Що приготувати на вечерю зі свинини?

Перед вами лежить прекрасний шматок м’яса, і ви задалися питанням, що приготувати на вечерю зі свинини? Різноманітність страв вразить, коли відкриєте кулінарну книгу. Але, зараз ми розглянемо популярні способи і рецепти, до яких вдаються господині на своїй кухні, щоб ввечері нагодувати сім’ю або гостей.

Що приготувати на вечерю зі свинини в духовці?

Використання жарочного шафи не тільки допомагає отримати просмажене м’ясо, але залишає вам час, щоб зробити легкий салатик або десерт, а також зайнятися собою.

Соковиті відбивні зі свинини в духовці

Щоб не висушити м’ясо ми пропонуємо два варіанти приготування.

Для першого нам буде потрібно:

  • 600 г філейної частини;
  • 125 мл винного оцту;
  • 2 ст. л. кетчупу;
  • 1 ст. л. цукру;
  • стакан панірувальних сухарів;
  • пара великих ложок молока.

У цьому рецепті ми покриємо кожну відбивну паніровкою, щоб не втратити соковитість свинини.

  • Обмиваємо м’ясо під проточною водою, чекаємо поки втече зайва рідина або обтираем кухонним рушником. Розрізаємо дуже гострим ножем упоперек волокон на 4 порційних шматка.
  • Щоб надати м’якість кожному шматочку, ми спочатку відбиваємо, а потім опускаємо свинину в маринад (кетчуп, винний оцет і цукровий пісок).
  • Час витримки залежить від товщини шматка і в середньому становить від 30 до 60 хвилин. Ніколи не соліть м’ясо, поки маринуете. Інакше воно віддасть всі свої соки раніше часу і вийде сухим.
  • Поки приготуємо тісто, просто збивши віночком молоко з яйцем. Сюди ж додаємо сіль.
  • Дістаючи кожну відбивну, опускаємо її в цю рідину, а потім відразу обвалюють у панірувальних сухарях.
  • Викладаємо м’ясо на деко, який заздалегідь змастили маслом. Також можна просто лист застелити пергаментним папером або фольгою.

Відправляємо заготовки в гарячий духовий шафа приблизно на пів години. За цей час шматочки можна повернути, щоб отримати рівномірну обжарку з обох сторін.

Другий спосіб передбачає наявність овочів, які будуть віддавати свій сік, тим самим, не даючи свинині стати сухою.

Для приготування нам необхідно:

  • свиняча вирізка – 600 г;
  • лимонний сік – 20 мл;
  • цибулина;
  • морква;
  • спеції;
  • сир – 150 г;
  • майонез – 4 ст. л.

Підготовка м’яса така ж, як і в першому випадку, але в якості маринаду будемо використовувати лимонний сік.

  • Одразу додамо в нього спеції, крім солі, і поставимо в холодне місце на 15 хвилин. А поки почистимо і нашинкуем овочі.
  • Розкладаємо на деко порційні шматочки, зверху на кожен викладаємо моркву і цибулю, солимо. Покриваємо майонезом і посипаємо тертим сиром.

Часу на приготування знадобитися стільки ж, як і для відбивних в паніровці, тільки перевертати їх не варто.

М’ясо по-французьки

Як відомо, придумали цю страву в нашій країні, і воно має велику популярність. Готують його і на свята, і просто на вечерю.

Підготуйте:

  • пів кілограма м’якоті свинини;
  • стільки ж картоплі;
  • 2 середніх цибулини;
  • 400 г печериць;
  • лавровий лист;
  • 200 г твердого сиру;
  • сіль;
  • 250 г майонезу;
  • спеції.

Так як м’ясо ми вкриємо «шубою», то маринувати його не будемо.

  • Просто сполоснем шматок свинини і наріжемо поперек волокон на пластинки однакової товщини. Трохи відбиваємо молоточком, солимо і перчимо, викладаємо першим шаром на змащений олією лист.
  • Моєму гриби, прибираємо пошкоджені частини і нарізаємо в довільній формі.
  • Чистимо цибулю шаткуємо. Обсмажуємо все на сковороді з додаванням будь-якого масла разом з лавровим листом. Викладаємо поверх м’яса. Солити потрібно кожен шар страви.
  • Промиваємо і чистимо шкірку з картоплі. Нарізаємо кружечками і покриваємо печериці. Присипаємо приправами і заливаємо все майонезом. Для утворення гарної скоринки потрібно самим останнім зробити шар тертого сиру.

Ставимо заготовки у жарову шафу і через півгодини можна буде кликати всіх за стіл.

Шашлик зі свинини в духовці

Даремно ви думаєте, що не можна отримає якісний шашлик, використовуючи жарову шафу. Трохи хитрих рад та страву, яку раніше ви готували на пікніку, буде підготовлено і подано на загальний стіл прямо в квартирі.

Дивіться також:  М’ясо по-французьки з курки – 7 рецептів

Для 4 порцій підготуємо:

  • 800 г свинячої грудинки;
  • 4 цибулини;
  • лимон;
  • 2 помидорины;
  • перець чорний мелений.

Зараз головне не допустити помилки в розмірах. Оптимально, якщо ви нарежете свинину квадратиками зі сторонами 5 див. Якщо менше – шашлик вийде сухим, а більше – не просмажений.

Залишайте невеликий прошарок жиру на шматках, щоб шашлик вийшов соковитим.

У цьому рецепті в якості маринаду будемо використовувати сік вичавленого лимона. Але це не принципово, тому можете використовувати ваш фірмовий спосіб.

  • Отже, нарізаємо м’ясо і цибулю, все відправляємо в глибоку посуд з маринадом і чорним перцем. За 15 хвилин до початку приготування все посоліть.
  • Якщо немає залізних шампурів, то нанизуйте м’ясні шматки, чергуючи їх з пластиками помідорів і цибулі, на дерев’яні палички. Вони продаються у всіх супермаркетах.
  • Тепер беремо глибоку сковороду, а краще деко. Викладаємо шампури так, щоб м’ясо не діставало до дна і ставимо в гарячу духовку. Необхідно кожні 5 хвилин покручивать шампура, як на мангалі, і поливати вытопившейся рідиною.

У магазині можна додатково придбати пляшечку «Рідкого диму» і скропити їм м’ясо, щоб отримати природних запах багаття.

Запечений свинячий окіст з медової скоринкою

Цільні шматки м’яса завжди гарно виглядають на столі. А цей нескладний рецепт додасть свинині пікантний, кисло-солодкий смак.

Купуємо:

  • кілограмовий окіст з невеликим прошарком сала;
  • повидло зі слив – 1 ст. л.;
  • часник – 8 зубчиків;
  • мед – 1 ст. л.;
  • кардамон, кориця – 0,5 ч. л.;
  • коріандр – 1 ч. л.;
  • сіль.

Починаємо з підготовки свинини.

  • Промиваємо під струменем водопровідної води і обтираем паперовими рушниками. Зробимо в шматку кілька невеликих розрізів, які нашпигуем очищеними і розрізаними навпіл часниковими зубками.
  • Викладаємо м’ясну заготівлю салом вниз лист, який заздалегідь покрили великим шматком фольги.
  • У мисочці змішуємо мед зі сливовим повидлом, спеціями і сіллю. Ретельно змащуємо весь окіст і закутуємо фольгою так, щоб сік не міг витікати з кулька.
  • Духовку розігріваємо до 220 градусів і ставимо туди свинину. 90 хвилин буде достатньо, щоб шматок пропікся. А якщо хочете отримати корочку, то зніміть фольгу за 20 хвилин до готовності.

Рулька, запечена в пиві

Якщо ви вирішили запікати свинину цим способом, то запасіться терпінням, тому що знадобиться не менше 2,5 годин на приготування.

Приготуйте наступні інгредієнти:

  • рулька свиняча – 1 шт. (до 2 кг);
  • бульйон м’ясний – 2 склянки;
  • пиво світлих сортів – 2 склянки;
  • цибуля – 3 шт.;
  • мелений перець;
  • насіння кмину – 1 ст. л.;
  • сіль;
  • часник – 6 зубців.

Зверніть увагу, що на цій частині отрубленного шматка свинини зазвичай ставиться ветеринарна печатку, яку потрібно зчистити і зрізати дуже тонким ножем.

  • Рулька вимагає ретельної підготовки. Спочатку можна замочити її у воді хвилин на 10, щоб легко зіскоблювався верхній шар шкіри (при купівлі подивіться, щоб вона не була пошкоджена). Потім ще раз промиваємо і натираємо сіллю з перцем і часником.
  • Беремо глибоку посуд (можна навіть товстостінну каструлю). Покриваємо Дно кільцями цибулі, зверху виставляємо рульку м’якоттю вниз, тонкої стороною вгору.
  • Заливаємо бульйоном і пивом. Ставимо в жарову шафу при температурі 220 градусів.

За 2,5 години перебування в духовці рідина може вся википіти, тому потрібно підлити ще. Для цього просто змішайте в пропорції 1:1 бульйон з пивом.

Щоб прискорити процес запікання, можна попередньо відварити рульку зі спеціями в пиві, змішаному з водою, протягом години. Потім можна відправити м’ясо в духовку.

Грудинка з картоплею

Цим способом ви вб’єте відразу двох зайців: приготуєте м’ясо і гарнір.

Продуктовий набір тут наступний:

  • 600 г картоплі;
  • 500 г грудинки;
  • склянка вершків;
  • 3 цибулини;
  • набір спецій;
  • зелень;
  • 100 г сиру.

А між тим, алгоритм приготування дуже простий.

  • Першим шаром слід викласти картоплю, який попередньо очистили і порізали великими шматочками. Посипте його півкільцями цибулею.
  • Зверху піде свиняче м’ясо, нарізане смужками.
  • Вершки змішуємо з усіма приправами і сіллю, виливаємо на деко.
  • Посипаємо блюдо тертим сиром — і в піч.
Дивіться також:  Чахохбілі з курки по-грузинськи – 9 рецептів

Через півгодини страва витягуємо, розкладаємо по тарілках і прикрашаємо зеленню.

Смажимо і тушкуємо на сковороді

Для тих, хто звик готувати на плиті, є теж безліч різних рецептів. Подивіться добірку, з якої що-небудь обов’язково вам сподобається.

Як приготувати гуляш зі свинини

Перед вами шматок м’яса і не знаєте, що приготувати? Швиденько приготуємо гуляш і зваримо закуска з макаронних виробів або картоплі.

Інгредієнти:

  • свиняча вирізка – 500 г;
  • морквина;
  • цибулина;
  • томатна паста – 2 ст. л.;
  • лаврушка;
  • зелень.

Це страва повинна вміти готувати кожна господиня, тому розберемо рецепт його приготування покроково.

  • Обмиваємо м’ясо і нарізаємо смужками. На розпечену сковороду з олією викладаємо і починаємо обсмажувати.
  • В цей час знімаємо верхній шар з лука і шаткуємо овоч. Відправляємо в гарячий посуд до свинини.
  • Моркву натираємо на крупній тертці і також починаємо пасерувати.
  • Кладемо до всіх продуктів томатну пасту і ще трохи тримаємо на вогні.
  • Після, додаємо 2 склянки гарячої води і коли закипить солимо, викладаємо лавровий лист і варимо на повільному вогні близько 30 хвилин.

Готовність легко перевірити, просто вилкою. Посипаємо зеленню, відключаємо плиту і залишаємо настоюватися на нетривалий час.

Стейк, смажена на сковороді

Добре, якщо на вашій кухні є електричний гриль, але можна смажити стейки і на спеціальній або навіть звичайній сковорідці.

Все, що нам знадобиться:

  • розморожені свинячі стейки;
  • сіль;
  • мелений перець;
  • лимонний сік.

М’ясо трохи відбиваємо, солимо і перчимо з двох сторін. Збризкуємо соком, вичавленим з лимона. Якщо шматочки жирні, то краще обсмажувати без використання масла. Але пісні краще змастити або додати масло безпосередньо на сковороду, а потім приступити до теплової обробки.

Час для смаження краще підібрати, використовуючи таблицю:

Якість Назва Час
З кров’ю Rare До 2-х хвилин з кожної сторони
Слабка просмаження Medium rare 2,5 хвилини
Середня просмаження Medium 3 хвилини з кожного боку і 4 на відпочинок під фольгою
Хороша просмаження Well done 4,5 хвилини на кожну сторону і 1 хвилина під фольгою

Не забудьте покласти ножа, сервіруючи стіл.

Шніцель

Щоб залишити весь сік всередині кожного шматочка, будемо обсмажувати м’ясо з використанням кляру.

Підготуйте:

  • яйце;
  • 1 ст. л. молока;
  • 400 г свинячої вирізки;
  • панірувальні сухарі;
  • спеції;
  • сіль.

Нарізаємо на порційні шматки м’ясо, відбиваємо молотком. Кожну з сторін добре змащуємо сіллю і улюбленими спеціями. Окремо готуємо кляр, просто збивши виделкою яйце і молоко. Занурюємо сюди кожен стейк і відразу обвалюють у панірувальних сухарях.

На розігрітій сковороді з олією зраджуємо м’ясні заготовки тепловій обробці за 4,5 хвилини з кожного боку.

Складаємо їх в тарілку і накриваємо кришкою або фольгою, щоб температура рівномірно розподілилася по всій товщині. Блюдо на вечерю готово.

Свиняча піджарка в томатному соусі

Чим відрізняється ця страва від гуляшу? Давайте розберемося.

Нам буде потрібно:

  • свинина – 700 г;
  • томатна паста – 2 ст. л.;
  • борошно 1 ст. л.;
  • соняшникова олія;
  • лавровий лист;
  • сіль.

Зі складу інгредієнтів зрозуміло, що підлива вийде густий.

  • Нарізаємо промите м’ясо в довільній формі і відправляємо на сковороду з соняшниковою олією. Спочатку слід обсмажувати м’ясні шматочки на сильному вогні, а потім його потрібно зменшити.
  • Окремо на сухій сковороді обсмажуємо борошно до золотистого кольору. Відправляємо до м’яса, додаємо томатну пасту, лаврушку, солимо і доливаємо кип’яченої води.
  • Тушкуємо не менше півгодини на маленькому полум’я, поки шматочки м’яса не стануть м’якими.

В мультиварці

Давно вже ми стали використовувати цей гаджет, який допомагає швидко і якісно готувати різні страви. Вечеря з свинини не виняток.

Плов

Будемо готувати справжній розсипчастий плов.

Викладаємо на стіл:

  • 500 г пропареного рису;
  • 500 г свинячої вирізки;
  • 2 великі моркви;
  • 2 великі цибулини;
  • часник – 1 гарна головка;
  • по ½ ч. л. каррі, куркуми, зіри, мускатного горіха, коріандру, барбарису;
  • лавровий лист;
  • сіль.
Дивіться також:  Шаурма з куркою в домашніх умовах — 9 рецептів

Плов в мультиварці завжди виходить відмінним, тому ні про що не хвилюйтеся і просто дотримуйтесь таких рекомендацій:

  • Чистимо овочі і нарізаємо цибулю півкільцями, а моркву соломкою. Відразу скидаємо все в чашу мультиварки з соняшниковою олією. Виставляємо режим «Смаження» і пасеруємо.
  • Через 5 хвилин додаємо шматочки свинини з усіма спеціями, крім часнику, і знову закриваємо кришку.
  • Через 7 хвилин додаємо лавровий лист, рівномірно розподіляємо пропарений рис і повільно вводимо півлітра води. Солимо, але не перемішуємо вміст.
  • В середину крупи виставляємо, не розділяючи, голівку часнику. Закриваємо і ставимо режим Варіння/рис-на 25 хвилин.

Тільки після сигналу слід прибрати часник і перемішати всі інгредієнти. Залишити на 10 хвилин, після чого можна розкладати страву по тарілках.

Бефстроганов

Розширюємо наше меню ще одним рецептом.

Інгредієнти для бефстроганова:

  • філе свинини – 350 г;
  • цибуля;
  • сметана – 400 г;
  • гірчиця – 2 ст. л.;
  • вершкове масло – 40 г;
  • сіль і перець за смаком.

Відмінність нарізки м’яса для цієї страви в тому, що для бефстроганова смужки ширше і тонше.

  • Ріжемо м’ясо, промиваємо і відкидаємо на друшляк, щоб втекла зайва рідина.
  • Спочатку в чашу мультиварки опускаємо вершкове масло з цибулею, який подрібнили полуколечками. У режимі «Смаження» досить його пасерувати кілька хвилин, після чого додати м’ясо.
  • Коли на ньому почне з’являтися скоринка, скидаємо сметану і гірчицю, солимо і перчимо. Міняємо режим «Гасіння».

Достатньо 25 хвилин, щоб свинина стала м’якою і наситилася вершковим смаком.

Шурпа з свинини в мультиварці

Це східне перше блюдо готується в багатьох варіаціях. В деяких випадках навіть використовують фрукти (сливу, абрикос). Але, ми приготуємо популярний варіант густого супу на вечерю зі свинини.

Нам буде потрібно:

  • 4 бульби картоплі;
  • 450 г м’якоті;
  • перець болгарський;
  • морква;
  • 2 цибулини;
  • 2 помидорины;
  • зіра і хмелі-сунелі;
  • сіль.

Приготування не займе багато часу:

  • Обполіскуємо свинину і нарізаємо невеликими шматочками. Відправляємо в мультиварку на 20 хвилин в режимі «Випічка» з соняшниковою олією.
  • Почищені овочі крупно нарізаємо: цибулю – півкільцями, моркву – кружальцями, а перець з помідорами – кубиками. Все тушкуємо ще 20 хвилин.
  • Відкриваємо кришку, висипаємо картоплю, додаємо приправи. Солимо, заливаємо гарячу кип’ячену воду (2 л) і продовжуємо час ще на 1 годину.

Після сигналу насипаємо рубану зелень і розкладаємо шурпу по глибоких тарілках. На Сході її подають у глибоких піалах.

Гармошка зі свинини з сиром

Досить простий рецепт, який допомагає приготувати оригінальний вечеря зі свинини.

Купимо наступні продукти:

  • 600 г свинячої шиї;
  • 2 томата;
  • 100 г сиру.

Зусиль доведеться докласти мінімум:

  • Спочатку промиваємо філе. Гармошкою блюдо названо, тому що м’ясо ріжуть зверху вниз не до кінця через кожні 2 див. Ми чинимо так само.
  • Натираємо заготівлю спеціями і сіллю. У кожен розріз вставляємо за слайсу томату і сиру.
  • Перекладаємо гармошку в чашку мультиварки. В режимі «Випічка» страва повністю буде готовий через 2 години.

Нарізати на шматки його краще не відразу, почекавши кілька хвилин, щоб сир «взявся» кіркою.

Картопляна запіканка

Запіканку в мультиварці готують з різних інгредієнтів, але в нашому випадку необхідно:
  • 300 г м’яса;
  • 450 р картоплі;
  • спеції;
  • 100 г шпинату;
  • сіль;
  • сир;
  • маленька головка цибулі.

Зіпсувати це блюдо майже неможливо.

Просто дотримуйтеся такого алгоритму:

  • Шматок свинини обмиваємо і нарізаємо на шматочки. Далі перекручуємо їх, користуючись м’ясорубкою, разом з цибулиною.
  • Сюди ж додаємо сіль, подрібнений шпинат і приправи. Добре все перемішуємо.
  • Натираємо на крупній тертці картоплю без шкірки і половину викладаємо на змащене дно чаші. Потім фарш, який сховаємо під залишилася картоплею, присипаній сиром.

80 хвилин буде достатньо витримати блюдо в режимі «Випічка». Ситний «ледачий» вечеря готовий!

Прокрутка до верху