Оладки на кислому молоці без яєць
Необхідні інгредієнти:
- просеянная борошно (бажано житнє) — 300 г;
- топлене масло;
- молоко кисле — 1 л;
- сода харчова — 6 м;
- цукор-пісок — 120 г;
- крупа манна — 200 р.
Приготування страви:
- Вливаємо в просторий посуд кисле молоко, гасимо в нього соду, перемішуємо продукти. Якщо в складі з’явилися пухирці, значить, йде хороша реакція. Додаємо дрібку солі, цукровий пісок і манку. Ретельно розмішуємо компоненти страви, потім приєднуємо невеликими порціями попередньо просіяне борошно.
- Отримуємо дуже густе тісто, по консистенції нагадує домашню сметану. Залишаємо масу на півгодини в «спокої».
- Сильно нагріваємо сковороду з топленим маслом. Саме на такому жирі наші бабусі готували самі рум’яні, пишні, надзвичайно смачні оладки.
- Ложкою набираємо порції тіста, викладаємо в гаряче масло, обсмажуємо обидві сторони до золотистого кольору.
Подаємо оладки на кислому молоці без яєць разом з медом, варенням, джемом або смачною сметаною.
Страви на обід
Отже, поживний сніданок з задоволенням з’їли самі. Тепер потрібно приготувати на обід смачне блюдо, щоб, як говорить народна мудрість, розділити його з другом. Дієтологи вважають, що в цей час бажано вжити до 40% всього добового об’єму їжі.