Грибний суп з печерицями
Склад інгредієнтів:
- яловичина — 300 г;
- свіжі гриби — 700 г;
- солодка морква;
- картопля — 5 шт.;
- цибулина;
- вермішель — 50 г;
- масло (вершкове або соняшникова) — 50 р;
- перець, кріп, сіль.
Спосіб приготування:
- Смачний грибний суп можна отримати як на бульйоні, так і на водній основі, адже печериці успішно заміняє у першому блюді м’ясної компонент. Ну а поки викладаємо в каструлю шматок яловичини, заливаємо 2 літрами води, варимо бульйон. Робимо це напередодні, щоб приготувати гарячу їжу найбільш швидко.
- Шаткуємо соломкою очищений цибулю і моркву пасеруємо продукти 10 хвилин в олії. Відокремлюємо ніжки від промитих грибів, рубаємо їх кружальцями, покласти в сковороду з нарізкою, смажимо до рум’яності.
- Приєднуємо нарубаний кріп, додаємо вершковий жир, через 2 хвилини закінчуємо приготування. При такій тепловій обробці зелень просочується маслом і довше зберігає в супі свій чудовий аромат.
- Коли бульйон буде готовий, дістаємо з нього м’ясо, викладаємо в каструлю очищені від шкірки, нарізані кубиками бульби картоплі, солимо і перчимо їжу, варимо коренеплоди до готовності.
- Капелюшки печериць розрізаємо на половинки (маленькі) або чверті, опускаємо в суп разом з грибною заправкою і вермішеллю. Перемішуємо страву, варимо не більше двох хвилин, інакше спорові організми стануть «гумовими» і несмачними. Вимикаємо вогонь.
Подаємо суп з печерицями у гарячому вигляді, викладаємо на тарілки по ложечці свіжої сметани.