Що приготувати на вечерю швидко і просто? 38 рецептів та ідей

Гарніри

Важливо не тільки приготувати на вечерю смачну рибу або м’ясо, але і подати їх з відповідним гарніром. Нижче публікуються рецепти трьох найбільш популярних і універсальних їх варіантів.

Відварений рис з кукурудзою і помідорами

Інгредієнти: склянку довгого рису, 80 г слив. масла, півкіло томатів, банку солодкої консервованої кукурудзи, 2 ріпчасті цибулини, 130 г сиру, петрушка, сіль, чорний перець.

  • Крупа вариться в солоному окропі до готовності.
  • Помідори мельчатся кубиками. З кукурудзи зливається рідини.
  • Цибуля довільно ріжеться мініатюрними шматочками.
  • Весь сир крупно треться.
  • Петрушка дрібно рубається.
  • Готова крупа обсмажується на вершковому маслі. Потім до неї додається кукурудза, томати, цибулю. Маса нудиться 8 – 9 хвилин.

Залишилося досолити і поперчити гарнір, присипати тертим сиром і петрушкою.

Розсипчаста гречана каша

Інгредієнти: повний стакан з гіркою крупи-ядриці, 2 ст. очищеної води, 1/3 склянки топленого масла, сіль.

  • Крупа перебирається, пересипається в дрібне сито і відсівається від борошняного пилу.
  • Далі гречка добре промивається крижаною водою.
  • Крупа перекладається в солоний окріп.
  • Пару хвилин каша вариться на сильному вогні. Потім він зменшується до середнього.
  • Під щільною кришкою гарнір готується 10 – 12 хвилин.
  • У густіючу кашу закладається масло. На повільному вогні блюдо нудиться ще 8 – 9 хвилин. Каструля більше не відкривається.

На остигає плиті блюдо залишається ще хвилин на 10. Бажано при цьому укутати каструлю в тепле рушник.

Найсмачніше картопляне пюре

Інгредієнти: 12 середніх картоплин, половина склянки жирних вершків, сіль, 3 великі ложки слив. масла.

  • Картопля чиститься, солиться і вариться до готовності.
  • Далі вода з картоплі повністю зливається, і він відпарюється на повільному вогні до побіління. За цей час з овоча випарується волога.
  • Картопля ретельно розминається без додаткової рідини.
  • Додається тепле розтоплене масло і гарячі вершки. Інгредієнти інтенсивно розмішують.
Дивіться також:  Фунчоза з креветками – 8 рецептів

За смаком маса досаливается.