Що приготувати на великдень? Кращі рецепти!

Великдень є довгоочікуваним святом весни, символізує перемогу добра над злом. З цим світлим святковим днем несеться віра з надією і любов’ю. У людях добрі почуття пробуджуються і душевна теплота.

 

 

Що приготувати на великдень 2016?

 
У святковий день прийнято організовувати рясне застілля. З давніх часів на великодньому столі було різноманітність красивих і ситних страв. Великодній стіл в багатих будинках ломився від 48 різних страв. Запікалася четверговая сіль, фарбувалися і розписувалися курячі яєчка, які укладалися на овес або пшеницю, вирощену для свята. Готувалася великдень, пекли млинці, паски. З великодніх пряників робили фігурки голубів, зайців, яєчок. На гаряче подавався запечений баран, стегенця та телятинка. Страви з риби були відсутні на святковому столі.

 
Особливе значення віддавали обрядової їжі – паски з сиром, фарбованим курячим яєчках і куличикам. Ці страви обов’язково присутні в кожному будинку, навіть не найбагатшому. У наш час практично будь-яка сім’я володіє власними секретами приготування пасок і пасочок.

 

 

Рецепти на великдень 2016

 
У світі існує безліч різних рецептів великодніх страв. Паска готується з горішками, приправами, цукатами і свіжими фруктами, варенням і солодкими підливками, ромом, вином, та іншими незвичайними інгредієнтами. Великдень є святом, коли господині можуть скористатися всією своєю фантазією для приготування ідеальних страв.
Що готувати на великдень 2016 вирішувати вам. Рецептів великодніх страв існує дуже багато. Ви можете вибрати прості і смачні страви, і порадувати своїх близьких людей.

 

Закуска з шинкою і сиром

Час приготування – 10 хв.
Кількість порцій – 10.

Склад продуктів для закуски з шинкою і сиром:

  • 1. 10 тарталеток.
  • 2. 150 г шинки.
  • 3. 150 г твердого сиру.
  • 4. 50 г майонезу.
  • 5. 100 г печериць.
  • 6. Сіль.
  • 7. Перець.
Дивіться також:  Рецепти літніх других страв

Приготування закуски з шинкою і сиром

  • Гриби нарізати невеликими кубиками і обсмажують на сковорідці з олією.
  • В кінці приготування вони солятся і перчатся.
  • Шинка нарізати невеликими кубиками, щоб шматки не стирчали з тарталеток.
  • Шинка і смажені гриби змішуються в глибокій ємності.
  • Сир натирається за допомогою терки і додається в ємність.
  • Продукти заправляються майонезом і перемішуються.
  • Тарталетки наповнюються підготовленою начинкою.
  •  

    Щоб тарталетки не розмокли, начинку рекомендується викладати перед подачею.

     

    Холодець з курки

    Час приготування – 6 ч.
    Кількість порцій – 8.

    Склад продуктів для холодцю з курочки:

    • 1. 150 г моркви.
    • 2. 5 г кінзи.
    • 3. 1 курочка.
    • 4. 2 яйця.
    • 5. 5 горошин чорного перцю.
    • 6. 5 зубч. часнику.
    • 7. 4 лаврових листочка.
    • 8. 1 ч. л. солі.
    • 9. 2 ст. л. желатину.

    Приготування холодцю з курочки

  • Курка промивається в прохолодній воді. Її потрібно звільнити від шкірки.
  • Курочка відправляється в глибоку каструлю з прохолодною водою і поставити на максимальний вогонь.
  • Після закипання води, знімається піна, а потужність вогню зменшується.
  • М’ясо вариться близько 4 годин на маленькому вогні. Жир з піною періодично знімаються.
  • Чекаємо, поки м’ясо відійде від кісточки.
    Часник, морква і цибуля очищаються і додаються до м’яса. Вміст каструлі вариться ще півгодини.
  • Додаються лаврові листочки з горошинами перцю.
  • Після цього холодець вариться ще півгодини.
    Яйця відварюють, охолоджують і очищаються від шкаралупи.
  • Часник очищається і нарізати на тонкі скибочки.
  • Морквина очищається і нарізається різними фігурками.
    З бульйону дістається варена морквина, цибуля і часник.
  • Бульйон проціджують і залишають охолоджуватися.
  • М’ясо відділяється від кісточки, нарізати на маленькі шматочки і викласти у форму.
  • Склянку бульйону розводиться 2 ст. л. желатину. Вміст склянки виливається в бульйон.
    Яйця розрізають на 2 половинки і викладаються на курочку.
  • У форму викладається часник з морквою і зеленню.
  • В останню чергу виливається у форму проціджений і охолоджений бульйон.
  • Холодець доводиться до готовності у холодильнику.
  • Дивіться також:  Холодний борщ – 6 рецептів приготування

    З ним відмінно поєднується гірчиця або хрін.

     

    Що приготувати на великдень 2016 на гаряче?

    Тушковані свинячі реберця з картоплею ♥

    Час приготування – 1 ч.
    Кількість порцій – 6.

    Склад продуктів для тушкованих свинячих реберець з картоплею:

    • 1. 500 г свинячих реберець.
    • 2. 4 картоплини.
    • 3. 1 цукіні.
    • 4. 1 цибулина.
    • 5. 1 морквина.
    • 6. 5 ст. л. білого сухого вина (або води).
    • 7. 3 ст. л. томатного соусу.
    • 8. 4 ст. л. оливкової олії.
    • 9. Сіль.
    • 10. Приправи.

    Приготування тушкованих свинячих реберець з картоплею

  • Реберця розправляються порційними шматочками, солятся, перчатся і приправляють за смаком.
  • Цукіні нарізати на часточки. Картопля нарізати на брусочки.
  • Інгредієнти обсмажують на сковорідці з олією в певному порядку.
    Спочатку обсмажується подрібнена цибулина з морквою.
  • Далі в сковорідку відправляються реберця.
  • Вони покриваються рум’яною скоринкою. В кінці додаються овочі.
  • Компоненти солятся і перчатся за смаком.
    Обсмажені продукти заливаються вином, перемішуються.
  • Томатна паста змішується з вмістом сковорідки. Потім виливається вода, щоб інгредієнти змогли тушкуватися. Блюдо тушкується до готовності реберець і картоплі.

     

    Купати на сковорідці

    Час приготування – 40 хв.
    Кількість порцій – 4.

    Склад продуктів для купатов на сковорідці:
    1. 1 кг курячого філе.
    2. 1 кишка свині.
    3. 4 зубч. часнику.
    4. Приправи.
    5. Сіль.
    Приготування купатов на сковорідці
    Курка нарізається дрібними шматочками, але не перекручується за допомогою м’ясорубки, щоб ковбаски були соковитіше. Часник нарізати дрібними шматочками і додати до м’яса. Інгредієнти солятся, приправляють за смаком, перемішуються і залишаються просочуватися.
    Очищена свиняча кишка фарширується замаринованной куркою. Ковбаски робляться невеликого розміру. Щоб під час смаження ковбаски не розвалювалися, рекомендується опустити їх в гарячу воду на кілька хвилин. Після цього купати обсмажують на розпеченій сковорідці з олією. До страви подається гострий або кислий грузинський соус.

    Дивіться також:  Як і скільки смажити печінку

     

    Зрази з свинини

    Час приготування – 45 хв.
    Кількість порцій – 6.

    Склад продуктів для зраз з свинини:
    1. 20 г панірувальних сухарів.
    2. 150 г білого хліба.
    3. Сіль.
    4. 1 яйце.
    5. 300 г печериць.
    6. 200 г цибулі.
    7. 40 мл олії соняшника.
    8. 500 г свинини.
    9. Чорний перець.
    Приготування зраз з свинини
    М’ясна м’якоть, цибулю і замочений в молоці білий хліб використовуються для приготування фаршу. Всі інгредієнти перекручуються за допомогою м’ясорубки. Фарш змішують з яйцем, солиться і перчится. Для найніжніших зраз фарш ретельно вимішується.
    Отриманий фарш використовується для формування коржів, посередині кладуть обсмажені гриби. Формуються зрази і панируются в сухариках. Зрази обсмажують на сковорідці з олією до рум’яної скоринки, зменшується потужність вогню. Сковорідка накривається кришкою. Блюдо гаситься ще пару хвилин до готовності.

    Прокрутка до верху