Що приготувати швидко і смачно – 18 рецептів

Ситна горохова каша зі свининою

Необхідні компоненти:

  • цибуля ріпчаста — 1 головка;
  • горох лущений — 400 г;
  • шматок свинини (шийна частина або окіст) — 350 г;
  • сода — 12 г;
  • олія (оливкова або соняшникова);
  • перець, сіль використовуємо за вподобанням.

Технологія приготування:

  • Ретельно промиваємо половинки гороху, вливаємо в чашу з крупою 600 мл окропу. Додаємо в рідину по 1 ч. л. харчової соди і солі. Все перемішуємо, залишаємо продукт на 1 годину.
  • Підготовлене м’ясо поділяємо на невеликі шматочки, обсмажуємо до рум’яного кольору. Очищений цибулю шаткуємо півкільцями і додаємо до м’яса, готуємо ще 7 хвилин.
  • Зливаємо з гороху рідина, опускаємо крупу в каструлю з питною водою (800 мл), відварюємо 50 хвилин. Коли жовті половинки набухають, вони здатні на «одиночні постріли», тому будемо уважні і обережні!
  • Готовий горох розминаємо до стану пюре, з’єднуємо з м’ясом і цибулею, викладаємо у змащену маслом форму. Накриваємо посуд фольгою, відправляємо на 10 хвилин в духовку (180 °C). При подачі страви посипаємо його нарубаним кропом.

Ситна каша зі свининою вийшла зовсім як з російської печі — запашна, розсипчаста, приголомшливо смачна!

Дивіться також:  Плов в мультиварці з куркою – 7 рецептів, як приготувати
Прокрутка до верху