Картопляна запіканка з фаршем
Перелік продуктів:
- цибуля ріпчаста — 2 шт.;
- яйця — 2 шт.;
- сир — 350 г;
- масло пісне;
- сіль і перець;
- фарш м’ясний — 600 г;
- картопля — 1 кг;
- незбиране молоко — 200 мл
Етапи приготування:
- Фарш вже знаходиться в холодильнику. Ми його отримали з м’якоті свинини (200 г) і яловичини (400 г). Просто подрібнили шматочки м’яса в домашньому комбайні, додали трохи води, перчимо, солимо, перемішали складу.
- Тепер готуємо швидке і смачне блюдо. Дрібно шаткуємо очищену від лушпиння цибулину, обсмажуємо в олії. Додаємо м’ясний фарш, добре розминаємо його виделкою, щоб отримати масу з крупинок. Тушкуємо продукти 15 хвилин.
- Очищену картоплю нарізаємо тонкими кружечками, промиваємо і промокаємо слайсы. Викладаємо половину кількості коренеплодів на оброблену маслом форму. Зверху розміщуємо шар фаршу з цибулею і ще один картопляний ряд.
- З’єднуємо незбиране молоко з яйцями, додаємо подрібнену зелень, заливаємо блюдо отриманим соусом. Посипаємо їжу стружкою тертого сиру, відправляємо на годину в духовці (190 °C).
Дістаємо картопляну запіканку з фаршем з духовки, акуратно розрізаємо рум’яне страву на частини, із задоволенням подаємо гарячу страву.