Гарніри
Важливо не тільки приготувати на вечерю смачну рибу або м’ясо, але і подати їх з відповідним гарніром. Нижче публікуються рецепти трьох найбільш популярних і універсальних їх варіантів.
Відварений рис з кукурудзою і помідорами
Інгредієнти: склянку довгого рису, 80 г слив. масла, півкіло томатів, банку солодкої консервованої кукурудзи, 2 ріпчасті цибулини, 130 г сиру, петрушка, сіль, чорний перець.
- Крупа вариться в солоному окропі до готовності.
- Помідори мельчатся кубиками. З кукурудзи зливається рідини.
- Цибуля довільно ріжеться мініатюрними шматочками.
- Весь сир крупно треться.
- Петрушка дрібно рубається.
- Готова крупа обсмажується на вершковому маслі. Потім до неї додається кукурудза, томати, цибулю. Маса нудиться 8 – 9 хвилин.
Залишилося досолити і поперчити гарнір, присипати тертим сиром і петрушкою.
Розсипчаста гречана каша
Інгредієнти: повний стакан з гіркою крупи-ядриці, 2 ст. очищеної води, 1/3 склянки топленого масла, сіль.
- Крупа перебирається, пересипається в дрібне сито і відсівається від борошняного пилу.
- Далі гречка добре промивається крижаною водою.
- Крупа перекладається в солоний окріп.
- Пару хвилин каша вариться на сильному вогні. Потім він зменшується до середнього.
- Під щільною кришкою гарнір готується 10 – 12 хвилин.
- У густіючу кашу закладається масло. На повільному вогні блюдо нудиться ще 8 – 9 хвилин. Каструля більше не відкривається.
На остигає плиті блюдо залишається ще хвилин на 10. Бажано при цьому укутати каструлю в тепле рушник.
Найсмачніше картопляне пюре
Інгредієнти: 12 середніх картоплин, половина склянки жирних вершків, сіль, 3 великі ложки слив. масла.
- Картопля чиститься, солиться і вариться до готовності.
- Далі вода з картоплі повністю зливається, і він відпарюється на повільному вогні до побіління. За цей час з овоча випарується волога.
- Картопля ретельно розминається без додаткової рідини.
- Додається тепле розтоплене масло і гарячі вершки. Інгредієнти інтенсивно розмішують.
За смаком маса досаливается.