Швидкі рецепти
Друге страву можна приготувати дуже швидко і просто, якщо підібрати відповідний рецепт. Це може бути і «ледачий» пиріг, і запіканка, і просто запечене м’ясо або риба.
Макаронна запіканка на швидку руку
Інгредієнти:
- 400 г дрібних макаронних виробів;
- по 300 г копченої ковбаси і напівтвердого сиру;
- сіль;
- 60 г вершкового масла;
- пара ложок оливкової майонезу;
- 3 ст. л. пасти з помідорів.
Приготування:
- Зварити макаронні вироби в солоній воді до готовності.
- Ковбасу порізати невеликими кубиками і змішати їх з томат-пастою. Згасити на сковороді 4 – 5 хвилин.
- Сир крупно потерти.
- Форму для випічки змастити розтопленим вершковим маслом. На дно покласти готові макарони. Зверху розподілити начинку з ковбаси і томату.
- Щедро присипати майбутню запіканку тертим сиром.
- Запікати частування 20 хвилин при 200 – 210°С.
За 10 хвилин до готовності промазати блюдо оливковим майонезом. Можна взяти для цієї мети «кетчунез» – суміш майонезу і кетчупу.
Тушкована квашена капуста
Інгредієнти на 300 грамів готової капусти:
- 1 цибулина;
- 2 моркви;
- 1/3 ст. томат-пасти;
- 1 щіпка кмину;
- сіль;
- цукор;
- перець.
Приготування:
- Моркву крупно потерти. Цибулю нарізати півкільцями. Якщо капуста дуже кисла, промити її водою.
- Висипати всі овочі на сковорідку з будь-яким рослинним маслом. Готувати їх на середньому вогні при частому помішуванні 6 – 7 хвилин.
- Влити півсклянки води, зменшити нагрів плити і тушкувати масу 10 – 12 хвилин під закритою кришкою.
- Додати томат-пасту, сіль, кмин, дрібку цукру і перець.
- Готувати страву ще 6 – 7 хвилин.
Подати капусту як гарнір до м’яса або як основне пісне блюдо.
Куряче філе в духовці
Інгредієнти на 700 – 750 грам курячого філе:
- 3 ст. л. сметани;
- свіжий часник за смаком;
- велика сіль;
- суміш перців.
Приготування:
- Кожне куряче філе натерти сумішшю перців і солі.
- Викласти м’ясо в жароміцну форму.
- Промазати курятину сумішшю з підсоленою сметани і розчавленого часнику.
Запікати страву в духовці при середній температурі трохи більше півгодини. Подати м’ясо до столу разом з отриманою підливою і свіжим хлібом.
«Ледачий» пиріг з лаваша з фаршем
Інгредієнти:
- 2 тонких вірменських лаваша;
- грам 400 фаршу;
- ½ Склянки майонезу;
- 4 яйця;
- 100 грам «Голландського» сиру;
- сіль.
Приготування:
- Фарш посолити. Поділити на дві частини.
- Розкласти по обидві лавашам. Кожен згорнути тугим рулетом.
- Змішати збиті яйця з майонезом. Додати сіль.
- Лаваші дуже щільно укласти один за одним «равликом» в чашу мультиварки.
- Зверху вилити яєчну заливку.
- Готувати страву в програмі випічки 60 – 70 хвилин.
- Подавати гарячим або холодним.
Можна готувати з фаршу і лаваша також невеликі «пиріжки» на одну порцію.
Риба, запечена з рисом
Інгредієнти:
- 1 великий окунь;
- 1 ч. л. спецій для риби;
- сіль;
- півсклянки рису;
- 1 болгарський перець;
- 3 дрібних томата;
- 2 черешкового селери;
- 1 пучок петрушки;
- рослинна олія;
- 1 ч. л. бальзамічного оцту.
Приготування:
- Обробити рибу – звільнити від луски, нутрощів, видалити зябра. Промити і обсушити тушку.
- Натерти окуня сумішшю спецій і рослинного масла. Залишити полежати на півгодини.
- Перець, селера і томати порізати великими шматочками.
- Змішати овочі з рисом, відвареним до напівготовності. Викласти масу у форму, змащену маслом. Розподілити по ній рубану петрушку, сбрызнутую оцтом і олією.
- Зверху розташувати рибну тушку.
Запікати страву півгодини при 200°С.
Сподіваємося, що серед запропонованих ідей ви знайшли хоча б кілька, які припали вам до душі. А ще краще, якщо якесь блюдо надихнуло вас на подальші кулінарні експерименти. Приємного апетиту!