Що приготувати швидко і смачно – 18 рецептів

Грибний суп з печерицями

Склад інгредієнтів:

  • яловичина — 300 г;
  • свіжі гриби — 700 г;
  • солодка морква;
  • картопля — 5 шт.;
  • цибулина;
  • вермішель — 50 г;
  • масло (вершкове або соняшникова) — 50 р;
  • перець, кріп, сіль.

Спосіб приготування:

  • Смачний грибний суп можна отримати як на бульйоні, так і на водній основі, адже печериці успішно заміняє у першому блюді м’ясної компонент. Ну а поки викладаємо в каструлю шматок яловичини, заливаємо 2 літрами води, варимо бульйон. Робимо це напередодні, щоб приготувати гарячу їжу найбільш швидко.
  • Шаткуємо соломкою очищений цибулю і моркву пасеруємо продукти 10 хвилин в олії. Відокремлюємо ніжки від промитих грибів, рубаємо їх кружальцями, покласти в сковороду з нарізкою, смажимо до рум’яності.
  • Приєднуємо нарубаний кріп, додаємо вершковий жир, через 2 хвилини закінчуємо приготування. При такій тепловій обробці зелень просочується маслом і довше зберігає в супі свій чудовий аромат.
  • Коли бульйон буде готовий, дістаємо з нього м’ясо, викладаємо в каструлю очищені від шкірки, нарізані кубиками бульби картоплі, солимо і перчимо їжу, варимо коренеплоди до готовності.
  • Капелюшки печериць розрізаємо на половинки (маленькі) або чверті, опускаємо в суп разом з грибною заправкою і вермішеллю. Перемішуємо страву, варимо не більше двох хвилин, інакше спорові організми стануть «гумовими» і несмачними. Вимикаємо вогонь.

Подаємо суп з печерицями у гарячому вигляді, викладаємо на тарілки по ложечці свіжої сметани.

Дивіться також:  Як приготувати горбушу - 10 смачних рецептів соковитої та мякої горбуші
Прокрутка до верху