішуємо – залишаємо під плівкою для просочення (півгодини).
Крок 6. Готуємо шашлик на вугіллі, повертаючи м’ясо раз на 5 хвилин.
Крок 7. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!
Соковитий свинячий шашлик на мінералці
Соковитий свинячий шашлик на мінералці – це класика будь-якого пікніка або вечірніх посиденьок біля вогнища на дачі. При замочуванні м’ясних кубиків у воді з газом свинина розм’якшується і після теплової обробки практично розпадається на волокна від мінімального впливу.
Час приготування – 10 год. 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2-3.
Інгредієнти:
- Лопатка свиняча – 1 кг.
- Цибуля – 700 гр.
- Мінералка – 600мл.
- Сіль – 1 ст.
- Перець чорний мелений – 1 ч.л.
- Лимон – ½ шт.
Процес приготування:
Крок 1. Промиту свинину нарізаємо шматочками розміром близько 4-5 сантиметрів.
Крок 2. Складаємо м’ясо в чашу і заливаємо мінералкою, затягуємо плівкою і всю ніч прибираємо в холодильну камеру.
Крок 3. Очищену цибулю ріжемо кільцями.
Крок 4. Висипаємо овоч у миску та присипаємо сіллю з перцем, розминаємо руками до виділення соку.
Крок 5. Зливаємо воду з м’яса і перемішуємо свинину з ароматною цибулею, збризкуємо соком половинки лимона, наполягаємо в прохолодному приміщенні ще 2 години.
Крок 6. Смажимо шашлик на гарячому вугіллі до повної готовності (15-20 хвилин).
Крок 7. Приємного апетиту!
Шашлик зі свинини з соєвим соусом
Шашлик зі свинини з соєвим соусом – це апетитна і ароматна страва, яка підкорить своєю рум’яною скоринкою зовні і ніжною м’якоттю всередині. Крім солоного соусу, для приготування нам також знадобляться такі спеції, як зіра і чорний мелений перець.
Час приготування – 2 год. 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2-3.
Інгредієнти:
- М’якуш свинячий – 1 кг.
- Цибуля – 2 шт.
- Соус соєвий – 50 мл.
- Зіра мелена – ч.л.
- Перець чорний мелений – ч.л.
- Олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо для шашлику нарізаємо порційними шматочками, очищену цибулю ріжемо півкільцями та розминаємо руками прямо в тарілці. Додаємо свинину та перемішуємо.
Крок 2. В окремій піалі з’єднуємо компоненти маринаду: соєвий соус, олію, зіру та чорний перець.
Крок 3. Заливаємо сумішшю свинину, заважаємо та залишаємо під кришкою на дві години.
Крок 4. Насаджуємо на шашлики і викладаємо на мангал із гарячим вугіллям. Смажимо протягом 17-20 хвилин.
Крок 5. Шашлик викладаємо на загальну тарілку «з запалу, із жару», знімаємо пробу. Смачного!
Гранатовий маринад для шашлику зі свинини
Гранатовий маринад для шашлику зі свинини – це смачно, просто та неймовірно ароматно! Головним секретом цієї страви є натуральний фруктовий сік, який слід купувати виключно у скляних пляшках, також важливо залишити м’ясо в маринаді не менше ніж на добу.
Час приготування – 24 год.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- М’якуш свинячий – 500 гр.
- Гранатовий сік – 250 мл.
- Цибулина – 1 шт.
- Хмелі-сунелі – ½ ч.л.
- Коріандр зерна – ½ ч.л.
- Олія соняшникова – 1 ч.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продуктовий набір.
Крок 2. Нарізаємо м’ясо шматками середнього розміру, поміщаємо у тарілку з високими бортами.
Крок 3. Додаємо цибульні кільця.
Крок 4. Присмачуємо свинину приправами та сіллю. Зерна коріандру рекомендується притиснути задньою стороною ножа.
Крок 5. Заливаємо склад соком гранату.
Крок 6. Ретельно перемішуємо і доповнюємо невеликою кількістю олії.
Крок 7. Накриваємо заготовку кришкою та залишаємо в холодильнику на кілька годин для насичення добавками. Потім насаджуємо на шампури і приступаємо до смаження. Смачного!