Ситна горохова каша зі свининою
Необхідні компоненти:
- цибуля ріпчаста — 1 головка;
- горох лущений — 400 г;
- шматок свинини (шийна частина або окіст) — 350 г;
- сода — 12 г;
- олія (оливкова або соняшникова);
- перець, сіль використовуємо за вподобанням.
Технологія приготування:
- Ретельно промиваємо половинки гороху, вливаємо в чашу з крупою 600 мл окропу. Додаємо в рідину по 1 ч. л. харчової соди і солі. Все перемішуємо, залишаємо продукт на 1 годину.
- Підготовлене м’ясо поділяємо на невеликі шматочки, обсмажуємо до рум’яного кольору. Очищений цибулю шаткуємо півкільцями і додаємо до м’яса, готуємо ще 7 хвилин.
- Зливаємо з гороху рідина, опускаємо крупу в каструлю з питною водою (800 мл), відварюємо 50 хвилин. Коли жовті половинки набухають, вони здатні на «одиночні постріли», тому будемо уважні і обережні!
- Готовий горох розминаємо до стану пюре, з’єднуємо з м’ясом і цибулею, викладаємо у змащену маслом форму. Накриваємо посуд фольгою, відправляємо на 10 хвилин в духовку (180 °C). При подачі страви посипаємо його нарубаним кропом.
Ситна каша зі свининою вийшла зовсім як з російської печі — запашна, розсипчаста, приголомшливо смачна!