Що приготувати швидко і смачно – 18 рецептів

Картопляна запіканка з фаршем

Перелік продуктів:

  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • яйця — 2 шт.;
  • сир — 350 г;
  • масло пісне;
  • сіль і перець;
  • фарш м’ясний — 600 г;
  • картопля — 1 кг;
  • незбиране молоко — 200 мл

Етапи приготування:

  • Фарш вже знаходиться в холодильнику. Ми його отримали з м’якоті свинини (200 г) і яловичини (400 г). Просто подрібнили шматочки м’яса в домашньому комбайні, додали трохи води, перчимо, солимо, перемішали складу.
  • Тепер готуємо швидке і смачне блюдо. Дрібно шаткуємо очищену від лушпиння цибулину, обсмажуємо в олії. Додаємо м’ясний фарш, добре розминаємо його виделкою, щоб отримати масу з крупинок. Тушкуємо продукти 15 хвилин.
  • Очищену картоплю нарізаємо тонкими кружечками, промиваємо і промокаємо слайсы. Викладаємо половину кількості коренеплодів на оброблену маслом форму. Зверху розміщуємо шар фаршу з цибулею і ще один картопляний ряд.
  • З’єднуємо незбиране молоко з яйцями, додаємо подрібнену зелень, заливаємо блюдо отриманим соусом. Посипаємо їжу стружкою тертого сиру, відправляємо на годину в духовці (190 °C).

Дістаємо картопляну запіканку з фаршем з духовки, акуратно розрізаємо рум’яне страву на частини, із задоволенням подаємо гарячу страву.

Дивіться також:  Качка в рукаві в духовці — 5 рецептів приготування
Прокрутка до верху