Що приготувати на сніданок — 45 рецептів швидко і смачно!

Часто люди не задаються питанням про те, що приготувати на сніданок і обмежуються стандартної яєчнею або кашею. А адже цей прийом їжі може бути по-справжньому цікавим. До того ж, сніданок зобов’язаний бути самим ситним в раціоні на день.

Що приготувати на сніданок швидко і смачно: каші

Не варто ламати собі голову над тим, що приготувати на сніданок дитині. Для зростаючого організму каші — це саме те, що потрібно.

Корисна вівсяна каша з сухофруктами на сніданок

Вам необхідні:

  • молоко пожирніше — 2 склянки;
  • вівсяна крупа — ½ склянки;
  • курага — 30 г;
  • родзинки — 50 г;
  • солі — щіпка.

Закип’ятіть молоко і введіть у нього сіль. Покладіть туди вівсяну крупу і варіть її до повної готовності. Вимийте сухофрукти і висушіть їх паперовим рушником або серветкою. Курага нарізати невеликими смужками.

Коли каша буде готова, покладіть прямо в тарілку сухофрукти і добре перемішайте. Потім додайте масло, знову перемішайте і дайте настоятися 5-10 хвилин. При цьому цукор не кладеться.

Жодна з розглянутих нижче каш не обійдеться без шматочка масла. Не забувайте додавати цей інгредієнт — він робить страву ніжніше.

Молочне ласощі з манки з домашнім варенням

На півсклянки манної крупи вам необхідні:

  • молоко — 1 л;
  • варення — 1,5 ст. ложки;
  • цукор — 1 ст. ложка.

Доведіть до кипіння молоко, додавши в нього цукор. Після цього зменшіть вогонь до мінімуму і проваріть 5-7 хвилин. Почніть всипати крупу, постійно помішуючи, щоб не утворювалися грудочки. Після загустіння каша знімається з плити. Покладіть в неї масло і перемішайте, а потім дайте трохи настоятися. У готове ласощі додається чайна ложка будь-якого варення.

Готуємо кукурудзяну кашу з маслом

Вам необхідні:

  • кукурудзяна крупа — 2 склянки;
  • вершкового масла — 100 г;
  • сіль.

Переберіть і промийте крупу, щоб прибрати непотрібний сміття. Прокип’ятіть 4 склянки води і покладіть в них крупу. Знову доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні трохи більше півгодини. Поріжте масло шматочками маленького розміру і додайте їх в каструлю. Ретельно перемішайте і зніміть кашу з плити, коли масло розтане. Закутайте її щільно теплим рушником або ковдрою на годину і залиште настоюватися. Після цього каша буде готова до подачі до столу.

Рисова молочна каша з яблуками

На склянку рису вам необхідні:

  • молоко м ½ склянки;
  • яблуко — 1 шт.;
  • цукор;
  • сіль.

Для початку рис переберіть і ретельно промийте його водою. Залийте його в каструлі і покладіть цукор з дрібкою солі. Варіть кашу 15-20 хвилин, а потім, коли крупа вбере всю рідину, налийте в каструлю гаряче молоко.

Яблуко нарізати шматочками середнього розміру і кладеться до каші. Продовжуйте варити ще 5-10 хвилин. Після цього добре перемішайте кашу, зніміть з плити і покладіть шматочок масла. Залиште ненадовго настоятися і подавайте до столу.

Пшоняна каша з яйцем пашот

Вам необхідні:

  • пшоняна крупа — 2 ст. ложки;
  • вода — 1 склянка;
  • молоко — ½ склянки;
  • сир — 70 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • сіль;
  • спеції.

Відваріть пшоняну крупу до напівготовності, а потім додайте до неї підігріте молоко, сіль і спеції. Сир натріть на середній тертці і розділіть на кілька частин. Першу висипте в каструлю до каші, щоб він розплавився, а решті посипайте готове блюдо в тарілці.

Візьміть каструлю невеликого розміру і підігрійте в ній воду, але не доводите до кипіння. Розбийте в невелику миску яйце. За допомогою віночка закрутіть у воді невелика «торнадо» і киньте туди яйце. Відварюйте його 3-5 хвилин, а потім акуратно викладіть на кашу і все блюдо прикрасьте зеленню.

Рецепт з полби на мигдалевому молоці

На склянку полби вам потрібно півлітра мигдального молока, а також щіпка солі і сироп агави.

Закип’ятити півлітра води і покладіть туди полбу. Після того, як вся вода випарується, додайте молоко. Постійно помішуйте і потроху додавайте сироп агави. Доведіть кашу до потрібної по густоті консистенції і зніміть з вогню. В готову страву можна покласти нарізані ягоди або фрукти.

Диво-каша з гречки і рису

Вам необхідні:

  • гречана крупа — 1 склянка;
  • рис — 1 склянка;
  • рослинної олії — 3 ст. ложки;
  • сіль.

Змішайте рис і гречану крупу в пропорції 1:1. Переберіть, ретельно промийте, щоб прибрати залишки зайвого сміття. Покладіть сіль за смаком і залийте 4-ма склянками холодної води на півгодини. Через зазначений час, додайте масло і почніть варити на повільному вогні до тих пір, поки повністю не випарується вся волога. Після цього накрийте кашу кришкою і дайте їй настоятися. В готову страву можна додати шматочки фруктів.

Класична гарбузова каша

Вам необхідні:

  • пшоно — 4 ст. ложки;
  • гарбуз — 1 кг;
  • молоко — 2 склянки;
  • цукор -1 ст. ложка.

Наріжте дрібно гарбуз очистите від шкірки і відварюйте протягом 10-ти хвилин. Потім злийте з каструлі воду і подрібніть овоч в пюре за допомогою заглибного блендера або міксера. Залийте гарбуз молоком і знову поставте на плиту. Після того, як вона почне закипати, покладіть пшоняну крупу, цукор і масло. Доведіть до стану повної готовності.

Геркулес в мультиварці

Вам необхідні:

  • геркулес — 1 склянка;
  • молоко — 4 склянки;
  • цукор — 2 ст. ложки;
  • сіль — 1 щіпка.

Немає нічого простіше, ніж приготувати сніданок чоловікові або дитині в мультиварці. Для початку змастіть чашу шматочком масла і покладіть в неї геркулесову крупу. Залийте молоком, додайте щіпку солі і цукор за смаком. Виставите в пристрої програму «Каша» або «Молочна каша» на 40-50 хвилин. Після того, як мультиварка сповістить вас про готовність, відкрийте кришку і добре перемішайте блюдо.

Бутерброди

Не можна також скидати з рахунків такий вид ранкового перекусу, як бутерброди! Вони можуть скласти повноцінний здоровий сніданок, якщо вміти правильно їх приготувати.

Гарячі бутерброди з сиром

Вам необхідні:

  • хліб — 4 скибочки (для пари бутербродів);
  • сир — 120 г;
  • шматочок солодкого вершкового масла.

Розтопіть на слабкому вогні в сковороді олію і обсмажте на ньому хліб. Натріть сир на середній або дрібній тертці. Частина його викладіть на один скибочку, накрийте його зверху другим і посипте його теж. На це піде приблизно пара столових ложок.

Візьміть іншу сковороду невеликого розміру, якщо є така можливість, і так само розігрійте в ній чайну ложку олії. Обсмажте бутерброди, поклавши їх сиром вниз. Поки вони смажаться, посипте їх залишилися сиром. Готуйте до тих пір, поки не утворюється красива рум’яна кірочка. Також можна розплавити сир, просто відправивши бутерброди в мікрохвильовку.

Дивіться також:  Фаршировані макарони черепашки – 7 рецептів пасти

Французькі тости з бананами і сиром

Вам необхідні:

  • хліб — 8 скибочок;
  • сир — 60 г;
  • банан — 2 шт.;
  • сах. пудра — 25 г;
  • слив. масло — 50 г;
  • цукор — 2 ч. ложки;
  • молоко — 5 ст. ложок;
  • яйця — 4 шт.

В першу чергу зріжте з хлібних скибочок все скоринки. В окремій мисці збийте яйця і молоко. Натріть на крупній тертці сир, банани розімніть в пюре за допомогою виделки. Змішайте їх з сиром, додавши цукор.

На 4 тосту викладіть сирно-бананову начинку і накрийте її зверху другим скибочкою. Обваляйте отримані сендвічі у суміші молока й яєць, але стежте, щоб скибочки не розвалювалися. Обсмажуйте тости на сковороді 3-5 хвилин з обох боків до появи легкого рум’янцю. Готові бутерброди сиплються зверху цукровою пудрою.

Закусочні солодкі грінки до сніданку

Вам необхідні:

  • молоко — 2 ст. ложки;
  • хліб — 6 скибочок;
  • яйця — 2 шт.;
  • цукор — 1 ст. ложка;
  • слив. масло;
  • сіль.

Збийте яйця з молоком. Вмочайте скибочки хліба в отриману суміш, щоб вони рівномірно просочилися. Розігрійте олію на сковороді і обсмажте на ньому грінки з кожного боку по 3 хвилини. В результаті вийде смачний десерт до сніданку, який можна їсти з молоком і чаєм.

Гарячі тости з грибами і яйцем

Вам необхідні:

  • хліб — 10 скибочок;
  • сир — 50 г;
  • гриби — 200 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • помідор — 1 шт.

Обсмажте гриби з невеликою кількістю масла, додайте спеції. Візьміть 5 скибочок хліба і акуратно виріжте з них м’якуш. Помідори ріжуться тонкими кільцями, сир натирається на тертці. Помідори кладуть на шматочки хліба з цілим м’якушкою і накриваються зверху «порожнім» скибочкам. Також туди розбиваються яйця і кладуть гриби. Зверху бутерброди посипаються твердим сиром. Відправте їх на 20-25 хвилин у розігріту духовку і сніданок готовий.

Яєчні сендвічі з беконом і огірком

Вам необхідні:

  • хліб — 8 скибочок;
  • яйця — 3 шт.;
  • огірок — 1 шт.;
  • бекон — 8 смужок;
  • майонез — 2 ст. ложки;
  • вершкового масла — 50 г;
  • спеції.

Обсмажте бекон на сковороді до легкого рум’янцю, а потім викладіть на паперовий рушник, щоб воно ввібрало надлишки жиру. Яйця відварюють, ріжуться шматочками великого розміру і змішуються зі спеціями. Хліб можна трохи підсмажити без масла. Намажте скибочки маслом, викладіть на них спочатку яйця, потім бекон і нарізані огірки. Накрийте бутерброд другим тостом і подавайте до столу.

Смажені цибульні бутерброди за 5 хвилин

  • хліб — 3 скибочки;
  • борошно — 1 ст. ложка;
  • рослинне масло — 2 ст. ложки;
  • яйце — 1 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • спеції.

Наріжте цибулю. Розбийте яйце і змішайте його з просіяним борошном, нарізаною цибулею та сумішшю спецій. Розігріти на сковороді олію і обсмажте хлібні скибочки до появи легкого рум’янцю. Змастіть їх цибульно-яєчною сумішшю і ще раз посмажте, поклавши начинкою вниз. В результаті у вас вийде смачний сніданок, який не забере багато часу на готування.

Домашні сендвічі з куркою і перцем

Вам необхідні:

  • хліб — 6 скибочок;
  • куряча грудка — 1 шт.;
  • салат-латук — 3 аркуша;
  • яскравий стручок болгарського перцю;
  • майонез — 2 ст. ложки;
  • сир — 50 г;
  • спеції.

На 3 скибочки хліба викладете по листу салату і тертий на середній тертці сир. Злегка обсмажте грудки, нарізавши її дрібними шматочками, змішайте з нарізаним дрібною соломкою перцем. Суміш заправте майонезом і змастіть нею бутерброди. Залишилися сиром посипте їх ще раз і покладіть другий скибочку хліба. Обсмажте сендвічі на сковороді до легкого рум’янцю і подавайте.

Сирні страви

Сир — один з найкорисніших продуктів не тільки для дітей, але і для дорослих. Саме тому сирні страви користуються великою популярністю в якості сніданку.

Сирники-пампушки

Вам необхідні:

  • нежирний сир — 350 г;
  • борошно — 2/3 склянки;
  • яйце — 1 шт.;
  • цукор — 2 ст. ложки;
  • ванілін — 1 ч. ложка;
  • олії — 2 ст. ложки;
  • сметана.

Викладіть сир в миску і розімніть його виделкою в більш-менш однорідну масу. Слідом розбийте туди яйце і добре перемішайте. Додайте цукор і ванілін. Почніть потроху всипати у суміш борошно, щоб вона стала більш пластичної і її можна було розминати руками.

Трохи борошна висипте на стіл і скачайте з отриманого тіста кульки середнього розміру. Розігрійте на сковороді олію і обсмажте сирники із закритою кришкою. Не забувайте час від часу їх перевертати. Подавайте готову страву разом зі сметаною.

Ліниві вареники з сиру

Вам необхідні:

  • сир/сирна маса — 400 г;
  • борошно — 1 склянка;
  • цукор — 4 ст. ложки;
  • яйця — 2 шт.;
  • сіль — 1 щіпка.

Сир перетріть разом з цукром і яйцями в однорідну масу без грудочок. Додайте борошно і замісіть тісто. Скачайте його в кулю і відправте на півгодини в холодильник. Через зазначений час, сформуйте з тіста невеликі ковбаски і відваріть в злегка підсоленій воді 5-7 хвилин.

Сирна запіканка «Неженка»

Вам необхідні:

  • сир — 0,5 кг;
  • цукор — 1 склянка;
  • борошно — 3 ст. ложки;
  • яйця — 3 шт.;
  • сметана — 2 ст. ложки;
  • ванілін — 2 ч. ложки;
  • щіпка розпушувача.

Сир перетріть разом з цукром, яйцями і ваніліном — у вас повинна вийти однорідна маса з невеликими грудочками. Додайте сметану і порційно почніть засипати просіяне борошно, змішану з розпушувачем. Вилийте тісто у форму для запікання. Вона може бути круглої або прямокутної — на ваш розсуд. Запіканка готується 40 хвилин в духову печі при температурі 200 º с.

Оладки зі шпинатом і сиром

Вам необхідні:

  • сирна маса — 250 г;
  • шпинат — 250 г;
  • мука — 4 ст. ложки;
  • яйця — 2 шт.;
  • пара ложок олії;
  • сіль;
  • спеції.

Наріжте шпинат, тушкуйте до м’якості листя на сковороді з невеликою кількістю масла, перекладіть в тарілку і дайте трохи охолонути. В миску, де лежить шпинат, розбийте яйця і добре перемішайте суміш. Слідом кладеться борошно, сиркова маса, сіль і улюблені спеції. Знову перемішайте і залиште тісто настоятися 15 хвилин.

Через зазначений час, сформуйте оладки середнього розміру і обсмажте на розігрітій олії по 2 хвилини з обох сторін. Подавайте готову страву разом зі сметаною.

Готуємо сирні кекси

На склянку борошна вам необхідні:

  • стільки ж цукру;
  • сир — 200 г;
  • півпачки масла;
  • яйця — 3 шт.;
  • ізюм — 100 г;
  • трохи розпушувача

Яйця збиваються з цукром до однорідності. В цей же час необхідно розтопити масло. Зробіть це будь-яким зручним способом. Додайте його в тісто разом з борошном, змішаної з розпушувачем і сирною масою.

Ізюм промийте, залийте на 5 хвилин окропом, щоб він трохи набрякли, і додати до решти інгредієнтів. Розкладіть тісто по формочках для кексів і відправте їх на деко в розігріту до 180 º с духову піч. Десерт готується 15-20 хвилин.

Дивіться також:  Крильця Баффало – 5 рецептів, як приготувати популярну американську страву з курячих крилець

Сирники без смаження

На півкіло сиру вам необхідні:

  • цукру і сметани — по склянці;
  • пара яєць;
  • борошно — 2/3 склянки;
  • ложечка розпушувача;
  • шматочок масла;
  • сода, солі і ваніліну по дрібці.

Розігрійте духову піч до 180 градусів, поки готується тісто. Перетріть в глибокій мисці сир разом з цукром і яйцями. Слідом додається борошно, змішане з содою і розпушувачем.

Соду гасити не потрібно, так як в тесті вже і так буде присутній сир.

Викладіть тісто на стіл, присипаний невеликою кількістю борошна, і сформуйте сирники середнього розміру. Застеліть форму для запікання або на деко пергаментним папером, викладіть заготовки і відправте в духову піч на 20-25 хвилин. Окремо змішайте в мисці розтоплене масло, столову ложку цукру, сметану і ванілін. За 5 хвилин до закінчення готування полийте масою сирники і знову відправте їх у піч. Готуйте до появи красивою рум’яної скоринки.

Випічка

Випічка також може стати відмінним сніданком. Як правило, вона досить калорійна, а так як перший прийом їжі повинен бути самим ситним, то цей факт доведеться як не можна до речі.

Пишні оладки на кефірі

На два з половиною склянки борошна вам необхідні:

  • кефір — 2 склянки;
  • цукру — 2 ст. ложки;
  • яйце;
  • сода, сода і олію.

Вилийте в миску кефір, покладіть туди яйце, цукор і щіпку солі. Збийте міксером на низькій швидкості. Слідом порційно всипайте борошно, змішане з содою. Добре перемішайте і залиште тісто відпочивати на півгодини. Після цього, коли на його поверхні з’являться бульбашки, набирайте тісто у ложку або ополоник і обсмажуйте оладки на розігрітій олії. Перевертайте на іншу сторону, як тільки оладик запузырится. Готову страву подавайте зі сметаною.

Трубочки з лаваша з сирною начинкою

Вам необхідні:

  • тонкий лаваш;
  • 3 100-грамової пачки плавленого сиру;
  • яйця — 3 шт.;
  • зелена цибуля;
  • рослинної олії — 4 ст. ложки;
  • сметани — 1 ст. ложка;
  • майонезу — 1 ст. ложка;
  • сіль;
  • спеції.

Відваріть яйця круто, натріть їх на крупній тертці і змішайте разом з нарізаною цибулею, сметаною, майонезом і тертим плавленим сиром. Так само можна використовувати ковбасний. Наріжте лаваш квадратами і намажте його начинкою, після чого щільно загорніть, щоб вона не випала. Обсмажте лаваші з маслом і подавайте, прикрасивши зеленню.

Мафіни з сиром і беконом

Вам необхідні:

  • борошно — 1 склянка;
  • молоко — 1 стакан;
  • жирне масло — 70 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • часник — 1 зубчик;
  • бекон — 60 г;
  • сир — 100 г;
  • розпушувач — 2 ч. ложки;
  • солі, цукру та соди — по щіпці.

Сир ріжеться кубиками, бекон ділиться на більш тонкі смужки. Збийте яйця і додайте розтоплене масло і молоко, після чого добре перемішайте. Слідом йде чергу сипучих інгредієнтів. Разом з ними кладуть подрібнений часник. Замісіть тісто і розкладіть його по формах. Відправте в духову піч на 15 хвилин при температурі 200 º с.

Шоколадні оладки на сніданок

Вам необхідні:

  • борошно — 1,5 склянки;
  • кефір — 2 склянки;
  • яйця — 2 шт.;
  • какао — 2 ст. ложки;
  • рослинної олії — 2 ст. ложки;
  • цукру — 3 ст. ложки;
  • солі та соди щіпка.

Збийте яйця разом з сіллю і цукром. Слідом вилийте туди півстакана кефіру і ще раз злегка збийте. Можна використовувати віночок або міксер на низькій швидкості. Покладіть також півсклянки борошна і какао-порошок з содою. Знову добре перемішайте і додайте залишилися інгредієнти — у вас повинно вийти рідке тісто. Покладіть масло в сковороду і почніть обсмажувати оладки по 2-3 хвилини з кожного боку.

Хлібна запіканка з сиром Моцарелла

Вам необхідні:

  • хліб — 2 скибочки;
  • Моцарелла — 4 шматочка;
  • молоко — 1 стакан;
  • яйце — 1 шт.;
  • олії — ложка;
  • сіль;
  • спеції.

Обріжте у хліба скориночки і замочіть його ненадовго в молоці, щоб він просочився. Наріжте скибочки Моцарели. Яйця збиваються разом зі спеціями і сіллю. Викладіть один скибочку хліба в формочку для запікання, розподіліть по ньому сир, полити яєчної сумішшю і накрийте другим тостом. Зверху змастіть маслом і відправте на 15 хвилин у духовку.

Швидкі хачапурі на кефірі

Вам знадобляться:

  • кефір — 1 склянка;
  • борошно — 1 склянка;
  • яйця — 2 шт.;
  • сир — 250 г;
  • потроху розпушувача, олії та солі.

Збийте кефір з яйцями і сіллю. Порційно почніть всипати борошно. Збийте міксером тісто. Застеліть форму папером, змастіть її маслом, вилийте суміш і зверху посипте сиром. Готуйте в духовій печі при температурі 200 º с близько 20-ти хвилин.

Ситні млинці з м’ясом

Вам знадобляться:

  • молоко — 3 склянки;
  • м’ясний фарш — 350 г;
  • борошно — 2 склянки;
  • яйця — 3 шт.;
  • сіль — 1 ч. ложка;
  • цукор — 1 ч. ложка;
  • по 30 г рослинного і вершкового масла;
  • сода — щіпка;
  • спеції.

Збийте яйця разом з молоком, сіллю, цукром і содою. Слідом додається борошно і рослинне масло. Залиште на півгодини тісто відпочити. Обсмажте і потушкуйте фарш разом зі спеціями і невеликою кількістю води. Вбийте до фаршу одну яйце і налийте ще води. Розмішайте і потушкуйте ще приблизно 5 хвилин. Обсмажте млинці і викладіть в них начинку.

Манник на кефірі

Вам знадобляться:

  • манна крупа — 1 склянка;
  • кефір — 1 склянка;
  • цукор — 1 склянка;
  • яйця — 2 шт.;
  • трохи соди;
  • кубик вершкового масла.

Змішайте манку разом з кефіром і залиште на 10 хвилин трохи набрякнути. Окремо збийте яйця з цукром і содою. З’єднайте обидві частини і замісіть тісто. Вилийте його в форму для запікання і відправте в духову піч на півгодини.

Цветаевский яблучний пиріг

Вам знадобляться:

  • борошно — 2 склянки;
  • сметана — 1,5 склянки;
  • півпачки масла;
  • яблука — 1 кг;
  • цукор — 1 склянка;
  • яйце — 1 шт.;
  • по трохи соди і солі.

Розтопіть масло. Замішайте тісто, змішавши борошно, півсклянки сметани, масло і соду з сіллю. Щоб приготувати заливку, збийте яйце, решту сметану, пару столових ложок борошна і цукор. Яблука очищаються і ріжуться пластинками. Розподіліть тісто за формою і викладіть туди яблука. Залийте рідкою сумішшю і випікайте близько години.

Страви з яєць

Британці не визнають іншого сніданку, крім яєць. І це правильно. Адже вони являють собою дуже корисний продукт. А крім того, сніданок з яєць буде дуже поживним.

Глазунья в хлібі — сніданок для чоловіка

Вам знадобляться:

  • яйця — 2 шт.;
  • хліб — 2 скибочки;
  • кубик масла;
  • сіль.

Зробіть в обох скибочках круглі отвори. Обсмажте хліб з маслом на сковороді з обох сторін. Розбийте яйця спочатку в миску, а потім вилийте їх в отвори тостів. Продовжуйте смажити до загусання білка і в кінці додайте сіль.

Дивіться також:  Перловка в мультиварці – 9 рецептів приготування

Омлет по-французьки

Вам знадобляться:

  • сир — 50 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • кубик масла;
  • молоко — 1 ч. ложка;
  • спеції.

Яйця збиваються разом з молоком. Розігрійте на сковороді олію і відправте туди яєчну суміш. Як тільки частина омлету «схопиться», зробіть рух сковородою так, щоб під нього затерпла рідка сторона. Коли омлет підрум’яниться з усіх боків, посипте його зверху тертим сиром і подавайте до столу.

Сніданок для коханого з яйцем і сосискою

Вам знадобляться:

  • яйця — 2 шт.;
  • сосиски — 2 шт.;
  • олії — ложка;
  • спеції.

Візьміть довгі сосиски і розріжте їх уздовж, залишивши пару сантиметрів країв. Скріпіть їх зубочистками або шпажками, щоб вони утворили форму сердечка. Обсмажте такий «символ кохання» з обох сторін, а потім вбийте всередину яйця і продовжуйте смажити, поки вони не «схопиться» до бажаного стану.

Класичне яйце-пашот

Вам знадобляться:

  • яйце — 1 шт.;
  • і будь пісне масло.

Відріжте квадратний або прямокутник шматок харчової плівки. Змастіть його повністю маслом, потім викладіть в миску або піалу і розбийте туди яйце. Посоліть і зв’яжіть кінці плівки або закріпіть будь-яким зручним способом. Закип’ятіть воду і опустіть в неї яйце. Варіть близько 10-ти хвилин.

Ситний омлет з картоплею

Вам знадобляться:

  • яйця — 2 шт.;
  • картопля — 4 шт.;
  • соєвого соусу, олії по ложці;
  • зелень;
  • спеції.

Картопля чиститься і нарізане тонкими скибочками. Яйця збиваються разом з соєвим соусом і спеціями. Слідом додається мелконарезанная зелень. Картопля обсмажується до золотистої скоринки на сковорідці, при цьому він не повинен стати м’яким. Вилийте в нього суміш яєць з соусом і накрийте кришкою. Обсмажуйте близько 7-ми хвилин.

Яйця в перці — просто і смачно

Вам знадобляться:

  • яйця — 3 шт.;
  • стручок болгарського перцю;
  • трохи олії;
  • зелень;
  • спеції.

Від перцю відріжте «колечка» товщиною півтора сантиметра. Викладіть їх на сковороду з розігрітим маслом. Розбийте в них яйця і смажте до повної готовності. В кінці додайте спеції і нарізану зелень.

Яєчня «Хмарка»

Вам знадобляться:

  • яйця — 2 шт.;
  • хліб — 4 скибочки;
  • ковбаса;
  • помідор — 1 шт.;
  • сир.

Наріжте на 4 скибочки ковбаси, помідорів і сиру. Покладіть зверху на хліб (сир поки не чіпайте). Білки відокремлюють від жовтків і збиваються до піків. Викладіть їх на бутерброди і зробіть отвір, куди відправте жовтки. Зверху покладіть сир із зеленню і відправте в духову піч на 15 хвилин.

Яєчне суфле зі шпинатом і сиром

Вам знадобляться:

  • яйця — 4 шт.;
  • борошно — 3 ст. ложки;
  • молоко — 1 стакан;
  • сир — 100 г;
  • шпинат — 400 г;
  • кубик масла;
  • спеції.

Підготуйте форму для запікання, змастити її маслом і присипавши панірувальними сухарями. Розтопіть масло і змішайте його з борошном таким чином, щоб не було грудочок. Слідом додайте молоко і варіть на малому вогні, поки суміш не загусне. Вбийте туди жовтки і спеції.

Злегка обсмажте окремо шпинат. Додайте його разом з сиром до яєць. Білки збиваються в пінку і також кладуть до основної частини. Вилийте суфле у форму і готуйте 20 хвилин.

Рецепти здорового сніданку

Мало хто знає, що в першу чергу корисним буде вважатися блюдо, що містить в собі повільні вуглеводи. Саме воно дає більше необхідної енергії для організму.

Смузі на сніданок

Вам знадобляться:

  • банан — 1 шт.;
  • вівсяні пластівці — ½ склянки;
  • смородина — 80 г;
  • мигдального молока — 1 склянка;
  • меду — 1 ст. ложка.

Відваріть вівсянку в окропі протягом 5-ти хвилин. Потім перекладіть її в чашу блендера, змішавши разом з нарізаним бананом, смородиною і медом. В кінці налийте мигдальне молоко. Подрібніть блендером все це в однорідну суміш і подавайте до сніданку.

Фруктовий салат

Вам знадобляться:

  • йогурт — 100 г;
  • апельсини — 2 шт.;
  • яблука — 2 шт.;
  • банани — 2 шт.;
  • ківі — 2 шт.

Очистіть всі фрукти від шкірки. Виріжте серцевину у яблук і зніміть білу шкірку біля апельсинових часточок. Наріжте інгредієнти будь-яким звичним способом, змішайте з йогуртом і розкладіть по порційних формочках. Додатково можна прикрасити сніданок зверху тертими горіхами або сухофруктами.

Корисні бутерброди з яйцями і курячим філе

Вам знадобляться:

  • хліб — 4 скибочки;
  • огірок — 1 шт.;
  • яйце — 1 шт.;
  • куряча грудка — 80 г;
  • 100-грамова пачка плавленого сиру.

Сокиркою відбийте грудку до товщини в півсантиметра і обваляйте в спеціях, після чого обсмажте і наріжте її шматочками невеликого розміру. Відваріть яйце й розрізати його впоперек на 4 пласта. Огірок в свою чергу ріжуться кружечками. Змастіть один тост із сиром, викладіть на нього курку, яйце і огірок і накрийте другим скибочкою. Те ж саме виконайте і з другим бутербродом.

Поживні батончики з сухофруктами

На склянку вівсяних пластівців вам знадобляться:

  • вівсяного борошна — ½ склянки;
  • шоколаду — 30 г;
  • молока — 2 ст. ложки;
  • меду та олії по ложці.

Змішайте всі зазначені інгредієнти до отримання однорідної маси. Вилийте густе тісто на деко, вистелений папером, таким чином, щоб його товщина була не більше сантиметра. Надішліть заготовку в духову шафу на 20 хвилин при температурі 180ºС. За 5 хвилин до готовності дістаньте заготовку з печі і розріжте на батончики.

Пудинг з ягодами

Вам знадобляться:

  • молоко — 2 склянки;
  • яйце — 1 шт.;
  • цукор — ½ склянки;
  • крохмаль — 2 ст. ложки;
  • ванілін — 1 ч. ложка;
  • ягоди або джем.

Змішайте крохмаль, цукор, ванілін і щіпку солі. Прокип’ятіть молоко і додайте до нього половину готової сухої суміші. Добре перемішайте і вбийте туди яйце. Перелийте масу в каструльку, доведіть її до кипіння і варіть не більше хвилини. В цей же час всипайте залишилася суху масу і постійно помішуйте. Розкладіть пудинг по формочках і відправте його застигати в холодильник. Готовий десерт прикрасьте ягодами.

Сирники з абрикосами в духовці

Вам знадобляться:

  • сирна маса — 400 г;
  • цукор — 2 ст. ложки;
  • борошно — 3 ст. ложки;
  • яйце — 1 шт.;
  • абрикоси — 200 р.

Промийте абрикоси, розріжте їх на дві частини і викинете кісточки. Змішайте інші інгредієнти і замісити тісто середньої густоти. Воно повинно бути однорідним, але допускається наявність невеликих грудочок. Сформуйте сирники, взявши в руку трохи тесту, абрикос і ще другу частину тіста. Присипте борошном і викладіть на деко. Те ж саме виконайте з іншою заготовкою. Випікайте десерт в духовій печі близько півгодини.

Прокрутка до верху