Досвідчені господині, які володіють кухарським мистецтвом, знання яких підкріплена майстерністю, можуть швидко і просто приготувати вечерю. Початківцям ж кулінарам пропонуємо полегшити завдання і познайомитися з серією страв, які допоможуть внести новизну і різноманітність. Нижче опубліковані варіанти вечері на будь-який смак і достаток.
Що приготувати на вечерю з курки швидко і просто?
На вечерю відмінно підійдуть різні страви з курки. Їх можна приготувати поживними, але при цьому досить легкими. Особливо, якщо використовувати малокалорійну грудку.
Курка-гриль, запечена в духовці
Інгредієнти: тушка птиці (приблизно на 1,5 кг), 1 ст. л. крупно солі, стільки ж солодкої гірчиці, 1 мал. ложці чорного перцю і паприки, раст. масло, майонез.
- Сіль з чорним перцем змішуються. Сухими компонентами тушка промащується як всередині, так і зовні. Потрібно сильними активними рухами втирати приправи в м’ясо, щоб воно не вийшло прісним.
- Зверху курка змащують сумішшю майонезу і гірчиці. Далі вона встановлюється на спеціальний вертел. Якщо такого аксесуара немає, можна просто розташувати птицю на решітці. Але в цьому випадку доведеться дуже часто її перевертати, щоб м’ясо готувалося рівномірно з усіх боків.
- Спочатку тушка запікається 15 хвилин при 200 градусах. А потім ще 40 хвилин при 200 градусах.
Приблизно за 10 хвилин до готовності страви обертається птиця змащують сумішшю з невеликої кількості раст. масла і паприки. Це дозволить їй швидко стати рум’яної.
Курячі рулетики з грибами і сиром
Інгредієнти: 3 курячих філе, цибулинка, 120 г сиру, 370 г свіжих печериць, сіль, спеції.
- М’ясо з курячої грудки ріжеться рівними тонкими шматочками, трохи відбивається, натирається сіллю і вибраними спеціями.
- Промиті і очищені печериці нарізати дрібними кубиками. Так само мельчится і цибулька. Продукти обсмажуються разом до готовності. Вони солятся, присмачуються спеціями.
- У готову начинку зі сковорідки всипається тертий сир, і вона залишається остигати.
- Тонким шаром маса з попереднього кроку викладається на заготовки з філе. Вони згортаються рулетиками і туго обв’язуються нитками. Це не дасть м’яса розпастися в процесі готування.
Рулети обсмажують на розігрітому олії до рум’яності і тільки після цього звільняються від ниток. Якщо м’ясо вийшло недостатньо м’яким і соковитим, далі можна перекласти його у термостійку форму, залити підсоленим вершками і відправити нудитися в духовку на 40 – 55 хвилин.
Курячі котлети з сирною начинкою
Інгредієнти: півкіло філе птиці, 220 г якісного сиру, пачка вершкового масла, половина склянки сухарній крихти, сіль, суміш перців, половина пучка свіжого кропу.
- Філе пропускається з м’ясорубкою. Солиться, перчится.
- Сир крупно треться, перетирається з подрібненим кропом і розм’якшеним маслом. З маси формуються кульки і на кілька хвилин прибираються в морозилку.
- З фаршу складаються невеликі коржі. У центр кожної викладається сирно-масляний шар. Краї надійно скріплюються. Ліпляться акуратні котлети.
- Заготовки обвалюються в сухарній крихті.
Залишається обсмажити котлети до апетитної рум’яності і подати до вечері з будь-яким гарніром.
Чахохбілі з курки в мультиварці
Інгредієнти: ціла курка, 740 г томатів у власному соку, по дрібці насіння коріандру, солі, хмелі-сунелі, солодкої паприки, 2 цибулини, 1 мал. ложка чорного перцю горошком.
- Всі спеції розтираються в ступці.
- Цибулини ріжуться полуколечками.
- Томати без шкірки разом з рідиною з банки подрібнюються в блендері.
- Курка промивається, обсушивается, порційно нарізається.
- У чашу пристрої спочатку відправляється м’ясо. Воно смажиться 7 – 8 хвилин з одного боку (без олії). Потім перевертається, присипається усіма приправами, сіллю, шматочками цибулі. Приготування триває ще стільки ж.
- В «розумну каструлю» викладається пюре з помідорів. У програмі «М’ясо» маса нудиться під кришкою трохи менше години.
Такий рецепт для мультиварки дозволяє приготувати дуже м’яку і ніжну курку. При подачі вона посипається будь рубаною зеленню.
Курячі сердечка, тушковані в сметані
Інгредієнти: 620 г сердечок, повний стакан сметани середньої жирності, велика цибулини, 1/3 ст. кип’яченої води, ½ ст. л. борошна, половинка лаврового листочка, сіль, пахучі трави.
- Сердечка добре промиваються проточною водою. Далі вони заливаються водою і тушкують до м’якості (близько години) в невеликому сотейнику.
- Лук ріжеться четвертинками і обсмажується до рум’яності на будь-якому жирі. Далі він висипається в каструльку з субпродуктом.
- Приблизно за 10 хв. до кінця гасіння в ємність відправляється лаврове листя, сіль, пахучі трави.
- До готовим сердечком борошно висипається. Вона швидко перемішується з бульйоном. Грудочки сипучого інгредієнта має цілком розійтися.
- Додається сметана.
- Як тільки маса дійде до кипіння, вона знімається з вогню і залишають настоюватися під кришкою хвилин на 10. Лаврушка прибирається.
Подається зі свіжим білим хлібом для смачного соусу.
Філе, тушковану в томатному соусі
Інгредієнти: 6 шт. середніх філе, 320 мл томатного соусу, половинка цибулини, солодкий перець, морква, 2 зуб. часнику, 3 ст. л. олії оливи, по 70 мл курячого бульйону і білого сухого вина, сіль, свіжа зелень, перець.
- На розігрітій оливковій олії до появи скоринки обсмажуються великі шматочки філе.
- На окремій сковорідці смажаться подрібнений часник, перець, цибуля, морква. Після їх розм’якшення в масу виливається соус, додається сіль і подрібнена зелень. Через 7 – 8 хвилин гасіння в соус вливається бульйон і вино.
- Відразу після цього можна додати обсмажене м’ясо.
- Під закритою кришкою на повільному вогні страва буде чекати близько півгодини.
Частування виходить з дуже смачною ароматною підливою, тому його смачно подавати з будь-яким сухим гарніром.
Макарони з куркою і грибами у вершковому соусі
Інгредієнти: 230 г будь-яких макаронних виробів у вигляді бантиків, 170 г печериць, повний стакан жирних вершків, 300 г філе курятини, часник, цибулина, сіль.
- Спочатку на розігрітому жирі обсмажують цибулю з часником. Потім до них додаються шматочки курки.
- Паралельно до готовності варяться макарони.
- До готових грибів з куркою вливаються вершки. Додається сіль. Можна використовувати і будь-які спеції.
- Коли соус почне густіти на повільному вогні, до нього відразу викладаються бантики.
Через пару хвилин томління страви воно знімається з вогню і подається до вечері гарячим.
Готуємо з фаршу
Страви з фаршу під силу смачно приготувати навіть молодої господині. Вони прості і смачні. Бажано вибирати для своїх кулінарних експериментів саме саморобний домашній фарш. Смачніше всього виходять поєднання свинина+яловичина і свинина+курка.
Болгарські перці фаршировані
Інгредієнти: 620 г домашнього фаршу, 6 – 7 шт. болгарського перцю, по 2 шт. томатів, моркви, цибулі, яєць, 6 ст. л. сметани, склянку круглого рису, сіль, спеції.
- Промита крупа вариться до напівготовності.
- Морквина чиститься і крупно треться. Цибуля мельчится кубиками. Помідор ріжеться невеликими шматочками.
- Овочі разом обсмажують на розігрітому маслі. Вони повинні добре розм’якшитися і злегка зарум’яниться.
- До фаршу викладається ¼ частину засмажки з попереднього кроку. Додається сіль, сирі яйця, спеції.
- М’ясна маса перемішується з остившім рисом.
- З кожного перцю зрізається «шапочка» з плодоніжкою. Видаляється серцевина.
- Овочеві заготовки наповнюються рисово-м’ясною начинкою.
- Залишилася зажарка викладається в товстостінну посуд. На ній розташовуються перці.
- У каструлю виливається підсолена вода зі сметаною. Вона повинна покривати перці практично повністю.
- Під закритою кришкою страву нудиться близько години.
Готове частування подається до вечері зі сметаною.
Ледачі пиріжки з м’ясом
Інгредієнти: півкіло листкового магазинного тіста, стільки ж готового свинячого фаршу, 3 яйця, суміш перців, сіль.
- Фарш солиться, перчится і обсмажується на сковорідці до тих пір, поки він не змінить колір.
- До остившему готового м’яса викладаються кубики заздалегідь зварених яєць.
- Начинка добре вимішується. Потрібно додати в неї сіль, перець. Можна використовувати будь-які свої улюблені трави.
- Тісто ріжеться на 15 рівних однакових квадратів. Кожен злегка розкочується.
- У центр ложкою викласти тісто. Його краї з’єднуються «човником». Центр повинен залишитися відкритим. Розтягаї ліпляться за принципом хачапурі. Їх краєчки можна акуратно згортати джгутами.
- Розтягаї викладаються на деко, застелений промасленим пергаментом таким чином, щоб вони не торкалися один одного.
Блюдо випікається 20 – 25 хвилин в духовій шафі при 200 градусах.
Класичні макарони по-флотськи
Інгредієнти: 360 г макаронних виробів, 90 г цибулі, 320 г змішаного м’ясного фаршу, 90 г вершкового масла, сіль, пахучі трави.
- Макарони варяться до повної готовності в солоній воді.
- На раскалившейся сковорідці з вершковим маслом фарш обсмажується з дрібними кубиками цибулі до повної готовності овочів і м’яса. Маса солиться і присмачується ароматними травами.
- Готові макаронні вироби і суміш з сковорідки з’єднуються і добре перемішуються.
Смачно подавати страву з будь-яким овочевим салатом.
Рисова запіканка з фаршем
Інгредієнти: 2 склянки жирної сметани, 340 г довгого рису, цибулина, 3 яйця, півкіло м’яса (свинина + курка), щіпка солодкої паприки, сіль, 70 г вершкового масла.
- Крупа добре промивається і відварюється до напівготовності. Якщо переварити продукт, то запіканка в підсумку буде розвалюватися.
- Яйця збиваються до пінки, з’єднуються зі сметаною і остившім відварним рисом.
- Окремо фарш обсмажується з подрібненою цибулею, сіллю, паприкою.
- У жароміцну форму викладається половина крупи, потім йде фарш. Запіканку закриває другий шар рису.
- Зверху розкладають невеликі шматочки вершкового м’яса.
Запіканка готується в духовці при 190 градусах до рум’яної апетитною скоринки. За смаком можна посипати її будь-яким тертим твердим або напівтвердий сиром.
Запіканка з фаршем і макарони під соусом «Бешамель»
Інгредієнти: півкіло будь-яких макаронних виробів і стільки ж фаршу, літр жирного молока, склянка з гіркою борошна, 40 г слив. масла, 50 г томатної пасти, сіль, спеції, цибулина.
- Фарш з шматочками цибулі повторно пропускається через м’ясорубку. Далі маса обсмажується і змішується з томатною пастою, солиться, присипається спеціями. Замість пасти смачно використовувати пюре зі свіжих помідорів.
- Для соусу змішується розтоплене масло з борошном. При постійному помішуванні маса готується до золотистого відтінку. Дуже важливо, щоб мука не підгоріла. У неї повільно вливається молоко. Після цього інгредієнти інтенсивно збиваються віночком. Додається сіль.
- Макарони варяться до напівготовності і діляться на дві частини. Перша розмішується з половиною соусу і викласти на деко. Зверху розподіляється фарш. Блюдо закривається другою частиною макаронів. Виливається весь залишився соус.
Запікається блюдо 40 – 45 хвилин при 180 градусах. Коли він повністю охолоне, можна запіканку нарізати порційно і розкладати по тарілках.
Клубочки ниток з курячим фаршем
Інгредієнти: 330 г курячого фаршу, яєчний жовток, ріпчаста цибулина, 130 г бездріжджового листкового тіста, сіль, приправи.
- Для начинки з’єднується фарш, поросяти, ягняти цибулю, сіль, приправи.
- З маси ліпляться великі акуратні фрикадельки приблизно однакового розміру.
- З тіста нарізаються однакові тонкі довгі смужки.
- Кожен м’ясної кулька повністю обмотується «нитками». Смужки тесту будуть перетинатися, накладатися один на одного.
- Клубки розміщуються на деку, застеленому промасленим папером подалі один від одного. Заготовки змазують збитим жовтком.
Частування запікається при високій температурі близько півгодини. Подається до обіду з будь-яким гарніром або як самостійну страву.
Гратен з картоплі зі свинячим фаршем
Інгредієнти: 630 г сирого картоплі, велике яйце, 2 зуб. часнику, 320 г твердого сиру, 2 часникового зубчики, сіль, 170 мл молока, 330 г фаршу, суміш перців.
- Картопля і часник ріжуться тонкими кружечками, і в один шар викладаються в промаслений форму.
- Далі розподіляється фарш з сіллю і сумішшю перців. На нього висипається порція тертого сиру.
- Шари чергуються, поки не закінчаться продукти. Чим тонше вони вийдуть, тим ніжніше буде готове блюдо.
- Страва на півгодини поставити в духовку. Потім витягується з неї і поливається сумішшю з молока, яйця, солі.
Картопля з м’ясом повертається в духовку і запікається ще 15 – 17 хвилин.
Капустяний пиріг з фаршем
Інгредієнти: півкіло свіжої капусти, цибулина, 220 г свинячого фаршу, щіпка приправи «12 трав», половинка морквини, кіло дріжджового тіста, 30 г вершкового масла, сіль.
- Капуста шинкуется середньої соломкою. З’єднується з полуколечками цибулі і соломкою моркви.
- Овочі обсмажуються до м’якості, солятся і остуджувати.
- Фарш смажиться з сіллю до готовності. Змішується з овочами.
- Тісто, вже полежавшее півгодинки в теплі, ріжеться на дві частини. Перша розкочується і укладається на промаслений лист.
- Зверху розподіляється начинка з м’яса і овочів. Укладається друга частина. Краї защипываются.
- Посередині заготовки робиться отвір для виходу пари.
- Пиріг змащується половиною розтопленого злив. масла.
Випікається страву трохи більше півгодини при 190 градусах. Готовий пиріг змащується залишилися розтопленим маслом.
Що приготувати на вечерю з м’яса?
Для приготування вечері можна використовувати і більш ситні варіанти м’яса – свіжу свинину чи яловичину. Наприклад, у поєднанні з картоплею та іншими овочами. Такі поживні вечері особливо подобається представникам сильної статі.
Смачний шашлик зі свинини на шпажках в духовці
Інгредієнти: 820 г свинячої м’якоті, півсклянки среднежирной сметани, 3 великі цибулини, 40 г гірчиці, сіль, суміш перців.
- Чистий брусок м’яса без зайвого жиру нарізається кубиками однакового розміру. З лука знімається лушпиння.
- Дерев’яні шпажки занурюються на 15 – 17 хвилин в крижану воду.
- М’ясо посипається сіллю, перцем і великими кільцями цибулі.
- Додається суміш з гострої гірчиці і сметани.
- Після перемішування маса залишається в прохолоді маринуватися на годинку.
- Свинина нанизується на підготовлені шпажки. М’ясо чергується з цибулею.
- Заготовки укладаються на бортики жароміцної форми та прибираються в максимально нагріту духову шафу.
- Потім температура знижується до 180 градусів.
В таких умовах страва готується 45 – 50 хвилин. Кілька разів шпажки з м’ясом перевертаються.
Картопля з м’ясом в рукаві
Інгредієнти: 2 кіло свинячої шийки, 6 – 7 картоплин, 3 мал. ложки солі, по малий. ложці перцю двох кольорів – червоного і чорного, 2 гілочки чебрецю, 3 – 5 зуб. часнику.
- Свинина цілим шматком натирається двома видами перцю і сіллю. По всій заготівлі роблять неглибокі надрізи. У них закладається подрібнений часник. Його кількість регулюється за смаком самого кулінара.
- Зверху на м’ясо розсипається подрібнений чебрець. Можна взяти ще і розмарин.
- Шматок переміщається в прохолоду на 2 – 3 години.
- Картопля нарізати довільними шматочками, посипається сіллю і укладається на дно рукава. Зверху розміщується підготовлене м’ясо.
Блюдо запікається 40 – 45 хвилин при середній температурі. Подається до вечері з будь-яким легким пікантним соусом.
Піца на швидку руку з яловичиною
Інгредієнти: 620 г готового тіста для піци, 230 г яловичини, цибулина, 180 г сиру, 60 г вершкового масла, 3 часникового зубчики, 3 помідора, сіль, чорний мелений перець.
- Цибулю і м’ясо ріжеться соломкою. Обсмажуються на розтопленому злив. олії.
- До інгредієнтів додається нарізаний часник, сіль і перчик.
- Свіжі томати ріжуться рівними кубиками разом зі шкіркою.
- Тісто розкочується в пласт і викласти на деко, змащене будь-яким маслом (дуже тонким шаром, щоб готова піца не плавала в жирі).
- Зверху поміщається обсмажена начинка зі сковорідки і свіжі подрібнені помідори.
- Майбутня піца щедро посипається тертим сиром і відправляється в дуже гарячу духовку на півгодини.
Готове частування ріжеться порційно і одразу подається до вечері.
Азу по-татарськи в мультиварці
Інгредієнти: півкіло яловичини, 6 картоплин, 3 солоних огірка, 2 ст. л. раст. масла і пасти з томатів, 2 зуб. часнику, велика цибулина, сіль, спеції.
- Попередньо розморожене м’ясо ріжеться кубиками. У програмі «Смаження» без кришки скибочки залишаються на 6 – 7 хвилин.
- Потім до м’яса висипаються полуколечки лука. Обсмажування триває ще 15 – 17 хвилин.
- У чашу додається паста з помідорів і дуже мініатюрні шматочки огірків. Ще через 6 – 7 хвилин обсмажування в ємність виливається вода. Вона повинна повністю накрити продукти.
- Блюдо залишається у програмі для гасіння на 80 – 90 хвилин.
- Поки на сковорідці з олією злегка обсмажують до скоринки брусочки картоплі з сіллю і спеціями.
- Приблизно за півгодини до готовності частування картопля перекладається в каструлю разом з подрібненим часником.
У вийшло блюдо можна додати мелений чорний перець за смаком.
Бефстроганов з яловичини
Інгредієнти: півкіло м’ясної м’якоті, цибулинка, 2/3 ст. жирної сметани, велика ложка борошна і стільки ж пасти з помідорів, 160 мл води, сіль, суміш перців.
- Яловичина покривається плівкою і злегка відбивається молоточком цілим шматком.
- Після цього м’ясо дозволяється тонкими скибочками упоперек волокон. І подрібнюється соломкою.
- Цибуля рубається найтоншими четвертинками кілець.
- На розпеченому олії у сковорідці маленькими порціями до скоринки спочатку обсмажується яловичина, потім – овоч.
- Вже рум’яний цибулю посипається борошном, добре перемішується і смажиться ще хвилину. Потім до нього викладається паста з помідорів і відразу вся сметана.
- Додається водичка, кам’яна сіль, суміш перців.
- Після чергового перемішування маса залишається на вогні на 35 – 40 хвилин під щільно закритою кришкою.
Смачно подавати таке частування з макаронами.
Свинина по-французьки
Інгредієнти: 620 г м’ясної м’якоті, 350 г свіжих помідорів, 80 г сиру, 2 цибулинки, 120 г майонезу, малий. ложка меленого перцю, сіль.
- М’якоть свинини нарізати великими пластинами. Товщина їх повинна вийти близько 1 див.
- Кожен шматочок відбивається під харчовою плівкою, натирається сіллю і перцем.
- Зверху викладається подрібнену цибулю. Чим більше його буде, тим соковитіше в підсумку вийде блюдо.
- Далі розподіляються шматочки помідорів.
- На томатах малюється майонезна сітка. Допускається використовувати і будь-який інший соус.
- Заготовки посипаються натертим сиром.
Свинина в духовці за таким рецептом запікається при середній температурі трохи більше півгодини. Готову страву ще на кілька хвилин залишається на деку, щоб назад в м’ясо ввібрали всі виділилися соки.
Рецепти з риби
Рибу для приготування вечері можна вибирати будь-яку. Починаючи від благородної форелі і закінчуючи доступним минтаєм. Її можна смачно запекти в духовці з овочами, згасити в ніжних соусах, посмажити або і зовсім використовувати в якості основи для легкого супчика.
Простий рибний суп
Інгредієнти: 330 г рибного філе, 60 г слив. масла, по 1 шт. цибулі, моркви, картоплі, пучок кропу (свіжого), 730 мл чистої води, сіль, пахучі трави.
- Філе ріжеться середніми шматочками і відправляється в закипілу воду разом з усіма подрібненими овочами. Багато господинь вважають за краще додавати в суп для навару голову і хвіст тушки. В такому випадку вже варені частини в результаті знімаються з кісточок, позбавляються від усього зайвого і тільки після цього повертаються в бульйон.
- За хвилин після початку варіння риби 10 в каструлю додається сіль і вибрані ароматні трави.
- У майже готову страву висипається подрібнена зелень.
- Коли картопля розм’якшиться, можна вимикати суп.
Він розливається по тарілках і подається з розтопленим вершковим маслом.
Минтай, запечений у фользі в духовці
Інгредієнти: ціла рибна тушка, цибулина, морквина, по ½ ч. л. каррі і солодкої меленої паприки, сіль, 1 ст. л. соку лимона.
- З тушки зрізати все зайве. Особливо ретельно з минтая потрібно видаляти чорну плівку (всередині). Вона додасть готовому страві гіркоти.
- Далі тушка нарізати великими шматками.
- Риба сбрызгивается лимонним соком, натирається усіма спеціями і сіллю. У такому вигляді минтай повинен постояти близько години.
- До маринованої риби висипаються всі подрібнені овочі.
- Отримана маса викладається у термостійку форму, застелену фольгою. Зверху з цього матеріалу також робиться «кришка».
Запікається страву трохи менше години при середній температурі. Ще на кілька хвилин рибу можна залишити в духовій шафі вже без покриття з фольги. Завдяки цьому вона покриється апетитною рум’яною скоринкою.
Форель в сметанному соусі
Інгредієнти: великий болгарський перець, півкіло рибного філе, цибулина, 130 г жирної сметани, 70 г слив. масла, половина лимона, сіль, перець.
- Для соусу на вершковому маслі до м’якості обсмажуються всі поросяти, ягняти овочі. До них вливається сметана. Маса тушкується на маленькому вогні 8 – 9 хвилин. Овочі за цей час мають розм’якнути.
- Форель ріжеться невеликими шматочками. Кожен з них натирається сумішшю солі з перцем. Скибочки сбрызгиваются свіжовичавленим соком цитруса.
- У жароміцну форму викладається риба. Зверху вона заливається соусом.
Частування запікається при високій температурі 15 – 17 хвилин.
Скумбрія, запечена з картоплею
Інгредієнти: велика ціла риба (вагою близько півкіло), цибулина, 6 – 8 картоплин, морквина, 3 – 4 ст. л. майонезу, сіль, приправа для риби.
- Рибна тушка не до кінця розрізається і розкладається на столі. У неї видаляються плавники і хвіст. Акуратно витягується хребет.
- Тепер заготівля обсипається сіллю і приправами.
- Картопля ріжеться тонкими кружечками, солиться і викладається на дно жароміцної форми. Зверху розподіляється подрібнену цибулю і пластинки морквини.
- Далі йде риба, перевернута спинкою вгору.
- Скумбрія щедро промащується майонезом зверху.
Частування готується в духовці 40 – 45 хвилин при 190 градусах.
Тріска, тушкована в гірчично-вершковому соусі
Інгредієнти: 2 рибні тушки, приправа для риби, сіль, борошно для панірування, пучок зелені кропу, 2 ст. л. зернової гірчиці, 170 мл среднежирных вершків, перець, гірчичне масло.
- Розморожена риба позбавляється від хвоста і плавників. Промивається і ретельно обсушивается серветками.
- Тріска ріжеться шматочками. Позбавляється від чорної горчащей плівки всередині. Солиться, натирається приправами.
- Скибочки обвалюються в борошні і смажать до рум’яності на гірчичному маслі.
- Для соусу змішується гірчиця, рубаний кріп, вершки. Додається перець, сіль.
- Смажена риба викладається у форму, поливається соусом з попереднього кроку.
Запікається частування при середній температурі трохи менше години.
Стейк з червоної риби в духовці
Інгредієнти: 3 рибних стейка, лимон, половина склянки білого сухого вина, 2 ст. л. олії оливи, спеції для риби, сіль.
- Стейки солятся, присипаються спеціями.
- Риба сбрызгивается лимонним соком і поливається маслом оливи.
- До форелі додається і біле сухе вино.
- Стейки будуть маринуватися в прохолоді не менше 2 годин.
Далі риба перекладається на деко, застелений промасленим фольгою, і запікається 20 – 25 хвилин. Стейки за бажанням можна також обсмажувати на сковороді з розпеченим маслом.
Гарніри
Важливо не тільки приготувати на вечерю смачну рибу або м’ясо, але і подати їх з відповідним гарніром. Нижче публікуються рецепти трьох найбільш популярних і універсальних їх варіантів.
Відварений рис з кукурудзою і помідорами
Інгредієнти: склянку довгого рису, 80 г слив. масла, півкіло томатів, банку солодкої консервованої кукурудзи, 2 ріпчасті цибулини, 130 г сиру, петрушка, сіль, чорний перець.
- Крупа вариться в солоному окропі до готовності.
- Помідори мельчатся кубиками. З кукурудзи зливається рідини.
- Цибуля довільно ріжеться мініатюрними шматочками.
- Весь сир крупно треться.
- Петрушка дрібно рубається.
- Готова крупа обсмажується на вершковому маслі. Потім до неї додається кукурудза, томати, цибулю. Маса нудиться 8 – 9 хвилин.
Залишилося досолити і поперчити гарнір, присипати тертим сиром і петрушкою.
Розсипчаста гречана каша
Інгредієнти: повний стакан з гіркою крупи-ядриці, 2 ст. очищеної води, 1/3 склянки топленого масла, сіль.
- Крупа перебирається, пересипається в дрібне сито і відсівається від борошняного пилу.
- Далі гречка добре промивається крижаною водою.
- Крупа перекладається в солоний окріп.
- Пару хвилин каша вариться на сильному вогні. Потім він зменшується до середнього.
- Під щільною кришкою гарнір готується 10 – 12 хвилин.
- У густіючу кашу закладається масло. На повільному вогні блюдо нудиться ще 8 – 9 хвилин. Каструля більше не відкривається.
На остигає плиті блюдо залишається ще хвилин на 10. Бажано при цьому укутати каструлю в тепле рушник.
Найсмачніше картопляне пюре
Інгредієнти: 12 середніх картоплин, половина склянки жирних вершків, сіль, 3 великі ложки слив. масла.
- Картопля чиститься, солиться і вариться до готовності.
- Далі вода з картоплі повністю зливається, і він відпарюється на повільному вогні до побіління. За цей час з овоча випарується волога.
- Картопля ретельно розминається без додаткової рідини.
- Додається тепле розтоплене масло і гарячі вершки. Інгредієнти інтенсивно розмішують.
За смаком маса досаливается.
Закуски
Подати до вечері апетитні закуски – відмінне рішення, коли немає багато часу на готування. Це може бути не тільки салат, але також, наприклад, шаурма, оладки, коржі.
Домашня шаурма з курячим філе на швидку руку
Інгредієнти: 3 тонких лаваша, 3 томати, 2 курячих стегенця, 2 огірка, 130 г корейської моркви, майонез і кетчуп за смаком, сіль, петрушка, перець.
- Курятина спочатку відварюється до готовності. Потім м’ясо знімається з кісток, ріжеться кубиками, солиться і обсмажується на будь-якому жирі до рум’яності.
- Помідори ріжуться півкільцями. Огірки – тонкими кружечками. Петрушка дрібно рубається.
- Лаваш змащується кетчупом. На нього викладається курятина, зелень, пряна морква і овочі. Зверху малює майонезна сітка.
Таким чином, начиняється три лаваша. Далі вони акуратно загортаються конвертами і подаються до вечері.
Салат «Хвилинка» на швидку руку
Інгредієнти: 230 г шинки, 4 томата, 120 г сиру, 5 варених яєць, сіль, зелень, соус.
- Яйця і сир крупно труться.
- Помідори, шинка і варені яйця нарізати короткими брусочками.
- Зелень дрібно рубається.
- Продукти змішуються, солятся.
Для заправки салату можна вибрати будь-сметанний соус або звичайний майонез.
Швидкий салат шпротный
Інгредієнти: 2 стандартні банки шпротів, 3 маринованих огірка, 4 середні варені картоплини, 3 варених яйця, легкий майонез.
- Консерви без масла прямо в салатнику розминаються виделкою.
- На них викладається шар вареної тертої картоплі, промазаної соусом.
- Далі йдуть кубики яєчних білків з майонезом.
- Потім дрібно нарізані мариновані огірки, а також раскрошенные жовтки.
Прикрашається закуска парочкою цілих рибок.
Цибульні оладки
Інгредієнти: 380 г сирої цибулі, ½ ч. л. солі, 3 сирих яйця, перець, повний стакан муки, 1 ч. л. пекарського порошку.
- Весь очищений цибулю блендером перетворюється в кашу.
- До нього додається сіль, перець.
- Через 6 – 7 хвилин в масу по черзі забиваються сирі яйця.
- До майбутнього тесту просіюється борошно і розпушувач.
Смажиться частування як звичайні оладки на розігрітій олії з двох сторін.
Проста сирна коржик
Інгредієнти: 80 г сиру, сире яйце, ½ ч. л. пекарського порошку, 1,5 ст. борошна, 4 ст. л. сметани, сіль, спеції.
- Сир крупно треться.
- Продукт змішується з сирим яйцем, сіллю, сметаною, спеціями.
- Всипається просеянная з розпушувачем борошно.
- Інгредієнти добре перемішуються.
- Тісто ділиться на 4 – 6 частин.
- Кожна розкачується в коло і з двох сторін обсмажується на розігрітому маслі.
Такі коржі стануть відмінним доповненням до супу або до м’яса з підливою.
Бутерброди, запечені з шинкою
Інгредієнти: 5 скибочок пшеничного хліба (можна – вчорашнього), 90 г шинки, половинка томату, 3 ст. л. подрібненої зеленої цибулі, 40 г сиру, 2 ст. л. сметани, малий. ложка солодкої гірчиці.
- Шинка і помідор ріжуться кубиками.
- Продукти в глибокій мисці перемішати з тертим сиром, цибулею, сметаною і гірчицею.
- Вийшла начинка викладається на хліб.
Заготовки розподіляються на решітці і запікаються в духовій шафі до рум’яності основи.
Капуста «Провансаль»
Інгредієнти: 2 кіло капусти, 2 морквини, головка часнику, 2 ст. л. крупної солі, стакан з гіркою цукру-піску, по склянці столового оцту (9%) і рослинної олії, 4 лаврових листочка.
- Часник дрібно рубається і висипається в підготовлену банку.
- Капуста ріжеться дуже тонкою соломкою гострим ножем.
- Морквина крупно треться.
- Овочі змішуються і перекладаються до часнику.
- Інгредієнти щільно утрамбовували в банку прямо руками. Зверху укладається лаврушка.
- Для маринаду у воді розчиняється пісок і сіль. Коли всі зникнуть крупинки, додається олія, розчин доводиться до закипання.
- У киплячу суміш заливається оцет. Гарячим маринадом відразу поливається вміст банки.
Закуска буде маринуватися в прохолоді мінімум 50 хвилин.
Картопляні деруни
Інгредієнти: 5 великих картопляних бульб, половинка цибулі, 2 сирих великих яйця, сіль, 2 ст. л. борошна найвищого гатунку.
- Цибулю дрібно треться. Таким же чином подрібнюється картопля.
- Овочі змішуються. Цибуля не дає картоплі темніти. У підсумку деруни виходять золотистими.
- Овочі віджимаються від зайвої рідини, солятся. Можна додавати будь-які спеції за власним смаком.
- Залишилося перемістити в масу вміст яйця, борошно.
- З отриманої маси смажаться тонкі круглі коржі на розігрітому маслі. Вони повинні вийти рум’яними з обох сторін.
Така вечеря з картоплі смачно подавати з домашньою сметаною або гострим часниковим соусом.