Що приготувати на друге?

Швидкі рецепти

Друге страву можна приготувати дуже швидко і просто, якщо підібрати відповідний рецепт. Це може бути і «ледачий» пиріг, і запіканка, і просто запечене м’ясо або риба.

Макаронна запіканка на швидку руку

Інгредієнти:

  • 400 г дрібних макаронних виробів;
  • по 300 г копченої ковбаси і напівтвердого сиру;
  • сіль;
  • 60 г вершкового масла;
  • пара ложок оливкової майонезу;
  • 3 ст. л. пасти з помідорів.

Приготування:

  • Зварити макаронні вироби в солоній воді до готовності.
  • Ковбасу порізати невеликими кубиками і змішати їх з томат-пастою. Згасити на сковороді 4 – 5 хвилин.
  • Сир крупно потерти.
  • Форму для випічки змастити розтопленим вершковим маслом. На дно покласти готові макарони. Зверху розподілити начинку з ковбаси і томату.
  • Щедро присипати майбутню запіканку тертим сиром.
  • Запікати частування 20 хвилин при 200 – 210°С.

За 10 хвилин до готовності промазати блюдо оливковим майонезом. Можна взяти для цієї мети «кетчунез» – суміш майонезу і кетчупу.

Тушкована квашена капуста

Інгредієнти на 300 грамів готової капусти:

  • 1 цибулина;
  • 2 моркви;
  • 1/3 ст. томат-пасти;
  • 1 щіпка кмину;
  • сіль;
  • цукор;
  • перець.

Приготування:

  • Моркву крупно потерти. Цибулю нарізати півкільцями. Якщо капуста дуже кисла, промити її водою.
  • Висипати всі овочі на сковорідку з будь-яким рослинним маслом. Готувати їх на середньому вогні при частому помішуванні 6 – 7 хвилин.
  • Влити півсклянки води, зменшити нагрів плити і тушкувати масу 10 – 12 хвилин під закритою кришкою.
  • Додати томат-пасту, сіль, кмин, дрібку цукру і перець.
  • Готувати страву ще 6 – 7 хвилин.

Подати капусту як гарнір до м’яса або як основне пісне блюдо.

Куряче філе в духовці

Інгредієнти на 700 – 750 грам курячого філе:

  • 3 ст. л. сметани;
  • свіжий часник за смаком;
  • велика сіль;
  • суміш перців.
Дивіться також:  Картопляний пиріг – 12 рецептів приготування в духовці, мультиварці і на сковороді

Приготування:

  • Кожне куряче філе натерти сумішшю перців і солі.
  • Викласти м’ясо в жароміцну форму.
  • Промазати курятину сумішшю з підсоленою сметани і розчавленого часнику.

Запікати страву в духовці при середній температурі трохи більше півгодини. Подати м’ясо до столу разом з отриманою підливою і свіжим хлібом.

«Ледачий» пиріг з лаваша з фаршем

Інгредієнти:

  • 2 тонких вірменських лаваша;
  • грам 400 фаршу;
  • ½ Склянки майонезу;
  • 4 яйця;
  • 100 грам «Голландського» сиру;
  • сіль.

Приготування:

  • Фарш посолити. Поділити на дві частини.
  • Розкласти по обидві лавашам. Кожен згорнути тугим рулетом.
  • Змішати збиті яйця з майонезом. Додати сіль.
  • Лаваші дуже щільно укласти один за одним «равликом» в чашу мультиварки.
  • Зверху вилити яєчну заливку.
  • Готувати страву в програмі випічки 60 – 70 хвилин.
  • Подавати гарячим або холодним.

Можна готувати з фаршу і лаваша також невеликі «пиріжки» на одну порцію.

Риба, запечена з рисом

Інгредієнти:

  • 1 великий окунь;
  • 1 ч. л. спецій для риби;
  • сіль;
  • півсклянки рису;
  • 1 болгарський перець;
  • 3 дрібних томата;
  • 2 черешкового селери;
  • 1 пучок петрушки;
  • рослинна олія;
  • 1 ч. л. бальзамічного оцту.

Приготування:

  • Обробити рибу – звільнити від луски, нутрощів, видалити зябра. Промити і обсушити тушку.
  • Натерти окуня сумішшю спецій і рослинного масла. Залишити полежати на півгодини.
  • Перець, селера і томати порізати великими шматочками.
  • Змішати овочі з рисом, відвареним до напівготовності. Викласти масу у форму, змащену маслом. Розподілити по ній рубану петрушку, сбрызнутую оцтом і олією.
  • Зверху розташувати рибну тушку.

Запікати страву півгодини при 200°С.

Сподіваємося, що серед запропонованих ідей ви знайшли хоча б кілька, які припали вам до душі. А ще краще, якщо якесь блюдо надихнуло вас на подальші кулінарні експерименти. Приємного апетиту!

Прокрутка до верху