Щавлевий суп – корисне перше блюдо, яке рекомендується готувати після зимового авітамінозу, адже в ньому дуже багато необхідних елементів.
Класичний щавлевий суп з яйцем
Класичний щавлевий суп з яйцем – це найпростіший рецепт з мінімальним набором інгредієнтів.
Необхідні продукти:
- два яйця;
- морквина;
- приправи на свій розсуд;
- 300 грам листя щавлю;
- дві картоплини;
- 400 грам м’яса.
Процес приготування:
- На основі вибраного м’яса готуємо бульйон. Можна використовувати звичайну воду, тоді страва буде більш легким.
- В окремій ємності необхідно відварити картоплю і моркву з шкіркою.
- Очищаємо овочі, кидаємо в киплячий бульйон або воду. Туди ж кладемо нарізану на шматки щавель, заправляємо спеціями.
- Вміст яєць трохи збиваємо і акуратно вводимо в суп, він повинен в цей час кипіти. Чекаємо, поки яйця згорнуться і все, можна знімати.